با روی کار آمدن تلفنهای همراه، زندگی برای ما آسانتر شده است. به راحتی میتوانیم در هرجایی که موبایلمان آنتن بدهد از حال یکدیگر خبردار شویم و در مواقع ضروری با اورژانس یا پلیس تماس بگیریم. با هوشمند شدن تلفنهای همراه نیز دوربینی همیشه همراهمان بود و میتوانستیم به راحتی به اینترنت متصل شویم. اما این نگرانی نیز به ما اضافه شد تا درصورتیکه گوشیمان به سرقت رود، چه کنیم.
در صوت دزدیده شدن گوشیمان چه کنیم؟
ابتدا بگوییم که طرح رجیستری گوشیهای موبایل به کاهش سرقت گوشی کمک میکند چون این طرح موجب میشود تا هر گوشی با پرداخت عوارض گمرکی قانونی وارد کشور شود و به نام یک فرد باشد. در این صورت اگر گوشی دزدیده شود و سارق بخواهد مالکیت گوشی را تغییر دهد و از سیم کارت دیگری استفاده کند با بن بست مواجه میشود.
اما در صورت به سرقت رفتن تلفن همراهتان اول از همه با شماره خود تماس بگیرید تا اگر گم کرده باشید و کسی آن را پیدا کرده باشد، جواب تلفن شما را بدهد. بعد به اپراتور مربوطه خود مراجعه کنید و سیم کارت را بسوزانید تا از آن سواستفاده نشود. بعد از آن با جعبه گوشیتان به همراه کارت ملی و شناسنامه به نزدیکترین کلانتری مراجعه کرده و طرح شکایت کنید. کلانتری یا دادسرا با نامهای به همه اپراتورها درخواست ردیابی گوشی با شماره سریال آن را داده تا سارقش به محض روشن کردن گوشی پیدا شود.
علاوه بر این روشهای ردیابی، سیستم عامل اندروید برای گوشیهایی مثل هواوی، سامسونگ، ال جی و …، آی او اس و ویندوزفون قابلیت ردیابی، پاکسازی و قفل شدن از راه دور را دارند که با مراجعه به تنظیمات گوشیها میتوانید Find my iphone یا Android device manager را فعال کنید.
راههای برای پیشگیری از مشکلات
بعد از رجیستر کردن گوشیتان، حتما پسوردی برای قفل صفحه نمایش بگذارید یا اسکنر اثر انگشت، چهره یا چشم آن را فعال کنید.
در گوشیهای اندروید قابلیتی است که با استفاده از آن میتوانید پیغام با شماره تماس ضروری از خود روی لاک اسکرین دستگاه قرار دهید تا اگر گوشی شما گم شد و کسی آن را پیدا کرد با شما تماس بگیرد.
اکانت جیمیل یا اپل آیدی را در گوشی خود فعال کنید تا بتوانید از قابلیتهای Find my iphone وAndroid device در آنها استفاده کنید. در این صورت با این فعالسازی اگر برای مثال گوشی آیفون شما به اپل آیدی متصل باشد با ریست و ریاستور کردن اطلاعات از کاربر میخواهد تا مشخصات اپل آیدی خود را وارد کند و در صورت عدم دسترسی کاربر به این مشخصات، با پیغام Activation Lock روبرو میشود و نمیتواند گوشی را فعال کند.
ضمن اینکه در مکانهایی مثل ایستگاه مترو یا خیابانها کمتر از گوشی موبایل استفاده کنید و فعالیت در شبکههای اجتماعی و استفاده از نرم افزارهای مختلف کافه بازار و دیوار را به بعد موکول کنید و حداقل در صورت نیاز از هندزفری برای صحبت استفاده کنید.
با این روشهای ساده اما کاربردی میتوان تا حد زیادی از اطلاعات خود در گوشی موبایل حفاظت کرد تا علاوه بر اینکه احتمال به سرقت رفتن گوشی کاهش یابد، در صورت به سرقت رفتن موبایلتان احتمال استفاده از آن به حداقل برسد.