در این مقاله قصد داریم به صورت جامع، آموزش پرورش پرندگان محبوبی را خدمت شما ارائه نماییم. راه اندازی یک کسب و کار جدید یا ایجاد یک شغل دوم، موضوعی است که به ویژه در شرایط اقتصادی اکنون کشورمان ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است. اصلی ترین دلیل ما برای انتشار آموزش پرورش پرندگان نیز همین موضوع بوده است. این کسب و کار، یک روش درآمدزایی فوق العاده است که تقریبا با کمی تلاش، صبوری و آشنایی با روش های پروش انواع پرندگان، میتواند شغلی قابل اتکا باشد.
ما در این مقاله با شما از هزینهها، درآمدزایی و نکات کلی پرورش پرندگانی همچون بوقلمون ، شتر مرغ ، غاز اکراینی ، بلدرچین و اردک گوشتی خواهیم گفت.
هزینه پرورش بوقلمون
بوقلمون پرندهای است که تغذیه از گوشت آن تقریبا در همه جای دنیا مرسوم است. گوشت این پرنده ویژگیهای منحصر به فردی دارد که از آن جمله میتوان به لذیذ و پرخاصیت بودن، اشاره کرد. بوقلمونها نیز همچون بسیاری از پرندگان پرورشی دارای نژادهای گوناگون میباشند که قبل از پرورش آنها به شما توصیه میکنیم، با توجه به شرایط کسب و کارتان، گونه مناسب را انتخاب کنید.
پیش از آن که به هزینه پرورش بوقلمون فکر کنید برای خود تعریف کنید که قصد پرورش بوقلمون گوشتی را دارید یا این که قصد دارید از گونههای تخم گذار استفاده کنید. به صورت غالب در روش پرورش بوقلمون گوشتی شما با گونهای اصیل یا گونه سفید گوشت مواجه خواهید بود که همان طور که گفتیم، هر کدام مزایا و همچنین روش های اختصاصی پرورش خود را دارند.
در صورتی که قصد پرورش بوقلمون تخم گذار را نیز دارید، گزینههای فراوانی پیش روی شما است. این گزینهها همچون سایر پرندگان پرورشی شامل فروش تخم پرنده، تخم نطفهدار و جوجههای یک روزه تا چند هفتهای میباشند. در صورتی که بودجه و فضای کافی داشته باشید، میتوانید از هر دو جهت فروش گونه گوشتی و فروش تخم و جوجه، درآمدی مناسب و پایدار کسب نمایید.
به وسیله یک دستگاه جوجه کشی نیز میتوانید بخشی جدید در پرورش بوقلمون ایجاد نمایید و به سرعت و با فروش تخمهای نطفهدار این پرنده کسب درآمد نمایید.
درآمد پرورش شترمرغ
از زمان توجه پرورش دهندگان پرنده در ایران به گوشت و تخم شترمرغ بیش از یک دهه میگذرد و تقریبا پرورش این پرنده سودآور در کشور ما جا افتاده است. درآمد پرورش شترمرغ بسیار متنوع است.
فروش تخم شترمرغ یکی از سادهترین و کمهزینهترین راههای درآمدزایی از شترمرغ است. شما میتوانید برای شروع تنها از یک گونه نر و یک گونه ماده کار خود را آغاز کنید و به سرعت کسب و کار خود را گسترش دهید.
فروش گوشت و شترمرغ زنده. شترمرغ به سرعت وزن گرفته و گوشت آن دارای قیمت مناسبی است. پرورش شترمرغ گوشتی همیشه راهی درآمدزا و با ریسکی محدود است زیرا بازار آن همچون فروش تخم شترمرغ همواره پا بر جا است.
جالب است بدانید شما میتوانید از فروش چرم و حتی پر این پرنده که تا هر فصل میتواند تا 40 کیلوگرم نیز وزن داشته باشد، بهره ببرید.
پرورش غاز اوکراینی
در سال2های اخیر، توجه به پرورش پرندگان مختلف به صورت اورگانیک بسیار محبوب شده است. غازها و انواع اردکها از گونه پرندگان وحشی هستند که روستاییان کشورمان سالها است با کمترین هزینه و دغدغه، از پرورش آنها درآمد کسب میکنند. این پرندگان دوست داشتنی علاوه بر اینکه گوشتی مغذی و گران قیمت دارند، فوائد مختلفی نیز برای مزرعهداران و باغداران دارند. در صورتی که شما باغ و یا مزرعه داشته باشید، پرورش غاز اوکراینی به دلیل گوشت بسیار گران قیمت آن و همچنین تخم گذاری زیاد در طول دوران تولید مثل، قطعا میتواند یک کسب و کار جانبی اما پر سود باشد. برای پرورش غاز اوکراینی با کمترین هزینه ممکن، شما میتوانید در شروع کار تنها از یک گونه نر و دو ماده، فعالیت خود را شروع کنید. هزینه نگهداری غاز اوکراینی و تغذیه آن نیز اندک است.
پرورش بلدرچین تخمگذار و گوشتی
این پرنده کوچک و زیبا نیز همچون بوقلمون و شترمرغ توانسته است پای خود را به سبد غذایی خانوارهای ایرانی باز کند و حتی این روزها شما میتوانید به راحتی انواع بسته بندی شده ی گوشت و تخم این پرنده را از هایپر مارکتها خریداری نمایید. علت محبوبیت سریع پرورش بلدرچین تخمگذار در میان پرورش دهندگان ماکیان، مقاومت بالا و دوران تخم گذاری طولانی مدت است.
یکی از بهترین راههای درآمدزایی از طریق پرورش بلدرچین ، جوجه کشی از این پرنده و فروش تخمهای نطفهدار است. بلدرچینها انواع مختلفی دارند که قبل از هر اقدامی به شما توصیه میکنیم با توجه به فضای موجود و همچنین نوع کسب و کارتان با دقت، بهترین و هماهنگ ترین گونه را انتخاب کنید.
پرورش اردک گوشتی
اردک ها نیز همچون غازها اساسا پرندگانی وحشی هستند که مزرعه و باغ، بهترین محل برای نگهداری از آنها است. طبیعتا هر چه فضای شما بزرگتر و طبیعیتر باشد، پرورش اردک گوشتی بیشتری خواهید داشت و حتی هزینههای نگهداری از آنها را نیز به مراتب کاهش خواهید داد. اردک گوشتی عادت دارد از مزارع، گیاهان و حشرات تغذیه کند. پس اگر از آنها در یک مزرعه یا باغ نگهداری کنید، علاوه بر این که حشرات مزاحم و گیاهان آفت زا را دفع میکنند، یک درآمدزایی مناسب نیز خواهید داشت.
اگر قصد دارید به صورت صنعتی نیز به پرورش اردک گوشتی بپردازید، جای دغدغهای وجود ندارد زیرا این پرنده در اسارت نیز با غذایی کم هزینه همچون غاز اکراینی پرورش یافته و سود حاصله از فروش گونه گوشتی آنها میتواند درآمدی پایدار و مناسب برای شما ایجاد نماید.