برای آموزش گرافیک نیاز به یک مسیر کامل برای ورود به رشته گرافیک دارید که در این آموزش با این مسیر آشنا میشوید.
آموزش گرافیک یکی از پرطرفدارترین رشتههای هنری است که هر روز به جذابیت آن افزوده میشود. آثار خلق شده با هنر گرافیک با تلفیق خلاقیت، تصویر و پیامهای مشخصی را به مخاطبان خود منتقل میکنند. این روزها با یک جستجوی ساده متوجه میشوید که آموزشگاههای زیادی انواع دوره گرافیک را برگزار میکنند. احتمالا این سوال برای شما مطرح شده که بهترین آموزشگاه گرافیک کدام است؟ یا این که چه دورهای را باید برای آموزش این رشته هنری تهیه کنید؟ در این مقاله میخواهیم یک نقشه راه کامل برای آموزش گرافیک را برای شما عزیزان ترسیم کنیم تا به راحتی بتوانید تصمیم خود را برای آموزش این رشته هنری بگیرید. همچنین با معرفی نرم افزارهای تخصصی رشته گرافیک سعی میکنیم تا بهترین راهنمای ممکن برای شرکت در کلاس گرافیک را به شما ارائه دهیم.
نگاهی به موقعیت های شغلی طراح گرافیک
متخصصین رشته گرافیک پس از گذراندن دورههای آموزشی لازم، با استفاده از خلاقیتشان آثار مختلفی را برای هدفهای متنوعی تولید میکنند. این رشته در ایران بازار کار بسیار خوب و متنوعی دارد و گرافیستها با توجه به مهارت و علاقهشان حوزه کاری خود را انتخاب میکنند. نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که این روزها با آنلاین شدن بسیاری از کسب و کارها، رقابت در آنها بسیار شده است. در این بازار رقابتی موجود، کسب و کاری موفق میشود که با ابزارهای مختلف، جذابیت محتوای خود را افزایش دهد. بنابراین هر کسب و کار یا سازمانی برای پیشبرد اهداف تجاری خود، نیاز به یک گرافیست متخصص خواهد داشت.
بنابراین اگر از نگاه امروزی به گرافیک نگاه کنیم، میتوانیم این رشته را راهی برای انجام تبلیغات گسترده در نظر بگیریم. از طرفی از مهارت گرافیستها برای طراحی پوسترها، صفحهبندی کتابها، روزنامهها، مجلات و جزوهها در حوزه چاپ و نشر استفاده میشود. اگر بخواهیم موقعیتهای شغلیتان را پس از گذراندن یک دوره گرافیک به شما بگوییم، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- همکاری با صدا و سیما و شرکتهای حوزه رسانه
- همکاری در آژانسهای تبلیغاتی
- کار در انتشارات و چاپ خانهها
- کار در تحریریه مجلات و روزنامهها
- همکاری در صنایع بستهبندی محصولات مختلف تولیدی
- کار به صورت فریلنسری
مسیر یادگیری آموزش گرافیک
حالا که در حال خواندن این مقاله هستید احتمالا این سوال ذهنتان را مشغول کرده است که مسیر یادگیری آموزش گرافیک را باید چگونه طی کنیم؟ یا این که برای یاد گرفتن گرافیک چه کار کنیم؟ در پاسخ به این دست سوالات باید گامهایی را که برای آموزش گرافیک لازم دارید را بشناسید. برای این که یک گرافیست حرفهای شوید، باید دو گام بسیار اساسی را بردارید. اول این که با اصول گرافیک آشنا شوید و دوم این که بر روی نرمافزارهای تخصصی گرافیک تسلط پیدا کنید.
شاید این سوال را بپرسید که برای طی کردن این دو مرحله چه کاری باید انجام دهیم؟ شما در مسیر یادگیری آموزش گرافیک دو راه دارید. یکی این که به صورت خودآموز آموزش ببینید، یا این که در یک دوره تخصصی کلاس گرافیک شرکت کنید. انتخاب این که از چه راهی مسیر گرافیست شدنتان را طی کنید، با خود شما است. اما ما به عنوان راهنما به شما پیشنهاد میکنیم از آموزشهای تخصصی یک آموزشگاه معتبر استفاده کنید.
اگر بخواهید به طور خودآموز آموزشهای لازم برای گرافیک را ببینید، احتمالا زود خسته شده یا این که سردرگم میشوید. چرا که تنوع نرمافزارها و همچنین چالشهایی که در مسیر طراحی گرافیک وجود دارد، بسیار زیاد است. همچنین آموزش خودآموز گرافیک، احتمالا شما را از بسیاری از نکات و تجارب این رشته محروم میکند. در ادامه با مهمترین نرمافزارهای گرافیکی و کاربرد آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
نرم افزارهای گرافیکی و کاربرد آن ها
پس از آن که با اصول و قواعد علم گرافیک آشنا شدید، برای پیادهسازی طرحهایتان نیاز دارید نرمافزارهای مربوط به آنها را یاد بگیرید. مهمترین و پرکاربردترین نرمافزارهای گرافیکی عبارتند از:
-
نرم افزار فتوشاپ
یکی از معروفترین و البته پرکاربردترین ابزارهای رشته گرافیک، نرم افزار فتوشاپ است. این ابزار به شما کمک میکند تا با ویرایش انواع تصاویر بتوانید پوسترها و بنرهای تبلیغاتی را طراحی کنید. در واقع فتوشاپ یک نرم افزار قدرتمند برای ترسیم، ویرایش و طراحی تصاویر، و … است. فتوشاپ تقریبا تمام ابزارهایی که برای طراحی و ویرایش یک اثر گرافیکی نیاز دارید در اختیارتان قرار میدهد.
اخیرا هم ابزار هوش مصنوعی به این ابزار اضافه شده است که انجام کارهای گرافیکی را برای شما سادهتر از گذشته میکند. بنابراین در یک کلاس آموزش گرافیک، آموزش فتوشاپ یکی از اصلیترین مواردی است که باید آن را یاد بگیرید. البته ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که با آموزش آنها میتوانید مهارت گرافیکیتان را بالا ببرید.
-
نرم افزار ایلوستریتور
یکی دیگر از نیازهای تخصصی در آموزش گرافیک، کار با نرمافزارهای بردار محور است. این نوع از نرمافزارها به شما کمک میکنند تا خروجی طراحی خود را بدون افت کیفیت در هر ابعادی که میخواهید کوچک و بزرگ کنید. یکی از معروفترین این نوع از نرمافزارها، ایلوستریتور است که بیشتر برای طراحی و تولید کاراکترها و انواع لوگو به کار گرفته میشود.
شما به عنوان یک گرافیست، طرح اولیه خود را در این نرم افزار طراحی کرده و برای متحرکسازی آن میتوانید از افترافکت استفاده کنید. در واقع برای ساخت که یک اثر انیمیشنی حرفهای، طرح اولیه آن را با ایلستریتور ایجاد میکنید و خروجی نهایی را با افترافکت متحرکسازی میکنید. این نرمافزار را میتوان مکمل برنامه فتوشاپ به حساب آورد. زیرا در فتوشاپ به خاطر کار روی پیکسلها امکان تغییرات دلخواه بر روی تصاویر وجود ندارد. بنابراین میتوانیم بگوییم که نرم افزار ایلوستریتور یکی از مهمترین ابزارهایی است که در هر دوره گرافیک باید آموزش داده شود.
-
نرم افزار کورل دراو
یکی از مواردی که در یک دوره گرافیک باید آموزش ببینید، طراحی تصاویر با استفاده از نرمافزارهای برداری است. یکی از مهمترین نرمافزارهای برداری کورل دراو است که کار خود را مبتنی بر فرمولهای ریاضی و اشکال هندسی انجام میدهد. بنابراین آموزش کورل دراو به شما کمک میکند تا علاوه بر توانایی ویرایش و ساخت کاراکترهای برداری، بتوانید تصاویر را طراحی کنید.
-
نرم افزار ایندیزاین
اگر بخواهید به عنوان گرافیست در انتشارات و یا دفاتر مجله و روزنامهها مشغول به کار شوید، باید به نرم افزار ایندیزاین تسلط پیدا کنید. از مهمترین کاربردهای این ابزار گرافیکی میتوان به طراحی صفحات مجلات، کتابها، روزنامهها، بروشورها، پوسترها، کارت ویزیت، کارت پستالها و … اشاره کرد.
البته طراحیهای گرافیکی و کار بر روی تصاویر را نمیتوانید به صورت حرفهای با ایندیزاین انجام دهید. بلکه از این نرم افزار فقط میتوانید برای طراحی متون و تیترها استفاده کنید. بنابراین در یک دوره آموزش گرافیک باید کار با این نرمافزار را نیز آموزش ببینید تا دستتان برای انجام فعالیتهای مربوط به آن باز باشد.
-
نرم افزار افترافکت
برای این که بتوانید با تلفیق و ترکیب تصاویر آثار هنری حرفهای بسازید، باید از نرم افزار افترافکت استفاده کنید. در حال حاضر بسیاری از تبلیغات تلویزیونی و صحنههای سینمایی با استفاده از همین نرم افزار گرافیکی طراحی و تولید میشوند. بنابراین میتوانیم بگوییم در حال حاضر افترافکت بیرقیبترین نرم افزار در ساخت تصاویر متحرک و فیلمهای ویدیویی و حتی تیتراژهای فیلمها است.
در واقع افترافکت برای یک گرافیست حرفهای مانند قلم در دستان یک نقاش حرفهای است که با آن آثار هنری خود را خلق میکند. اگر به دنبال پیدا کردن یک دوره گرافیک حرفهای هستید، حتما دقت کنید که آموزش این نرم افزار در سرفصلهای آموزشی آن قرار داشته باشد.
معرفی آموزشگاه گرافیک معتبر برای آموزش گرافیک
تا اینجا سعی کردیم یک نقشه راه برای آموزش گرافیک برای شما عزیزان ترسیم کنیم تا به راحتی در این مسیر گام بردارید. یکی از بهترین آموزشگاههای هنری در تهران که به طور تخصصی در رشته گرافیک فعالیت میکند، آموزشگاه طرحستان است. شما در هر نقطه از کشورمان که باشید میتوانید از آموزش گرافیک این آموزشگاه استفاده کنید. این آموزشگاه علاوه بر کلاس های حضوری، دارای آموزش آنلاین گرافیک و همچنین آموزش آفلاین آن میباشد. شما با توجه به شرایط خود میتوانید نحوه شرکت در کلاس گرافیک را انتخاب کنید.
به کارگیری اساتید مجرب، ارتباط با شرکتهای تبلیغاتی جهت معرفی هنرجویان و ساعات آموزشی بالا از مهمترین مزایای شرکت در دوره گرافیک این مجموعه است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دورههای حضوری و غیرحضوری گرافیک به وب سایت آموزشگاه طرحستان مراجعه نمایید.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.