انواع پارتیشن اداری بر اساس نوع کاربرد و نیازها برای استفاده در ادارات و شرکتهای خصوصی طراحی شدهاند. به طور کلی پارتیشنهای اداری به قصد جداسازی فضا و بهینهسازی دفاتر کار مورداستفاده قرار میگیرند اما نمیتوان کاربردشان را به همین یک مورد محدود کرد. علاوه بر اینکه این دیوارهای جداکننده در نظمبخشی و مدیریت بهتر فضای دفاتر نقش دارند در طراحی اختصاصی دکوراسیون و ایجاد زیبایی بصری نیست مؤثر هستند.
متریال اصلی در طراحی انواع پارتیشنهای اداری شیشه، چوب و فلز آلومینیوم است و همین تنوع متریال مصرفی باعث شده تا انواع مختلفی از پارتیشنهای اداری ایجاد شوند. از آنجایی که بزرگترین هدف از پارتیشنبندی ایجاد فضایی راحتتر برای افزایش میزان بهرهوری کارکنان و ایجاد زیبایی و نظمی بهتر برای جلب نظر مشتریان است باید پیش از انتخاب نوع پارتیشن اداری در مورد انواع این دیوارهای جداکننده اطلاعاتی داشته باشید. از همین رو تصمیم گرفتهایم تا در ادامه این مقاله به معرفی انواع پارتیشن اداری بپردازیم.
اگر صاحب کسبوکاری هستید و قصد دارید فضای دفتر کارتان را به وسیله پارتیشن اداری بهینهسازی کنید، آشنایی با انواع این پارتیشنها میتواند مسیر تصمیمگیری را برایتان روشنتر کند تا در نهایت مطابق با نیازهایتان برای انتخاب یک مورد اقدام کنید.
انواع پارتیشن اداری
انواع پارتیشنهای اداری را میتوان به چهار دسته تقسیمبندی کرد:
- پارتیشنهای شیشه ای
- پارتیشنهای ام دی اف
- پارتیشنهای آلومینیومی
- پارتیشنهای شیشه و چوب
پارتیشن اداری شیشهای
در حال حاضر یکی از متداولترین و کاربردیترین انواع پارتیشن اداری، پارتیشن شیشهای است؛ که علاوه بر داشتن تمام مزایای سه نوع پارتیشن دیگر، معایب آنها را هم تا حدودی جبران کرده است. پارتیشنهای اداری شیشه ای ظاهر زیبایی در محیط کارتان ایجاد میکنند که در عین سادگی از جذابیت بصری بالایی برخوردار است، در برابر سروصدا عایق بوده و اتاقهای آرامی ایجاد میکنند، سبک و کمهزینه بوده و با ایجاد دید کافی و نور مناسب، فضای دفتر کارتان را برای مدیریت و کنترل نحوه فعالیت اعضای تیم مناسب میکنند. پارتیشنهای شیشهای دوام بالایی دارند و نگهداری و مراقبت از آنها هزینهبردار نیست. این نوع پارتیشنبندی اداری برخلاف پارتیشنها چوبی در مدتزمان طولانی فرسوده نمیشوند و هر بار به کمک یک دستمال نخی و مقداری شیشه شوی به شفافیت و درخشش روز اولشان برمیگردند. پارتیشنهای شیشهای را میتوان در انواع تک جداره و دوجداره و فریم دار (پارتیشن شیشه با پروفیل آلومینیومی) و پارتیشن شیشه ای فریم لس سفارش داد.
پارتیشن اداری ام دی اف یا چوبی
پارتیشنهای چوبی و ام دی اف از قدیمیترین انواع پارتیشن اداری هستند که آنها را با مقاومت و استحکام بالایشان میشناسند. این نوع پارتیشن اداری علی رقم تمام خوبیهایش دارای چند ایراد اساسی است که آن را برای استفاده در فضاهای اداری به رده دوم یا سوم بعد از پارتیشنهای شیشه ای میبرد.
سطح صاف پارتیشنهای ام دی اف قابلیت روکشکاری و رنگآمیزی دارد و به همین واسطه برای اجرا در دفاتری با دکوراسیون رنگی بسیار مناسب است علاوه بر این پارتیشنهای ام دی اف عایق نسبتاً خوبی در برابر صدا هستند، اما طور کامل از پخش صدا در محیط جلوگیری نمیکنند. همچنین این نوع پارتیشن اداری در ایجاد حریم خصوصی برای کارمندان موفق عمل کرده اما ایراداتی هم دارد.
یکی از بزرگترین معایب پارتیشنهای چوبی و ام دی اف محدود کردن نور طبیعی در فضاست. پارتیشنهای ام دی اف در برابر ورود نور طبیعی به محیط عایق هستند و به همین واسطه تاریک شدن فضا و افت سطح انرژی کارکنان را به دنبال دارد، همچنین نیاز شما را به استفاده از منابع نور مصنوعی بالا برده و به همین علت در بالا بردن هزینههای جانبی شرکت سهم زیادی دارند. همچنین این نوع پارتیشنبندی با ایجاد محدودیت بصری امکان نظارت بر کار اعضای تیم را از شما سلب کرده و برای اجرا در فضاهای کار تیمی نامناسب است.
پارتیشن اداری آلومینیومی
پارتیشنهای آلومینیومی نوع دیگر انواع پارتیشنهای اداری هستند که بعد از پارتیشنهای چوبی برای اجرا در دفاتر اداری و شرکتها مطرح شدند. البته در حال حاضر این نوع پارتیشنبندی بیشتر در درمانگاهها، مطبها و کلینیکهای خصوصی پزشکی به چشم میخورند. پارتیشنهای آلومینیومی در مزایا و معایب با پارتیشنهای چوبی برابری میکنند و از نظر خصوصیات با پارتیشن های چوبی یکسان هستند. همچنین تمام موارد ذکر شده در بالا در مورد ترکیب پارتیشن چوب و آلومینیومی و همچنین پارتیشنهای ام دی اف با پروفیل آلومینیومی هم صدق میکند. پارتیشن آلومینیومی تنها یک مزیت نسبت به پارتیشنهای چوبی دارند و آن هم مقاومت بیشتر این پارتیشن در برابر حریق و آتشسوزی است، به جز این مورد هیچ تفاوت دیگری میان پارتیشنهای آلومینیومی با انواع پارتیشن چوبی وجود ندارد.
با این حساب میتوان گفت این دو گزینه علی رقم زیبایی، مقاومت و عایق نسبی در برابر صدا به دلیل داشتن ایرادات اساسی نمیتوانند به عنوان بهترین گزینه بر استفاده در محیطهای اداری مطرح شوند.
پارتیشن اداری شیشه و چوب
گاهی اوقات دکوراسیون یا طراحی دفتر شما به گونه ایست که پارتیشنهای شیشه ای را مناسب آن نمیدانید. پارتیشنهای اداری شیشه ای بیشتر مناسب دفاتر مدرن اداری هستند و همخوانی زیادی با دفاتر کلاسیک ندارند. در چنین شرایطی پیشنهاد ما انتخاب پارتیشنهای شیشه ای با فریم یا قاب چوبی است. در این نوع پارتیشنبندی اسکلت و فریم پارتیشن با چوب یا ام دی اف انجام میشود و شیشه در قسمت قاب پارتیشن قرار میگیرد. علی رقم اینکه این نوع پارتیشنبندی هنوز هم عایق کاملی در برابر صدا نیست اما نور ورودی به فضا را افزایش داده و با ایجاد دید بصری امکان اشراف بر محیط اطراف و نظارت مدیران بر فعالیت اعضای تیم را ممکن میسازد.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.
ممنون خیلی مطلب مفیدی بود پارتیشن بندی شرکت ها یکی از مهم ترین قسمت های طراحی دکوراسیون اداری است که نمیشه به هر شرکتی سپرد چون مستقیما روی بهره وری کارکنان تاثیر مثبت داره من برای بازسازی شرکت دنبال یک گروه تجهیزات اداری خوب هستم و برای بازسازی و اجرای پارتیشن دفتر کارم بین تاو دکور و شیشه موندم اگه کسی اینجا تجربه داره ممنون میشم راهنمایی کنه.