باتری (Uninterruptible Power Supplies) USP یک منبع برق بدون وقفه است که وظیفه دارد در مواقعی که ولتاژ برق کاهش یافته یا کاملاً قطع شده، انرژی باتری سیستمهای کامپیوتری و دستگاههای برقی را تأمین و از آنها محافظت کند. در ادامه نکاتی را بررسی میکنیم که میتوانند راهنمای خرید باتری UPS برای مصارف مختلف باشند ودر امر خرید باتری ups مناسب بسیار کمک کند.
اجزای تشکیلدهنده باتری UPS
در بخش راهنمای خرید باتری ups میتوانیم به اجزای تشکیل دهنده باتری اشاره داشته باشیم:
- بدنه: بدنه باتری در واقع نقش یک عایق را دارد و در برابر حرارت محیط اطراف از خودش مقاومت نشان میدهد.
- صفحات (پلیت): این بخش شامل الکترود منفی (کاتد) و الکترود مثبت (آند) است.
- الکترولیت: کنش و واکنشهای بین الکترود منفی و مثبت را انجام میدهد.
- سرباتری: در واقع همان قطب مثبت و منفی باتری است.
- سوپاپ: گاز باتری از این بخش خارج میشود.
- سلول: به الکترون مثبت و منفی به همراه الکترولیت، یک سلول گفته میشود که وظیفه تولید برق را دارد.
باتریهای UPS انواع مختلفی دارند که مصرفکننده باید با توجه به نیاز خود، نوع مورد نظرش را انتخاب کند. این باتریها ۴ نوع اصلی دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
باتری UPS به چند دسته تقسیم میشود؟
باتریهای UPS انواع مختلفی دارند و دانستن برخی از آنها میتواند یک راهنمای خرید باتری UPS برای ما باشد.
باتریهای نیکل کادمیوم (NiCd)
باتری نیکل کادمیوم، یک گزینه بسیار مناسب برای تاسیسات مخابراتی است و در مناطقی مثل خاورمیانه که عموما دمای بالایی دارند، بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. الکترود مثبت این باتری از هیدروکسید نیکل و الکترود منفی آن، از هیدروکسید کادمیوم تشکیل شده است. ظرفیت آن حدود ۶۰۰۰ آمپر ساعت است.
این نوع از باتریها طول عمر نسبتاً بالایی دارند اما از سوی دیگر جنبههای منفی نیز در آنها مشاهده میشود. باتوجه به این که نیکل و کادمیوم موادی سمی هستند، فرآیند بازیافت آنها بسیار هزینهبر است. همچنین اگر این باتری را چندین بار تا درصد مشخصی، مثلاً ۶۰ درصد، شارژ کنید، دفعات بعدی به طور خودکار فقط تا همین درصد شارژ میشود.
باتریهای سرب اسیدی (Lead_Acid)
الکترود مثبت این باتری عمدتاً از ماده شیمیایی اکسید سرب و الکترود منفی آن از سرب تشکیل شده است و صفحات باتری در محلول آب و اسید سولفوریک قرار دارند. دلایلی مانند قیمت نسبتاً پایین و جریان دهی سریع، موجب محبوبیت باتریهای سرب اسید شده است. البته فاکتورهای منفی هم درمورد آنها وجود دارد. برای مثال میتوان به حجم و وزن بالای آنها اشاره کرد.
باتریهای لیتیوم یونی (Li_Lon)
چندین سال است که باتریهای لیتیوم یونی در لپتاپها و گوشیهای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند و به تازگی در حال تبدیل شدن به یک گزینه عالی برای منابع برق اضطراری هستند. در این باتری، اکسید کبالت لیتیوم نقش کاتد و گرافیت نقش آند را دارند.
قابلیت اطمینان بالا و حجم و وزن بسیار کم، از مزایای این نوع باتری هستند که باعث محبوبیت آنها شده است. اما از طرف دیگر، قیمت بسیار بالایی دارند اما باید به این نکته نیز اشاره کرد که این باتری در دمای بالا کار میکند و در عین حال، گرمای کمی تولید میکند؛ بنابراین هزینههای مربوط به تهویه و خنک کننده کاهش پیدا میکنند.
باتریهای دیپ سایکل (Deep Cycle)
باتریهای دیپ سایکل در موارد مختلفی مثل سیستمهای انرژی خورشیدی، وسایل نقلیه برقی و کارگاههای دور از شهر مورد استفاده قرار میگیرند. در ساختار این باتریها از پلیتهای زخیم استفاده شده که باعث میشود در فرآیند شارژ و دشارژ، دیرتر خرد شوند. همچنین آلیاژ موجود در پلیتها هم به گونهای است که نسبت به سایر باتریها مقاومتر است.
راههای بهبود زمان پشتیبانی باتری
- اگر بار کمتری به باتری وارد شود یا درواقع وسایل کمتری استفاده شود، زمان پشتیبانی باتری افزایش پیدا میکند.
- خرید باتری از شرکتهای معتبر نگرانی شما را درمورد مدت پشتیبانی باتری کمتر میکند. در صورت تمایل میتوانید به سایت نوانیا مراجعه کنید و محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.
- یک راه دیگر، استفاده از تنظیم کننده شارژ باتری است.
تفاوت باتری ups با باتری ماشین
باتری ماشین و باتری UPS تفاوتهای زیادی دارند که ۲ نمونه از آنها را بررسی میکنیم.
کارکرد
باتری UPS به عنوان پشتیبان باتری مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند مقداری از جریان را به صورت پیوسته و برای مدتی تقریبا زیاد در اختیار ما قرار دهد و پتانسیل کمتری دارد. همچنین قیمت آن نسبت به باتری ماشین، بالاتر است. در مقابل آن، باتری ماشین مقداری انرژی را در یک بازه زمانی بسیار کم برای به کار انداختن موتور، در اختیار ما قرار میدهد و از پتانسیل بالاتری برخوردار است و ظرفیتی بین ۳۵ تا ۲۳۰ آمپر ساعت دارد.این مورد مهمترین تفاوت باتری ups با باتری ماشین است.
عمر باتری
باتری UPS حدود ۴ سال عمر میکند اما عمر باتری ماشین کمتر از این مقدار است. علت عمر کوتاهتر باتری ماشین این است که وقتی تمام انرژی آن تخلیه شود، به صفحههای سربی آسیب میرسد و از عمر آنها کم میکند.
آیا از باتری ماشین می توان به جای باتری ups استفاده کرد؟
اگر از باتری ماشین به جای باتری UPS استفاده کنیم ممکن است مشکلات زیادی به وجود بیایند. مشکلاتی مانند منفجر شدن باتری ماشین در دمای بالا که به علت نشت کردن گاز هیدروژن اتفاق میافتد؛ بنابراین بهتر است که در هر موقعیت از گزینهای استفاده کنید که برای آن شرایط خاص طراحی شده است.
کدام نوع باتری برای ups مناسب تر است؟
تعیین بهترین باتری به نیاز شما و هزینه مورد نظرتان بستگی دارد. فاکتورهایی مانند رطوبت محیط و وزن باتری نیز در انتخاب باتری مناسب تاًثیر گذار هستند. البته امروزه بیشتر سیستمها به منظور صرف هزینه کمتر، از باتری اسید سرب استفاده میکنند. در این مرحله بهتر است از یک متخصص مشاوره بگیرید.
باتری ups با چه ظرفیت هایی موجود است؟
یکی دیگر از مواردی که در رابطه با راهنمای خرید باتری ups از اهمیت بالایی برخوردار بوده، ظرفیت آن است. ظرفیتهای گوناگونی را میتوانید از این باتریها شاهد باشید که بر اساس آمپر ساعت تعیین میشوند. به عنوان مثال اگر به مدت 20 ساعت، به یک باتری یو پی اس ظرفیت 5 آمپری را وارد کنیم، ظرفیت آن معادل 100 آمپر بر ساعت خواهد بود. قبل از اینکه خرید باتری را نهایی کنید، میتوانید ظرفیت آن را چک کرده و بر اساس نیاز خود به جلو بروید.
چند مورد از بهترین باتری های ایرانی و خارجی
در این بخش قصد داریم تا شما را با بهترین برندهای ایرانی و خارجی که در این زمینه فعال هستند، آشنا کنیم تا برای خرید باتری ups حتما این برند ها را زیر نظر بگیرید.همراه ما باشید.
پاناسونیک(Panasonic)
شرکت پاناسونیک در ژاپن تأسیس شده و متأسفانه در ایران نمایندگی ندارد. این شرکت در زمینه تولید محصولات الکترونیکی بسیار مشهور است و باتریهای UPS تولید شده توسط پاناسونیک از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
فیام(Fiamm)
فیام یک شرکت ایتالیایی است و در حیطه باتریهای UPS و SMC به طور حرفهای فعالیت میکند. این شرکت در ایران نیز نمایندگی دارد.
سان لایت(Sunlight)
شرکت سان لایت در کشور یونان واقع شده است و متاسفانه در ایران نمایندگی ندارد. این سازمان به تولید باتریهایی با طول عمر زیاد شهرت دارد.
صبا
شرکت صبا، یک شرکت ایرانی در زمینه تولید باتریهای UPS است و باتریهای متفاوتی با ظرفیت های بین ۴.۵ تا ۲۰۰ آمپر تولید میکند. این شرکت به طور خاص روی باتریهای سیستمهای کامپیوتری تمرکز کرده است.
فاراتل
فاراتل یکی دیگر از شرکتهای ایرانی است که در این حوزه فعالیت میکند و باتریهای تولید شده توسط آنها ظرفیتی بین ۴.۵ تا ۲۰۰ آمپر دارند.
یورونت
باتری یورونت با ظرفیت های متفاوتی موجود هستند و در کشورهای چین، ویتنام، تایوان ساخته می شود.
بهترین راه برای خرید باتری مناسب چیست؟
فاکتورهای زیادی در تعیین یک باتری UPS کارآمد دخیل هستند که برخی از آنها کاملا تخصصی هستند و بهتر است از یک کارشناس کمک بگیرید. بهترین راه استفاده از یک سایت مطمئن و باتجربه است که راهنمای خرید باتری UPS مورد نظر شما باشد. برای اطلاعات بیشتر حتما به سایت نوانیا مراجعه کنید.
در سایت نوانیا با آدرس https://novania.ir مقاله های مفیدی در زمینه باتری و یو پی اس وجود دارد که مطالعه آن کمک می کند شما بهترین باتری ups را خریداری کنید و پس از آن به بهترین شکل ممکن بتوانید از آنها نگهداری کنید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.
نوانیا یک از بهترین ها در زمینه ی برق اضطراری و باتری است.
خوبی نوانیا اینه تخصصی کار می کند. سریع پاسخگو هستند