چرا شیائومی ؟! این سوال شاید ساده ترین و در عین حال مهمترین سوالی باشد که از سال 2017 به بعد در ذهن هوادارن این برند بیشتر تب و تاب گرفته است. شاید تصور کنید استراتژی ساخت اسمارت فون های مقرون به صرفه، راه را برای پیشرفت این برند چینی هموار کرد اما قیمت مناسب در تلفیق با کیفیت باورنکردنی، همان راز موفقیت محصولات شیائومی است که مخاطبان بسیاری را از سراسر دنیا شیفته این برند چینی کرده است! وقتی از محصولات شیائومی صحبت میکنیم، در واقع منظورمان برند قدرتمندی است که برای چینیها حکم اپل را دارد و ردپایش در کتاب گینس هم دیده می شود، به طوری که رکورد بیشترین فروش طی 24 ساعت را با افتخار با نام خود ثبت کرده است. فروش ۲۱۱۲۰۱۰ دیوایس در 24 ساعت، همان عددی است که پای شیائومی را به کتاب عجیب و غریب جهانی باز کرد.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید در تمام این سال ها، حاشیه سود این کمپانی حول و حوش 5 درصد جست و گریز میکرده است. این بدین معناست که شیائومی همواره در گذشته و آینده رقیب سمجی برای همه کمپانی های فعال در دنیای دیجیتال خواهد بود. شیائومی همواره با پایین نگه داشتن و کنترل همه جانبه قیمت، عرصه را برای فعالیت کمپانی های همرده تنگ و فشرده کرده است.
در دنیای امروز، یعنی د عصر تکنولوژی کمتر کسی را مشاهده میکنید که از گوشی های هوشمند استفاده نکند و شرکت های سازنده گوشی های هوشمند رقابت سختی را آغاز کردند تا بتوانند گوشی هایی با مشخصات بالا و قیمتی مناسب و در نهایت به نفع مصرف کنندگان تولید و عرضه کنند. امروزه شاهد مدلهای متنوعی از گوشیهای خوش قیمت در بازار هستیم که مطمئنا میتوانند نیاز عدهی گستردهای از کاربران را برطرف کنند، ولی هیچ یک نتوانسته است با برندی که امروزه سرو صدای زیادی در بازار و حتی میان کاربران ایجاد کرده است رقابت کنند. برند نام آشنای شیائومی امروزه توانسته با تولید گوشی های پرچمدار با قیمت گوشی های میان رده، محبوبیت زیادی بین کاربران به دست آورد.
هرچند محصولاتی با پسوند چینی همیشه رونوشتی از بی کیفیتی را با خود همراه داشتند، اما اپل چینی ثابت کرده است که وقت تجدید نظر روی هویت محصولات و برند های بومی چینی فرا رسیده است.
البته ماجراهای عجیب و غریب در طول مسیر این کمپانی به کررات دیده می شود؛ اولین بار درست زمانی بود که کمپانی شیائومی هوگو ( معاون ارشد اندروید گوگل) را متقاعد کرد تا به جرگهی شیائومی ها بپوندد. قطعا شما هم بعنوان خواننده اعتراف می کنید که این تصمیم هوگو تنها بر اساس حماقت شکل گرفته است! چطور ممکن است یک مدیر عالی رتبه، کمپانی همه فن حریف خود را رها کند و قدم بر کمپانی تازه تاسیسی بگذارد که در کنار فعالیت هایش پسوند چینی هم بر دوش می کشد. اما آن زمان هیچکس خبر نداشت هوگو با هویت شیائومی قدم در مسیر کسب صفت “اپل اندروید” یا “اپل چینی” گذاشته است .
با وجود تمام این اوصاف، شیائومی بخشی از محبوبیت و شهرت خود را مدیون برخی از محصولات خاص و سرآمد خود می باشد که در ادامه به بررسی چند مورد از پرفروش ترین گوشی های شیائومی آنها در ایران می پردازیم.
گوشی شیائومی می 8 لایت
خوشبختانه خانواده می 8 ها به mi 8 محدود نشده و در حال حاضر عرصه به دست نسخهی لایت از این خانواده رسیده است. نوبتی هم باشد، نوبت رونمایی از یک میان رده بعد از دو پرچم دار می 8 هاست! نسخه لایت این گوشی پیرو نسخه لایت همه برند های دیگر با قیمتی ارزان تر اما ساختاری رقابتی ارائه شده و لقب بزرگترین و ارزان ترین عضو خانواده Mi 8 را بر دوش می کشد.
نمایشگر
وقتی از لقب بزرگترین برای شیائومی می 8 لایت استفاده کنیم، نمایشگر 6.26 اینچی مدنظر ماست که کیفیت فول اچ دی پلاس را نمایش میگذارد. یک حساب سر انگشتی لازم است تا بفهمیم که هر اینچ از این نمایشگر میزبان 403 پیکسل است که به نوبه خود رقمی حیرت انگیز در دنیای نمایشگر های تلفن های همراه است.
مهندسان و طراحان کمپانی شیائومی با کاهش حاشیه های این تلفن همراه، نسبت نمایشگر به قاب رویی را به رقم 82.5 درصد نزدیک کرده است.
دوربین
همانطور که میدانید، ردپای سنسور های IMX576 سونی در هر اسمارت فونی دیده نمی شود اما حضورش در می 8 لایت خبر از کیفیت قالب توجه دوربین این دستگاه دارد. دوربین اصلی شیائومی می 8 لایت منطبق با قانون نانوشته کمپانی های چینی از ساختار دوگانه 12 و 5 مگاپیکسلی تبعیت می کند که چاشنی زیباسازی هوش مصنوعی را با خود همراه کرده است. دوربین سلفی این دستگاه نیز از رقابتی ماراتنی پکیج عکاسی عقب نمانده و با کیفیت 24 مگاپیکسلی رخ نمایی می کند.
سخت افزار
اسکلت سخت افزاری ایم موبایل هوشمند روی پردازنده Snapdragon 660 با هشت هسته ی ۲٫۲ گیگاهرتزی استوار شده است که مکمل قدرتمندی با هویت Adreno 512، این پردازنده را در فعالیت های پردازشی همراهی می کند. این تلفن همراه هوشمند در دو نسخه ۴ گیگابایت یا ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی ارائه شده و انتخاب را برای هوادارن خود ساده کرده است .
گوشی (Xiaomi Mi A2 (Mi 6X
این مدل دو هویتی که در برخی کشور ها با نام شیائومی می A2 و در برخی کشور ها با نام شیائومی می 6 ایکس ارائه شده است، یکی دیگر از محصولات قابل تامل و رقابتی کمپانی اپل چینی است.داین اسمارت فون را میتوان دنباله رو سری می 5 ایکس تلقی کرد؛ هرچند شاهد کمی تغییر و تحول در ساختار این مدل هستیم اما همچنان لقب “به صرفه و با کیفیت” را بر دوش می کشد.
نمایشگر
شیائومی با جهش 0.5 اینچی اندازه صفحه نمایش را از 5.5 اینچ به 5.99 رسانده که این حرکت ، ضرورت افزایش رزولوشن به 1080 در 2160 پیکسل را با تراکم پیکسلی 403 ppi را به همراه داشته است. هرچند پنل LTPS IPS LCD عملکرد مشابه نمونه AMOLED از خود بروز نداده است اما از هر جهت و در هر شرایط محیطی شما را ناامید نخواهد کرد .
دوربین
نگاه ویژه کمپانی شیائومی به پکیج عکاسی این تلفن همراه ، از سلفی 20 مگاپیکسلی و دوربین اصلی دوگانه 12 و 20 مگاپیکسلی اش کاملا واضح است . البته شیائومی این مجموعه عکاسی را با همین سه سنور به حال خود رها نکرده است و با هوش مصنوعی زیبا ساز رقبای هم رده با این تلفن همراه را به رقابت دعوت می کند .
سخت افزار
نسخه 5 بلوتوث، وای فای دو بانده، حسگر اثر انگشت، یواسبی نوع-C و قابلیتهای سختافزاری متعدد،شما را دعوت به کار با تلفن هوشمندی می کند که تجربه ای متفاوت را برای شما تدارک دیده است . چیپست هشت هستهای Qualcomm’s Snapdragon 660 یک پردازنده به روز و قابل اعتماد است که تونایی پردازشی بالا در کنار هوشمندی در مدیریت منابع را در خود جای داده است . حافظه 128 گیگاباتی دستگاه در بالاترین نسخه در کنار 6 گیگابایت حافظه رم، به طور قابل قبولی نیازهای حجیم و سنگین را پشتیبانی میکند.
گوشی شیائومی رد می 6 پرو
نمیدانم تا چه اندازه در جریان اخبار و رویداد های کمپانی شیائومی هستید اما کمپانی شیائومی سال 2017 لقب بهترین برند از نظر نسبت قیمت به سخت افزار را از آن خود کرد درست همان زمانی که ردمی 5 های خود را به بازار عرضه کرده است . اما آنچه توجه هوادارن این برند را به خانواده ری 5 ها معطوف کرده به صورت پیشرفته تر در مدل شیائومی ردمی 6 پرو دیده می شود .
نمایشگر
رد می 6 پرو ، این عضو کوچک خانواده ردمی ها ، با سایز 5.84 اینچی ، اولین عضو ردمی هاست که با ناچ استایل ارائه شده است . کیفیتی که برای بیننده تدارک دیده ، از فرمول 1080 در 2280 پیکسل و نسبت تصویر 19 به 9 تبعیت می کند که با کمی حساب و کتاب تراکم پیکسلی 403 پیکسل بر اینچ نتیجه می دهد که خبر از کیفیت تصویر حیرت انگیز این مدل دارد که البته با پوشش محافظتی گوریلا گلس محافظت می شود.
دوربین
شیائومی با تلفیق ویژگی های جانبی از جمله فوکوس خودکار،تشخیص چهره ،تشخیص فاز، HDR و پارناما با دوگانه با لنزهای 12 و 5 مگاپیکسلی ، از ترکیب وسوسه کننده ای در مجموعه عکاسی این دیوایس رونمایی کرده است .سنسور لنز سلفی این موبایل هوشمند هم با رزولوشن 5 مگاپیکسلی در خدمت شماست اما نکته جالب این است که در دوربین سلفی هم قابلیت HDR و ثبت تصاویر پرتره ربا هوش مصنوعی دیده می شود .
سخت افزار
اسنپ دراگون 636 ، قلب تپنده گوشی رد می 6 پرو می باشد که با همکاری پردازنده گرافیکی آدرنو 509 و تحت مدیریت سیستم عامل اندروید اوریو 8.1 آماده است که بهترین عملکرد و بالاترین سرعت را به نمایش بگذارد . این گوشی هوشمند دارای نسخه 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایتی حافظه داخلی و نسخه دیگری دارای 4 گیگابایت رم و 32 و 64 گیگابایت حافظه داخلی می باشد.
گوشی شیائومی ردمی نوت 5
گوشی شیائومی رد نوت 4 تجربه پر سود و پر فروشی را برای کمپانی شیائومی به ارمغان آورد ؛ این تجربه پر فروش این کمپانی را بر آن داشت که با رونمایی از شیائومی ردمی 5 با خصوصیات ارتقا یافته و وسوسه کننده این روند سودآور را ادامه دهد.
نمایشگر
ردمی نوت 5 با یک صفحه نمایش فول اچ دی پلاس 5.99 اینچی وارد بازار رقابتی اسمارت فون ها شده است که از رزولوشن 1080×2160 پیکسلی تبعیت می کند. پنل این نمایشگر در زیر یک لایه 2.5D محفوظ است و در اینچ از صفحه خود ، رقم حیرت انگیز 403 پیکسل را جای داده است .
دوربین
مجموعه هنری این مدل ، میزبان یک دوربین یگانه 12 مگاپیکسلی است بعنوان دوربین اصلی و یک لنز 5 مگاپیکسلی برای دوربین سلفی است که خوشبختانه دوربین اصلی به صدقه سر گشودگی دیافراگم f/2.2 ، فلش ال ای دی دوگانه ، فناوری HDR و عکاسی پانوراما تجربه ای نزدیک به عکاسی تخصصی را برای طرفداران خود ارزانی داشته است .
سخت افزار
مسئولیت پردازش پر سرعت و تند و تیز اطلاعات در موبایل شیائومی ردمی نوت 5 بر عهده اسنپ دراگون 625 شرکت کوالکام است که داده های گرافیکی از جمله بازی ها با پادرمیانی پردازنده گرافیکی Adreno 506 انجام می شود . فعالیت های پردازشی هر دو پردازنده ، در بستر نسخه 3 یا 4 گیگابایتی این تلفن هوشمند جریان دارد که با مدیریت اندروید 7.1 نوقا هماهنگ ترین و بهترین بازده را خواهد داشت .
گوشی شیائومی رد می 6
یکی دیگر از پرفروش های شیائومی در بازار ایران را میتوان شیائومی ردمی 6 نامید که با استراتژی اسمارت فون های خوش قیمت و با کیفیت وارد بازار شد و پس از مدل شیائومی می 8 ، جنجال پر تب و تابی با هویت ردمی 6 را در دنیای تکنولوژی موبایل ها طرح ریزی کرد . این موبایل هوشمند با سخت افزار قابل قبول و قیمت استثنایی نظر مخاطبان زیادی را در سراسر جهان به خود معطوف کرده است .
نمایشگر
شیائومی ردمی 6 کیفیت تصویر اچ دی پلاس را از دریچه ۵٫۵ اینچی خود به نمایش می گذارد که با نسبت صفحه نمایش به بدنه ۱۸:۹ ، ظاهر دلفریب و جذابی برای مخاطبان خود طراحی کرده است .
اگر دستی در علم ریاضیات داشته باشید با یک حساب و کتاب ساده به این نتیجه می رسید که در هر اینچ 295 پیکسل جایگیری کرده است که نرخ راضی کننده ای است .
دوربین
شیائومی نیز تابع قانون نانوشته کمپانی چینی ، ردمی 6 را مجهز به دوربین دوگانه (۱۲ مگاپیکسلی + ۵ مگاپیکسلی) کرده است که در کنار آن ماشاهد فعالیت فلش ال ای دی هستیم.
مهندسان این کمپانی از سلفی بازان هم غافل نشده و با دوربین سلفی 5 مگاپیکسلی از آنها استقبال کرده است .
گشودگی دیافراگم f/2.2 ، قابلیت HDR ، عکاسی پانوراما و فیلم برداری با کیفیت 1080p چاشنی پکیج عکاسی این موبایل هوشمند شده است .
سخت افزار
قلب تپنده شیائومی ردمی 6 تراشه ۱۲ نانومتری MediaTek Helio P22 با پردازنده هشت هسته ای ۲ گیگاهرتزی می باشد که در کنار پردازنده گرافیکی قدرتمند PowerVR GE8320 به پردازش تند و تیز داده ها می پردازند .
ردمی 6 نیز مثل بسیاری از مدل ها در دو نسخه 3 گیگابات رم و 32 گیگابایت حافظه داخلی و نسخه دیگر با 4 گیگابایت رام و 64 گیگابایت حافظه داخلی راهی بازار های رقابتی تلفن همراه شده است.