معمولاً اولین موردی که در فروشگاهها و مراکز خرید بزرگ یا ساختمانهای اداری خاص، توجه را به خود جذب میکند، وجود دربهای اتوماتیک بزرگ، شیشهای و جذاب است که یا به دو طرف یا به یک سمت باز میشوند و به اصطلاح کشویی هستند، یا اینکه گرد و گردان هستند. به هر حال آنچه مسلم است، درب ورودی به یک ساختمان از اجزای بسیار مهم در طراحی و نمای یک ساختمان است که نقطۀ عطف ورودی آن محسوب شده و توجه هر شخصی را به خود معطوف میدارد. تا بدین حد که درب اتوماتیک شیشه ای نمادی از مدرنیزه شدن و مدرنیته به حساب میآید و جلوهای مجذوب کننده دارد.
با این توضیحات در این مقاله قصد داریم به موضوع دربهای اتوماتیک، انواع آن و تعمیرات این دربها بپردازیم. آیا شما از انواع دربهای اتوماتیک، درب اتوماتیک شیشه ای و اقسام مختلف آن و اطلاعات و موضوعات مربوط به آن اطلاع دارید؟ شاید بله، شاید خیر! با ما همراه باشید تا بیشتر بدانیم.
درب اتوماتیک چیست؟
درب اتوماتیک به درب مجهز به مکانیزم برقی و کنترلهایی گفته میشود که با دریافت سیگنال لحظهای درب را بهطور خودکار باز و بسته میکنند. کلیدی که چرخه خودکار را شروع میکند ممکن است یک دستگاه یا سنسور فوتوالکتریک، مادون قرمز، تعبیه شده در کف یا سوئیچ دستی باشد. بنابراین اولین موردی که به ذهن میرسد، برقی بودن و کنترل خودکار دربهای اتوماتیک است. درب برقی یا درب اتوماتیک شیشه ای امکان دسترسی راحت و بدون زحمت را به محیط داخل یا خارج برای افراد فراهم مینماید. این دربها با حذف فرآیند باز و بسته شدن درب، راحتی و آسایش بیشتری را ایجاد کرده و در عین حال از اتلاف انرژی که ممکن است با باز ماندن درب رخ بدهد، جلوگیری میکنند. در عین حال از زیبایی و جذابیت خاصی نیز در طراحی داخلی و خارجی ساختمان برخوردار هستند.
استفاده از درب برقی امروزه رواج فراوانی یافته است. گستردگی این مسئله به اندازهایست که در انواع ساختمانها و مکانهای عمومی این دربها دیده میشوند. درب برقی به شکلهای مختلفی تولید شده و کاربردهای متنوعی دارند.درب های برقی اتوماتیک این قابلیت را دارند تا در جهات مختلفی حرکت کرده و اقدام به باز و بسته شدن کنند، باتوجه به این قابلیت، درب های اتوماتیک برقی در انواع مدلهای گوناگون تولید و به بازار عرضه میشود.
انواع دربهای اتوماتیک شیشه ای
درب های شیشه ای اتوماتیک در دو مدل کشویی و لولایی قابل استفاده در مراکز عمومی و خصوصی مانند: هتل، فرودگاه، پاساژ و فروشگاه ها می باشد. مزایای درب اتوماتیک شیشه ای را میتوان برای سهولت در تردد عابرین، زیبایی، ارتقا سطح مقبولیت اماکن مورد استفاده و جلوگیری از اتلاف انرژی نام برد. باز و بسته شدن سریع و به موقع درب اتوماتیک شیشه ای، درز بندی کامل و استفاده از قطعاتی که ضریب انتقال انرژی پایینی را دارا هستند. و میزان مصرف برق بسیار پایین اپراتور، موجب کاهش مصرف انرژی می شود.
دربهای اتوماتیک شیشه ای انواع و اقسام مختلفی دارند که در نحوۀ باز و بسته شدن آنها و مکانیسمشان تفاوت وجود دارد.
-
درب اتوماتیک شیشه ای کشویی؛
رایجترین نوع دربهای اتوماتیک این مدل میباشد که با سر خوردن به یک طرف باز میشوند. این دربها در اشکال یک طرفه، دوطرفه و تلسکوپی به کار میروند. دربهای تلسکوپی در هنگام باز شدن، 3/1 برابر بیشتر از دربهای کشویی دیگر فضا ایجاد میکنند.
-
درب اتوماتیک شیشه ای گردان؛
این نوع درب ورودیهای زیبایی را برای ساختمانها ایجاد میکنند. دربهای گردان اتوماتیک و دربهای گردان دستی (دربهای چرخشی) در مکانهای پرتردد استفاده میشوند و امکان ورود و خروج همزمان را برای عابران پیاده فراهم میکنند. آنها به تعداد زیادی از افراد اجازه عبور و مرور همزمان را میدهند. دربهای گردان باعث صرفهجویی در مصرف انرژی شده و از وزش باد جلوگیری میکنند. همچنین این دربها هزینه گرمایش و سرمایش ساختمان را کاهش میدهند. درب های اتوماتیک میتوانند دارای دو بال، سه بال و چهار بال باشند که معمولا از شیشه ساخته میشوند.
-
درب اتوماتیک شیشه ای تاشو؛
این نوع از دربها، معمولاً زمانی نصب میشوند که فضا اهمیت داشته و در نظر گرفته میشود. دربهای تاشو اتوماتیک میتوانند دربهای تک تاشو یا دوتا شونده باشند و افراد برای عبور می توانند از طریق همان دهانه در هر جهت حرکت کنند.
مکانیسم عملکرد درب اتوماتیک شیشه ای و اجزای آن
درب اتوماتیک زمانی باز میشود که کنترل کننده درب، سیگنال فعال سازی را توسط سنسور دریافت میکند و موتور، دنده را برای به حرکت درآوردن تسمه و قرقره فعال میکند. وقتی کسی در داخل منطقه فعال سازی سنسور شناسایی نشد، درب بعد از مدت زمان تعیین شده شروع به بسته شدن میکند. اما سؤال این است که برای وقوع این مکانیسم چه اجزایی دخیل بوده و در این فرآیند مشارکت دارند. اجزای شرکتکننده در این مکانیسم به این ترتیب هستند:
- اپراتور درب؛ اپراتور درب اتوماتیک شیشه ای مجموعهای از قطعات محرک و کنترلکنندههایی است که در را باز و بسته میکند. این بخش شامل اجزایی مانند موتور دنده و کنترلکننده درب است.
- سوئیچ تعمیر و نگهداری برق اپراتور؛ با استفاده از این سوئیچ، میتوان درب را به راحتی در هنگام تعمیر و نگهداری آن روشن/خاموش کرد.
- سنسور فعالسازی؛ سنسورهای فعالسازی، برای فعال کردن باز و بسته شدن درب جهت ارسال سیگنال به اپراتور درب استفاده میشوند. سنسور یا حسگر فعالسازی باید با توجه به نوع کاربری و محیط انتخاب شود.
- سنسور ایمنی؛ سنسورهای ایمنی مانند سنسورهای پرتو، افراد یا اشیاء را در مسیر درب تشخیص میدهند، دقیقاً در جایی که ممکن است تشخیص آن توسط سنسورهای فعالسازی دشوار باشد.
- کتیبههای بالای درب؛ این قسمت فضایی بالای دربهای اتوماتیک بین سقف و سردر است.
- سردر؛ این قسمت زیر کتیبه واقع شده و به طور معمول، اپراتور درب در آن قرار میگیرد.
- پنلهای متحرک؛ این پنلها مربوط به دربهای کشویی هستند که متحرک بوده و معمولاً از جنس شیشه سکوریت، آلومینیم یا استنلساستیل ساخته میشوند.
- پنلهای درب ثابت؛ این پنلها مربوط به دربهای غیرکشویی هستند.
- قفل در
سنسورهای درب اتوماتیک شیشهای
درب اتوماتیک شیشه ای معمولاً دارای دو نوع سنسور یا حسگر هستند. این سنسورها؛ سنسورهای فعالسازی و سنسور ایمنی و پشتیبان هستند.
سنسور فعال سازی؛ سنسوری برای باز کردن درب است. برای این منظور، انواع مختلفی از سنسورها مانند سنسور مادون قرمز و سوئیچهای فعالسازی در دسترس هستند. حسگر فعالسازی باید با توجه به نوع کاربری و محیطی که درب در آنجا نصب میشود، انتخاب گردد.
سنسور ایمنی یا پشتیبان؛ سنسورهای ایمنی برای جلوگیری از برخورد پنل درب به جسم یا شخصی نزدیک درب یا روی مسیر حرکت درب به کار میرود. سنسور پرتو و سنسور اولتراسونیک دو نوع رایج سنسور ایمنی هستند.
کلام آخر
ما در شرکت آتی دُر atidoor.com با سابقۀ 18 سال فعالیت در زمینۀ درب اتوماتیک شیشه ای ؛ ساخت، نصب و راهاندازی انواع دربهای اتوماتیک و همچنین تعمیرات درب اتوماتیک برقی ، آماده ارائه خدمات تخصصی و حرفهای در این زمینه هستیم. انواع دربهای اتوماتیک برقی، قطعات و لوازم مورد نیاز به همراه تعمیرات تخصصی از خدمات ارزندۀ ما جهت ارائه به شما هموطنان عزیز است. با اطمینان از کیفیت لازم در ساخت، سرویس و تعمیرات و استفاده از برندهای معتبر فعال در این زمینه، میتوانید با آسودگی از محصولات و خدمات ما استفاده نمایید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.