هرآنچه راجع به آزمون تافل باید بدانید
برای چه زبان انگلیسی یاد میگیرید؟ برای اینکه فیلم به زبان اصلی را بدون زیرنویس تماشا کنید؛ به مکالمه و ارتباط با بومیهای انگلیسی زبان بپردازید؛ با مهارت خود مشغول به کار شوید یا در یک بعدازظهر بارانی به همراه فنجانی قهوه یک کتاب کلاسیک انگلیسی زبان بخوانید و از حس خوبش حسابی لذت ببرید؟
یا شاید هم اهداف بزرگتر و جدیتری داشته باشید!
یادگیری زبان انگلیسی طبیعتا با اهداف مختلفی انجام میشود که یکی از آنها مهاجرت تحصیلی یا شغلی است. برای مهاجرت تحصیلی به یک کشور خارجی حتما به مدرک معتبری نیاز دارید تا ثابت کنید که به میزان کافی به زبان انگلیسی مسلط هستید. اما این مدرک چیست؟
حتما تا به حال راجع به مدرک تافل (Test of English as a Foreign Language) چیزهایی شنیدهاید. اینکه به کمک این مدرک میتوانید به راحتی شغل پیدا کنید، به تدریس زبان بپردازید یا به کشورهایی چون کانادا یا آمریکا مهاجرت کنید.
برای اخذ مدرک تافل باید در آزمون آن شرکت کنید. آزمونی که یکی از معتبرترین آزمونهای بینالمللی است. البته شاید بعد از دیدن هزینهی ثبت نام سریعا پشیمان شوید و ترجیح دهید که به کشوری مهاجرت کنید که نیازی به اخذ مدرک زبان نداشته باشند.
طبیعتا برای اینکار اول باید دور کشورهای جهان اول، صنعتی و پیشرفته را خط بکشید یا پیه یادگیری زبانی مثل چینی، ژاپنی یا روسی را به تنتان بمالید. ضمنا برای ثبتنام در دانشگاههای این کشورها باید به مدت یک سال زبان ملی آنها را در همان کشور دوره ببینید که طبیعتا هزینهی آن بسیار زیادتر از هزینهی ثبتنام شرکت در آزمون تافل است.
این آزمون توسط موسسه ETS برگزار میشود. نمره این آزمون از 120 است و نمره بالای 100 واقعا نمره خوبی به حساب میآید. آزمون TOEFL بر خلاف آزمون آیلتس که در دو سطح آکادمیک و عمومی برگزار میشود، در یک سطح برگزار شده و به سنجش چهار مهارت اصلی خواندن (Reading)، شنیدن (Listening)، مکالمه (Speaking) و نوشتن (Writing) میپردازد. این آزمون به سه روش کتبی (PBT)، کامپیوتری (CBT) و اینترنتی (IBT) برگزار میشود.
خوشبختانه بر خلاف گذشته که این آزمون فقط به صورت حضوری صورت میگرفت؛ اما امروزه میتوان از راه دور و به صورت اینترنتی در این آزمون شرکت کرد. این آزمون اینترنتی در شهرهای مهم و بزرگ کشورمان مثل تهران، اصفهان، شیراز و … نیز برگزار میشود.
بخشهای مختلف آزمون تافل:
خواندن و درک مطلب (Reading)
در این بخش پنج متن با موضوعات علمی و دانشگاهی به شما ارائه میشود و در ادامه از شما سوالاتی راجع به متون پرسیده میشود. درست شبیه قسمت خواندن و درک مطلب کنکور زبان و حتی امتحانات زبان انگلیسی در دوران مدرسه است. پس اصلا نگران نباشید و خود را با تکنیکهای درک مطلب و پاسخ سریع به سوالات خواندن آشنا کنید و سعی کنید تا جایی که میتوانید دایره لغاتتان را گسترش بدهید.
مهارت شنیداری (Listening)
این مرحله از مرحلهی خواندن و درک سوالاتی پرسیده میشود. محتوای این فایلهای صوتی معمولا راجع به مکالمهی دو یا چند نفر و سخنرانیهایی درباره موضوعات دانشگاهی و آکادمیک است.
مهارت مکالمه (Speaking)
این مرحله از شش task مختلف تشکیل شده است که دو task آن مستقل و 4 task دیگر به صورت غیرمستقل و تلفیقی است. در task مستقل زبان آموز باید راجع به یک موضوع معمولی و ساده نظرات و عقاید خود را بیان کند. اما در task تلفیقی مهارت درک مطلب و شنیداری شما مورد بررسی قرار میگیرد. به این ترتیب که باید یک متن کوتاه را بخوانید و به یک مکالمهی کوتاه نیز گوش دهید. سپس، اطلاعاتی که از طریق این دو بخش به دست آوردهاید را با یکدیگر ترکیب کرده و آنها را بیان کنید.
مهارت نوشتاری (Writing)
این بخش از دو قسمت تشکیل شده است. در بخش اول یک متن 200 تا 300 کلمهای به شما ارائه میشود که باید آن را طی سه دقیقه مطالعه کنید. نیازی نیست که از این مطالب یادداشت برداری کنید، چرا که مجددا روی صفحهی کامپیوتری نمایش داده میشود. کافی است که نکات کلی این متن را به خاطر بسپارد. سپس بخش دیگری نیز از طریق یک فایل صوتی پخش میشود که آن را باید از طریق هدفون گوش کنید و مطالب آن را نیز به خاطر بسپارید. مطالبی که در این فایل صوتی گفته میشود در تایید یا نقص مطلب 200-300 کلمهای است که قبل از آن مطالعه کرده اید.
بعد از اتمام صورت مسئله از شما سوالی پرسیده میشود که در پاسخ به آن باید اطلاعات خود را از متن و فایل صوتی ترکیب و آنها را بنویسید. به یاد داشته باشید که زمان نوشتن این متن 20 دقیقه است و متن حداقل باید 150 تا 200 کلمهای باشد.
در بخش بعدی، موضوعی به شما ارائه میشود که باید راجع به آن یک انشای سه پاراگرافی طی 30 دقیقه بنویسید. حداقل تعداد کلمات لازم برای این انشا 300 کلمهای است.
روشهای آمادگی در آزمون تافل
اما برای شرکت در این آزمون باید چه کار کنیم؟ چگونه درس بخوانیم؟ در چه کلاس یا دورههایی شرکت کنیم و از چه کسی راهنماییهای دقیق بخواهیم؟
در حقیقت آمادگی برای شرکت در آزمون تافل کار سختی نیست ولی به تمرین مضاعف و فشرده نیاز دارد. بنابراین اگر دقیقا نمیدانید چگونه برای تمرین خود برنامهریزی کنید و از چه منابعی استفاده کنید؛ بهتر است برای تقویت مهارتهای خود در آموزشگاه معتبری ثبت نام کنید. در غیر این صورت، با حجمی از منابع و پکیجهای آموزشی مختلف روبهرو میشوید و این مسئله شما را ناامید و سردرگم میکند.
اما بهترین آموزشگاه زبان جهت شرکت در دورههای آزمون تافل کدام است؟
دورههای تافل آموزشگاه زبان ایرانمهر
در راستای اهداف شما جهت آمادگی و شرکت در آزمون تافل، آموزشگاه زبان ایرانمهر دورههای تخصصی تافل را برگزار میکند تا با شرکت در آنها به تقویت هدفمند مهارتهای خود در زبان انگلیسی بپردازید. در این دورهها مهارت شنیداری، درک مطلب، نوشتن و مکالمه به زبان انگلیسی را میآموزید و خود را برای شرکت در این آزمون آماده میکنید. کلاسهای این دوره بر اساس تعداد متقاضیان به سه صورت فشرده، نیمه گروهی و خصوصی برگزار میشود. این دوره طی چهار ماه و در دو ترم متوالی برگزار میگردد و هر ترم نیز شامل بیست و هشت جلسه است. تدریس و آموزش نکات در این کلاسها بر عهدهی باتجربهترین و حرفهایترین اساتید است تا این چهار مهارت را در سطح پیشرفته به شما آموزش دهند و به شما در اخذ نمره بسیار خوب در آزمون تافل کمک کنند.