کارتریج (cartridge) از نظر لغوی به معنای فشنگ یا گلوله بوده،وظیفهی چاپ محتوا بر روی کاغذ بر عهده مادهی موجود در این بخش بوده و بدون وجود آن پرینتر عملاً کاربردی نخواهد داشت.
یکی از مهمترین قطعات به کار رفته در دستگاه پرینتر کارتریج نام دارد که در حقیقت مخزن قرارگیری جوهر، پودر یا تونر بوده و عملکرد صحیح دستگاه به صورت مستقیم به آن وابسته است. بعضی از افراد بعد از اتمام جوهر کارتریج آن را تعویض میکنند، اما تعویض این قطعه میتواند هزینههای زیادی را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین میتوان به سراغ شارژ کارتریج رفت. شارژ کارتریج در تهران توسط مجموعهی همیار پرینتر با تکنسینهای حرفهای و مجرب در محل انجام میشود.
تکنولوژی کارتریج پرینتر چیست؟
کارتریج (cartridge) از نظر لغوی به معنای فشنگ یا گلوله بوده و همانطور که اشاره کردیم مخزن نگهداری جوهر پرینتر است؛ در نتیجه وظیفهی چاپ محتوا بر روی کاغذ بر عهده مادهی موجود در این بخش بوده و بدون وجود آن پرینتر عملاً کاربردی نخواهد داشت.
عمدهی افراد تازهکار تصور میکنند که کارتریج به تنهایی کار چاپ را انجام میدهد؛ در حالی که این تصور اشتباه بوده و به سرانجام رساندن فرآیند چاپ برعهده تونر یا جوهر درون کارتریج قرار دارد.
انواع کاتریج
کارتریجها برمبنای نوع پرینتر به دو دستهی جوهری و لیزری تقسیم شده و هرکدام عملکرد خاص خود را دارند:
کارتریج جوهری
پرینترهای جوهرافشان فرآیند چاپ را با استفاده از جوهر انجام میدهند که بدون تماس مستقیم با کاغذ روی سطح آن پخش میشود و از کیفیت مناسبی هم برخوردار است. جوهرهای این پرینتر به شکل رنگی یا مشکی در بازار موجود هستند.
کارتریجهای جوهری یا جوهرافشان که متشکل از دو قطعه اصلی بدنه و هد هستند، جوهرهای مشکی و رنگی را با یکدیگر ترکیب کرده و بعد از انتقال آنها به سوزنهای نازل روی هد پرینتر فرآیند چاپ را انجام میدهند. از آنجایی که جوهر مورد استفاده در پرینترهای جوهری دارای رنگ یا رنگدانه است، کارتریجهای آنها به نوع کلی دای و پیگمنت تقسیمبندی میشوند:
-
دای: جوهر ذخیره شده در این نوع کارتریج دارای یک محلول رنگی است.
-
پیگمنت: جوهر موجود در این نوع کارتریج متشکل از رنگدانه است.
برمبنای روش پاشش جوهر بر روی سند میتوان کارتریجهای جوهری را در دو گروه زیر قرار داد:
-
پیزوالکتریک: در این روش وظیفهی کنترل پاشش برعهدهی کریستالهای پیزوالکتریک بهکاررفته در نازلها قرار دارد.
-
حرارتی: در این مدل المنت حرارتی به کاررفته در کارتریج جوهر را گرم کرده و منجر به پاشیده شدن آن بر روی سند میشود.
کارتریج لیزری یا تونری
پیشرفت علم و تکنولوژی منجر به بروز تغییرات چشمگیر در عملکرد چاپگرها شد بهطوری که عرضهی اولین نسل پرینترهای لیزری در سال ۱۹۷۵ توانست توجهات زیادی را به خود جلب کند. مدلهایی که در حال حاضر در بازار موجود هستند نسل پیشرفتهی این پرینترها محسوب شده و مشخصات ویژهای دارند.
مکانیسم عملکرد پرینترهای لیزری به شکل مغناطیسی است؛ بنابراین بعداز باردارشدن درام کارتریج با لیرز، تونر جذب شده و کاغذ با رد شدن از روی درام در حال چرخش، تونر داغ شده را به خود جذب میکند تا بعد از انجام عملیات مکانیکی مشخصی فرآیند چاپ انجام شود.
اجزای تشکیلدهنده کارتریج لیزری
قطعات تشکیلدهنده کارتریج در پرینترهای لیزری به شرح زیر است:
-
سطل زباله
-
دکتر بلید
-
فوم رولر
-
تونر
-
درام
-
شاتر درام
-
تسمه انتقال
-
تراشه الکترونیکی
-
بلید
-
واحد فیوزر
-
مگنت
منظور از شارژ کارتریج چیست؟
پرینترها صرف نظر از نوع خود بعد از مدت زمان مشحصی به شارژ مجدد نیاز پیدا میکنند. در این شرایط کارتریج با جوهر یا پودر تونر پر میشود؛ اما این فرآیند چندان هم ساده نیست و ممکن است برای رسیدن به نتیجه مناسب قطعات مشخصی از کارتریج نیاز به تعویض داشته باشند، پس باید آن را به یک تیم حرفهای مانند همیار پرینتر واگذار کنید.
مزیت شارژ کارتریج
با شارژ مجدد کارتریج میتوانید از مزایای گوناگونی به شرح زیر بهرهمند شوید:
-
حفظ محیط زیست
-
کاهش آلودگیهای محیطی
-
کاهش هزینههای مرتبط با چاپ
-
افزایش کیفیت چاپ
روش شارژ کارتریج جوهرافشان
بعد از درخواست شارژ کارتریج در تهران کارشناسان همیار پرینتر در محل کار یا منزل شما حضور پیدا کرده و با پیگیری مراحل مختلف زیر اقدام به شارژ کارتریج جوهری خواهند کرد:
-
در ابتدا لیبل روی کارتریج کنده شده یا اینکه از طریق سوراخ ریز هر نمد و با استفاده از سرنگ تزریق جوهر انجام میشود.
-
فرآیند تزریق جوهر به آرامی انجام میشود و میزان آن هم به نوع و مدل دستگاه پرینتر شما بستگی دارد.
-
بعد از اتمام فرآیند تزریق جوهر، کارشناس به سراغ هواگیری کارتریج رفته و این کار را با استفاده از یک سرنگ خالی انجام میدهد.
-
در مرحلهی آخر کارتریج تمیز شده و بعد از چسباندن مجدد لیبل درون دستگاه پرینتر قرار میگیرد.
استفاده از جوهر نامناسب یا انجام مراحل به صورت نادرست میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به دستگاه شما وارد کند؛ پس هیچگاه سرخود اقدام به شارژ کارتریج نکنید.
نحوه شارژ کارتریج لیزری
کارتریج پرینترهای لیزری حاوی مادهای به نام تونر است که قابلیت شارژ مجدد دارد؛ اما از آنجایی که این ترکیب میتواند اثرات مضری برای انسان داشته باشد توصیه میشود که شارژ آن در محیطهای کارگاهی و مجهز انجام شود. برای این منظور کارشناسان همیار پرینتر مراحل زیر را پیگیری میکنند
-
در ابتدا کارتریج از دستگاه خارج شده و به محل مناسبی منقل میشود.
-
در مرحلهی بعد پوشش کناری کارتریج باز شده و درام به بیرون کشیده میشود.
-
بعد از آن غلتک PCR هم به دقت خارج میشود.
-
حال نوبت به جوهر کارتریج میرسد: میخهای موجود در دو سر باز شده و قسمت مورد نظر خارج خواهد شد.
-
بخش خارجی کارتریج که معلق شده جدا میشود.
-
این مرحله مخصوص خارج کردن فنر کارتریج است.
-
حال کارشناس دو بخش اصلی کارتریج یعنی قسمت مربوط به جوهر اضافی و تونر را از هم جدا کرده و با خارج کردن فنر قسمت جوهر اضافی، روکش پلاستیکی آن را نیز برمیدارد.
-
حال نوبت به خارج کردن وایپر میرسد که با بازکردن پیچهای قسمت ضایعات و خارج کردن تونر اضافی انجام میشود.
-
قسمت ضایعات باید به آرامی و با یک دستمال نرم تمیز شود. استفاده از هرگونه برس برای تمیزکردن این بخش میتواند در بلید خراش ایجاد کند.
-
بعد از آن باید بخش ضایعات را در سرجای خود قرار داده و به شراغ شارژ کردن تونر رفت.
-
در نهایت کارتریج بسته شده و آمادهی تحویل به مشتری خواهد شد.
چه زمانی باید به سراغ تعویض کارتریج برویم؟
همانطور که ملاحظه کردید همواره میتوانید خدمات شارژ کارتریج در تهران را از مجموعه همیار پرینتر درخواست کنید؛ اما درصورتی که خطاها و مشکلات پرینتر شما بالا است، بهتر است خرید یک کارتریج جدید را در نظر بگیرید تا از بروز مشکلات جدی در پرینتر در آینده جلوگیری شود.
در نتیجه اگر صرفاً با مشکلاتی مثل کمرنگی چاپ مواجه هستید، شارژ کارتریج میتوانید برای شما مناسب باشد؛ در غیراینصورت بهتر است به سراغ خرید این قطعه بروید.
نکات مهم در زمان خرید کارتریج
حال سؤالی که مطرح میشود این است که چطور میتوان از بین مدلهای مختلف موجود در بازار کارتریج مناسب را انتخاب کرد؟ برای انجام این کار میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
توجه به رنگ چاپ
یکی از فاکتورهای مهم در زمان خرید کارتریج دقت به رنگ چاپ با توجه به نوع کارتریج است که از طریق جستجو در اینترنت یا استفاده از کمک کارشناسان همیار پرینتر میتوان موارد مناسب را انتخاب کرد.
توجه به نوع و مدل پرینتر
همانطور که ملاحظه کردید انواع پرینترهای لیزری و جوهری کارتریج مخصوص به خود را داشته که باید با توجه به اطلاعات مندرج در دفترچه راهنما نسبت به خرید آن اقدام کرد.
خرید با در نظرگرفتن برند دستگاه
در صورتی که برند پرینتر شما سامسونگ، کانن و اچپی است بهتر است کارتریجهای مخصوص این برندها را خریداری کنید؛ چرا که عدم تطابق بین کارتریج و دستگاه از نظر برند میتواند موارد موردنیاز شما را برآورده نکند.
سخن آخر
چنانچه خواهان شارژ کارتریج در تهران در محل هستید و میخواهید با همان کیفیت قبلی فرآیند چاپ را پیگیری کنید، از خدمات مجموعه همیار پرینتر استفاده کنید. کارشناسان مجموعه در کنار شارژ کارتریج در زمینهی فروش این قطعه و تعمیر پرینتر هم فعالیت میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد و مشاهدهی مدلهای مختلف کارتریج میتوانید به وبسایت همیار پرینتر مراجعه کنید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.