ماکان آریا پارسا ایده های فوق العاده ای راجع به عملی نمودن ایده ها برای رسیدن به یک کسب و کار موفق دارد. او معتقد است که انسان در شرایط مختلف ممکن است ایده های نابی را در ذهن بپروراند. به عنوان مثال ممکن است یک ایده خلاقانه در حین مطالعه یک کتاب به ذهن شما خطور کند. یا حتی در حین آشپزی به یک ایده جذاب و کارآمد برسید. این ایده ها ممکن است در حین تفریح ورزش یا حتی بعد از بیدار شدن از خواب به ذهن شما خطور کند.
در طول 24 ساعت شبانه روز، احتمالاً ایدههایی به ذهنتان می رسد ولی ممکن است شما توجهی به آن نداشته باشید. ممکن است از اجرای آنها بترسید، غافل از اینکه بسیاری از اوقات تجارت های بزرگ و اختراعات مهم در طول زندگی بشر از همین ایده های به ظاهر ساده سرچشمه می گیرند.
ایده های شما ارزشمند است. البته این بدان معنا نیست که هر ایده ای که به ذهن شما خطور می کند قابلیت اجرا داشته باشد، بلکه به این معناست که شاید همان ایده پاسخ چیزی بوده که مدت ها به دنبال آن بودید و اکنون پاسخ آن به ذهن شما رسیده است. پس حتما باید قدر چنین افکار و ایده هایی را بدانید.
ممکن است ایده خوبی باشد، اما ممکن است کارساز نباشد. در واقع، تفاوت های زیادی بین یک ایده کارآفرینانه و یک فرصت کارآفرینی وجود دارد. معمولا ایده به اندازه کافی خوب و درست است، اما تحقق آن با ناراحتی های زیادی همراه است. بنابراین، مهم است که به دنبال فرصت های کارآفرینی باشید.
اگر نمی خواهید در این راه شکست بخورید، از تجربیات مدیران ارشد و کارآفرینان نظیر دکتر ماکان آریا پارسا استفاده کنید. ماکان آریا پارسا جوان 36 ساله است که مدیر عامل شرکت پارس پندار نهاد است. او خود جز افرادی است که توانسته است با اجرا نمودن ایده های خلاقانه به موفقیت های چشم گیری دست پیدا کند.
چگونه ایده کسب و کار خود را به سبک ماکان آریا پارسا اجرایی کنیم؟
ترس از اجرای ایده های منحصر به فرد و خلاقانه را کنار بگذارید. اگر برنامه صحیحی و منظمی داشته باشید. به یاد داشته باشید، اگر ایده های خود را دنبال نکنید، شخص دیگری این کار را بر عهده می گیرد و پس از مدتی ممکن است فقط حسرت اجرای ایده برای شما باقی بماند.
1- در رابطه با ایده خود به خوبی تحقیق کنید
به اعتقاد دکتر آریا پارسا قدم اول در عملی سازی ایده های کسب و کار تحقیق جامع راجع به آن است. اکنون که یک ایده تجاری دارید. وقت آن است بر روی آن تحقیق کنید و کمی چاشنی واقعیت به آن اضافه کنید. اما این به چه معناست؟
ابتدا باید به این سوال جواب دهید. آیا مطمئن هستید که ایده شما پتانسیل موفق شدن را دارد؟ قبل از هر اقدامی، باید امکان سنجی ایده خود را ارزیابی کنید.
یک کسب و کار کوچک برای انکه بتواند به موفقیت برسد، باید یک مشکل را برطرف کند یا حتی به نیازهای موجود در بازار توجه کند. برای اینکه بتوانید نیازهای بازار را به خوبی تشخیص دهید، راه های مختلفی وجود دارد. از جمله تحقیق، آزمون و خطا.
هنگام تحقیق در مورد بازار، باید به سوالات زیر جواب مناسبی دهید:
- آیا نیازی به محصولات و خدمات مورد انتظار شما وجود دارد؟
- چه کسی به آن نیاز دارد؟
- آیا شرکت های دیگری هم اکنون محصولات و خدمات مشابهی را ارائه می دهند؟
- رقابت با آنها چگونه است؟
- چگونه کسب و کار شما جایگاه خود را در بازار می یابد؟
2- از تمامی مواردی که نیاز دارید یک چک لیست تهیه کنید.
ماکان آریا پارسا مرحله بعد از ارزیابی ایده را تهیه چک لیستی از تمام کارهایی که نیاز است انجام شود می داند. شما باید از کلیه نیازهای پیش روی مسیر باید یک چک لیست تهیه نمایید. به عنوان مثال، ایده شما ممکن است افتتاح یک فروشگاه باشد، در این صورت اولین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که راه اندازی فروشگاه چقدر سرمایه نیاز دارد؟ آیا قصد خرید یا اجاره فروشگاه را دارید؟ هزینه خرید اقلام در فروشگاه چقدر است؟
ممکن است قصد داشته باشید تا از پس انداز خود استفاده کنید یا حتی ممکن است نیاز باشد تا اقدام به درخواست وام کنید. در قدم بعدی باید به سراغ مجوزهای قانونی بروید. اخذ مجوزهای لازم نیز باید در این چک لیست گنجانده شود. سپس لازم است راجع به نیروی انسانی، منابع خاص و … فکر کنید.
3- توجه داشته باشید که همه چیز پول نیست
شکی نیست که اکثر مردم ایده های خود را عملی می کنند تا پول بیشتری کسب کنند! اما باید بدانید که همه چیز پول نیست! به نظر دکتر ماکان آریا پارسا اگر ایده شما مبتنی بر خلق پول شکل گرفته است، نه حل یک مشکل یا ایجاد یک سرویس؛ در دراز مدت باید با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کنید.
شما می توانید برای آشنایی با دکتر آریا پارسا به لینک زیر مراجعه نمایید.
4- یک شریک وفادار و متعهد را برای پیشبرد اهداف خود انتخاب کنید
این که یک شریک داشته باشید که در تمام مشکلات پشت شما باشد، بهترین چیزی است که می تواند به عملی شدن یک ایده کمک کند. به یاد داشته باشید که بهترین دوست ممکن است همیشه بهترین شریک زندگی نباشد! اگر چنین است، وقت آن است که تجدید نظر کنید. دکتر آریا پارسا بارزترین نکات در انتخاب یک شریک خوب را موارد زیر می داند.
- معتمد بود
- متخصص باشد
- تجربه بالایی داشته باشد و با فضای کسب و کار آشنایی داشته باشد
- مقتدر باشد
- روحیه خوبی داشته باشد
- عزیز و قابل احترام باشد
5- مدیری قاطع و در عین حال انعطاف پذیر باشید
اگر خودتان ایده را مدیریت می کنید، در حالی که مصمم هستید، انعطاف پذیر هم باشید! شاید از خود بپرسید که چگونه می توان هم قاطع و هم انعطاف پذیر بود؟!
بسیار ساده است، کافی است هنگام تصمیم گیری های سخت و مهم از پیشنهادات گروه استفاده کنید و در زمان مناسب و بدون ترس آن را اجرا کنید. مصمم و قاطع بودن به معنای این نیست که شما خودرای و خودخواه هستید، بلکه بر اساس نظر ماکان آریا پارسا کارآفرین ایرانی، در قالب یک دستور بدون ترس و استرس است.
6- ممکن از در ابتدای عملی سازی ایده خود شکست بخورید
اگر ایده شما ناب است و موفق به اجرای آن نشدید، ابتدا باید به آن امیدوار باشید! تجزیه و تحلیل کنید، مشورت کنید، استراتژی خود را تغییر دهید یا تیم بهتری بسازید تا بتوانید بهترین کار را انجام دهید. شکست در انجام کار بزرگ بهترین شروع برای شماست.
7- برای رسیدن به اهداف خود صبور باشید
نظر دکتر آریا پارسا این است که هیچ کاری یک شبه انجام نمی شود. باروخ هرتسفلد، بنیانگذار زنوفون، یک شرکت خدمات مخابراتی که از شبکه های اجتماعی بدون آگهی برای دستیابی به 30000 مشتری استفاده می کرد، تنها با استفاده از یک فرمول بازاریابی ریاضی از یونان باستان، در این باره می گوید:.
اگر محصول شما در بازار بی نظیر است، به آن فرصتی برای پیشرفت بدهید. این امر به ویژه هنگامی که محصول شما منحصر به فرد باشد صادق است و زمان لازم است تا افراد یاد بگیرند که چگونه از آن استفاده کنند.
8- کسب و کارتان دقیقا همان چیزی است که به آن علاقه و اشتیاق دارید
آخرین توصیه ای که ماکان آریا پارسا کارآفرین در رابطه با اجرایی کردن یک ایده کسب و کار دارد، اشتیاق و علاقه بالا برای عملی کردن آن است. اگر به دنبال اجرایی کردن یک ایده کسب و کار هستید، فقط به آنچه برای تجارت خود است اعتماد کنید. حتماً در مورد ایده و تجارت خود به خوبی فکر کنید: تمام روز و حتی هر روز از سال.
پاسخ ماکان آریا پارسا به سوالات متداول شما راجع به عملی کردن ایده ها
با توجه به این که دکتر ماکان آریا پارسا به افراد زیادی در حوزه کسب و کار و توسعه فردی مشاوره می دهد، با سوالات متداول کسانی که قصد دارند ایده های خود را عملی کنند به خوبی آشناست. در ادامه پاسخ دکتر آریا پارسا در رابطه با بعضی از این سوالات آورده شده است.
من یک ایده خیلی خوبی دارم اما سرمایه کافی برای عملی کردن آن را در اختیار ندارم. چه کاری باید انجام دهم؟
یافتن سرمایه گذار برای یک ایده مستعد رشد، یکی از دشوارترین مراحلی است که روبه روی یک کسب و کار قرار دارد. اگر سرمایه داشته باشید، مشکلی برای شروع کار وجود نخواهد داشت. اما به دلیل مشکلات کشور در این مرحله، این نوع سرمایه گذاری به ندرت انجام می شود زیرا ریسک بالایی دارد. مگر اینکه این ایده از پشتیبانی فکری و انسانی خوبی برخوردار باشد تا بازگشت سرمایه اولیه به سرعت انجام شود. البته در این حالت ، شما باید ایده خود را با سرمایه گذار به اشتراک بگذارید، که دوباره به دلیل عدم وجود قوانین مناسب، اگر ایده به سرقت رود، شما نمی توانید از جایی پیگیری کنید! چنین مشکلاتی برای افرادی که سرمایه اولیه ندارند بسیار متداول است.
اگر سرمایه گذار شخصی پیدا نکنم چه کار باید کنم؟
اگر ایده خوبی دارید که تعداد کمی از آنها پیاده سازی کرده اید ، آن را در پارک علم و فناوری استان محل زندگی تان ثبت کنید و مراحل را تا پایان ادامه دهید (ایده را برای چهره به چهره برای توجیه پروژه ارسال کنید) تا در صورت پذیرش، سرمایه اولیه برای شما تایید شود.
من ایده دارم اما تخصص کافی را ندارم، چه کار باید کنم؟
بهترین راه این است که با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید و با مدیریت صحیح ایده خود را به آن ها بسپارید! راه سخت تر این است که شما با تحقیق و مطالعه و کسب آموزش بتوانید در ان زمینه تخصص کسب کنید. البته خوبی راه سخت این است که می توانید ایده را خودتان پیاده کنید و در عین حال آن را مدیریت کنید. و اگر گسترش یاقت از متخصصان دیگر کمک بگیرید.
چگونه ایده خود را می توانم ثبت نمایم؟
ایده یک مفهوم یا اثر ذهنی است. ایده برای ثبت باید دارای سه شرط اساسی باشد:
- ایده در سطح جهانی جدید باشد
- دانش نوآوری ها (ارائه راه حل فنی برای یک مشکل در صنعت مربوطه) و ارائه راهکار ابتکاری برای حل ان؛
- دستیابی به توانایی ساخت و اجرا.
بنابراین لازم است طرح های موجود بررسی شود و در صورتی که با طرح شما متفاوت است و یا مشکلی از طرح های قبلی حل کرده اید قابل ثبت است در غیر این صورت به دلیل نقض قانون اول اختراع (جدید بودن در جهان) قابلیت ثبت را ندارد.
وقت هایی که آزاد هستم، ایده های مختلفی به ذهن من خطور می کند اما نمی دانم باید چه کار کنم؟
آنچه را که از این فرآیند آموخته اید یادداشت کنید. با نوشتن کل ایده در دفترچه یادداشت خود شروع کنید. این اولین قدم در خلق ایده است. وقتی ایده ها را در ذهن خود یادداشت می کنید، می توانید ببینید که واقعاً چه چیزی امکان دارد اتفاق بیافتد. دیدن آنچه در مقابل شما نوشته شده است به شما امکان می دهد با چه چیزی شروع کنید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.