طراحی و پیادهسازی کناف، یکی از روشهای جدید برای طراحی فضای داخلی است. کناف هم به صورت دیواری و هم به صورت سقفی، بسته به سلیقه صاحب بنا و طراح، در اشکال و طرحهای بسیار متنوعی پیادهسازی میشود.
تکنیک و شیوههایی که برای نورپردازی سقف کناف انتخاب میشود، نقش مهمی هم در زیباسازی فضای داخلی و هم در مهیا کردن نور محیط دارد. در این صفحه، قصد داریم درباره روشهای مختلف نورپردازی سقف کناف به طور مفصل صحبت کنیم. با ما همراه باشید…
تاثیر نورپردازی سقف کناف در زیبایی دکوراسیون داخلی خانه
بسیاری از افراد، در زمان ساخت ساختمانهای جدید و یا بازسازی ساختمان قدیمی، به دنبال مدرنترین و جدیدترین سازههای روز دنیا هستند. استفاده از روشهای نوین، علاوه براینکه نمای داخلی ساختمان را از حالت کسلکننده و قدیمی در میآورد، باعث مدیریت بهتر فضا و زیباسازی هر چه بیشتر اتاقها میشود.
در عملیات کناف کاری کیان دکور، سقف یا دیوار کاذب، بر روی سازه پایه سوار شده و میتوان سیمکشیها یا تاسیسات گرمایشی/ سرمایشی را در پشت کناف پنهان نمود. همچنین، از آن جایی که کناف انعطافپذیری بیشتری برای اجرای پروژههای نورپردازی نسبت به گچکاری دارد، میتوان انواع و اقسام روشهای نورپردازی جدید را بر روی آن پیادهسازی نمود. یکی دیگر از مزایای کناف این است که قیمت سقف کاذب کناف بسیار کمتر از قیمت گچکاری تمام میشود.
طراحی نورپردازی سقف کناف دارای اصول و قواعد مختلفی است و با رعایت این اصول، میتوانید پروژه طراحی نورپردازی را با موفقیت سپری کنید. بسیاری افراد ترجیح میدهند علاوه بر سقف، دیوارپوش کناف را نیز به چراغهای مختلف مزین کنند تا نور محیط، فقط در یک مکان متمرکز نشود. استفاده از لامپهای رشتهای، چراغها هالوژنی و همچنین چراغهای LED کوچک و بزرگ با رنگهای مختلف که متناسب با طراحی دکوراسیون داخلی اتاق انتخاب شدهاند، میتواند روح تازهای به ساختمان شما ببخشد.
بهترین روش نورپردازی سقف با کناف چیست؟
برخی از افراد، تصور میکنند که سقف اهمیت چندانی در نمای داخلی ندارد؛ در حالی که این حرف کاملا اشتباه است. سقف یکی از مهمترین عناصر بنا به شمار میرود و زیبایی آن، تقریبا نیمی از زیبایی اتاق را پر میکند. بسیاری از افراد پس از ورود به یک محیط جدید، به سقف آنجا نگاه میکنند. چنانچه سقف با طرحها و اشکال زیبا منقش شده باشد و نور زنندهای نداشته باشد، با نگاه کردن به آن؛ حس آرامش به ساکنین منتقل میشود. نورپردازی مناسب، یکی از عواملی است که میتواند زیبایی سقف را چند برابر کند و باعث دیده شدن جزئیات منحصر به فرد آن شود.
رنگ چراغها و شدت نور آنها، میبایست متناسب با ابعاد اتاق، نور طبیعیای که وارد میشود، شکل و طرح کناف، رنگ قالب اتاق، سلیقه صاحب بنا، نوع کاربری اتاق و همچنین سبک طراحی داخلی ساختمان باشد. ممکن است نظر طراح بر این باشد که نورپردازی دو اتاق مجاور، کاملا متفاوت از یکدیگر انجام شوند.
برخی از افراد ترجیح میدهند که هیچ لوستر یا لامپی از سقف ساختمانشان آویزان نباشد. در چنین مواردی، درون کناف، باکسهای مخفی نور جاسازی میشوند. این باکسها، نور ملایمی دارند و نگاه کردن به آنها، باعث اذیت شدن یا خستگی چشمها نمیشود.
اگر میخواهید بفهمید که برای هر اتاق، کدام یک از روشهای نورپردازی مناسبتر است، بهتر است با طراحان زبده و با تجربه شرکتهای طراحی معتبر، مشورت نموده و سپس اقدام به طراحی نورپردازی اتاقها نمایید.
اصول نورپردازی سقف با کناف
وقتی در زمان نورپردازی سقف، اصول علم و روانشناسی رنگها رعایت شود، میتوان انتظار داشت که فضای اتاق، با رنگ نور مناسب انجام شده است. رنگی که برای چراغها انتخاب میکنید، تاثیر زیادی بر روی نورپردازی دارد. کارشناسان و متخصصان توصیه میکنند برای بازسازی نور طبیعی و خسته نشدن چشمها، از هر دو ترکیب نورهای زرد و سفید، به یک اندازه استفاده شود. البته، میتوان برای زیباسازی هر چه بیشتر محیط، از چراغهایی با رنگهای دیگر مانند سبز، آبی، صورتی و… نیز استفاده نمود.
همانطور که قبلا عنوان کردیم، یکی از فاکتورهایی که بر روی شیوه نورپردازی اتاق تاثیر میگذارد، این است که طرح کناف به چه صورت است.
طراحان، معمولا کنافها را با توجه به نوع کاربری اتاق و سبک دکوراسیون داخلی آن طراحی میکنند. البته، نظر و سلیقه صاحب بنا نیز نقش مهمی در طراحی کناف دارد، اما این نظرات، همیشه جزو بهترین ایدهها نیستند.
هر اتاقی، میبایست شیوه نورپردازی خاص خودش را داشته باشد. همچنین، هر طرح کنافی، با توجه به زوایا و برجستگیهایش، شیوه نورپردازی منحصر به فرد خود را دارد. به عنوان مثال، اتاقهایی نظیر اتاق پذیرایی، اتاق کنفرانس، اتاق کار، سقف کاذب مغازه و… نورهای با شدت بیشتری لازم دارند. در مقابل، اتاقهایی که برای استراحت یا انتظار در نظر گرفته میشوند، نور کمتر و ملایم تری خواهند داشت.
مناسبترین رنگ در نورپردازی سقف کناف چیست؟
ایده آلترین و بهترین رنگ در نورپردازی که تجسمی از رنگ نور طبیعی است، ترکیب نورهای سفید و زرد است. با این حال، برخی از افراد ترجیح میدهند از نورهای تکرنگ برای سقف کاذب پذیرایی و سایر اتاقهای منزل یا ساختمان استفاده کنند. در چنین شرایطی، طراحان توصیه میکنند که تنها از نور زرد استفاده شود. دلیل این توصیه این است که اگر نور سفید به تنهایی در محیط تعبیه شود، باعث ایجاد حس یکنواختی و خستگی میشود.
برای ایجاد فضایی گرم و صمیمی در اتاقهایی نظیر اتاق نشیمن، میتوان در قسمت مرکز اتاق، از نورهایی با رنگ بنفش ملایم، آبی ملایم، صورتی ملایم و… استفاده نمود. مکانهایی که برای فروش و جذب مشتریان در نظر گرفته میشوند، میتوانند از ترکیب نورهای زرد، سفید، قرمز، سبز، آبی و… استفاده نمایند.
توجه داشته باشید که شیوه نورپردازی اتاق خواب کودکان با اتاق خواب زوجین متفاوت است. در اتاق خواب کودکان، معمولا از ترکیب نورهای آبی، فیروزهای و… استفاده میشود؛ چرا که این رنگها، میتوانند عمق و کیفیت خواب کودک را بهبود بخشد. در اتاق خواب زوجین، بهتر است علاوه بر ترکیب نور زرد و سفید، کلید جداگانهای برای روشن/خاموش کردن نورهایی با رنگهای جذاب مانند صورتی، قرمز، بنفش و… در نظر گرفته شود.
در نظر گرفتن ارتفاع سقف در نورپردازی سقف با کناف
ارتفاع سقف نیز یکی از فاکتورهای مهمی است که تعیینکننده محل قرارگیری چراغها و شدت نور آنها میباشد. کناف نوعی سقف کاذب به شمار میرود که بر روی سقف اصلی قرار میگیرد. در نتیجه، در طراحی اتاقهایی که سقفهای کوتاه دارند، بهتر است از کناف استفاده نشود. برای نورپردازی اتاقهای با سقف کوتاه، میتوان از ال دی سقفی استفاده نمود.
برای اتاقهایی که سقفهای بسیار بلند دارند، میبایست چراغهای پرنورتری انتخاب نمود تا نور آنها، بتواند کل محیط را پوشش دهد. چنانچه نور چراغهای سقف نتوانند نور کل اتاق را تامین کنند، میتوان از کنافهای دیواری و تعبیه چراغ در آنها استفاده نمود.
مناسبترین چراغ و لامپ برای نورپردازی سقف با کناف کدام است؟
همانطور که از تصاویر سقف کناف مشهود است، چراغهای زیادی در این نوع سقفها تعبیه میشود. دلیل این امر این است که از متمرکز کردن نور در یک منطقه جلوگیری شود تا نورپردازی، مطبوعتر شده و فضای اتاق دلنشینتر شود.
به دلیل تعداد زیاد چراغها، بهتر است در زمان خرید لامپ، به سراغ انواع کممصرف با طول عمر بالا بروید. این چراغها ممکن است هزینه بالاتری نسبت به چراغهای معمولی داشته باشند، اما باعث صرفهجویی در مصرف برق شده و برای مدت زمان طولانی، نیازی به خرید دوباره چراغ نخواهید داشت.
معمولا، برای کنافهای سقفی، لامپهای LED یا SMD در نظر گرفته میشود. تنوع رنگ و اندازه این لامپها بسیار بالا است و میتوانید آنها را با انواع دکوراسیونهای داخلی، هماهنگ نمایید.
عوامل موثر در هزینه نورپردازی سقف با کناف
قبل از شروع پروژه نورپردازی، بهتر است با فاکتورهایی که بر روی قیمت و هزینه کل تاثیر میگذارند بهتر آشنا شوید تا بتوانید بودجه مناسبی برای آن در نظر بگیرید. به طور کلی، مهمترین عواملی که بر روی هزینه نورپردازی سقف کناف تاثیر میگذارند، عبارتند از:
- مساحت سقف؛
- شکل و طرح کناف؛
- مصالحی که برای ساخت و طراحی کناف استفاده میشود (بتونه، گچ، سیمکشی، تاسیسات و…)؛
- تعداد لامپهای لازم؛
- نوع لامپهای بکار رفته؛
- تعداد کارگرانی در ساخت و پیادهسازی مشارکت دارند.
هر چه مساحت سقف بیشتر باشد و طرح بکار رفته، زوایا و پیچیدگیهای بیشتری داشته باشد، به همان اندازه، به تعداد کارگران، مصالح و تعداد لامپهای بیشتری نیاز خواهید داشت. همچنین، نوع و کیفیت لامپها نیز بر روی قیمت نهایی تاثیر میگذارد. هر چه لامپها از برندهای بهتری باشند و دوام بالاتری داشته باشند، قیمت آنها بیشتر میشود.
سخن پایانی
یکی از شیوههای جدید برای زیباسازی سقف و مدیریت فضای اتاق، استفاده از کناف است. نورپردازی کناف نسبت به نورپردازی معمولی، از انعطافپذیری بسیار بالاتری برخوردار است. از آن جایی تمامی تاسیسات در پشت کناف مخفی میشوند، دیگر نگرانی از بابت نبود فضای کافی برای نصب تاسیسات و گچکاری دوباره نخواهید داشت.
انتخاب شرکت طراحی مناسب، به شما کمک میکند تا پروژههای خود را با موفقیت هر چه بیشتری، به پایان برسانید.
شرکت کیان دکور، با کمک و همراهی استادکارهای حرفهای و مجرب و بکارگیری بهترین و با کیفیتترین متریالهای روز دنیا، در تلاش است تا خدماتی نوین را به شما مشتریان عزیز ارائه دهد.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.