رتبهی اول تا سوم گوگل، آرمانشهر تمام وبسایتها است و سایتهای وردپرسی هم استثنائی برای این قاعده نیستند. بهشتی از کلیک و بازدید و فروش که کلید درب ورودیاش در آموزش سئو وردپرس خلاصه میشود. بهینه سازی موتور جستجو در سامانه مدیریت محتوا وردپرس علاوه بر روش های مرسوم، تکنیکهایی را نیاز دارد که شاید خیلی ها در این مسیر به آنها بیتوجه اند. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید و رازهای بهبود سئو در وردپرس برای جذب ترافیک بیشتر و روش های بهینه سازی برای افزایش ترافیک ارگانیک را بخوانید.
سئو در وردپرس چیست؟
بهینه سازی یک قاعدهی کلی است که تبصرههای زیادی دارد. بنابراین طبیعی است که گاهی دچار سوالاتی مثل این که «بهینه سازی موتور جستجو وب سایت شامل چه چیزهایی می شود؟» و «چه چیزی را ممکن است از قلم انداخته باشم؟» بشوید.
خوشبختانه وردپرس سامانه مدیریت محتوایی است که تمام همکاری اش را با مدیران وبسایتها می کند تا بهینه سازی موتور جستجو را به بهترین شکل پیادهسازی کنند. از لیست بلند بالای افزونهها تا امکاناتی برای بهبود ساختارها، همه چیز فراهم است. کافی است یک چک لیست منظم از اقدامات سئو در وردپرس را در اختیار داشته باشید و یکی یکی سراغ تیکها بروید. بنابراین اجازه بدهید اقدامات اولیه بهینه سازی این CMS را بررسی کنیم و بعد به سراغ تبصرهها و تکنیکها برویم:
- انجام تنظیمات site’s visibility
- استفاده از ساختار URL بهینه سازی شده
- فعالسازی نسخه www دامنه
- اضافه کردن نقشه سایت XML
- اتصال سایت به سرچ کنسول گوگل
- بهینه سازی پست های وبلاگ
- انجام تحقیق کلمات کلیدی
- استفاده صحیح از دسته ها و برچسب ها
- لینک سازی داخلی
- بهینه سازی نظرات
- لینک های خارجی NoFollow
- بهینه سازی سرعت و پرفورمنس سایت
- بهینه سازی تصاویر
- استفاده از SSL/HTTPS
اگر موارد موجود در لیست را انجام دادهاید، تبریک میگوییم! میتوانید به بخش بعدی بروید و تکنیکها را مطالعه کنید. اگر موردی را از قلم انداخته اید میتوانید در بخش آموزش سئو وردپرس رایگان لیموهاست، این موارد را مطالعه و اعمال کنید.
ترفندهای بهینه سازی برای موتور های جستجو در وردپرس!
در این بخش به بررسی مواردی میپردازیم که با تاثیرات بزرگی که دارند، کمتر مورد توجه قرار می گیرند.
-
بررسی سلامت سایت!
قبل از اینکه هر گونه تغییری در سایت خود ایجاد کنید، لازم است وضعیت فعلی را بررسی کنید. بنابراین همین ابتدا از خود بپرسید: سایت من با چه سخت افزار و نرم افزاری اجرا می شوند؟ برنامه میزبانی وب من چیست و آیا عملکرد موردنیاز را دارد؟
برای اطلاع از آنچه در پشت صحنه سایت شما می گذرد، می توانید به بخش سلامت سایت در کنسول و پیشخوان مراجعه کنید. همچنین، میتوانید افزونه Health Check را نصب کنید. این افزونه فقط یک افزونه سئو سایت وردپرسی نیست. بلکه آمارهای تکنیکال فراوانی را در اختیار شما قرار می دهد و به شما کمک می کند از آن چه که احتمالاً از چشم شما دور مانده است باخبر شوید. رایجترین مشکلات موثر در سلامت سایت عبارتند از:
- عدم استفاده از سرویس هاست بهینه سازی شده برای وردپرس
- عدم به روز رسانی PHP به آخرین نسخه
- عدم فعالسازی SSL و HTTPS
- تنظیمات غیر کاربردی وب سایت
- ساختار نامناسب پیوند
- موارد مربوط به نسخهWWW یا غیر WWW
- مشکلات کشینگ و بهینهسازی
مشکلاتی نظیر کندی پیشخوان، ارورهای مربوط به پرفورمنس، کندی هاست، کاهش سرعتttfb علاوه بر اقدامات شما برای سئو در وردپرس، در بسیاری از موارد به سرویس میزبانی نیز مربوط می شوند.
-
بهینه سازی محتوا، بدیهی پیچیده!
ممکن است بهینهسازی محتوا بدیهی به نظر برسد، اما امان از تبصرهها:
- اگر محتوای وبسایت شما هنوز برای رباتها بهینه می شوند و نه کاربرها، امکان این که بتوانید رتبههای موقت را دائمی کنید بسیار پایین می آيد.
- اگر در متا دیسکریپشن وعدههایی به کاربران بدهید که در صفحه مقصد عملی نشوند، نتیجه چیزی نرخ پرش بالا و کاهش رتبه سایت نخواهد بود.
- اگر URL های محتواها، الگوی مشخصی نداشته باشند و برای گوگل گیج کننده باشند، بهینهسازی اثربخشی انجام نشده است.
- محتوای وبسایت شما بایستی انسجام معنایی را به کاربر انتقال بدهد و در کنار آن، نشانههایی برای موتور جستجو کار بگذارد. بنابراین پرداختن به مفهوم کلیدی به جای تکرار کلمات کلیدی روش موثرتری خواهد بود.
- تصاویر با حجم بالا و بهینه سازی نشده، عدم استفاده از lazy loading یا سایر فرآیندهای بهینه سازی تصویر میتواند در تجربه صفحات اثرگذار باشد.
- الگوها و ساختار محتوایی شما بایستی جلوی محتوای تکراری و کنیبالیزیشن را بگیرد. در صورت بروز چنین اتفاقاتی بلافاصله بایستی از راهحلهای جایگزین مثل تگ کنونیکال استفاده کنید.
- اسکیما و دادههای ساختار یافته، اثر بسیار مطلوبی روی سئو سایت وردپرسی می گذارند.
-
ساختار و معماری سایت، قابل چشم پوشی نیست!
اگر بیش از حد درگیر بهینه سازی صفحات شدهاید و از کلیت ماجرا غافلماندهاید، تعجبی ندارد که سایت شما رشد به خصوصی را تجربه نکند. یک نقشه سایت منظم، لینک سازی داخلی هدفمند، انکرتکست و دسته بندی مناسب میتواند خیال شما، کاربر و موتورهای جستجو را به طور همزمان راحت کند.
- نقشه سایت شما بایستی به درستی اهمیت صفحات و اولویت ایندکس و موارد این چنینی را مشخص کرده باشند.
- لینک سازی بین صفحات شما، نشان دهندهی ارتباط این صفحات و تداعی کننده مفهوم کلی سایت شماست. این یعنی علاوه بر این که ماهیت صفحات لینک شده به یکدیگر اهمیت دارند، انکرتکستهایی که با استفاده از آن ها، ارتباط صفحات را تعیین می کنید نیز مهم هستند. چرا که هم مسیر پیمایش کاربران را تعیین می کنند و هم برای گوگل مفهوم صفحات را مشخص تر می کنند.
- دستهها و برچسب ها برای یک سایت مثل ویتامین عمل می کنند. در حد معمول بسیار به ساختار سایت کمک میکنند. اما تعداد بالا و عدم بهینهسازی آنها مخرب است.
- صفحات آرشیو بایستی با هدف مشخص، مدیریت شوند. تا هم مسیر دسترسی کاربران و تجربه کاربری را سادهتر کنند. و هم اعتبار سایت را برای گوگل بهبود ببخشند.
- از تاثیر خوب برد کرامب ها برای شفافیت در کراول و ایندکس و بهبود تجربه کاربری غافل نشوید.
-
بهبود سرعت سایت، از مهمترین گامهای بهینهسازی!
از آن جایی که اهمیت سرعت سایت در تصمیمات موتورهای جستجو بیشتر و بیشتر میشود، بهتر است همین حالا به تب core web vitals در سرچ کنسول خود سری بزنید. اگر ارور مشخصی وجود داشته باشد که میدانید اقدام بعدیتان چیست. در غیر این صورت، تست سرعت سایت را در page speed insights انجام دهید. و نتیجه را تحلیل کنید.
بسیاری از مواردی که در سرعت سایت شما تاثیر منفی می گذارند، حاصل اقدامات شما نیستند و به سرویس میزبانی وب مربوط می شوند. بنابراین اگر دلیلی برای کندی سایت خود نمیبینید اما امتیاز سرعت شما راضی کننده نیست، بهتر است به یک سرویس هاست وردپرس که برای بهترین سرعت این CMS بهینه شده باشد، مهاجرت کنید.
-
امنیت سایت شما در بهبود سئو وردپرس اثرگذار است!
شاید به دلیل هکهای دستهجمعی که در سالهای اخیر در وبسایتهای سراسر دنیا اتفاق افتاده ، اهمیت این موضوع حالا کمی مشخص تر باشد. اما وب سایت غیر ایمن چیزی نیست که گوگل بخواهد به کاربران عزیزش نشان بدهد.
اگر وبسایت شما چندان ایمن نباشد و نفوذپذیر باشد کارتان سخت خواهد شد. لطفاً کمی از توجهتان را به این موارد امنیتی نیز اختصاص بدهید:
- نداشتن گواهی SSL، یکی از پرچمهای قرمزی است که وبسایت شما را غیر ایمن معرفی می کند.
- پسورد ساده، عدم مدیریت دسترسی ها و ایمیلها امنیت سایت شما را به خطر می اندازد.
- تهیه نسخهی پشتیبان به طور منظم تا حد زیادی آسیبهای امنیتی را پوشش می دهد.
- مانیتورینگ و بررسی لاگ بایستی به طور مداوم انجام بگیرند.
- در صورت استفاده از هاست اشتراکی، از راهکارهای امنیتی و تخصص مقابله با نفوذ در هاست خود مطمئن شوید.
-
نسخهی موبایلی، از وعدههای غذایی حیاتی تر است!
زمانی که کاربران برای جستجو پای سیستم مک و ویندوز مینشستند، خیلی وقت پیش گذشته است. شاید به جز دستهای مشخص، تقریباً تمام وب سایت ها نیاز به یک نسخهی موبایلی کارآمد دارند. با توجه به این که آمار جستجوهای موبایل بسیار بالاتر از جستجوی دسکتاپ است و گوگل اولویت ایندکس را نسخهی موبایلی قرار میدهد؛ ضرورت ریسپانسیو بودن سایت و بهترین عملکرد برای نسخه موبایلی بسیار مهم است.
بنابراین پیشنهاد می کنیم در هر وضعیتی که هستید، در اسرع وقت گزارش mobile usability در سرچ کنسول را بررسی کنید.
اگر متوجه شدید صفحات مشکلی دارند، میتوانید از ابزار Hotjar برای رکورد تجربهی کاربران استفاده کنید و بدانید که مشکل کجاست.
-
آنالیز داده های سایت ، پل بهبود استراتژی سئو!
استفاده از ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول از ضروریترین گامهای بهینه سازی است. بهتر است ویوها و هدفهای مشخصی را در آنالیتیکس تنظیم کنید. مسیر مشتریان فعلی را به خوبی بررسی کنید.
آنالیز همان کاری است که از محکم کاری عیب نمیکند. گاهی بدون هیچ دلیل مشخصی در این ابزارها بگردید و بخشهای مختلف را بررسی کنید. گزارشاتی که کمتر به آنها سر می زنید را مرور کنید.
هیچ یک از اقدامات بهینه سازی تان را بدون آنالیز و نتیجه گیری رها نکنید.
سخن پایانی
در این مقاله توجه شما را به نکات و ترفندهایی از سئو سایت وردپرسی جلب کردیم. امیدواریم که با رعایت این نکات پیشرفت مناسبی در بهینه سازی موتورهای جستجو در سامانه مدیریت محتوا وردپرس مشاهده کنید. به عنوان آخرین نکته بایستی یادآور شویم که آموزش سئو وردپرس امری یک باره نیست و دانش شما برای بهترین اثر بایستی همواره به روزرسانی شود.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.