امروزه افراد زیادی به دنبال بهترین مراکز تعمیر مبل هستند؛ زیرا مبلها بهعنوان یکی از کالاهای گرانقیمت خانهها محسوب میشوند و بخش زیادی از دلنشینی فضاهای نشیمن، به زیبایی و کیفیت کاناپهها بستگی دارد. در پی استفاده مداوم از مبلها، استهلاک طبیعی در گذر زمان و همچنین وارد آمدن ضربات سنگین به پایهها و پارچه روکش این تجهیزات، فرنیچرها همواره دچار خرابی میشوند؛ بنابراین برای اینکه از زیبایی فضای نشیمن خانهتان کم نشود، بایستی سراغ معتبرترین مراکز تعمیر مبل کلاسیک، مدرن، سلطنتی و دیگر مدلها بروید.
بهخاطر داشته باشید که در صورت رجوع به کارگاههای بازسازی مبل بیکیفیت، از یکسو ممکن است آن چیزی که انتظار دارید اتفاق نیفتد و از سوی دیگر، حتی ظاهر مبلمانتان از قبل هم بدتر شود!
دلایل نیاز به تعمیر مبل
خانوادههای ایرانی و مجموعههای اداری و تجاری دارای کاناپه در محیط خود، همواره در گذر زمان و به دلایل متعددی نیاز به انواع خدمات تعمیر مبل کلاسیک، مدرن و … خواهند داشت. برخی از مهمترین دلایل رجوع افراد به کارگاههای تعمیرات مبل عبارت است از:
-
پایههای چوبی مبلهای قدیمی، دچار بیدزدگی شده باشند و خطر کاهش استحکام حس شود.
-
رنگ پایهها، دستهها و فریمهای چوبی و فلزی مبلها ضعیف شده باشد.
-
فریم و پایهها همانند سابق، به هم چفت نباشند و با هر نشستن، سر و صدا کنند.
-
نقاط خاصی از مبلمان، دچار خوردگی یا رنگ پریدگی باشد.
-
شاهد بیرون زدگی فنرهای درون مبلها باشیم. فنرها در طی زمان و در اثر کارکرد زیاد نیز، معمولا خاصیت اولیه خود را از دست میدهند.
-
پارگی پارچه مبل؛ در اثر اصابت اجسام تیز یا استهلاکهای ناشی از کارکرد طولانیمدت.
-
آثار سوختگی روی پایهها، فریمها یا پارچه مبلی دیده شود.
بهطور کلی پس از وارد آمدن هرگونه آسیب قابلتوجه به این تجهیزات، نقاط آسیبدیده مبلها برای بازیابی زیبایی و همچنین کاهش فشار به دیگر بخشهای سالم، بایستی مورد تعمیر قرار بگیرند. حتی ممکن است خانوادهها برای ایجاد تنوع یا هماهنگسازی رنگ مبلمانها با دیزاین جدید خانهها، به تعمیرات مبل اقدام کنند.
چرا خانوادهها به مراکز تعمیرات مبل روی آوردهاند؟
با افزایش تورم در کشور و قیمتگذاری نجومی روی برخی از مدلهای مبلمانها، بهمرور قیمت انواع فرنیچرها افزایش یافت؛ بنابراین دست بسیاری از خانوادههای ایرانی از این تجهیزات لوکس کوتاه ماند و بسیاری از خانوادهها نیز از تصمیم خود مبنی بر خرید مبلهای جدید، عقبنشینی کردند. از سوی دیگر، وجود مراکز حرفهای تعمیرات مبل موجب شده تا افراد نگاهی امیدوارانهتر به انواع مبل تعمیری داشته باشند. مجموعا به هر اندازه که مشکل ایجادشده روی مبل سادهتر باشد، افراد تمایل بیشتری به تعمیر این تجهیزات خواهند داشت.
انواع مراحل تعمیر مبل
جهت زیباسازی کامل و بازسازی مبل تعمیری، مراحل کاری متعددی از سوی مراکز معتبر طراحی شده است تا مبلها به شرایط آرمانی سابق بازگردند یا برای شکلگیری در یک قالب فرمی و رنگی جدید، آمادهسازی شوند. این مراحل به شرح زیر خواهند بود:
-
رنگکاری مبل
-
رویه کوبی مبل
-
رفع عیوب مربوط به آسیبهای جدی و شکستگیها
-
تعمیر و بازسازی کلافهای فرنیچر یا رفع مشکل لقبودن کلافها
-
تعویض اسفنج یا متریالهای درونی دیگر
-
تعویض پارچه مبلی رویهها
-
انجام تعمیرات مربوط به فنرهای مبلها.
مبلها معمولا در نشیمن و هال که معمولا نقطه مرکزی و پررفت و آمد هر خانه هستند، قرار میگیرند. وجود مبلهای زشت، فرسوده، بدرنگ و بیکیفیت در این بخشهای پررفت و آمد خانه، موجب کاهش کیفیت و زیبایی بصری فضاها میشود؛ بنابراین ایده بازسازی انواع مبل تعمیری، از دیرباز به دلیل وجود حس زیباجویی در ذهن انسانها شکل گرفته است. در ادامه به بررسی خلاصهوار برخی از مراحل تعمیر مبل خواهیم پرداخت.
رنگکاری مبل؛ اولین گام تعمیرات
معمولا رنگکاری مبل، بهعنوان نخستین گام تعمیرات مبل در نظر گرفته میشود. نیروهای فنی مراکز معتبر در این مرحله، ابتدا باید «میزان پرش رنگ»، «وضعیت فعلی و کیفیت چوب استراکچر» و «مقدار آسیبدیدگی یا خراشپذیری پایه، دسته و فریم» را مورد بررسی قرار دهند. اگر حجم آسیبدیدگی کم باشد، معمولا محل آسیب صیقل داده میشود و چوب آن مجددا پرداخت خواهد شد. نهایتاَ روی چوب پرداختشده، رنگکاری صورت میپذیرد.
لازم بهذکر است که بسیاری از افراد در منازل خود به رنگکاری مبل اقدام میکنند. بهخاطر داشته باشید که اگر مشکل مورد نظر، یک رنگ پریدگی کوچک یا تضعیف رنگ در سطح کم روی مبل باشد، این معضل را میتوان به راحتی در منزل با رنگزنی نقطهای برطرف کرد؛ اما اگر به دنبال رنگآمیزی کل سطوح مبل باشید، بایستی بدانید که این اقدام، یک کار تخصصی است و غالبا رنگآمیزی کل سطح کاناپه توسط افراد ناوارد، نتایج جالبی را در پی نخواهد داشت!
رویه کوبی مبل
حساسترین و پراهمیتترین مرحله تعمیرات انواع مبلها، «رویه کوبی» است. فرآیند مذکور از یکسو بسیار پرهزینه خواهد بود و از سوی دیگر، یک کار تخصصی و حساس است؛ چنانکه در صورت انجام رویه کوبی مبل توسط تعمیرکاران غیرماهر، هم ممکن است آسیبهایی به رویه و پارچههای مبلی و عناصر زیرین مبلها وارد شود و هم نتیجه نهایی، چندان مطلوب نباشد. بهطور خلاصه، بهمنظور انجام فرآیند رویه کوبی مبل باید به 3 نکته کلی توجه داشت:
-
آنالیز مجموعه عواملی که موجب فرونشست و فرورفتگی مبل شما شدهاند؛ این مسئله میتواند مربوط به کوسنهای قدیمی، کلافهای آسیبدیده و فنرهای فرسوده باشد.
-
بررسی وضعیت دقیقتر کوسنهای کوبیدهشده روی رویه مبلها
-
بررسی دقیق کیفیت و مقاومت فعلی استراکچر و فریمهای نگهدارنده رویه مبلمان.
معمولا اگر کوسنها (بالشتکها) دچار ایراد باشند، سریعا، بهراحتی و با کمترین هزینه ممکن میتوان این معضل را برطرف کرد.
تعمیر مبل، با بازسازی و رفع عیب کلافها
شکستگی کلافها یا همان فریمهای اصلی رویه، یکی از مهمترین علل فرونشست مبلها و کاهش کیفیت نشستن بهشمار میرود. معمولا اگر چوبهای کلاف فقط لق شده باشند، میتوان با استفاده از چسب چوبی یا تفنگهای منگنهای، به تعمیر و مقاومسازی آنها اقدام کرد. ممکن است چوب کلاف از کیفیت خوبی بهره ببرد؛ اما شکسته باشد؛ بنابراین بایستی به تعمیر آنها پرداخت.
غالبا پس از تعمیر مبل از ناحیه کلافها، میتوان از یک لایه تخته سهلا نیز بین کلاف و پارچه رویه مبل استفاده کرد تا مبلها دارای استحکام و مقاومت بیشتری شوند. نهایتا اگر چوب کلاف و فریمها کاملا پوسیده و مستهلک باشند، بایستی به کلی تعویض شوند. بهیاد داشته باشید که در هر مرحله از بازسازی مبل، اگر با چوبهای شکسته درون مبل برخورد کردید، آنها را خارج کنید؛ زیرا میتوانند موجب آسیب به فنرها و پارگی پارچههای رویه و زیرین شوند.
تعویض اسفنج در تعمیر مبل
هنگام تعمیر مبل، تعویض اسفنجهای درونی که ممکن است دچار استهلاک یا خوردگی شده باشند، یکی از سادهترین اقدامات خواهد بود. نکته پراهمیت اینجاست که برای بازدید از وضعیت اسفنجها، سعی کنید کار را با آرامش و دقت پیش ببرید تا پارچههای گرانقیمت رویه و پارچههای زیرین کاناپه را پاره نکنید.
تعویض و تعمیر فنرهای مبل تعمیری
تعویض یا تعمیر فنر نیز، یکی از موثرترین مراحل تعمیر مبل کلاسیک، مدرن و … محسوب میشود؛ بهخصوص برای فرنیچرهای کلاسیک، هم فرآیند رنگکاری مبل و هم فرآیند تعمیر فنرها بسیار حساستر خواهد بود. گاها فنرها ممکن است فقط دچار خمشدگی یا پیچ خوردگی شده باشند. در چنین شرایطی میتوان آنها را با بهرهگیری از ابزار یراق مناسب، به حالت اولیه یا شبیه به دیگر فنرهای سالم درآورد. درصورتیکه تعویض فنر قطعی باشد، این کار بایستی توسط افراد حرفهای و مراکز معتبر و به کمک وسایل خاصی نظیر برانکارد فنری انجام شود.
خرابی فنرها در گذر زمان بسیار شایع است و یکی از عوامل اصلی فرورفتگیهای رویه کاناپه خواهند بود. شناخت نوع فنر نیز، موضوع پراهمیتی محسوب میشود؛ بهطوری که تعمیرکار باید تشخیص دهد که فنر بهکاررفته از نوع پیچدار (بیشتر در مبلهای سنتی و قدیمی) یا از نوع زیگزاگ (مدلهای جدیدتر و مدلهای خاص قدیمی) است.
هزینه تعمیر مبل چقدر است؟
باتوجهبه وجود صدها نوع مبل از جنس و طرح و سبکهای مختلف، هزینه تعمیرات انواع مبل مشخصا به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. برخی از مهمترین پارامترها عبارتاند از:
-
سطح کیفی کار
-
میزان خرابیهای مبل نیازمند بازسازی
-
قیمت پارچه مبلی بهکاررفته
-
بازسازی یا تعویض کامل رویه، پایه یا دسته
-
میزان پیچیدگی طرحها
-
جنس و گرید کیفی رنگ بهکاررفته در مرحله رنگکاری
-
برند و میزان اعتبار شرکتهای تعمیراتی.
بسته به تعدد هر یک از فاکتورها و میزان کار مراکز بازسازی مبل در یک فرآیند تعمیراتی، هزینه تعمیر مبل میتواند دستخوش تغییرات گوناگونی شود؛ همچنین اگر یک مبل چه بهلحاظ رویه و دسته و چه بهلحاظ پایه و ساختار و تمامی پارچهها، کاملا دچار فرسودگی شده باشد، یک مرکز تعمیر مبل منصف بایستی مراتب را به صاحب کالا اطلاع دهد و از انجام تعمیرات بیهوده و گذاشتن خرجهای متعدد و بیفایده روی دست مراجعین، پرهیز کند.
بازیابی زیبایی خانه؛ در مرکز تعمیر مبل معتبر
بدونشک رجوع به مراکز غیرمعتبر، نهتنها دستاورد خاصی را برای افراد در پی نخواهد داشت؛ بلکه موجب زیان مالی آنها نیز میشود. انتخاب مراکز معتبر، بایستی مطابق با پارامترهای متعددی صورت پذیرد؛ بهعنوان مثال مرکز تعمیرکننده مبل مدنظر، بهتر است در کنار انجام اقدامات موردنیاز روی انواع مبل تعمیری، خود به تولید انواع مبلمان نیز مشغول باشد تا با تمامی سلایق و سبکها آشنایی داشته باشید.