دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: تفاوت مانیتور گیمینگ و معمولی در چیست؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > مقالات گوناگون > تفاوت مانیتور گیمینگ و معمولی در چیست؟
مقالات گوناگون

تفاوت مانیتور گیمینگ و معمولی در چیست؟

واحد بازرگانی 18 دی 1403 ساعت 14:45
زمان مطالعه: 8 دقیقه
تفاوت مانیتور گیمینگ و معمولی در چیست؟
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

بسیاری ما در هنگام خرید لپ تاپ و سیستم شخصی بیشتر از هر چیز دیگری به مشخصات فنی و سخت‌افزار سیستم اهمیت می‌دهیم و بعضی ویژگی‌ها مثل کیفیت و مشخصات نمایشگر را در اولویت‌های بعدی خودمان قرار می‌دهیم. شاید برای کاربری معمولی نمایشگر تاثیر چندانی در عملکرد ما نداشته باشد اما وقتی به حوزه گیمینگ قدم می‌گذاریم، تک تک ویژگی‌های مانیتور آنقدر مهم می‌شوند که می‌توانند تفاوت میان برد و باخت در یک بازی حساس را رقم بزنند. در واقع اینجاست که، تفاوت مانیتور گیمینگ و مانیتور معمولی به وضوح نمایان می‌شود. اما آیا این تفاوت‌ها فقط به عملکرد در بازی محدود می‌شوند یا جنبه‌های دیگری مانند طراحی، کیفیت تصویر و قیمت نیز در این مقایسه نقش دارند؟ در ادامه به بررسی دقیق و جامع تفاوت‌های مانیتورهای گیمینگ و معمولی خواهیم پرداخت.

لیست
فرق مانیتور معمولی و گیمینگرفرش ریتزمان پاسخ‌دهیفناوری‌های همگام‌سازی تطبیقیکیفیت تصویر و رزولوشنطراحی ارگونومیک و ظاهریسخن پایانی

فرق مانیتور معمولی و گیمینگ

همان‌طور که هدف استفاده از مانیتور تفاوت دارد، ویژگی‌های آن نیز باید به تناسب تغییر کند. تفاوت میان مانیتور گیمینگ و مانیتور معمولی دقیقاً از همین اصل نشأت می‌گیرد؛ چرا که بازی‌های ویدیویی و کارهای روزمره، نیازهای کاملاً متفاوتی از یک نمایشگر می‌طلبند. در استفاده‌های روزمره مانند مرور وب، تماشای فیلم یا کارهای اداری، تمرکز اصلی بر ارائه تصویری پایدار و واضح است. این نوع کارها نیازی به سرعت بالا در نمایش تصاویر یا هماهنگی فوق‌العاده میان نرخ فریم و نرخ تازه‌سازی ندارند. از سوی دیگر، دنیای گیمینگ فضایی بسیار پویا و پرتنش است که هر لحظه و هر فریم اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل، مانیتور گیمینگ باید دارای ویژگی‌هایی باشد که این نیازهای خاص را برطرف کند. در ادامه به تفاوت‌های این مانیتور اشاره می‌کنیم.

رفرش ریت

نرخ تازه‌سازی یا همان رفرش ریت به تعداد دفعاتی که تصویر روی مانیتور در هر ثانیه به‌روزرسانی می‌شود، اشاره دارد و با واحد هرتز اندازه‌گیری می‌شود. هر چقدر رفرش ریت یک مانیتور بیشتر باشد، تعداد فریم‌هایی که در یک ثانیه نشان می‌دهد، بیشتر است. نرخ تازه‌سازی در مانیتورهای معمولی معمولا 60 هرتز است و این مقدار برای کاربردهای روزمره مانند وبگردی، تماشای ویدیو و کارهای اداری کاملاً کافی است. با این حال، در دنیای گیمینگ، نرخ تازه‌سازی بالا اهمیت بسیاری دارد و به همین دلیل مانیتورهای گیمینگ معمولاً با نرخ‌های تازه‌سازی 120 هرتز، 144 هرتز یا حتی 240 هرتز عرضه می‌شوند. اگر شما قصد خرید مانیتور msi برای انجام بازی‌های تیراندازی اول شخص را دارید، حتما مانیتوری را بخرید که نرخ تازه‌سازی بالاتری داشته باشد. نرخ تازه‌سازی بالا مانع از تاری حرکت یا همان Motion Blur می‌شود و حرکات روان‌تر و واضح‌تر خواهند بود.

تفاوت مانیتور گیمینگ و معمولی در چیست؟

زمان پاسخ‌دهی

زمان پاسخ‌دهی، به مدت زمانی گفته می‌شود که یک پیکسل از یک رنگ به رنگ دیگر تغییر می‌کند. این پارامتر با میلی‌ثانیه اندازه‌گیری می‌شود و در کیفیت تصویر و تجربه بازی تأثیر مستقیم دارد. زمان پاسخ‌دهی مانیتورهای معمولی بین 5 تا 10 میلی‌ثانیه است. اما در بازی‌های ویدیویی، این میزان می‌تواند باعث ایجاد پدیده شبح‌سازی شود، جایی که تصویر قبلی برای لحظه‌ای روی صفحه باقی می‌ماند و تصاویر متحرک را تار می‌کند. به این ترتیب دومین تفاوت مهم مانیتور معمولی و گیمینگ به زمان پاسخ‌دهی برمی‌گردد. در مانیتورهای گیمینگ زمان پاسخ‌دهی بسیار پایین‌تری (حتی کمتر از یک میلی ثانیه) دارند و به خاطر زمان پاسخ‌دهی سریع اثری از پدیده شبح‌سازی در آن‌ها نیست.

فناوری‌های همگام‌سازی تطبیقی

فناوری‌های همگام‌سازی تطبیقی مانند G-Sync و FreeSync، یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های میان مانیتورهای گیمینگ و معمولی هستند. یکی از مشکلاتی که در گذشته در مانیتورهای مورد استفاده برای بازی وجود داشت، پارگی تصویر بود. این مشکل زمانی رخ می‌دهد که نرخ تازه‌سازی مانیتور و نرخ فریم خروجی کارت گرافیک هماهنگ نباشند. در چنین شرایطی، مانیتور فریم‌های جدیدی را از کارت گرافیک دریافت می‌کند قبل از آنکه فریم قبلی به‌طور کامل نمایش داده شود. این عدم هماهنگی منجر به ناپیوستگی و شکافتگی در تصویر می‌شود و در صحنه‌های سریع و پرتنش بازی‌ها مانند شوترهای اول‌شخص یا مسابقات رانندگی بسیار آزاردهنده است. از سوی دیگر، لکنت تصویر زمانی ایجاد می‌شود که نرخ فریم کارت گرافیک بسیار پایین‌تر از نرخ تازه‌سازی مانیتور باشد. این موضوع باعث ایجاد پرش‌های ناگهانی و وقفه در نمایش تصویر می‌شود.

برای حل این مشکلات، شرکت‌های NVIDIA و AMD به ترتیب فناوری‌های G-Sync و FreeSync را توسعه دادند تا با هماهنگ‌سازی نرخ تازه‌سازی مانیتور با نرخ فریم خروجی کارت گرافیک، مشکلات پارگی و لکنت تصویر را به‌طور کامل از بین ببرند. این فناوری‌ها نیازمند ویژگی‌های سخت‌افزار خاصی است که فقط در مانیتورهای گیمینگ پیدا می‌شوند. مانیتورهای معمولی چون این ماژول‌های سخت‌افزاری مورد نیاز را ندارند، نمی‌توانند با نرخ فریم متغیر بازی‌ها هماهنگ شوند.

تفاوت مانیتور گیمینگ و معمولی در چیست؟

کیفیت تصویر و رزولوشن

کیفیت تصویر و رزولوشن هم یکی از کلیدی‌ترین تفاوت‌های مانیتور گیمینگ و معمولی است. تعریف رزولوشن را که همه ما می‌دانیم. رزولوشن به تعداد پیکسل‌هایی اشاره دارد که روی صفحه نمایش مانیتور قرار گرفته‌اند. هرچه تعداد این پیکسل‌ها بیشتر باشد، تصویر واضح‌تر و جزئیات بیشتری خواهد داشت. مانیتورهای معمولی معمولا با رزولوشن‌های استاندارد Full HD (1920×1080) عرضه می‌شوند، اما در مانیتورهای گیمینگ، رزولوشن بالاتر مانند Quad HD (2560×1440) یا 2K و Ultra HD (3840×2160) یا 4K را نیز شاهد هستیم.

یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز مانیتورهای گیمینگ، پشتیبانی از HDR است. مانیتورهای معمولی معمولاً از HDR پشتیبانی نمی‌کنند یا در بهترین حالت، قابلیت‌های محدودی در این زمینه دارند. اما در مانیتورهای گیمینگ، استانداردهای پیشرفته HDR مانند HDR10 یا حتی Dolby Vision به‌کار گرفته می‌شود. این فناوری‌ها باعث می‌شوند که تصاویر بازی نه‌تنها جذاب‌تر به نظر برسند، بلکه به گیمر کمک می‌کنند جزئیات بیشتری را در محیط بازی تشخیص دهد.

طراحی ارگونومیک و ظاهری

طراحی ارگونومیک و ظاهری مانیتورهای گیمینگ، به‌طور قابل‌توجهی با مانیتورهای معمولی متفاوت است. پایه‌های قابل تنظیم، نورپردازی RGB، حاشیه‌های باریک و ویژگی‌های کاهش خستگی، همگی نشان‌دهنده توجه ویژه‌ای است که در طراحی مانیتورهای گیمینگ به راحتی و نیازهای کاربران داده شده است. این در حالی است که مانیتورهای معمولی برای استفاده‌های ساده‌تر طراحی شده‌اند و فاقد بسیاری از این ویژگی‌های پیشرفته هستند.

گیمرها معمولاً ساعت‌های طولانی پشت سیستم می‌نشینند و درگیر بازی می‌شوند، بنابراین مانیتورهای گیمینگ معمولا دارای پایه‌های کاملاً قابل تنظیم هستند تا شخص بتواند زاویه دید، ارتفاع، و چرخش مانیتور را به‌دلخواه تغییر دهد. این قابلیت کمک می‌کند تا مانیتور در موقعیتی قرار گیرد که فشار کمتری به گردن، شانه‌ها و چشم‌ها وارد شود اما این سطح از تطبیق‌پذیری در مانیتورهای معمولی کمتر دیده می‌شود، چرا که طراحی آن‌ها بیشتر بر اساس استفاده کوتاه‌مدت و کاربری‌های ساده‌تر صورت گرفته است.

سخن پایانی

همانطور که دیدیم، نیازهای متفاوت در گیمینگ و استفاده روزمره ایجاب می‌کند که مانیتورهای گیمینگ و معمولی دارای ویژگی‌های متمایزی باشند. انتخاب بین این دو نوع مانیتور بستگی به نیازهای خاص شما و نوع استفاده‌ای که از مانیتور دارید، دارد. با بررسی دقیق ویژگی‌ها و نیازهای خود، می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: فرق مانیتور معمولی و گیمینگ, مانیتور گیمینگ
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی ابزار برتر مدیریت شبکه‌های اجتماعی 8 ابزار برتر مدیریت شبکه‌های اجتماعی در سال 2025
مقاله بعدی کسب درآمد از آپارات راهنمای کسب درآمد از آپارات
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

آیفون تاشو

آیفون تاشو در راه است؛ آیا اپل با حذف چین‌خوردگی صفحه، بازار را فتح می‌کند؟

گلکسی A14

پایان راه گلکسی A14 با One UI 7؛ آیا وقت تعویض گوشی رسیده است؟

جزئیات جدید از وان پلاس پد 2 پرو

جزئیات جدید از وان پلاس پد 2 پرو؛ نمایشگر 3.4K و باتری 12140 میلی آمپری

مطالب مرتبط

افزایش فروش سایت با سئو نمو مارکتینگ
مقالات گوناگون

راز افزایش فروش سایت در شیراز با ترفندهای سئو و دیجیتال مارکتینگ

21 اردیبهشت 1404 ساعت 15:30
چگونه با پشتیبانی نمایندگی HP تماس بگیریم؟ شماره تلفن و راهنمای ارتباط
مقالات گوناگون

چگونه با پشتیبانی نمایندگی HP تماس بگیریم؟ شماره تلفن و راهنمای ارتباط

15 اردیبهشت 1404 ساعت 16:15
ساعت سیکو و ساعت اورینت
مقالات گوناگون

نکات مهمی که قبل از خرید ساعت باید بدانید

15 اردیبهشت 1404 ساعت 15:35
آموزش ساخت اپل آیدی در سال 2025
مقالات گوناگون

آموزش ساخت اپل آیدی در سال 2025

13 اردیبهشت 1404 ساعت 15:30

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور