پرورش غاز میتواند به یک کار لذتبخش یا پر زحمت تبدیل شود پس برای جلوگیری از دردسرهای ناشی از پرورش غاز در شرایط نامناسب بهتر است که ابتدا اطلاعات کافی در این زمینه را جمعآوری کنید. بهعنوانمثال برخی از گونههای غاز مانند گونه آفریقایی به دلیل داشتن سروصدای بسیار زیاد برای مکانهایی که نیازمند سکوت هستند یا اشخاصی که علاقهای به سروصدا ندارند، مناسب نیستند. در ادامه برای آشنایی بیشتر با چندوچون پرورش غاز با ما همراه باشید.
انواع نژادهای غاز
غازها دارای نژادهای مختلفی هستند که هر یک از آنها ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند، در ادامه به برخی از این نژادها اشاره میکنیم:
غاز تولوز (Toulouse): این گونه بزرگترین نژاد غازها است که در جنس نر بین 7 تا 11 کیلوگرم وزن داشته و برای واحدهای گوشتی بسیار مناسب هستند.
غاز امبدن (Embden): غازهای درشت و سفیدرنگی هستند که بهتر از گونه تولوز روی تخم مینشینند و درزمینه تولیدمثل نیز از گونه تولوز بهتر هستند.
غاز آفریقایی (African): غازهای بالغ آفریقایی وزنی تا 9 کیلوگرم دارند، بسیار پرسروصدا هستند، منقار زیبایی دارند و پر کندن این نوع غازها برای ارسال گوشت به بازار نسبتاً دشوار است.
از دیگر نژادهای غاز میتوان به نژاد زرد آمریکایی، کانادایی، چینی، سواستوپول، مهاجر و زرد بریکون نیز اشاره نمود که هرکدام ویژگیهای ظاهری، وزنی و تولیدمثل منحصربهفرد خود را دارند.
نحوه با دست گرفتن غاز
یکی از نکات مهم در پرورش غاز چگونگی با دست گرفتن آن است زیرا انجام اشتباه این کار منجر به ایجاد شکستگی استخوان یا دررفتگی مفاصل میشود.
برای گرفتن غاز ابتدا آن را به گوشهای برانید تا بتوانید راحت به آن دسترسی داشته باشید. سپس یک دست را دور گردن و در نزدیکی بدن انداخته و محکم بگیرید، دست دیگر را روی پشت غاز و روی بالها گذاشته و آنها را بگیرید. دست اول را از دور گردن رها کرده و بهآرامی به سمت زیر بدن و شکم حرکت دهید تا بدن غاز را حمایت کنید. غاز را بلند کرده و پاها را میان انگشتان کنترل کنید تا شمارا خراش ندهند و بالها را برای جلوگیری از تقلا کردن محدود نمایید.
پرورش غاز با استفاده از دستگاه جوجهکشی
برای جوجهکشی غاز بهترین روش استفاده از دستگاه جوجه کشی است زیرا موجب به حداکثر رسیدن بازدهی تخمها میشود. در بحث پروش غاز باید بدانید که اگر بخواهید به طور طبیعی با کرچ کردن غاز ماده این کار بکنید، آنها تا زمانی که تخمهایشان به جوجه تبدیل نشوند مجدداً تخم نمیگذارند، پس برداشتن تخمها و استفاده از دستگاه جوجه کشی میتواند منجر به رشد قابلتوجهی در تعداد تخمهایی که در فصل جفتگیری به دست میآورید و میزان بازدهی شود. مدتزمانی که باید تخم در دستگاه جوجهکشی بماند وابسته به گونه غاز بوده و از 28 روز برای گونههای کوچکتر تا 35 روز برای گونههای درشتتر زمان لازم است. یکی دیگر نکات مهم در بحث پرورش غاز این است که باید حتماً دما و رطوبت را بر اساس نژاد غاز تنظیم کنید و کنترل دقیقی بر این دو پارامتر داشته باشید تا بتوانید بازدهی پرورش غاز و جوجهکشی را افزایش دهید. لازم به ذکر است که در پژوهشی در فرانسه مشخصشده که افقی گذاشتن تخمها در دستگاه جوجهکشی باعث افزایش نرخ جوجهکشی میشود.
خوراکدهی در پرورش غاز
در این بخش میتوانید از دو روش خوراکدهی مستقیم یا علوفه تازه و چرا استفاده کنید. بسته به نوع خوراکدهی و روش پرورش غاز، هرکدام از این دو گونه خوراکدهی خصوصیات خود ازجمله ترکیب خوراک را دارا هستند.
آب
تمام موجودات زنده برای ادامه حیات به آب نیازمندند اما پرندگان آبزی همواره باید بدانند که آب موردنیازشان کجا قرار دارد. ظرف آب را در یک سبد سیمی قرار داده تا غازها نتوانند در آن بازی کنند و زیر ظرف از یک سینی برای جلوگیری از هدر رفت آب استفاده کنید.
نتیجهگیری
در این مطلب بهطور اجمالی با نحوه پرورش غاز، گونهها، جوجهکشی با استفاده از دستگاه جوجهکشی، خوراکدهی، و آبدهی آشنا شدیم. امیدواریم که بامطالعه این مطلب اطلاعات کافی به دست آورده باشید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.