کسانی که قصد دارند وب سایت طراحی کنند باید در مورد زبانهایی که با آن میتوانند طراحی وب سایت را انجام دهند، تحقیقاتی انجام داده و سپس بهترین مورد برای کاربرد خود را انتخاب کنند. همچنین افرادی که قصد آموزش طراحی وب سایت را دارند، باید بدانند چه زبانهایی برای این کار وجود دارد و سپس بهترین آنها را از نظر خود انتخاب کرده و آموزش ببیند. زبانهایی که برای طراحی وب سایت نیاز است، به دو دسته تقسیم میشوند: یکی زبانهای نشانه گذاری و یکی زبانهای برنامه نویسی تحت وب. در ادامه در مورد هر یک از این زبانها توضیحات بیشتری خواهیم داد. همچنین شما میتوانید طراحی وب سایت خود را به مجموعۀ نونگار بسپارید. تیم طراحی سایت این مجموعه در زمینۀ طراحی سایت فروشگاهی تجربه زیادی دارند و با هر زبانی که مایل باشید، سایت شما را راه اندازی میکنند.
بخشهای طراحی سایت
طراحی سایت از نظر کلی به دو قسمت تقسیم میشود: طراحی قسمت فرانت اند(front end) و طراحی قسمت بک اند( back end) که معمولا هر قسمت را یک فرد که در همان زمینه تخصص دارد انجام میدهد. به طور کلی یک نفر به تنهایی نمیتواند این کار را انجام دهد و باید یک تیم برای طراحی سایت وجود داشته باشد تا در نهایت یک سایت کامل و خوب طراحی شود.
اما افرادی هستند که هر دو قسمت ذکر شده را نیز انجام میدهند که به آن فول استک کار(full stack) میگویند.
زبانهای برنامه نویسی و نشانه گذاری وب سایت
همانطور که گفته شد زبانهای مختلفی در این زمینه وجود دارند که شما باید در ابتدا نیازهای خود را تحلیل کنید، این زبانها را مورد بررسی قرار دهید و سپس یک زبان متناسب با نیازهای خود انتخاب کرده و کار را شروع کنید. این زبانها در زیر شرح داده شدهاند.
HTML
HTML یک زبان نشانه گذاری است که در سال 1990 تولید شده است و سایتهای خیلی ساده با آن طراحی میشوند. اولین سایتی که با زبان HTML نوشته شده است، سایت Tim Berners Lee است. با گذشت زمان روی این سایت تغییراتی ایجاد شده است و با نسخههای جدیدتری که برای زبان HTML آمد، ساختار این سایت به گونۀ واکنش گرا تغییر کرد. این تغییر با عرضه شدن نسخه 5 از این زبان یعنی HTML5 به وجود آمد. یکی از مهم ترین مواردی که در سئوی وب سایت باید حتما رعایت شود، واکنش گرا بودن وب سایت است. این به معنی است که وب سایت در هر نوع دستگاهی سازگار باشد و بتوان از آن استفاده کرد.
CSS
زبان CSS نیز مانند زبان HTML یک زبان نشانه گذاری است که به همراه HTML و برای بخشهای ظاهری و گرافیکی سایت مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان نشانه گذاری را کنسرسیوم بین المللی شبکه جهانی وب یا W3C پیشنهاد داده است تا مشکلاتی که استفاده از زبان HTML به وجود آورده بود، حل شوند. در واقع CSS نقاط ضعف و خلاءهای زبان HTML را پر میکند. با زبان CSS شما میتوانید سبک طراحی صفحات وب سایت را یکبار نوشته و بر روی هر کدام که مایل باشید اعمال کنید. در واقع این زبان از برخی تکرارها جلوگیری میکند.
نسخۀ 3 این زبان در سال 1999 عرضه شده است که امروزه از آن در تمام وب سایتها استفاده میشود. میتوان گفت سایتی وجود ندارد که در آن از زبان CSS استفاده نشده باشد.
JavaScript
این زبان نه زبان برنامه نویسی محسوب میشود و نه زبان نشانه گذاری. بلکه زبان اسکریپت نویسی است که سطح آن کمی از زبان برنامه نویسی پایین تر است. شاید تصور کنید که این زبان با توجه به اسمش، تولید شرکت Sun Microsystem که تولید کننده زبان Java است باشد، اما این زبان توسط شرکت Netspace طراحی شده است. با کمک این زبان جلوههای ظاهری و گرافیکی به وب سایتها اضافه شد. جلوههایی مانند افکت نوشتهها، اسلایدر، تصاویر و جلوههای متحرک و اینچنین امکاناتی که در ابتدا بسیار جذاب بودند، اما امروزه استفاده از آنها محدود شده است. دلیل این امر نیز حجم بالای برخی از آنهاست که در سرعت لود شدن سایت و در نتیجه در سئوی آن تاثیر منفی دارند.
PHP
این زبان جزء پرطرفدارترین زبانهای برنامه نویسی سمت سرور است که برای طراحی سایتهای پویا مورد استفاده قرار میگیرد. این زبان در سال 1998 توسط راسموس لردورف تولید شده و با گذشت زمان نسخههای جدید از آن نیز عرضه شده است که هم اکنون آخرین نسخۀ آن ورژن 5 آن است.
ساختار زبان PHP بسیار به شبیه به زبانهای برنامه نویسی C و Perl است و به دلیل اینکه با اغلب پایگاههای داده به خصوص MySql همگونی دارد، بسیار قدرتمند شناخته شده است.
ASP
این زبان توسط شرکت مایکروسافت و در سال 1993 تولید شده است و تنها بر روی سرویسهای میزبانی وب ویندوز اجرا میشود. ASP.net یک پلتفرم ویژۀ توسعه طراحی وب از این زبان است که یک مدل برنامه نویسی برای نرم افزارهای قدرتمند تحت وب است.
جمع بندی
همانطور که مشخص است باید از زبانهای نشانه گذاری و برنامه نویسی در کنار هم استفاده کنید تا بتوانید یک وب سایت قدرتمند طراحی کنید. همچنین برای وب سایتهایی که کمی بزرگ تر و پیچیده تر باشند، باید از چند زبان برنامه نویسی در کنار هم استفاده کنید.
مجموعه نونگار میتواند یک وب سایت بسیار قدرتمند و دارای تمام امکانات برای شما با هر زبانی که مایل باشید، راه اندازی کرده و حتی سئوی آن را انجام دهد. بنابراین اگر نیاز به ساخت سایت برای کسب و کار خود دارید میتوانید این کار را به خیال راحت به تیم نونگار بسپارید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.
سلام
برای طراحی یک سایت اگر دانش کدنویسی ندارید خیلی خوبه که از قالب های آماده وردپرس استفاده کنید. چون امکانات ویژه ای دارند که میتونید این امکانات را با افزونه های وردپرسی تکمیل کنید. پیشنهاد میکنم سری به سایت راست چین بزنید چون به شما کمک میکنه با هزینه و دانش کم یک سایت فارسی با قالب های راست چین شده داشته باشید. شما هر نیزامندی که داشته باشید برای مثال قالب های دسته فروشگاهی، شرکتی، چند منظوره و …