برای طراحی سایت PHP بهتر است یا Python؟ در این مقاله به مزایا و معایب هر دو زبان برنامه نویسی پرداختیم و شما را در مسیر یادگیری این دو زبان راهنمایی کردیم.
انتخاب زبان برنامه نویسی مناسب برای هر پروژهای بسیار مهم است. امروزه، پایتون و پی اچ پی(PHP) دو زبان محبوب و کاربردی هستند که اغلب کسبوکارها دوست دارند از آنها برای پروژههای توسعه وب خود استفاده کنند. اما هنگام مقایسه این دو، انتخاب کمی دشوار میشود. اگرچه بسیاری از وب سایتها به زبان PHP توسعه یافتهاند، اما پایتون نیز در چند سال اخیر بسیار محبوب شده است.
قبل از شروع بک اند بهتر است دوره طراحی وب را بگذرانید تا به HTML و CSS مسلط باشید. بعد از آن ممکن است که این سوال برایتان پیش آید که کدام بهتر است: طراحی سایت با پایتون یا PHP ؟ با خواندن این مقاله میتوانید تصمیم بگیرید که دوره پایتون را انتخاب کنید یا PHP .
پایتون چیست؟
پایتون یک زبان متن باز است که با آن امکان استفاده از برنامه نویسی شی گرا و همچنین فانکشنال را به صورت همزمان دارید. این زبان در حال حاضر، یکی از پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی است که نوشتارش سطح بالا و بسیار نزدیک به زبان انگلیسی است: به همین دلیل است که بسیاری از افراد یادگیری پایتون را آسان میدانند.
در حال حاضر پایتون یکی از سه زبان محبوب و برتر جهان است. این زبان دارای کتابخانههای بسیاری است که کدنویسی را آسانتر و سریعتر میکنند و به جز برنامه نویسی وب در سایر حوزهها مانند هوش مصنوعی، بازی سازی و… استفاده میشود. بسیاری از شرکتها در دنیا از پایتون در طراحی و بهبود اپلیکیشنهای خود استفاده میکنند. پس با یادگیری مفاهیم اولیه پایتون میتوانید در چندین حوزه فعالیت داشته باشید.
مزایای استفاده از پایتون
در این بخش نکات مثبت استفاده از پایتون در وب آورده شده است:
- یک زبان همه منظوره، شیگرا و همه کاره در زمینه های مختلف
- قابلیت استفاده مجدد کد بین پلتفرمهای مختلف را دارد.
- آسان برای یادگیری، استفاده و نگهداری
- دارای سیستم جمع آوری خودکار زباله
- میتوان با آن برنامه های رابط کاربری گرافیکی را توسعه داد.
- میتواند به راحتی با کدهای برنامه نویسی زبان های دیگر مانند جاوا یا C++ ادغام شود.
- دارای کتابخانههایی مانند تنسورفلو (TensorFlow) برای کارهای ریاضی فشرده است.
- یک زبان متن باز و در حال بهبود است.
- جامعه کاربران فعال پرجمعیتی دارد.
- در حال حاضر بسیار رو به رشد است.
معایب پایتون
برخی از معایب پایتون عبارتند از:
- در بحث مرورگرها و توسعه اپلیکیشن موبایل چندان بهینه نیست.
- از حافظه زیادی استفاده میکند.
- کندتر از سایر زبانهای توسعه وب سایت است.
- در مواردی تشخیص خطا به دلیل تایپ پویا دشوار است.
- برای یک برنامه یا وبسایت ساده بیش از حد پیچیده است.
PHP چیست؟
PHPکه مخفف عبارت Hypertext Pre-Processor است، یک زبان برنامه نویسی متن باز برای توسعه بخش بک اند وب است. PHP از زمان معرفی تاکنون به قدری فراگیر شده که بیش از هفتاد درصد وب سایتهای حال حاضر با آن نوشته شدهاند. برخی از مهمترین ویژگیهای PHPشامل پلاگینها، کتابخانهها، افزونههای برجسته و پشتیبانی جامعه بزرگ کاربران آن است.
تقریبا همه مرورگرهای وب از PHP پشتیبانی میکنند. این یک زبان انعطافپذیر، عملگرا و سریع است که میتواند به خوبی به پایگاههای داده متصل شده و با آنها ارتباط برقرار کند. همچنین وردپرس که یکی از محبوبترین سیستم های مدیریت محتوا (CMS) است به زبان PHP نوشته شده است.
مزایای PHP
در این بخش نکات مثبت استفاده از PHP آورده شده است:
- دارای فریمورکهای قابل اتصال فراوان، رایگان، متن باز و شیگرا
- دارای جامعه کاربران بسیار بزرگ
- از اغلب رابط های پایگاه داده جدید مانند No SQL، PostgreSQL و… پشتیبانی میکند.
- به صورت چندپلتفرمی کار میکند و انعطاف پذیر است.
- برنامههای مبتنی بر PHP از همه سیستم عاملها مانند ویندوز، لینوکس و یونیکس پشتیبانی میکنند.
- PHP با هر سروری مانند IIS، Apaches و… سازگار است.
- یک روند اشکال زدایی عالی را حفظ میکند.
معایب PHP
برخی از نکات منفی استفاده از PHP عبارتند از:
- شما نمیتوانید رفتار اصلی آن را تغییر دهید.
- از سیستم نوع داده ضعیفی استفاده میکند که میتواند منجر به دادههای اشتباه برای کاربران شود.
- برای برنامههای پردازشی مناسب نیست.
- با IOT ارتباط نمیگیرد.
- ناکافی بودن پروتکلها و ویژگیهای امنیتی
جهت شرکت در دوره آموزش برنامه نویسی PHP حرفه سون لرن اینجـــــا کلیـــک کنید.
مقایسه پایتون با PHP در وب
یک مقایسه دقیق به شما کمک میکند تا مناسب ترین زبان را برای استفاده خود انتخاب کنید. هنگام کار کردن با یک زبان برنامه نویسی مناسب فرآیند بسیار آسانتر و کارآمدتر است و موجب میشود تا بهترین نتیجه را برای تلاشهای خود در توسعه وب خود بدست آورید. به همین دلیل در این بخش سعی کردیم تا این دو زبان را از جهات مختلف با هم مقایسه کنیم.
پشتیبانی جامعه
از آنجایی که PHP از مدتها قبل برای توسعه برنامههای تحت وب استفاده میشود، جامعه بزرگی از توسعه دهندگان دارد که میتوانند بلافاصله پشتیبانی ارائه دهند. میزان پشتیبانی جامعه کاربران فعال پایتون نیز تقریبا مشابه با PHP است. از آنجایی که پایتون بسیار محبوب و رو به رشد است، توسعه دهندگان زیادی وجود دارند که به طور مداوم در حال رفع باگ و بهبود قواعد آن هستند. بنابراین، در بخش پشتیبانی جامعه کاربران هیچ یک از این دو زبان برنده نیستند.
انعطاف پذیری
پایتون کتابخانههای جدید و بسیار کاربردی مانند Pandas، TensorFlow، Theano و Scikit-learn را ارائه میدهد. این کتابخانهها سریع، قوی و منحصربهفرد هستند و مهمتر از همه، میتوانند در یک چارچوب وب بسیار مفید باشند. به یاد داشته باشید که پایتون در چندین زمینه و نه فقط در توسعه وب مفید است، در حالی که PHP فقط در بخش توسعه وب استفاده میشود. همچنین پایتون از Pip برای مدیریت بستهها استفاده میکند. Pip اطمینان حاصل میکند که توسعه برنامه پایتون سریع و آسان باشد و تمام نیازهای توسعه را برآورده کند. مدیریت کتابخانه PHP نسبت به پایتون قدرت کمتری دارد.
سهولت استفاده
پایتون یک زبان برنامه نویسی متن باز، قابل حمل و همه کاره است که استفاده از آن آسان است. علاوه بر این، برنامه نویسی شیوه نگارش یا به اصطلاح سینتکس پایتون نیز ساده است. در مقایسه با سایر زبانهای برنامه نویسی مانند PHP، درک کدنویسی با پایتون آسانتر است و به زمان کمتری نیاز دارد. از سوی دیگر،PHP برای برنامههای وب پیچیده ساخته شده است و به هیچ وجه یک زبان همه منظوره نیست.
فریمورکهای توسعه وب
PHP و پایتون هردو چارچوبهای توسعه وب قدرتمندی را ارائه میدهند. پایتون مجموعهای عالی از کتابخانهها، بستهها و ماژولهای شخص ثالث را برای اتمام سریعتر پروژه در اختیار دارد. به عنوان مثال، فلسک و جنگو دو فریمورک محبوب حوزه وب هستند که در پایتون نوشته شده اند. از طرفی بسیاری از شرکتهای بزرگ از چارچوبهای وبPHP استفاده میکنند. به عنوان مثال Symfony و Laravel فریمورکهای محبوبی هستند و چندین ویژگی مفید برای توسعه وب مانند قالببندی، مسیریابی، احراز هویت و… از قبل در آنها قرار گرفته است.
امنیت
متاسفانه PHPتاریخچه ای وحشتناک از نظر امنیت داشته است. اگرچه جامعهPHP بیشتر مشکلات امنیتی را برطرف کرده است، اما همچنان از نظر امنیت پایتون قویتر است. برای مثال، جنگو دارای بسیاری از ویژگی های امنیتی از پیش تعریف شده است که به محافظت از برنامهها در برابر تهدیدات امنیتی مختلف کمک میکند. علاوه بر این، نهادهای مختلف نیز از پایتون به عنوان ابزار هک مخفی خود استفاده میکنند.
اشکال زدایی
PDB یا Python Debugger یک دیباگر داخلی پایتون است. PDB از بسیاری از روشهای اشکال زدایی استفاده میکند، پویا است و به توسعه دهندگان این امکان را میدهد تا بدون هیچ زحمتی روی تست برنامه کار کنند.
PHP نیز یک بسته XDebug برای رفع اشکالات و بررسی خطاهای کد به توسعه دهندگان ارائه میدهد. با این حال، در طول زمان توسعه PHP به طور قابل توجهی در کشف و حذف باگها کندتر است. از این رو، مشکلات امنیتی زیادی را تجربه میکند.
حال با این اوصاف پایتون را انتخاب کنیم یا PHP؟
PHP یک زبان برنامه نویسی محبوب در سمت سرور (بک اند) در بین توسعه دهندگان است. در موارد زیر بهتر است تا PHP را انتخاب کنید:
- سرمایه گذاری کمتر
- توسعه وبلاگ ها، برنامه های کاربردی وب و وب سایت ها
- کارکرد موثر در سمت سرور
- کار در ایران
از طرفی پایتون انعطاف پذیری، امنیت، کارایی بالا، استفاده آسان، نحو ساده و… امروزه محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. برخی از مواردی که باید پایتون را انتخاب کنید عبارتند از:
- میخواهید وب سایت خود را با استفاده از یک چارچوب محبوب مانند جنگو بسازید.
- به دنبال تجزیه و تحلیل داده های عمیق هستید.
- قصد کار در زمینه هایی مانند رباتیک و علم داده را دارید.
- کار در ایران و خارج از کشور
جمع بندی
اگرچه PHP و پایتون هر دو در توسعه وب عالی عمل میکنند، اما باید پذیرفت که پایتون در بسیاری از موارد بر PHP پیروز میشود. با این حال، این بدان معنا نیست که باید پایتون را انتخاب کنید و PHP را نادیده بگیرید PHP و پایتون هر دو زبانهای برنامه نویسی عالی برای توسعه برنامه های وب هستند. این که از کدام یک باید استفاده کنید، تا حد زیادی به نیازهای پروژه شما و همچنین توانایی ها، دانش و تخصص PHP یا پایتون شما در هنگام ساخت برنامه های وب بستگی دارد. پس به درستی نیازسنجی کنید. اگر مفاهیم را یاد بگیرید، میتوانید برای کسب و کارهای مختلف وب سایت موردنظر را طراحی کنید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.