صفحه کلید لپ تاپ چرا از کار افتاده است؟ این راهحلها را امتحان کنید

اگر از شما بپرسند که چه چیزهایی یک لپ تاپ را به چنین وسیله کاربردیای تبدیل کرده، بیشک یکی از مواردی که اشاره خواهید کرد صفحه کلید فیزیکی لپ تاپ است. در واقع صفحه کلید بخشی اساسی از این دستگاه قابل حمل بودن بوده و در صورت از کار افتادن میتواند لپ تاپ را به یک محصول بیمصرف تبدیل کند. البته اگر به صورت ناگهانی با مشکل از کار افتادن صفحه کلید لپ تاپتان مواجه شدید، لازم نیست زیاد مضطرب شوید؛ چرا که با راهکارهای که در ادامه اشاره خواهیم کرد، میتوانید در بسیاری از اینگونه موارد مشکل را حل کرده و جانی دوباره به لپ تاپ خود بدهید. در ادامه متداولترین مشکلات و راه حلهای مربوط به صفحه کلید لپ تاپ آورده شده است. با دیجی رو همراه باشید.
صفحه کلید کند شده است
در صورتی که شما دکمه مورد نظر خود را فشار میدهید اما ورودی با یک فاصله زمانی روی صفحه نمایش پدیدار میشود و اصطلاحا از نظر شما تاخیر رخ داده است باید بگوییم خبر خوب این است که مشکل از سخت افزار لپ تاپ شما نیست. یک دلیل برای این واکنش آهسته سیستم، روشن بودن ویژگی خاصی موسوم به Filter Keys است. این ویژگی باعث میشود تا تایپ کردن برای افرادی که لرزش دست دارند راحتتر شود. با وجود باارزش بودن این ویژگی، خیلیها از آن ناراضیاند. به هر حال برای خاموش کردن این قابلیت از دستورات زیر پیروی کنید:
ابتدا وارد منوی استارت شوید (Start Menu) و سپس وارد Setting شده و از آن جا وارد Ease Access شوید. در قسمت سمت چپ وارد بخش Keyboard شده و مطمئن شوید گزینه مربوط به Filter Keys خاموش (Off) باشد.
در صورتی که موارد بالا را امتحان کردید ولی هنوز با مشکل کندی صفحه کلید رو به رو بودید از مواردی که در انتهای این مقاله آمده است استفاده کنید، چرا که گاهی مجبورید درایور صفحه کلید را دوباره نصب کنید.
مشکل نرم افزاری صفحه کلید
اگر لپ تاپ شما در ابتدای شروع به کار و با فشار دادن دکمه مربوطه از صفحه کلید، وارد محیط تنظیمات بایوس (BIOS) میشود، میتوانید مطمئن باشید که صفحه کلید لپ تاپ شما از لحاظ سخت افزاری سالم است. اما خبر بد این است که مشکل نرم افزاری است و ویندوز آن را به درستی شناسایی نمیکند. در ادامه راهحلهای ممکن را ارائه خواهیم کرد.
توجه: برای برطرف کردن مشکل ممکن است نیاز به یک صفحه کلید خارجی داشته باشید تا بتوانید برخی مراحل را که نیاز به تایپ کردن در ویندوز دارند، ادامه دهید.
1- ویندوز 10 را برای خطاهای فایلهای سیستمی بررسی کنید.
اگر صفحه کلید لپ تاپ شما به دلیل مشکل نرم افزاری کار نمیکند، اولین کاری که باید انجام دهید اجرای اسکن فایل سیستم است که فایلهای مهم ویندوز را برای شناسایی خطاهای ممکن بررسی کرده و سپس در صورت مشاهده گزارش خطا، خرابی موجود را برطرف میکند.
برای این کار کافی است که شما روی دکمه Windows در اولین ردیف صفحه کلید خود کلیک کنید و CMD را در کادر جستجو وارد کرده و پس از مشاهده Command Prompt در نتایج، روی آن راست کلیک کرده و گزینه Run as administrator را فشار دهید. وقتی صفحهای مانند شکل زیر که همان پنجره Command Prompt است، نمایان شد، دستور زیر را وارد کرده و منتظر اتمام فرآیند بمانید:
sfc /scannow
2- درایور مربوط به صفحه کلید را دوباره نصب کنید
برای نصب مجدد درایور صفحه کلید، ابتدا باید وارد “Device Manager” شوید (در ویندوز 10 کلیدهای Win+X را فشار داده و Device Manager را انتخاب کنید. در پنجره Device Manager به پایین بروید و روی Keyboards کلیک کنید. اگر در جلوی نام کیبوردتان علامت تعجب وجود داشته باشد (در مثال ما “صفحه کلید استاندارد PS/2”)، ویندوز مشکلی را در شناسایی نرم افزاری این قطعه تشخیص داده است. بر روی نام صفحه کلید راست کلیک کرده، روی “حذف نصب دستگاه” (Uninstall Device) کلیک کنید و سپس رایانه را مجدداً راه اندازی کنید. با این کار و پس از شروع به کار دوباره ویندوز، درایور صفحه کلید به صورت خودکار شناسایی و نصب خواهد شد.
نکته: آخرین نسخه درایور صفحه کلید لپ تاپ را با توجه به مدل آن میتوانید از وبسایت سازنده لپ تاپ هم دریافت و نصب کنید.
3- صفحه کلیدهای ثانویه را حذف کنید
بعضی اوقات درایورهای صفحه کلیدهای دیگری که قبلاً به لپ تاپ وصل کردهاید، میتوانند باعث تداخل در شناسایی درایورها شود. برای جلوگیری از این مسئله و برطرف کردن مشکل احتمالی، باید درایورهای لپ تاپ که مربوط به صفحه کلید اصلی لپ تاپ نیستند را حذف کرده و سپس با راه اندازی مجدد رایانه خود مشکل را حل کنید (برای محکم کاری میتوانید درایور صفحه کلید اصلی را هم مطابق روشی که در بالا ذکر شد، حذف کرده و سپس ویندوز را ریستارت کنید).
برای حذف درایورهای اضافی صفحه کلید در Device Manager، روی view کلیک کنید، سپس بر روی “نمایش دستگاههای مخفی” (Show Hidden Devices) کلیک کنید. سپس در بخش صفحه کلید تمام گزینههای درج شده تحت عنوان به HID Keyboard Device را حذف کنید. در نهایت با راه اندازی مجدد رایانه مشکل شما حل خواهد شد. اگر پس از راه اندازی مجدد درایور مخصوص کیبورد شما به صورت خودکار نصب نشده بود، میتوانید با جستجوی ساده در اینترنت درایور صفحه کلید لپ تاپ خود را از وبسایت شرکت سازنده دانلود و نصب کنید.
مشکل سخت افزاری صفحه کلید
اولین کاری که در مواجهه با مشکل کار نکردن صفحه کلید لپ تاپ باید انجام دهید، شناسایی دقیق مشکل است. باید بفهمید مشکل سخت افزاری است یا نرم افزاری؟
برای پاسخ به سوال بالا، همانند آنچه که در پیشتر هم اشاره کردیم، هنگامی که لپ تاپ شما در حال راهاندازی است، باید دکمهای را که برای ورود به بایوس (BIOS) اختصاص داده شده، چندین بار پشت سر هم فشار دهید. این دکمه در مارکهای مختلف لپ تاپ متفاوت است، اما معمولاً یکی از کلیدهای Delete ، F2 ، F8 یا F12 است. اگر پس از فشردن دکمه مورد نظر لپ تاپ شما وارد بایوس نشد، در این صورت یا دکمه را اشتباهی فشار داده اید و یا متأسفانه صفحه کلید لپ تاپ شما دچار مشکل سخت افزاری شده است.
اگر مطمئن هستید که دکمه صحیح را فشار دادهاید، اما با این حال لپ تاپ وارد تنظیمات بایوس نمیشود، احتمالاً صفحه کلید لپ تاپ شما دارای مشکل سخت افزاری است. البته مشکل سخت افزاری هم درجههای مختلفی دارد. این موضوع میتواند بسیار ساده بوده و به عنوان مثال کابل اتصال بین صفحه کلید و مادربرد شل شده باشد. اما در برخی موارد هم ممکن است مشکل صفحه کلید قابل حل نباشد و مجبور به تعویض آن (در صورت امکان) باشید. به هر حال بهتر است لپ تاپ خود را نزد یک متخصص برده و از او راهنمایی بخواهید.