کامپیوترها، ابزار زندگی امروزی هستند. اگر همانند دانش آموزان یا دانشجویان در حال یادگیری مهارتی هستید یا هم اکنون، در حوزه تخصصی خود مشغول به کارید، قطعا با برنامه های کامپیوتری سروکار دارید؛ اما بسته به حوزه کاربردی، کامپیوترها نیز برای کاربردهای مختلف و در اندازه های گوناگون ارائه می شوند.
کیس کامپیوتری یا لپ تاپ، کدام برتر است؟!
رقابت میان لپ تاپ ها و کیس های کامپیوتری، پایان ندارد. گرچه، بسیاری از افراد حرفه ای، هم از کیس کامپیوتری استفاده می کنند و هم از لپ تاپ، با پیشرفت سریع و قابل توجه در تولید سخت افزار کامپیوترهای قابل حمل، این رقابت، نسبت به گذشته داغ تر هم شده است؛ اما راه درست در انتخاب کامپیوتر مناسب، این است که بدانید، کامپیوتر خود را به چه هدف و برای چه کاربردی خریداری می نمایید.
لپ تاپ ها، قدرت پردازشی کارآمدی را در یک پکیج قابل حمل به کاربران ارائه می نمایند، اما در مقایسه با قدرت پردازشی کیس های کامپیوتری، هنوز هم راه زیادی برای ارتقاء قابلیت های خود دارند. جالب است بدانید که وزنه تفاوت قدرت پردازشی یک قطعه لپ تاپ و یک قطعه کیس کامپیوتری، در صورت یکسان بودن مدل و سازنده، به سمت قطعه کیس کامپیوتری خم می شود؛ یکی از دلایل این اختلاف، به سایز قطعه باز می گردد، در شرایط مشابه، قطعات در اندازه اصلی، قدرت پردازشی بیشتری را فراهم می نمایند.
گرچه کیس های کامپیوتری، جزو فرم های قدیمی کامپیوترها هستند، اما با توجه به نیاز و فضای در دسترس کاربران، تولید سخت افزارهای جدید، در چند سایز استاندارد ادامه یافت. این تحولات موجب شکل گیری کیس های کامپیوتری در سایزها و کارکردهای مختلف شد تا کاربران در هر زمینه شغلی، به راحتی، به کامپیوتر مناسب خود دسترسی داشته باشند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با ویژگی های یک کیس کامپیوتری امروزی آشنا گردید.
کیس های کامپیوتر در انواع سایزها
امروزه، کیس های کامپیوتری در سه سایز کلی ارائه می شوند؛ تاور، مینی کیس (SFF و DT) و اولترا مینی (USFF و USDT).
اگر از کاربران قدیمی باشید، قطعا کیس های فضاگیر تاور را به یاد دارید. این کیس های کامپیوتری، معمولا به دلیل اندازه بزرگ، قابلیت جا به جایی کمی دارند، اما فضای داخلی آنها وسیع است و می توان از سخت افزار پردازشی، در سایز اصلی استفاده نمود. علاوه بر اینکه در مادربردهای بزرگ (سایز ATX) ، می توان به راحتی از قطعات پردازشی اختصاصی مانند کارت گرافیک اختصاصی استفاده نمود، امکانات ارتباطی بیشتر و متنوع تری نیز در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت که موجب ارتقاء سطح کاربردی شده و امکان اتصال به طیف وسیع تری از دستگاه های جانبی، فراهم می گردد. به عنوان مثال، در این کیس های کامپیوتری بزرگ، معمولا 10 پورت USB و دو نوع پورت تصویری از مجموعه پورت های VGA ، Display یا DVI وجود دارند. از نظر ارتقاء رم و هارد نیز صرفا وابسته به محدودیت های مادربرد خواهید بود، اما حداقل میزان این محدودیت ها، از بالاترین ظرفیت ارتقاء سخت افزاری برخی لپ تاپ ها، پایین تر است. نگران گردش هوا نیز نباشید، زیرا فضای خالی زیادی اطراف قطعات وجود دارد که در صورت به کارگیری فن خنک کننده مناسب یا سیستم جریان آب، گرمای فضای داخلی آن، تا میزان زیادی کنترل شده خواهد بود. ضمنا، بسته به شرایط مادربرد، می توان بیش از یک درایو نوری را نیز در این کیس ها به کار گرفت. انتخاب میان کیس استوک یا نو، به میزان بودجه شما باز می گردد، وگرنه از نظر کاربردی، هر دو نوع کیس کامپیوتری، کارایی متناسب با سخت افزار داخلی شان را ارائه خواهند کرد.
اما برای آن دسته از کاربران که فضای کمتری در اختیار دارند، مینی کیس ها ارائه شده اند. این کیس های کوچک، با توجه به فضای کمتری که اشغال می کنند، ممکن است ذهن شما را به سمت قابلیت ارتقاء کمتر منحرف کنند، اما خبر خوش اینکه این دیدگاه اشتباه است. در مینی کیس ها، از مادربردی در سایز Micro ATX و کوچک تر استفاده می شود و بسته به ظرفیت مادربرد، می توان علاوه بر ظرفیت رم و حافظه اصلی، کارت گرافیک را نیز ارتقاء داد. مینی کیس های کامپیوتری، معمولا از چهار الی شش پورت USB و یک درایو نوری داخلی نیز برخوردارند. اگر تجربه کار با مینی کیس های Dell یا HP را داشته باشید، قطعا توجه تان به بدنه فوق العاده سر سخت این دستگاه ها جلب شده است. بدنه این کیس ها، معمولا قادر به تحمل وزن بالای مانتیورهای سنگین نیز هست و از آنجایی که معمولا در حالت افقی قرار می گیرند، می توان از آن به عنوان پایه مانیتور نیز استفاده نمود. حتی در مواردی که مانیتوری با ابعاد بسیار بزرگ در اختیار داشته باشید، می توانید مینی کیس را در قسمت بست کمربندی پشت مانتیور قرار دهید تا در فضای اشغال شده توسط مجموعه کامپیوتری، صرفه جویی گردد.
کیس های اولترامینی، کوچک ترین سایز کیس های کامپیوتری هستند که به دلیل ابعاد بسیار کوچک، قابلیت استفاده در مکان های بسیار کوچک مانند پایانه های فروشگاهی را دارند. به دلیل فضای بسیار کوچک این کیس های کامپیوتری، امکان ارتقاء سخت افزاری پردازنده گرافیکی وجود ندارد و تنها می توان تا میزان محدودی، ظرفیت رم و هارد دیسک را ارتقاء داد. یکی از نکات جالب در استفاده از کیس های اولترامینی، قابلیت حمل فوق العاده بالای آنهاست. زیرا ابعاد کوچک این کیس، منجر به قابلیت حمل بسیار بالای آن شده است. کافیست است آن را به یک مانیتور متصل نمایید تا به تمام دیتای خود دسترسی داشته باشید.
انتخاب کیس کامپیوتری بر اساس کاربرد
نمی توان یک نسخه را برای کاربری های مختلف پیچید. اگر برای کاربری عمومی، اداری، خانگی و مشابه این موارد نیاز به استفاده از کیس کامپیوتری داشته باشید، قطعا به سخت افزار پیچیده ای نیاز نخواهید داشت و با یک مینی کیس استوک یا یک کیس اولترامینی دست دوم نیز کارتان راه خواهد افتاد. منظور از کاربری عمومی، گشت و گذار در اینترنت، کار با مجموعه نرم افزارهای آفیس، پردااکسل کم حجم و تماشای فیلم است.
برای کاربری های تخصصی، خصوصا در زمینه مدل سازی سه بعدی، تدوین ویدئو، برنامه نویسی و سایر کاربردهای سنگین، بهتر است حتما به فکر تهیه یک کیس ورک استیشن استوک یا نو باشید. ورک استیشن ها، کیس های کامپیوتری در سایز تاور هستند که از نظر قدرت پردازشی ، بسیار بالاتر از کامپیوترهای معمولی و اندکی پایین تر از سرورها هستند. بنابراین، در ارتقاء سخت افزاری آنها، نسبت به کیس های کاربری عمومی، دستتان بازتر خواهد بود.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.
سپاس