اسمارتفونها و فبلتهای متعددی که این روزها در بازار موجود هستند، انتخاب را برای مشتری سخت کردهاند. در واقع امروز دیگر مثل گذشته نیست که در بازار فقط برند سامسونگ باشد و آیفون و خب اندرویدبازها به سراغ سامسونگ بروند و آی او اسدوستان نیز برند اپل را انتخاب کنند. خیر؛ بازار موبایل ایران به یمن فاصله کوتاهش با چین و کره حالا از گوشیهای شیائومی، هوآوی و … پر شده است. همچنین در میان لوازم الکترونیکی مثل تبلت و تلویزیون، این تلفن همراه است که با سرعت هر چه تمامتر خود را به ایران میرساند. همه اینها را گفتیم تا به اینجا برسیم؛ حداقل یک بار برای شما نیز اتفاق افتاده است: قصد خرید یک اسمارتفون را کردهاید اما همزمان بین موبایل مورد نظر و یک گوشی دیگر شک دارید. در اینجا میخواهیم از چند فوت و فن مقایسه گوشی صحبت کنیم تا کار را برایتان قدری آسانتر کنیم. فکر میکنید چه چیزهایی در این امر مهم هستند؟
به ظاهر تلفن همراه توجه کنید
بله؛ در وهله اول، این ظاهر یک موبایل است که انسانها را شیفته میکند. زمانی که با یک بودجه مشخص تصمیم به خرید تلفن همراه میگیریم اولین نکتهای که باید مدنظر قرار دهیم بر و روی آن است. اگر میدانید با همان پول، چه اسمارتفونهایی میتوانید بخرید که چه بهتر، اما اگر نمیدانید راه حل ساده است. به سایت دیوار میروید و در قسمت خرید و فروش موبایل، بودجه مورد نظرتان را وارد میکنید؛ به عنوان مثال برای معامله تلفن همراه میخواهید 5 میلیون تومان خرج کنید یا نه، میخواهید ببینید بین 3 تا 5 میلیون تومان چه گوشیهایی نصیبتان خواهد شد. به این مثال توجه کنید:
«من میخواهم با 7 میلیون تومان یک گلکسی نوت 8 بخرم، اما نمیدانم گوشیهای دیگری که با این بودجه انتظارم را میکشند، کدام هستند. پس به سایت دیوار میروم و رقم را وارد میکنم. میبینم با این بودجه میتوانم آیفون 8 پلاس یا سامسونگ اس 9، آکبند یا در حد نو بخرم. چون در میان آگهیها این دو، بیشترین مورد را به خود اختصاص دادهاند» حالا وارد فاز دوم مقایسه گوشی موبایل میشویم.
باطن از ظاهر مهمتر است
درست است که در زمان خرید و انتخاب یک موبایل، باید به ظاهر آن توجه تمام و کمال داشت اما مزانی که پای مقایسه کردن به میان میآید، باید علاوه بر ظاهر چند نکته را مدنظر قرار دهیم. اول از همه، به میزان حافظه داخلی و رم موبایل دقت کنید. برای مثال ممکن است با بودجهای مشابه یک تلفن همراه رم 4 گیگابایت و دیگری رم 6 گیگابایت داشته باشد و همین موضوع در خصوص حافظه داخلی هم صدق کند. پس میزان حافظه را دست کم نگیرید. در وهله دوم، به سراغ قلب تپنده یعنی میزان و نوع پردازنده مرکزی بروید. در اینجا هم رقم حرف اول را میزند. حالا وقت آن است که دوربین دو تلفن همراه را در برابر یکدیگر قرار دهیم. قاعدتا هر چه کیفیت و قابلیتهای دوربین بیشتر باشد، بهتر است. در آخر نیز باتری دو موبایل را بررسی کنید؛ در اینجا هم رقم بالاتر برگ برندهای برای یک اسمارت فون محسوب میشود.
اینها تنها چند راهکار مقایسه خرید و فروش گوشی است. اگر بین خرید یک تلفن همراه آکبند و دست دوم تمیز ماندهاید، حتما به وبلاگ سایت دیوار مراجعه کنید. در آنجا هم مطالب خوبی داین خصوص نصیبتان خواهد شد.