رنگ های جدولی پوشش هایی هستند که برای جداول شهری مورد استفاده قرار می گیرند. حفظ بافت جدول و پیشگیری از خوردگی آن با کمک رنگ جدولی و رنگ ترافیکی امکان پذیر است. با استفاده از رنگ های جدولی می توان زیبا سازی فضای شهری را نیز انجام داد. رنگ های جدولی تنوع بالایی دارند و در رنگ های قرمز، آبی، زرد، سبز، سیاه و سفید یافت می شوند. این رنگ ها را می توان به صورت یکدست و یا یکی در میان بر روی جداول استفاده نمود.
رنگ کردن جدول های خیابان های شهری
رنگ جدولی خیابان ها می تواند وضعیت ترافیکی شهر را به رانندگان نشان دهد و به نوعی برای اخذ تصمیمات مهم توسط رانندگان کمک کننده باشد. معمولا در خیابان ها از چند رنگ اصلی برای رنگ آمیزی جدول ها استفاده می شود. رنگ سبز در جدول ها نشان دهنده ی وضعیت ترافیکی مطلوب و روان می باشد. در این خیابان ها رانندگان می توانند با آسودگی رفت و آمد نمایند.
رنگ زرد یا نارنجی می تواند نشان دهند هشدار یا وضعیت متوسط ترافیکی باشد. در این موارد رانندگان نسبت به وضعیت سبز باید تحمل بیشتری در برابر جریان ترافیکی از خود نشان دهند. رنگ قرمز نشان دهنده ی شرایط نامناسب ترافیکی می باشد. در این موارد ماشین ها بسیار کند حرکت می کنند. احتیاط نمودن در این شرایط ترافیکی برای رانندگان لازم است. معمولا خیابان هایی که در آنها فعالیت های تجاری بیشتر است با رنگ زرد یا نارنجی رنگ آمیزی می شوند.
ویژگی های رنگ های جدولی
رنگ جدولی آلکیدی نسبت به رنگ های دیگر مصرف کمتری دارد. برای مثال به ازای 200 گرم از رنگ سفید آلکیدی می توان مساحتی حدود یک متر مربع را پوشش داد. قدرت پوشش دهی رنگ های جدولی بسیار بالا است. استفاده از رنگ های جدولی و رنگ ترافیکی به محیطی که رنگ در آن به کار میرود بستگی دارد. این رنگ ها معمولا به سرعت خشک می شوند. البته باید توجه داشته باشید که خشک شدن کامل و عمقی رنگ های جدولی به حدود 12 ساعت زمان نیاز دارد.
یکی دیگر از ویژگی های رنگ های جدولی که باید مورد بررسی قرار گیرد دانسیته رنگ است. به طور کلی هر چه دانسیته یک رنگ بیشتر باشد حجم آن کمتر و جرمش بیشتر می شود. دانسیته این رنگ ها حدود 3/1 گرم به ازای هر سانتی متر مکعب است. رنگهایی که برای جداول خیابانی استفاده می شوند معمولا جزو رنگ های سبک وزن هستند. به همین دلیل استفاده از آن ها آسان تر می باشد.
رنگ جدولی آلکیدی بر پایه حلال
یکی از کاربردی ترین رنگ های جدولی رنگ آلکیدی است. از این رنگ می توان برای سطوح بتنی نیز استفاده نمود. استفاده از این رنگ بسیار آسان است. چسبندگی بسیار زیاد این رنگ در صورتی حاصل می شود که سطح زیرین کاملا خشک باشد. رقیق نمودن این نوع رنگ باید طبق دستورالعمل خاصی انجام شود. معمولا از تینر هایی که مخصوص رنگ های روغنی هستند برای رقیق نمودن رنگ جدولی آلکیدی استفاده می شود. ماندگاری این رنگ در حدی است که اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد تا چند سال بدون پوسته پوسته شدن و خوردگی بر روی سطح باقی می ماند.
ویژگی های رنگ آلکیدی
رنگ های آلکیدی در دو نوع هوا خشک و غیر هوا خشک وجود دارند. این رنگ ها در برابر شرایط جوی مختلف مقاوم اند. رنگ های آلکیدی درخشندگی و شفافیت بالایی داشته و محافظ بسیار خوب و مهمی برای حریم جاده های شهری و بین شهری محسوب می شوند. از این رنگ ها علاوه بر رنگ آمیزی جداول برای زیبا سازی شهر نیز می توان استفاده نمود. استفاده از رنگ های شاد و متنوع باعث جلب توجه رانندگان شده و خطر تصادفات تا حد زیادی کاهش می یابد.
رنگ جدولی اکریلیک بر پایه آب
رنگ جدولی اکریلیک یکی از رنگ های رایج است که می تواند در محیط هایی که آب و هوای مساعد دارند مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی در مکان هایی که شرایط جوی مناسب باشد می توان از این نوع رنگ استفاده نمود. رنگ های اکریلیک غیر قابل اشتعال هستند و از این جهت رنگ ایمنی محسوب می شوند. رنگ اکریلیک با استفاده از آب رقیق می گردد به همین دلیل بعد از اعمال بر روی سطح مورد نظر، به خاطر بخار شدن آب مقداری از حجم آن کاهش می یابد. اگرچه خشک بودن سطح زیرین در این رنگها بهتر است، اما رطوبت نسبی مشکلی ایجاد نمی کند. سطحی که رنگ اکریلیک بر روی آن اجرا می شود باید فاقد هر گونه آلودگی و مواد روغنی باشد. این نوع رنگ ها می توانند رقیق شوند و با استفاده از پیستوله بر روی سطح مورد نظر پاشش گردند.
رنگ جدولی پلی یورتان چیست؟
رنگ های جدولی پلی اورتان بر پایه رزین و هاردنر طراحی شده اند. این رنگ ها می توانند سطوح فلزی را به خوبی پوشش دهند و در مقابل شرایط جوی حفظ نمایند. رنگ پلی اورتان چسبندگی خوبی بر روی سطوح بتنی نیز دارد. از این رنگ ها می توان برای رنگ آمیزی جدول ها استفاده نمود. مقاومت رنگ در برابر شرایط جوی و اشعه فرابنفش به ماندگاری رنگ بر روی سطوح کمک می کند.
خرید رنگ های جدولی
برای خرید رنگ های جدولی رعایت نکاتی ضروری می باشد. یکی از مواردی که قبل از خرید باید به آن توجه شود کیفیت رنگ مورد نظر و برند آن می باشد. به طور کلی به دلیل استفاده از رنگ های جدولی در فضای باز باید رنگی انتخاب شود تا در برابر شرایط محیطی مقاوم باشد. هر چه دوام رنگ بالاتر باشد برای رنگ آمیزی جدول ها مناسب تر است. قبل از خرید رنگ باید مساحتی که قصد رنگ کردن آن را داریم در نظر گرفته شود و حجم مناسبی از رنگ خریداری گردد.
بودجه خود را در نظر بگیرید تا با بهترین قیمت رنگی با کیفیت مناسب را خریداری کنید. توجه به شرکت های تولید کننده رنگ و تامین کنندگان رنگ های جدولی بسیار مهم است بدین ترتیب محصولی با کیفیت و قابل اعتماد خریداری می گردد. استفاده از تجارب دیگران یا نظر کارشناسان نیز می تواند بسیار کارآمد باشد. نوسانات ارزی و میزان عرضه و تقاضا هم می تواند بر قیمت رنگ تاثیر زیادی داشته باشد. کشور سازنده نیز یکی از عوامل موثر بر قیمت می باشد.
یک رنگ جدولی مرغوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
از آنجایی که رنگ کردن جدول های خیابان اهمیت زیادی دارد نوع رنگ باید به گونه ای انتخاب شود تا ماندگاری بالایی داشته باشد. رنگ های جدولی باید به سرعت خشک شوند. بهتر است از رنگ هایی استفاده شود که پس از رنگ آمیزی تغییر رنگ ندهند و آلودگی به سطح رنگ جذب نشود. پوسته پوسته نشدن رنگ های جدولی نیز یکی از مزایای این نوع رنگ می باشد.
هرچه قدرت پوشش دهی رنگ بالاتر باشد آن رنگ مطلوب تر است. مقاومت در برابر نور خورشید و اشعه فرابنفش نیز از دیگر ویژگی های رنگ جدولی مطلوب و مرغوب است. یکی دیگر از ویژگی هایی که در هنگام خرید رنگ جدولی بهتر است به آن توجه شود تنوع رنگ است. انعکاس نور و قابلیت دید رنگ ها در شب نیز می تواند یکی از موارد مورد توجه در رنگ آمیزی باشد. بهتر است رنگی برای جداول انتخاب شود که بر اثر ضربه و یا ساییدگی از بین نرود. قابل شست و شو بودن نیز از مزایای مهم رنگ های جدولی است.
مراحل رنگ آمیزی جدول های خیابان
پیش از شروع رنگ آمیزی باید سطح مورد نظر از رنگ های قبلی پاک و تمیز شود. اگر خرده هایی از رنگ قبلی بر روی جدول باقی مانده است ابتدا با کاردک تراشیده می شود تا سطح تمیز و یکدستی به وجود آید. همچنین اگر در سطح جدول حفره ها و یا سوراخ هایی وجود داشته باشد بهتر است با استفاده از سیمان پر شود. در صورتی که رنگ آمیزی قرار است با قلم مو انجام شود رنگ مورد نظر باید در ظرف بزرگی ریخته شود و با حلال مناسب ترکیب گردد. سپس با استفاده از قلم مو با ظرافت و دقت خاص شروع به رنگ آمیزی سطح جدول شود. البته استفاده از این روش زمانبر است و به نیروی انسانی بیشتری نیاز دارد.
برای رنگ آمیزی جدول های طولانی از دستگاهی به نام جدول رنگ کن استفاده می گردد. استفاده از این دستگاه ضمن صرفه جویی در وقت و هزینه نیروی انسانی تمیزی و کیفیت کار نیز بالاتر می رود. این دستگاه ها دارای تنوع می باشند و معمولا توسط نیروی انسانی هدایت می شوند. رنگ مورد نظر در مخزن این دستگاه ریخته می شود و بر روی سطح پخش می گردد. با استفاده از این دستگاه دوام و ماندگاری رنگ هم بالاتر میرود.
نکات مهم در رنگ آمیزی جدول ها
قبل از رنگ آمیزی توجه به خشک بودن جدول ضروی است. همچنین تمیر بودن سطح از چربی و گرد و غبار به اجرای بهتر رنگ کمک می کند. احتمال شوره داشتن جدول نیز باید قبل از رنگ آمیزی در نظر گرفته شود. وجود شوره بر روی سطح می تواند تا حد زیادی کیفیت رنگ را پایین بیاورد.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.