بررسی لپ تاپ سرفیس؛ اولین لپ تاپ مایکروسافت با طراحی چشم نواز

پس از معرفی اولین محصولات از خانواده سرفیس، یعنی سرفیس پرو و سرفیس آر تی، سوالی که بیش از همه در رسانه‌ها مطرح می‌شد این بود که به چه دلیل مایکروسافت تصمیم گرفته تا وارد بازار تبلت‌ها شود، اما حالا با معرفی لپ تاپ سرفیس (Surface Laptop) این سوال مطرح است که مایکروسافت به چه دلیل شروع به ساخت لپ تاپ کرده است؟!

شاید دلیل اصلی مایکروسافت برای عرضه اولین دستگاه‌های سرفیس این بود که هیچ تبلت باکیفیتی در بازار وجود نداشت که قادر باشد تا از تمام ویژگی‌های لمسی ویندوز 8 استفاده کند، اما این شرکت با عرضه سری محصولات سرفیس خود راه را برای این دست از دستگاه‌ها باز کرد، این در حالیست که امروزه دستگاه‌های سرفیس هنوز هم بدون شک بهترین تبلت‌های 2 در 1 بازار هستند.

لپ تاپ سرفیس

اما به نظر می‌رسد که هنوز هم بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند تا از لپ تاپ‌های قدیمی یک پارچه برای انجام کارهای خود استفاده کنند. از لپ تاپ‌های جدید اپل مک بوک پرو (MacBook Pro) گرفته تا دل ایکس پی اس 13 (Dell XPS13) و سری لنوو تینک پد (Lenovo ThinkPad) هنوز هم از دستگاه‌های پر طرفدار بازار هستند (البته برخی از این لپ تاپ‌ها دارای قابلیت چرخش 360 درجه‌ای صفحه نمایش هستند). شاید به همین دلیل است که مایکروسافت نیز تصمیم گرفته تا جدیدترین دستگاه سرفیس خود را با طراحی سنتی و معمول لپ تاپ‌ها تولید کند. در ادامه با بررسی لپ تاپ سرفیس با دیجی رو همراه باشید.

 

دستگاهی کاملا متفاوت

شاید لپ تاپ سرفیس طراحی قدیمی‌ای داشته باشد، اما دستگاهی واقعا زیباست. بدنه لپ تاپ با توجه به اندازه صفحه باریک بوده و وزنی کمتر از مک بوک پرو 13 اینچی دارد. سخت افزار لپ تاپ همان چیزیست که از یک دستگاه باکیفیت در این قیمت انتظار دارید: پردازنده اینتل Core i5، چهار گیگابایت رم و 128 گیگابایت حافظه داخلی اس اس دی با قیمت پایه 999 دلار. گرانترین مدل دستگاه نیز که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته دارای 8 گیگابایت رم و حافظه داخلی 256 گیگابایتی است و قیمتی معادل 1299 دلار دارد.

مشخصات لپ تاپ سرفیس مایکروسافت
قیمت 1299 دلار (نمونه مورد آزمایش)
اندازه صفحه نمایش/ رزولوشن 13 اینچی، رزولوشن 2256 در 1504 پیکسل، لمسی
پردازنده اینتل Core i5-7200U حداکثر فرکانس 2.5 گیگاهرتز
رم 8 گیگابایت DDR3
گرافیک 128 مگابایت اینتل اچ دی گرافیکس 620
حافظه داخلی 256 گیگابایت اس اس دی
شبکه ارتباطات 802.11ac Wi-Fi; Bluetooth 4.0 LE
سیستم عامل ویندوز 10 اس، قابل ارتقا به ویندوز 10 پرو

 

صفحه نمایش لمسی 13 اینچی لپ تاپ مایکروسافت دارای رزولوشن 2256 در 1504 پیکسل بوده و نسبت صفحه نمایش آن همانند سرفیس پرو 3:2 است و نسبت به اکثر لپ تاپ‌های بازار که نسبت صفحه 16:9 دارند مربعی تر است. به نظر می‌رسد که نسبت صفحه 3:2 برای ویرایش فایلهای متنی و آفیس مناسب تر باشد، در حالی که نسبت صفحه 16:9 برای بازی کردن و مشاهده فیلم مناسب تر خواهد بود.

این محصول از قلم سرفیس (Surface Pen) و سرفیس Dial نیز پشتیبانی می‌کند. صفحه نمایش دستگاه‌های قبلی سرفیس و اکثر لپ تاپ‌هایی که از این قلمها پشتیبانی میکنند از کیبرد جدا می‌شود و یا قابلیت چرخش 360 درجه‌ای دارد، اما صفحه نمایش این دستگاه تنها در یک جهت باز و بسته می‌شود.

لپ تاپ سرفیس

استفاده از Surface Laptop با قلم سرفیس جدید مایکروسافت که 99 دلار قیمت داشته و سرعتی بالاتر از مدل‌های قبلی دارد تجربه جالب و عجیبی است، البته طراحی کردن با استفاده از قلم در این دستگاه که صفحه نمایش آن قابلیت چرخش کامل ندارد کمی غیر طبیعی به نظر می‌رسد، به طوری که معمولا کاربران مجبور می‌شوند تا با یک دست صفحه را نگه دارند و با دست دیگر شروع به طراحی کنند. همچنین شما می‌توانید از قلم‌های قدیمی تر مایکروسافت که قیمتی حدود 60 دلار دارند نیز در این دستگاه استفاده کنید. حساسیت قلم جدید از سطح 1024 به 4096 رسیده و قابلیتی به آن اضافه شده که با استفاده از آن می‌توانید رنگ جوهر مجازی خود را در برخی اپلیکیشن‌ها به راحتی تغییر دهید.

کابل برق لپ تاپ مشابه شارژر سایر دستگاه‌های سرفیس است و در صورتی که تصادفا سیم آن را بکشید بدون صدمه زدن به دستگاه به راحتی از کنار بدنه خارج می‌شود. با توجه به اینکه اپل در دستگاه‌های جدید خود به جای استفاده از سیستم MagSafe از درگاه‌های یو اس بی نوع سی استفاده می‌کند، لپ تاپ سرفیس تنها دستگاه بازار است که برای افراد دست و پا چلفتی انتخاب بسیار خوبی است!

اما شاید چیزی که بیش از هر نکته دیگری توجه افراد را به سمت این لپ تاپ سرفیس جلب می‌کند، بدنه داخلی دستگاه باشد که با پارچه مرغوب آلکانتارا پوشیده شده است. این پارچه که نمونه‌های اولیه آن در دهه هفتاد میلادی طراحش شده بود از ترکیب مواد پلی استر و پلی اورتان ساخته شده و در حال حاضر به صورت گسترده در صنعت اتومبیل سازی و قایق سازی کاربرد دارد.

لپ تاپ سرفیس

رنگ پیش فرض این دستگاه پلاتینیومی است که در حقیقت ترکیبی از رنگ‌های خاکستری و نقره‎ای است. همچنین تنها مدل این لپ تاپ که در حال حاضر قیمتی کمتر از هزار دلار دارد به این رنگ است. فعلا انتخاب رنگ‌های طلایی گرافیتی، بورگوندی و آبی کبالتی تنها با خرید مدل 1299 دلاری با رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 256 گیگابایتی امکان پذیر است. مدلی که در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته به رنگ بورگوندی (Burgundy) بوده و به عقیده بسیاری از افراد زیباترین رنگ این لپ تاپ است. پارچه ای که قسمت داخلی دستگاه را پوشانده رنگ مرمری مانندی دارد که در ترکیب با رنگ بورگوندی ترکیب چشم نوازی را ایجاد می‌کند.

لپ تاپ سرفیس

این پارچه که از آن برای پوشاندن تریم داخلی و داشبورد خودروها نیز استفاده می‌شود، زیاد پرزدار نیست و به نظر می‌رسد که تمیز کردن آن کار ساده‌ای باشد، البته پیشنهاد می‌کنیم مواظب باشید که بر روی آن آب میوه نریزید! مایکروسافت ادعا کرده که می‌توانید دستگاه را با یک پارچه مرطوب به آسانی تمیز کنید. به خاطر داشته باشد که مایکروسافت این لپ تاپ را به عنوان دستگاهی برای دانشجویان عرضه کرده و اظهار داشته که افراد می‌توانند از این دستگاه در تمام دوران تحصیل خود استفاده کنند.

 

ویندوز 10 اس

در بررسی‌های اولیه لپ تاپ سرفیس متوجه می‌شوید که با دستگاهی با کیفیت و بسیار قدرتمند سر و کار دارید که می‌توانید بدون مشکل از قابلیت‌های لمسی آن نیز استفاده کنید، برخلاف سرفیس پرو که بیشتر به یک تبلت شباهت داشت تا یک لپ تاپ. صفحه کلید دستگاه عملکردی همانند مک بوک یا لپ تاپ‌های گران قیمت دل و اچ پی داشته و بسیار راضی کننده است. تاچ پدی که پایین صفحه کلید تعبیه شده نیز از قابلیت چندین لمس همزمان پشتیبانی کرده و کارکرد مناسبی دارد.

لپ تاپ سرفیس

پردازنده نسل هفتم اینتل Core i5 برای انجام کارهای روزمره یا حرفه‌ای یک دانشجو یا هر فرد دیگری کاملا مناسب است، البته شاید ویرایش ویدئوهای سنگین با کمی مشکل انجام شود. همچنین به دلیل استفاده از کارت گرافیک پیش فرض اینتل در این دستگاه نمی‌توانید بازیهای پیشرفته را با استفاده از آن انجام دهید. اما در صورتی که تمایل دارید تا با استفاده از لپ تاپ مایکروسافت کارهایی همانند ویرایش عکس و ویدئو انجام دهید و یا اپلیکیشن‌های محتلف زیادی را بر روی آن سوار کنید، با سدی به نام ویندوز 10 اس مواجه خواهید شد. این لپ تاپ اولین دستگاه دنیاست که به صورت پیش فرض با ویندوز 10 اس عرضه می‌شود، این نسخه از سیستم عامل مایکروسافت در حقیقت ورژن محافظت شده و ایمنی از ویندوز 10 معمولی است که تنها اپلیکیشن‌های موجود در ویندوز استور را اجرا می‌کند.

در صورتی که قصد داشته باشید تا نرم افزاری همانند گوگل کروم و یا استیم را بر روی سرفیس لپ تاپ نصب کنید با پیامی مواجه می‌شوید که به شما اطلاع می‌دهد این نرم افزارها قابلیت اجرا شدن بر روی ویندوز 10 اس را نخواهند داشت، با کلیک کردن بر روی این پیام با صفحه دیگری مواجه می‌شوید که به شما نحوه ارتقا نسخه سیستم عامل به ویندوز 10 پرو را آموزش داده است.

بررسی لپ تاپ سرفیس؛ اولین لپ تاپ مایکروسافت با طراحی چشم نواز
صفحه راهنمای ارتقا به نسخه پرو

با توجه به قیمت بالای دستگاه به نظر می‌رسد که اکثر افراد ترجیح بدهند تا نسخه سیستم عامل خود را ارتقا دهند. تا پایان سال 2017 تبدیل نسخه اس به نسخه پرو به صورت رایگان انجام می‌شود، اما از ابتدای 2018 این کار تنها با صرف هزینه 49 دلاری ممکن خواهد بود. به خاطر داشته باشید که در صورت ارتقا سیستم عامل به نسخه پرو امکان بازگشت به نسخه اس را نخواهید داشت. با توجه به امکانات بیشتر ویندوز 10 پرو احتمالا همه افرادی که این دستگاه را خریداری می‌کنند در همان ساعات اولیه ویندوز خود را ارتقا خواهند داد.

عملکرد دستگاه در تست‌های مختلف همانگونه است که از یک لپ تاپ گرانقیمت Core i5 انتظار دارید. در استفاده روزمره سنگین از این لپ تاپ سرفیس هیچ مشکلی مشاهده نشد و تمامی نرم افزارها بدون تاخیر و کندی اجرا شدند. دوربین ویندوز هلو (Windows Hello) عملکرد بسیار خوبی داشته و سرعت تشخیص چهره آن برای ورود به ویندوز نسبت به سایر دستگاه‌هایی که دارای این سیستم هستند بیشتر است. این دوربین از لحظه‌ای که درب لپ تاپ را باز می‌کنید روشن می‌شود و به همین دلیل عملکردی بهتر از دوربین سایر دستگاه‌ها دارد.

لپ تاپ سرفیس

مایکروسافت ادعا کرده که این لپ تاپ قادر است تا با یکبار شارژ کامل به مدت 14 ساعت قابل استفاده باشد که مدت زمان بسیار خوبی است. در تست‌های انجام شده، مشاهده ویدئو بصورت آنلاین با استفاده از این لپ تاپ به مدت 10 ساعت و 21 دقیقه امکان پذیر بوده است که عملکرد قابل توجهی است.

 

یک لپ تاپ واقعی

با اینکه طراحی لپ تاپ سرفیس بسیار چشم نواز بوده و مواد داخلی آن واقعا خاص هستند، اما شک و تردیدهایی برای خرید آن وجود دارد. در محدوده قیمتی 999 تا 1299 دلار لپ تاپ‌های زیبا و قدرتمند دیگری نیز وجود دارند (مثل مک بوک پرو 13 اینچی با قیمت کمتر) که قابلیت‌های مشابهی با این محصول جدید مایکروسافت دارند و شاید تنها نکته متمایز کننده این لپ تاپ با سایر رقبا پارچه آلکانتارا و ویندوز 10 اس باشد. همچنین یکی از نقاط ضعف این دستگاه استفاده آن از تنها یک درگاه یو اس بی 3 و یک درگاه mini-DisplayPort است، این در حالیست که اپل، اچ پی و ایسوس در لپ تاپ‌های خود از درگاه‌های سریعتر USB-C استفاده می‌کنند.

لپ تاپ سرفیس

همه اعضای خانواده سرفیس تاکنون قابلیت‌های خاص و منحصر به فردی داشته اند؛ سرفیس پرو که چیزی بین یک لپ تاپ و یک تبلت است با صفحه کلید مغناطیسی یکی از بهترین محصولات بازار در رده خود است. دستگاه گران قیمت سرفیس استودیو (حدود 3570 دلار) نیز رابطی میان کامپیوترهای قدرتمند All In One و یک صفحه طراحی حرفه‌ای است. سرفیس بوک نیز که از ترکیب یک تبلت بسیار قدرتمند با صفحه کلیدی که دارای کارت گرافیک و باتری مجزا است ساخته شده یک دستگاه بسیار خاص و دوست داشتنی است.

اما لپ تاپ سرفیس تنها یک دستگاه زیبا با سخت افزار مناسب است که عملکردی در حد رقبای قدرتمند خود در این رده قیمتی دارد و چیزی بیشتر از آنها برای عرضه به کاربران ندارد. کار با این دستگاه لذت بخش است، اما شباهت زیادی به لپ تاپ‌های میان رده‌ی با قیمت متوسط دیگری دارد که در سال 2017 عرضه شده‌اند و همه آنها عملکرد تقریبا مشابهی با یکدیگر دارند.

 

جدول مشخصات
لپ تاپ سرفیس مایکروسافت مایکروسافت ویندوز 10 پرو (64بیت)، اینتل Corei5-7200U حداکثر فرکانس 2.5 گیگاهرتز، هشت گیگابایت رم DDR3، گرافیک اینتل اچ دی 128 مگابایت، 256 گیگابایت حافظه اس اس دی
مایکروسافت سرفیس پرو 4 مایکروسافت ویندوز 10 پرو (64بیت)، اینتل Corei5-6300U حداکثر فرکانس 2.4 گیگاهرتز، هشت گیگابایت رم DDR3، گرافیک اینتل اچ دی 128 مگابایت، 256 گیگابایت حافظه اس اس دی
مایکروسافت سرفیس بوک مایکروسافت ویندوز 10 پرو (64بیت)، اینتل Corei7-6600U حداکثر فرکانس 2.6 گیگاهرتز، شانزده گیگابایت رم DDR3، گرافیک انویدیا جی فورس جی تی ایکس 965 دو گیگابایتی/ اینتل اچ دی 128 مگابایت، یک ترابایت حافظه اس اس دی
ال جی گرم 13 (LG Gram 13) مایکروسافت ویندوز 10 هوم (64بیت)، اینتل Corei5-7200U حداکثر فرکانس 2.5 گیگاهرتز، هشت گیگابایت رم DDR4، گرافیک اینتل اچ دی 128 مگابایت، 256 گیگابایت حافظه اس اس دی
اچ پی Spectre x360 (مدل 13 اینچی 2017) مایکروسافت ویندوز 10 هوم (64بیت)، اینتل Corei7-7500U حداکثر فرکانس 2.7 گیگاهرتز، شانزده گیگابایت رم DDR3، گرافیک اینتل اچ دی 128 مگابایت، 512 گیگابایت حافظه اس اس دی
دل ایکس پی اس 13 (مدل 2016) مایکروسافت ویندوز 10 هوم (64بیت)، اینتل Corei7-7500U حداکثر فرکانس 2.7 گیگاهرتز، شانزده گیگابایت رم DDR3، گرافیک اینتل اچ دی 128 مگابایت، 512 گیگابایت حافظه اس اس دی
اپل مک بوک پرو (مدل 13 اینچی 2016) اپل مک او اس سیرا 10.12.1، اینتل Corei5-6360U حداکثر فرکانس 2 گیگاهرتز، هشت گیگابایت رم DDR3، گرافیک ایریس 1536 مگابایت، 256 گیگابایت حافظه اس اس دی

 

نکات مثبت:

  • لپ تاپ سرفیس دارای طراحی زیبا و مدرن است و با رنگ‌های زیبا عرضه می‌شود
  • عمر باتری بسیار بالاست
  • صفحه کلید و تاچ پد کیفیت فوق‌العاده‌ای دارند.

نکات منفی:

  • ویندوز 10 اس که بصورت پیش فرض در این لپ تاپ وجود دارد تنها قابلیت اجرای برنامه‌های موجود در مارکت ویندوز را دارد (البته قابل ارتقا به نسخه پرو است)
  • عمر پارچه‌ای که در دستگاه استفاده شده هنوز مشخص نیست
  • رنگ‌های بهتر دستگاه تنها در مدل گرانتر عرضه می‌شوند
  • درگاه‌های دستگاه کم هستند و خبری از درگاه USB-C نیست
85%

لپ تاپ سرفیس قابلیت‌های خاصی ندارد، اما با طراحی زیبا و سخت افزار قدرتمند لپ تاپ خوبی برای استفاده در مسافرت به شمار می رود و قطعا نیاز دانشجوها را برآورده خواهد کرد

  • طراحی
  • قابلیت ها
  • قدرت
  • باتری
مطالب پیشنهادی
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها