تلویزیون یکی از لوازم گران قیمت منزل است که روش صحیح نگهداری از آن اهمیت زیادی دارد. متخصصین تعمیر تلویزیون گروه رایان مدعی هستند با رعایت چند نکته ساده در مورد استفاده از تلویزیون خود میتوانید ضمن افزایش عمر مفید آن تا 2 برابر، از دردسرهای خرابی و تعمیرات آسوده باشید.
اغلب خریدران پس از خرید تلویزیون جدید تا مدتی مراقبت زیادی از آن انجام میدهند. سعی می کنند ساعات استفاده از تلویزیون را کنترل کنند و یا برای تمیز کردن آن دستمال مخصوص تهیه میکنند. اما مدتی که میگذرد اشتیاق اولیه خود را از دست میدهند، به نحوی که بسیاری از ما برای انجام یک تنظیم رنگ ساده و یا ریست کردن تلویزیون خود نیاز به کمک داریم. از سوی دیگر افزایش قیمت بدون قاعده لوازم خانگی و از جمله تلویزیون باعث شده تا بسیاری از خانوادهها نتوانند دستگاههای فرسوده خود را با لوازم نو جایگزین کنند. در این میان به سراغ متخصصین تعمیرات تلویزیون رفتهایم و از آنها راجع به روشهای نگهداری بهینه و ترفندهای افزایش عمر تلویزیون پرسیدهایم.
متخصصین تعمیر تلویزیون گروه رایان با توجه به آمار مراکز تعمیر و سرویس تلویزیونها میگویند با رعایت چند نکته ساده در مورد استفاده از تلویزیون خود میتوانید طول عمر مفید تلویزیون خود را تا دو برابر افزایش دهید و در عین حال از دردسرهای خرابی و هزینه تعمیرات آسوده باشید.
تلویزیون هم مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر از قطعات و مدارات مختلف الکترونیکی تشکیل شده است. این قطعات در زمان روشن بودن و نسبت به وظیفهای که دارند برق مصرف میکنند والبته مقداری انرژی هم به صورت گرمایی تلف میشود. یک قاعده نانوشته در الکترونیک میگوید هر قطعهای که بیشتر گرما تولید میکند بیشتر در معرض خرابی قرار دارد. پس هر چقدر بتوانیم گرمای کمتری تولید کنیم و حرارت ایجاد شده را بهتر دفع کنیم میتوانیم عمر قطعات و در کل عمر مفید تلویزیون را افزایش دهیم.
سه روش اصلی که متخصصین تعمیر تلویزیون رایان برای افزایش عمر مفید تلویزیون توصیه میکنند عبارتست از :
- متناسب سازی بک لایت تلویزیون نسبت به نور محیط
- خاموش کردن تلویزیون در فواصل زمانی 2 تا 3 ساعت به مدت 10 تا 15 دقیقه
- جدا کردن تلویزیون از برق در زمان خاموشی
بک لایت تلویزیون را نسبت به نور محیط تنظیم کنید
تلویزیونهای ال ای دی و ال سی دی در سیستم نمایش تصویر خود نیازمند بک لایت یا نور پس زمینه هستند. این نور بوسیله تعدادی لامپ در پشت صفحه نمایش تولید و از پشت به آن میتابد. بخش بک لایت بیشترین مقدار مصرف انرژی را در تلویزیونهای ال ای دی و ال سی دی دارد. نکته اصلی در بخش تنظیم بک لایت اینست که باید نسبت به نور محیطی تنظیم شود. هر مقدار که نور محیط بیشتر باشد باید نور بک لایت هم بیشتر شود تا تصویر به صورت شفاف دیده شود.
اما نکته مهم اینجاست که مقدار بک لایت در اکثر تلویزیونها بیش از مقدار مورد نیاز است. تجربه عملی متخصصین تعمیر تلویزیون ال جی و سامسونگ نشان داده است که در اغلب منازل مقدار بک لایت تلویزیون در حالت حداکثر خود قرار داشته است. این مورد در حالیست که خرابی بک لایت تلویزیون در صدر امار دلایل مراجعه به مراکز تعمیر و سرویس تلویزیونهای ال ای دی و ال سی دی قرار دارد.
شما می توانید با استفاده از منوی تنظیمات تلویزیون مقدار بک لایت تلویزیون را به مقدار مورد نیاز متناسب با نور محیط تنظیم کنید. در این بخش همچنین میتوانید از گزینه صرفه جویی در انر|ژی هم استفاده کنید و میزان مصرف انرژی در تلویزیون خود را مدیریت کنید.
تلویزیون را در حالت استندبای نگه ندارید
استندبای حالت خاموشی تلویزیون نیست بلکه تلویزیون در این حالت آماده کار است. استندبای مقدمهای برای روشن شدن تلویزیون و یا خاموشی کامل ان است. اگر میخواهید تا 10 دقیقه از تلویزیون استفاده نکنید میتوانی آن را استندبای کنید، اما اگر مدت زمان خاموشی تلویزیون بیشتر از 10 دقیق است بهتر است برق ورودی آن را قطع کنید.
در حالت استندبای بخش پاور و سیستم کنترل تلویزیون روشن است ودر حال کار. اگر در این حالت تغییراتی مانند نوسان برق اتفاق بیفتد می تواند باعث آسیب دیدگی شدید این قطعات شود. ضمن این که کار کرد این قطعات به خودی خود باعث کاهش عمر مفید آنها خواهد شد. بر اساس آمار بخش تعمیر تلویزیون سامسونگ و ال جی بیشترین موارد مراجعه در بخش روشن نشدن تلویزیون مربوط به نوسانات برق شهری است.
لازم نیست که هر دفعه که تلویزیون را خاموش میکنیم ان را از برق جدا کنیم، میتوانیم از یک چند راهی کلیددار برای قطع و وصل برق مجموعه لوازم صوتی و توصیری که معمولا در یک میز قرار دارند استفاده کنیم.
زمانی که تلویزیون نگاه نمیکنید آن را خاموش کنید!
اغلب ما به روشن بودن تلویزیون اعتیاد داریم. زمانی که وارد منزل میشویم تلویزیون را روشن میکنیم و حتی زمانی که در اتاق دیگری هستیم آن را خاموش نمیکنیم. روش دیگری که متخصصین تعمیر تلویزیون مجموعه رایان توصیه میکنند خاموش کردن تلویزیون در فواصل زمانی 2 تا 3 ساعت به مدت 10 تا 15 دقیقه است. این نوع خاموش کردن تلویزیون باعث میشود گرمای ایجاد شده در مدارات مختلف تلویزیون کاهش پیدا کند.
به این نکته دقت کنید که هیچ یک از ما به مدت 3 تا 4 ساعت مداوم تلویزیون نمیبینیم. ممکن است است یک تا دو ساعت تلویزیون تماشا کنیم و سپس مدتی سرگرم کار دیگری شویم و سپس به تماشای تلویزیون ادامه میدهیم. استفاده از حالت استندبای تنها برای همین زمانهای کوتاه توصیه میشود.این نوع استفاده از تلویزیون تاثیر زیادی در حفظ سلامت قطعات مختلف تلویزیون از جمله برد پاور و مین برد تلویزیون خواهد داشت.
#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجیرو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.