عرشه فولادی یکی از رایج ترین محصولات فولادی در صنعت ساختمان سازی و در مرحله سقف گذاری به شمار می آید که از ورق گالوانیزه ساخته می شود. این محصول در واقع نوعی سازه فلزی موجدار بوده که فرم آن کاملاً مشابه به ورق شیروانی ذوزنقه ای می باشد. وزن سبک و ویژگیهای منحصر به فرد این محصول نظیر مقاومت و استحکام در برابر خوردگی و زنگ زدگی سبب شده تا عرشه فولادی به یکی از اصلی ترین متریالها به خصوص در سقف سازه تبدیل شود؛ زیرا علاوه بر افزایش مقاومت سازه در برابر بارهای وارده مرده و زنده، منجر به کاهش وزن سازه و حذف اجزای اضافی می گردد.
از این رو در این مطلب قصد بررسی نکات مربوط به خرید عرشه فولادی سقف را داریم؛ زیرا کیفیت این محصول، امنیت و کیفیت سازه را مشخص و تعیین می کند. به همین سبب پیشنهاد می شود این نکات را به خوبی مطالعه و رعایت فرمایید تا خریدی مطمئن داشته باشید.
نکات مهم هنگام خرید عرشه فولادی
مهم ترین نکاتی که در زمان خرید عرشه فولادی باید به آن ها توجه لازم را داشته باشید، شامل ابعاد محصول، کیفیت، کارخانه ورق ابتدایی مورد استفاده، قیمت، کاربرد و فرآیند تولید آن هستند که در ادامه به شرح اختصاری هر کدام پرداخته ایم:
بررسی ابعاد عرشه فولادی
همان طور که اشاره شد، ورق عرشه فولادی در واقع از فرم دهی ورق گالوانیزه تولید می شود؛ از این رو ابعاد آن برگرفته از فولاد گالوانیزه ابتدایی می باشد. به همین سبب باید گفت به طور معمول ضخامت عرشه فولادی بین 7/0 تا 25/1 میلی متر بوده که البته پرتقاضاترین ضخامت این محصول، 8/0 میلی متر می باشد. عرض ورق عرشه نیز 1250 میلی متر یا 1000 میلی متر است، اما طول آن متغیر بوده و بسته به سفارش مشتری تعیین می شود.
بررسی کیفیت عرشه فولادی
سقف عرشه فولادی دارای انواع مختلفی می باشد که با نام های عرشه فولادی معمولی، کامپوزیت و قالبی شناخته می شوند. هر کدام از این سقفها دارای گریدها و انواع گوناگونی هستند و بر اساس ویژگی هایی که دارند، در پروژه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع نکته مهم در این باره این است که باید برای خرید عرشه فولادی با یک شرکت معتبر در این زمینه تماس بگیرید تا در مورد تناسب محصول مورد نظر با کاربری آن راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
بررسی کارخانه ورق استفاده شده
ورق های گالوانیزه مورد استفاده در ساخت سقف عرشه فولادی توسط کارخانجات مختلفی تولید و عرضه می شوند که از جمله آن ها می توان به شرکت های فولاد مبارکه اصفهان، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری، فولاد تاراز شهرکرد، فولاد دشتستان و فولاد امیرکبیر کاشان اشاره داشت.
هر کدام از این تولیدکنندگان استانداردها و مواد اولیه با کیفیت متفاوتی را برای تولید ورق گالوانیزه در نظر می گیرند و به همین سبب محصول هر کارخانه با دیگری تفاوت دارد که این موضوع سبب تفاوت در کیفیت عرشه فولادی نهایی خواهد شد. از این رو بهتر است در مورد ورق گالوانیزه مورد استفاده در ساخت این محصول پیش از خرید مطلع باشید.
بررسی قیمت عرشه
قیمت عرشه فولادی بسته به عوامل مختلفی تعیین می شود که از مهم ترین آن ها می توان به نرخ ورق گالوانیزه هر یک از کارخانجات تولیدکننده اشاره داشت. همان طور که به تفاوت محصولات این تولیدکنندگان اشاره کردیم، بهتر است بدانید کیفیت نهایی تعیین کننده قیمت محصول میباشد که بر نرخ عرشه فولادی اثرگذار است. نوع دستگاه فرمینگ مورد استفاده برای ساخت متال دک ها، گام و ارتفاع عرشه نیز بر این موضوع تأثیر به سزایی دارند و باید در نظر گرفته شوند.
کاربرد عرشه فولادی
عرشه فولادی یکی از محبوب ترین سقف های مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی به شمار می رود با داشتن ویژگی هایی نظیر مقاومت در برابر خوردگی، زنگ زدگی، اکسیداسیون، حرارت، قابلیت جوش پذیری، انعطاف پذیری و … به نوعی سبب استحکام سازه می شود. از طرفی سبکی وزن عرشه فولادی سبب بیشتر شدن سرعت ساخت و ساز و راندمان پروژه خواهد شد که این موضوع برای پیمانکاران و مهندسان این حوزه بسیار حائز اهمیت است. در زیر نیز به اصلی ترین کاربردهای عرشه فولادی اشاره کرده ایم:
- استفاده از عرشه فولادی در اسکلت های بتنی ساختمان ها امروزه یکی از رایج ترین راه ها برای افزایش سرعت ساخت و ساز به شمار می رود.
- اتصال راحت و نصب آسان عرشه فولادی سبب به کارگیری این محصول بر روی تیرهای سازه های فلزی شده است.
- به عنوان قالب های بتنی و قسمت اصلی سازه نیز از عرشه فولادی استفاده می کنند.
- در نهایت سقف عرشه فولادی برای سازه های فلزی سنگین و صنعتی نیز به کار می رود.
فرآیند تولید عرشه فولادی
فرآیند اصلی تولید عرشه فولادی در واقع از تولید ورق های گالوانیزه و سپس انجام فرم دهی سرد بر روی آن ها آغاز و پایان می یابد. ابتدا ورقهای سرد یا روغنی تحت عملیات های پاکسازی نظیر چربی زدایی شستشو و برس زنی قرار گرفته تا هر گونه لایه گرد و غبار یا زنگ زدگی از روی آن ها پاکسازی شود. در مرحله بعدی ورق ها به خوبی خشک شده و با یک لایه اتمسفر اکسیژنی پوشانده می شوند تا در این فاصله دچار زنگ زدگی یا اکسید نشوند. سپس ورق ها آماده برای ورود به حوضچه های مذاب حاوی فلز روی با غلظت مناسب هستند تا به این ترتیب لایه روی بر تمامی سطوح و زیر آن ها قرار گیرد.
پس از مدت مشخصی شیت ها بیرون آورده شده و پس از تنظیم ضخامت پوشش بر سطح آن ها، آماده برای مراحل پایانی خشک شدن و پوشش های حفاظتی هستند. پس از تولید ورق های گالوانیزه، این فلزات در دستگاه فرمینگ عرشه قرار گرفته تا به صورت فرم ذوزنقه ای درآیند و همچنین بسته به سفارش مشتری به صورت ورق عرشه فولادی مرکب (آجدار) یا غیر مرکب (بدون آج) در آیند.
عوامل مؤثر بر قیمت عرشه فولادی
در نهایت باید گفت یک سری عوامل به صورت مستقیم و یک سری دیگر به صورت غیر مستقیم بر قیمت عرشه فولادی مؤثر می باشند. به طور مثال نرخ دلار، شمش فولادی، ورق سیاه و روغنی، وضعیت اقتصادی، شرایط سیاسی و میزان واردات صادرات همگی از مواردی هستند که به شکل غیر مستقیم بر نرخ ورق عرشه اثرگذار هستند. این در صورتی است که مواردی نظیر قیمت ورق گالوانیزه، نحوه فرم دهی، نوع عرشه، ابعاد عرشه، گام دستگاه، وزن، کارخانه یا کارگاه تولید کننده و همچنین هزینه های مربوط به حمل و نقل به صورت مستقیم بر قیمت ورق های عرشه فولادی مؤثر هستند.
از این رو پیشنهاد می شود خرید خود را از یک مرکز فروش معتبر انجام دهید تا تمامی مشخصات فنی محصول، نوع متناسب با کاربری مد نظر شما و همچنین ابعاد و وزن محصول به صورت دقیق محاسبه شوند و سپس با تأیید نهایی بتوانید سفارش خود را ثبت نمایید. به این ترتیب سقف عرشه فولادی امنیت و استحکام متناسبی را برای سازه به وجود خواهد آورد.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.