دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: حافظه گوشی پر شده ولی چیزی توش نیست
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > آموزش > آموزش‌های عمومی > حافظه گوشی پر شده ولی چیزی توش نیست
آموزش‌های عمومی

حافظه گوشی پر شده ولی چیزی توش نیست

واحد بازرگانی 22 اسفند 1403 ساعت 14:45
زمان مطالعه: 9 دقیقه
حافظه گوشی پر شده ولی چیزی توش نیست
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

با وجود اینکه امروزه ظرفیت حافظه اکثر گوشی‌های تلفن همراه بالا است اما همچنان دغدغه پر شدن حافظه گوشی را داریم. اما نکته مهم اینجا است که گاهی اوقات فایل‌های زیادی را ذخیره نکرده‌ایم ولی باز هم اخطار “حافظه پر است” را مشاهده می‌کنیم.

لیست
کش برنامه‌هاداده‌های برنامه تامنیلسطل زباله یا بازیافتفایل‌های تکراریحجم سیستم عامل و بروز رسانیفایل نصب برنامه‌هافایل‌های سیستمیبرنامه‌های بلا استفادهکیفیت و حجم بالای فیلم‌ها و تصاویرفایل‌های خرابروش خالی کردن حافظه گوشیسخن آخر

وقتی حافظه تلفنی پر باشد، گوشی به طور مداوم هنگ می‌کند و عملکرد آن به شدت پایین می‌آید. دمای تلفن همراه ممکن است بالا رود و در نهایت تمامی این‌ها ممکن است یکی از دلایل خاموش شدن ناگهانی گوشی باشند که این خاموش شدن می‌تواند بر روی کیفیت تجربه شما در استفاده از تلفن همراه تاثیر بگذارد. از همین جهت در این مقاله سعی بر این داریم به بررسی دلیل پر شدن حافظه گوشی بپردازیم. با ما همراه باشید.

دلیل پر شدن حافظه گوشی

کش برنامه‌ها

کش (Cache) در واقع یک فضای ذخیره سازی موقتی است که توسط برنامه‌های گوشی تلفن همراه شما استفاده می‌شود. هنگامی که برنامه‌ای را نصب و اجرا می‌کنید برخی از داده‌های آن مانند تصاویر، فایل‌های صوتی و … در کش ذخیره می‌شوند تا وقتی دوباره برنامه را اجرا کردید به سرعت اجرا شوند. کش برنامه با نام داده‌های حافظه پنهان برنامه‌ها نیز شناخته می‌شوند.

فایل‌های ایجاد شده در کش خیلی واضح و قابل رویت نیستند به همین جهت ممکن است عبارت “ حافظه گوشی پر شده ولی چیزی توش نیست” به ذهن شما بیاید.

توجه داشته باشید در حذف این موارد باید با دقت رفتار کنید زیرا امکان از دست رفتن اطلاعات و موارد مورد نیاز شما وجود خواهد داشت. برای اطمینان بیشتر جهت محفوظ بودن اطلاعات خود، قبل انجام دادن این کار می‌توانید یک هارد اکسترنال با کیفیت تهیه کرده و از اطلاعات مهم و ضروری خود بکاپ داشته باشید.

داده‌های برنامه 

برخی از برنامه‌ها داده‌هایی را ذخیره می‌کنند که برای کاربران قابل مشاهده نیستند. به طور مثال فایل‌های آفلاین، گزارش‌ها یا داده‌های پشتیبان (BackUp Data) از این دسته از فایل‌ها هستند. یا برخی از بازی‌ها پس از نصب دیتای حجیمی را دانلود می‌کنند که می‌تواند علت پر شدن حافظه گوشی سامسونگ و سایر گوشی‌های تلفن همراه باشد.

پر شدن حافظه گوشی بدلیل داده های برنامه

“نکته: توجه داشته باشید با حذف داده‌های برنامه (App Data) اطلاعات مربوط به آن برنامه حذف خواهد شد! به طور مثال با حذف دیتای برنامه اینستاگرام، شما از اکانت خود بیرون انداخته خواهید شد و برای ورود به اکانت باید مجددا نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. برای بازی‌ها نیز باید دوباره دیتای آن‌ها را دانلود کنید.”

تامنیل

تامنیل (Thumbnail) به تصویرهای کوچکی گفته می‌شود که جهت نمایش محتوای بزرگ‌تر اعم از عکس و فیلم استفاده می‌شود. تامنیل‌ها به خودی خود حجم آنچنانی ندارند. اما وقتی مقدار زیادی از تامنیل‌ها در کنار یکدیگر جمع می‌شوند حجم قابل توجهی از فضای ذخیره‌سازی گوشی را به خود اختصاص می‌دهند.

سطل زباله یا بازیافت

به احتمال زیاد این سوال برای شما ایجاد شود که وجود سطل زباله برای کاهش موارد اضافی و افزایش فضای ذخیره سازی است اما چرا در این لیست قرار گرفته است؟

سطل زباله گوشی باعث افزایش فضای ذخیره سازی

باید بگوییم که وقتی شما فایلی را حذف می‌کنید به طور مستقیم حذف نخواهد شد! فایل‌های حذف شده در مکانی به عنوان “سطل زباله” (Trash) یا “بازیافت” (Recycle Bin) ذخیره و نگه‌داری خواهند شد و تا مدت 30 روز در آن‌جا باقی می‌مانند تا اگر از حذف فایلی پشیمان شدید به راحتی بتوانید آن را بازیابی کنید.

فایل‌های تکراری

گاهی اوقات شاید متوجه این موضوع نشویم اما ممکن است از برخی فایل‌ها مانند موسیقی، عکس و فیلم‌ها دو نسخه یا بیشتر ذخیره کرده باشیم. به طور مثال فایلی را در تلگرام دانلود کرده باشیم و دوباره برای همان فایل گزینه ذخیره در گالری یا دانلود فایل را زده باشیم. شما در قسمت آنالیز محل ذخیره گوشی خود می‌توانید فایل‌های تکراری را مشاهده کنید.

حجم سیستم عامل و بروز رسانی

سیستم عامل جدیدتر اکثرا به معنای رفع باگ و مشکلات سیستم عامل قبلی و همچنین افزایش ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید به تلفن همراه است. اما باید این را بدانید هم خود سیستم عامل و هم بروزرسانی‌ها میزان قابل توجهی از فضای ذخیره سازی را اشغال می‌کنند.

فایل نصب برنامه‌ها

اصولا اگر از فروشگاهی مانند گوگل پلی در جهت نصب برنامه‌های خود استفاده کرده باشید فایل نصبی در حافظه گوشی شما ذخیره نخواهد شد. اما اگر همان برنامه را فرد دیگری دریافت کرده باشید فایل نصب آن در گوشی شما باقی خواهد ماند و باعث پر شدن بی دلیل حافظه گوشی اندروید می‌شود.

پر شدن بی دلیل حافظه گوشی اندروید

فایل‌های سیستمی

هر گوشی موبایلی را که خریداری می‌کنید در آن مقدار زیادی از برنامه‌های از پیش نصب شده وجود دارد که به آن bloatware می‌گویند و مقدار نسبتا قابل توجهی از فضا را اشغال می‌کنند. برخی از این برنامه‌ها که به عنوان فایل‌های سیستمی (System Files) نیز شناخته می‌شوند، قابل حذف هستند اما برخی دیگر را نمی‌توان حذف کرد. مجله های معتبر در خصوص آن دسته از برنامه‌هایی که نمی‌توان حذف کرد این چنین گفته اند:

وجود اینگونه برنامه‌ها تنها حافظه گوشی را اشغال می‌کنند و هیچ قابلیت دیگری ندارند و نمی‌توان آن‌ها به صورت کامل حذف نصب کرد. با اینکه راهی برای حذف این برنامه‌ها وجود ندارد؛ اما می‌توانید فضای اشغال‌شده توسط این برنامه‌ها را با غیرفعال کردن آن‌ها به حداقل برسانید. غیرفعال کردن یک برنامه از اجرای آن در پس‌زمینه جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود فضای کمتری را درگیر کند.

برنامه‌های بلا استفاده

برخی از برنامه‌ها هستند که خیلی وقت است در داخل گوشی نصب شده‌اند اما مدت زمان زیادی از آخرین باری که استفاده شده‌اند می‌گذرد. این برنامه‌ها حجم قابل توجهی را به خود اختصاص می‌دهند.

کیفیت و حجم بالای فیلم‌ها و تصاویر

با افزایش کیفیت دوربین گوشی‌های هوشمند، میزان حجم تصویر یا ویدیو ضبط شده توسط گوشی به صورت چشمگیری بیشتر از قبل شده است. این مورد می‌تواند فضای ذخیره سازی گوشی را به سرعت پر کند.

فایل‌های خراب

فرض کنید یک فیلم یا قسمتی از سریال محبوبتان را می‌خواهید دانلود کنید اما پس از دانلود 99 درصد از محتوا، ناگهان دانلود با مشکل مواجه شده و کنسل می‌شود. پس از آن نیز به طرز آزار دهنده‌ای روند دانلود از ابتدا آغاز خواهد شد. اما تکلیف فایلی که به طور ناقص دانلود شده است چه می‌شود؟

این یک نمونه از فایل‌های خراب است که ممکن است قابل مشاهده نیز نباشند و باعث پر شدن بی دلیل حافظه گوشی اندروید باشد.

روش خالی کردن حافظه گوشی

حال شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که چگونه حافظه گوشی را خالی کنیم؟ راهکارهای متعددی برای خالی کردن حافظه گوشی وجود دارد که در زیر مشاهده خواهید کرد.

  1. کاهش حجم عکس‌ها و ویدیوها
  2. حذف کش یا داده پنهان برنامه‌ها
  3. حذف نصب برنامه‌هایی که اخیرا از آن‌ها استفاده نشده است.
  4. حذف فایل‌های تکراری
  5. خالی کردن سطل زباله
  6. حذف تامنیل

سخن آخر

در این مقاله به بررسی دلایل اصلی پر شدن حافظه داخلی گوشی پرداختیم. اگر از راهکارهای ارائه شده در این مقاله نتیجه‌ای نگرفتید می‌توانید از یک کارت حافظه جانبی، هارد اکسترنال یا فضای ذخیره سازی ابری جهت افزایش ظرفیت و جلوگیری از کند شدن عملکرد گوشی استفاده کنید.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
برچسب ها: پر شدن حافظه داخلی گوشی, دلایل خاموش شدن ناگهانی گوشی
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love1
Happy1
Angry1
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی اسپیکر قابل‌حمل؛ معرفی ۱۰ تا از اسپیکرهای قابل‌حمل اسپیکر قابل‌حمل؛ معرفی ۱۰ تا از اسپیکرهای قابل‌حمل
مقاله بعدی آیکو نئو 10R آیکو نئو 10R رونمایی شد؛ نمایشگر 144 هرتزی، پردازنده قدرتمند و باتری غول پیکر!
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • خرید ساعت گارمین
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

اینفینیکس جی تی 30 پرو

اینفینیکس جی تی 30 پرو معرفی شد؛ پردازنده دیمنسیتی 8350 آلتیمیت و نمایشگر 144 هرتز

MSI Claw A8

MSI Claw A8 معرفی شد؛ نسل جدید کنسول‌های دستی با پردازنده‌های اینتل و AMD

لاوا شارک فایو جی

لاوا شارک فایو جی معرفی شد؛ قدرت 5G در دستان شما، با قیمتی باورنکردنی!

مطالب مرتبط

فایلی حاوی ویروس
آموزش‌های عمومی

5 نوع فایلی که ویروس‌ها معمولاً در آن‌ها پنهان می‌شوند و باید مراقبشان باشید

5 فروردین 1404 ساعت 14:27
طول عمر SSD
آموزش‌های عمومیمنتخب

طول عمر SSD چقدر است؟ از کجا بهفمیم درایو ما چقدر دوام خواهد آورد؟

24 اسفند 1403 ساعت 15:48
پاک‌سازی کش تلویزیون هوشمند
آموزش‌های عمومی

راهنمای کامل پاک‌سازی کش تلویزیون هوشمند و بهبود عملکرد آن

20 اسفند 1403 ساعت 21:30
روشن شدن خودکار مک بوک
آموزش‌های عمومی

چگونه ویژگی روشن شدن خودکار مک بوک هنگام باز کردن درب یا اتصال به برق را غیرفعال کنیم؟

16 بهمن 1403 ساعت 21:52

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور