سوئیچ شبکه چیست و چه نقشی در راه اندازی شبکه و سیستم سانترال دارد؟ در واقع برای راه اندازی شبکه به ابزارهای مختلفی نیاز میباشد. این ابزارها باید در کنار هم قرار گیرند تا یک شبکه ی منسجم و یکپارچه با کارایی بالا ایجاد شود. این ابزارها شامل سخت افزارها و نرم افزارهایی هستند که با استفاده از آن ها در شبکه، عملکرد شبکه به شدت بهبود می یابد.
وجود برخی از این ابزارها در شبکه به قدری مهم است که اگر نباشند امکان راه اندازی شبکه تقریبا غیر ممکن می شود. سوئیچ شبکه یکی از این سخت افزارها است که وجود آن در نصب و راه اندازی شبکه و سیستم سانترال بسیار مهم و حیاتی می باشد.
حال سوئیچ شبکه چه کاربردهایی دارد؟ به چه بخشی از شبکه، سوئیچ شبکه می گویند؟ کاربرد آن در سیستم سانترال چیست؟ اگر میخواهید با پاسخ این سوالات ﺁشنا شوید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.
سوئیچ شبکه چیست؟
همان طور که می دانید در حال حاضر، شبکه و سیستم سانترال یکی از بهترین و راحت ترین راه های ارتباطی و انتقال داده ها در هر نوع کسب و کاری می باشند. مهم ترین مزیتی که این سیستم و شبکه در اختیار کاربران قرار می دهند امکان برقراری چند تماس به طور همزمان و ساماندهی تماس ها است. این ساماندهی تماس ها سبب می شود مراجعین، پشت خط اشغال نمانند.
برای ارائه ی چنین مزیتی چندین ابزار نقش دارند که سوئیچ شبکه یکی از آن ها است. سوئیچ شبکه، یک سخت افزار بسیار کوچک است که نقش آن، متمرکزسازی ارتباطات انجام گرفته است. این قطعه می تواند تماس های صورت گرفته را بین چند دستگاه ارتباطی مخابره کند.
به طور کلی، انتقال بسته های داده ای سبب ایجاد ارتباط بین دو دستگاه مختلف می شوند. داده های موجود در این بسته شامل اطلاعات زیادی هستند که هر کدام از آن ها توسط نرم افزارها و سخت افزارهای خاص خود مورد بررسی قرار می گیرند.
نقش سوئیچ در برقراری ارتباط در شبکه و سیستم سانترال به این صورت است که اطلاعات و ﺁدرس دریافت کننده را ردیابی می کند. سپس این داده ها را به کاربر یا دستگاه مورد نظر منتقل می نماید. این وظیفه و کاربرد سوئیچ از بار ترافیکی شبکه می کاهد و مانع از اختلال بین ارتباطات می شود. طبیعتا این نقش موثر و مهم در ارتباطات سبب می شود تمام کسب و کارها به چنین سخت افزاری نیاز داشته باشند. به همین دلیل، امروزه سوئیچ های زیادی طراحی و تولید شده اند که از جمله ی آن ها می توان به سوئیچ هاب، روتر و … اشاره نمود. که عموما کاربرد اغلب آن ها برای اتصال نودهای شبکه به همدیگر می باشد.
انواع سوئیچ شبکه
به طور کلی سوئیچ های شبکه به دو دسته ی کلی سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی تقسیم می شوند. که هر کدام از آن ها دارای انواع مختلفی هستند و از مزایا و کاربردهای خاص خود برخوردار می باشند. مهم ترین تفاوت این دو نوع سوئیچ در قابلیت اولویت بندی ترافیک LAN می باشد. این قابلیت به شبکه کمک می کند اولویت های مهم تر را برای ارسال، در نظر گرفته و آن ها را ساماندهی کند.
سوئیچ مدیریتی چیست؟
این سوئیچ با داشتن قابلیت کانفیگ شدن، عملکرد خوبی ارائه می دهد. لذا اگر به دنبال یک ارتباط از راه دور استاندارد و خاص هستید این سوئیچ، بهترین گزینه برای شما است. به طور کلی این سوئیچ ها تمام خصوصیاتی که یک سوئیچ مدیریتی باید داشته باشد را دارد. که از جمله ی آن می توان به امکاناتی نظیر کانفیگ شدن، مدیریت و همچنین مانیتور کردن LAN اشاره نمود.
از این رو اگر سوئیچ شبکه از نوع مدیریتی باشد می توانید تسلط و کنترل بیشتری بر روی داده های انتقالی داشته باشید. از دیگر ویژگی های این نوع سوئیچ این است به کاربر این امکان را می دهد دسترسی های روی شبکه را مدیریت کند. طبیعتا با توجه به امکانات زیاد این سوئیچ ها کار کردن با آن نیز دارای پیچیدگی هایی است. یعنی به مانند سوئیچ غیر مدیریتی، ﺁسان نیست.
سوئیچ مدیریتی شامل انواع مختلفی است که عبارتند از:
- روتر: روتر، یک نوع سوئیچ شبکه ی مدیریتی است که دارای دو نوع سیم دار و بدون سیم می باشد.
- سوئیچ هاب: یکی دیگر از انواع سوئیچ مدیریتی است. از این سوئیچ می توانید برای شبکه های داخلی استفاده کنید. با استفاده از یک پورت یو اس بی می توان آن را به پرینتر متصل کرد. این سوئیچ یکی از بهترین گزینه ها برای کنترل ترافیک است.
سوئیچ غیر مدیریتی چیست؟
به این سوئیچ ها اسمارت سوئیچ نیز می گویند. شما می توانید از این سوئیچ ها برای اتصال ایمن کلاینت ها استفاده کنید. این نوع سوئیچ ها در مواقعی کاربرد دارند که در شبکه ی سانترال مد نظر، انتقال اطلاعات یا ساماندهی و اولویت بندی تماس ها آنچنان مهم نباشد. یعنی چند ثانیه کم و زیاد شدن انتقال اطلاعات و اولویت بندی تماس ها، اختلالی در این شبکه ایجاد نمی کند.
به همین دلیل این نوع سوئیچ ها مناسب شبکه های خانگی کوچک و کسب و کارهای کوچک می باشند. از دیگر ویژگی های سوئیچ مدیریتی، کار کردن آسانش است. به گونه ای که بلافاصله بعد از نصب، شروع به کار می کند. یکی از مهم ترین کاربردهای این سوئیچ، اتصال دستگاه های اترنت است. به عنوان مثال با یک سوئیچ غیر مدیریتی به راحتی می توان یک دستگاه کامپیوتر و فکس را به هم متصل کرد.
یکی دیگر از ویژگی های این نوع سوئیچ ها این است که کانفیگ ثابتی دارند. لذا نمی توان، پیکره ی آن ها را تغییر داد. این سوئیچ ها برای وصل شدن به شبکه، نیازمند کابل هستند. سوئیچ های POE یکی از انواع سوئیچ های غیر مدیریتی هستند. برای انتقال برق و داده ها در این نوع سوئیچ، نیازمند کابل هستید. انعطافپذیری خوب از مهم ترین ویژگی های آن ها است.
لازم به ذکر است بدانید سوئیچ شبکه ی هر برندی دارای اصول کانفیگ کردن خاص خود است.
سوئیچ شبکه LAN چیست؟
نام دیگر این نوع سوئیچ ها اترنت سوئیچ یا دیتا سوئیچ می باشد. مهم ترین ویژگی آن ها کاهش گلوگاه است.
سوئیچ هوشمند یا Smart Switch چیست؟
این نوع سوئیچ ها از امکانات ابتدایی سوئیچ های مدیریتی برخوردار هستند. به همین دلیل سطح امنیتی خوبی برای شبکه فراهم می کنند. کاربری راحت تر، کار کردن آسان با آن، پشتیبانی از Allocation و Data Transfer و قابلیت پیکربندی Virtual LAN از مهم ترین ویژگی های این نوع سوئیچ است.
سوئیچ های مدیریتی انترپرایزی چیست؟
از جمله امکانات این سوئیچ می توان به قابلیت های کپی، تعمیر، اخطار و … اشاره نمود. علاوه بر این، این سوئیچ، اینترفیس Command Line و Web Interface SNMP را هم دارد.
تهیه سوئیچ شبکه از مجموعه معتبر بیستا شاپ
همان طور که اشاره نمودیم سوئیچ شبکه یک از مهم ترین قطعات یک شبکه و سیستم سانترال است. چرا که اگر این سخت افزار کوچک نباشد انتقال داده ها و ساماندهی تماس ها با مشکل رو به رو می شود. با توجه به اهمیت این موضوع، امروزه شرکت های مختلفی اقدام به عرضه ی این محصول نموده اند که مجموعه بیستا شاپ یکی از معتبرترین آن ها است. این مجموعه به صورت تخصصی در زمینه شبکه و سانترال فعالیت می کند.
لذا اگر نیازمند هر نوع خدمات و محصولاتی در این زمینه هستید می توانید با این مجموعه تماس بگیرید. در مورد سوئیچ شبکه باید این نکته را یادآوری کنیم در حال حاضر سوئیچ های متنوعی در بازار موجود می باشند. بنابراین شما باید با توجه به اینکه قصد راه اندازی چه نوع شبکه ای را دارید این محصول را خریداری کنید. نگران نباشید. مجموعه بیستا شاپ با داشتن مشاوران حرفه ای و متخصص در این زمینه شما را در خرید سوئیچ شبکه مناسب راهنمایی می کند.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.