صبح چهارشنبه در نشستی خبری به میزبانی انجمن واردکنندگان موبایل و با حضور جمعی از اصحاب رسانه به بررسی وضعیت بازار گوشی های تلفن همراه پرداخته شد. در این جلسه مباحثی همچون معرفی اعضا، نحوه شکل گیری انجمن، دستاوردها، گزارشاتی در رابطه با میزان واردات و مصرف گوشی همراه در کشور و برنامه های آتی این انجمن مطرح شد.
در ابتدای جلسه مجری این نشست؛ آقای عالیان، مدیر روابط عمومی انجمن واردکنندگان، ضمن قدردانی از حضور خبرنگان به معرفی اعضاء انجمن پرداخت و از خبرنگاران خواست تا جلسه ای تعاملی داشته باشند. اعضای انجمن واردکنندگان موبایل عبارتند از:
- آقای حسین غروی رام: رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل
- آقای رضا دیهیمی: نائب رئیس انجمن
- آقای رضا قربانی: عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون سازماندهی و تنظیم بازار (این کمیسیون به تازگی تشکیل شده است)
- آقای اسحاقی: دبیر فعال انجمن
پس از معرفی اعضا، آقای اسحاقی به ایراد سخن پرداختند و در ابتدا نحوه شکل گیری این انجمن را توضیح دادند. ایشان بیان داشتند که چهار سال از فعالیت این انجمن می گذرد و خوشحال است که این فرصت به دست آمده تا بتوانند با خبرنگاران رودر رو صحبت کند.
اسحاقی گفت: فعالیت این انجمن از شهریور سال 1394 آغاز شده است و در این مدت با فراز و نشیب های بسیاری روبه رو شدهاند. در آن زمان تقریبا 95 درصد وارادات موبایل به کشور به صورت قاچاق بود و فقط 5 درصد از طریق قانونی و رسمی اقدام به واردات گوشی های تلفن همراه می کردند. در زمان شکل گیری این انجمن 23 شرکت در زمینه واردات موبایل به صورت رسمی فعالیت داشتند. همهی این دوستان دور هم جمع شدند و انجمن واردکنندگان موبایل را با مجوز اتاق بازرگانی تشکیل دادند. الویت فعالیت انجمن در دوره سه ساله اول، تمرکز بر طرح رجستری تلفن همراه و اجرای آن بود. بالاخره با تلاش بی وقفه انجمن، هیات مدیره و رئیس هیات مدیره وقت؛ آقای سفار، پس از سال ها فراز و نشیب، تلاش ها به نتیجه رسید و این طرح به مرحله اجرا در آمد.
وی در ادمه افزود: ماهیت فعالیت رسمی بازار موبایل به طوری است که قرینه ای برای این انجمن وجود ندارد و افتخار داریم که با اصناف موبایل شامل اتحادیه فروش، اتحادیه مخابرات و اتحادیه کشوری تلفن همراه ارتباط نزدیکی داریم. خوشبختانه موبایل به صورت کامل وارد طرح رجیستری شده و ما امیدواریم که تبلت ها نیز شامل این طرح شوند تا بازار این کالا نیز به ثبات برسد.
اسحاقی افزود که در طی 3 سال گذشته، اتفاقات گوناگونی روی داد و فعالیت انجمن دست خوش تغییراتی شد. اما با تلاش انجمن واردکنندگان، عرصه برای واردات تلفن همراه دوباره هموار گشت و نتیجه این شد که تعداد شرکت های وارد کننده موبایل دارای مجوز در کشور از 70 شرکت در سه ماه اول سال 98 به 189 شرکت تا به امروز رسیده است و عملا هیچ فضای انحصاری در بازار وجود ندارد.
در این نشست، آمار و ارقامی از میزان واردات، مصرف موبایل و همچنین سهم بازار برندهای تلفن همراه در کشور نیز بیان شد.
براساس بیانات آقای اسحاقی، میزان مصرف تلفن همراه در کشور در حدود 1 میلیون 300 هزاردستگاه در هر ماه رسیده است و پیش بینی می شود تا اواخر امسال 14 میلیون دستگاه گوشی همراه وارد کشور شود و تقریبا بیش از 12.5 میلیون آن تا آخر امسال روشن خواهد شد. در بازار ایران، بیشترین فروش را برند سامسونگ دارد و بیش از 51 درصد از سهم بازار کشور را در اختیار گرفته است. در مقام دوم پراستفاده ترین گوشی های کشور نیز نوکیا با سهم 23 درصد قرار دارد.
در ادامه آقای حسین غروی رام، رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل شروع به گفتگو با خبرنگاران کردند. وی در ابتدا بیان داشت که:
تجارت موبایل در کشور موضوع بسیار حساسی است، چرا که بیش از 2 میلیارد دلار گردش مالی در این صنف وجود دارد و گوشی موبایل حزو کالاهای ضروری و نیازهای عمومی کشور و مردم محسوب می شود، به همین جهت حساسیت بالایی در بحش موبایل در کشور وجود دارد.
وی در ادامه افزود: سامانه ای به نام افق توسط دولت طراحی شده است که در صورت اجرا می تواند در آینده به سازماندهی بازار موبایل کمک شایانی نماید، چرا که در این سامانه قیمت فروش از زمان واردات توسط وارد کننده تا رسیدن به دست مصرف کننده شفاف سازی خواهد شد.
در ادامهی این نشست خبری، آقای غروی رام در پاسخ به سوال خبرنگار یکی از رسانه ها در رابطه با فروش سبدی گوشی های موبایل توسط واردکنندگان رسمی و اعتراض فروشندگان صنف موبایل به این موضوع چنین گفت که بعضی از واردکنندگان رسمی، پیشنهاداتی را در قالب سبد کالا به خریداران ارائه میکنند، اما هیچ اجباری برای خرید این سبدها وجود ندارد و همه واردکنندگان به صورت تک مدل نیز اقدام به فروش موبایل میکنند. هرچند که خرید گوشی به صورت سبدی، با تخفیف همراه است و با قیمت فروش یک مدل متفاوت است.
آقای غروی در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه دیجی رو مبنی برافزایش قیمت گوشی های همراه در روزهای اخیر، چنین عنوان کردند که کالاهایی که توسط واردکنندگان وارد می شود براساس مصوبه آیین نامه قیمت گذاری کالاهای وارداتی مصوب سال 89 است. این قیمت ها همگی در سامانه 124 وارد میشوند که براساس نرخ ارز و هزینه های جانبی از جمله مالیات و .. است که عمده فروش با 3 درصد سود و خرده فروش نیز با 7 درصد سود می تواند کالا را به فروش برساند. در حقیقت در سامانه 124 قیمت خرده فروشی ثبت شده است.
وی در ادامه افزود: در 3 ماه گذشته تمامی واردکنندگان و همکاران ما با حداقل سود و حتی گاهی با ضرر کالاهای خود را به فروش رساندهاند و حال اگر قیمت به سقف مجاز برسد تخلفی صورت نگرفته است.
یکی از مسئولات انجمن واردکنندگان موبایل در پاسخ به این سوال که چرا بعضی از گوشی های شرکتی که دارای گارانتی نیز هستند در هنگام توزیع رجیستر نشده اند، گفت:
این ایرادات مربوط به ضعف زیرساخت ها است و قبل از پایان مهلت 1 ماهه این گوشی ها کد مربوطه را دریافت خواهند کرد و هیچ مشکلی در رابطه با استفاده از این گوشی ها وجود ندارد.
فقط بلدن همه گرون کنن
خاک تو سر بی رحمتون