دیجی رودیجی رو
  • اخبار تکنولوژی
    • اخبار داخلی
    • اخبار تلفن همراه
    • اخبار سخت افزار
    • اخبار اپلیکیشن‌ها
  • آموزش
  • بررسی محصولات
  • راهنمای خرید
  • سرگرمی
    • اخبار بازی
    • معرفی بازی
      • بازی موبایل
      • بازی دسکتاپ
      • بازی کنسول
    • معرفی اپلیکیشن
    • سینما و تلویزیون
  • دیجی فکت
  • دیجی لایف
  • دیجی10
  • مقالات گوناگون
خواندن: کدهای کارت پرواز چه معنایی دارند؟
به اشتراک بگذارید
ورود
اعلان نمایش بیشتر
تغییر اندازه فونتآآ
دیجی رودیجی رو
تغییر اندازه فونتآآ
جستجو
حساب کاربری دارید؟ ورود
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
دیجی رو > رپورتاژ آگهی > کدهای کارت پرواز چه معنایی دارند؟
رپورتاژ آگهی

کدهای کارت پرواز چه معنایی دارند؟

واحد تبلیغات 2 شهریور 1401 ساعت 16:30
زمان مطالعه: 9 دقیقه
کدهای کارت پرواز چه معنایی دارند؟
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما سفرمارکت

از همان لحظه‌ای که وارد فرودگاه می‌شوید تا زمانی که از هواپیما پیاده می‌شوید و چمدان‌های خود را در مقصد تحویل می‌گیرید، کدهای کارت پرواز راهنمای شما هستند. تابه‌حال فکر کرده‌اید که این حروف و اعداد چه معنایی دارند؟ اطلاعات زیادی در شماره پرواز شما نهفته است، از جهتی که هواپیمایتان می‌رود گرفته تا اهمیت مسیر پرواز برای شرکت هواپیمایی. در ادامه، معنی همه این کدها را توضیح می‌دهیم تا با آگاهی بیشتری سفر کنید.

لیست
روی کارت پرواز چه اطلاعاتی وجود دارد؟۱. بارکد۲. شناسه منحصربه‌فرد مسافر۳. شماره پروازحروف شماره پرواز اعداد شماره پرواز ۴. کد شناور۵. بخش سایر شرکت‌های هواپیمایی۶. کد امنیتی۷. توقف در مسیرسخن پایانی 

روی کارت پرواز چه اطلاعاتی وجود دارد؟

هرگاه قصد سفر با هواپیما را داشته باشید، به نسخه‌ دیجیتالی یا کاغذی کارت پرواز خود نیاز خواهید داشت. این کارت نه‌تنها به شما اجازه می‌دهد سوار هواپیما شوید، بلکه همچون مدرک شناسایی و مجوز امنیتی نیز عمل می‌کند. همچنین شامل اطلاعات مهمی درباره جزئیات سفر است که حتی شامل غذای خاصی که برای سفر سفارش داده‌اید نیز می‌شود.

بعضی حروف و اعداد درج‌شده روی کارت پرواز نیاز به توضیح چندانی ندارند (مثلا شماره پرواز، نوع پرواز و مخفف اسم شرکت هواپیمایی)، اما ممکن است بقیه آنها گیج‌کننده باشند یا حتی تصادفی و بی‌معنی به نظر برسند اما همه آنها معنایی دارند. در ادامه، معنی این اعداد و حروف را توضیح می‌دهیم.

۱. بارکد

یکی از آشناترین نمادها روی کارت پرواز بارکد است. این نوار مغناطیسی معمولا در سمت راست و پایین این کارت قرار دارد، البته الزاما این‌طور نیست. بارکد باید طبق استانداردهای سازمان بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA) باشد. این سازمان ویژگی‌های مشخصی را برای هر شرکت هواپیمایی و کشور تعیین می‌کند. معمولا بارکد برای سرعت‌بخشیدن به روند سوارشدن مسافران اسکن می‌شود. دستگاه اسکن معمولا با خواندن اطلاعات مسافران، به مسئولان گیت کمک می‌کند که بفهمند چند مسافر وارد هواپیما شده‌اند، چه صندلی‌هایی پر هستند و چند ساک و چمدان تحویل داده شده‌اند.

۲. شناسه منحصربه‌فرد مسافر

شناسه‌ای که روی کارت پرواز خود می‌بینید ۶ رقم دارد و ترکیبی از حروف و اعداد است. این شناسه معرف مسافر (PNR)، سابقه‌یاب یا کد رزرو نیز نامیده می‌شود. شناسه کارت پرواز تصادفی تولید شده است و در فرودگاه باید آن را وارد دستگاه تحویل کارت پرواز کنید تا کارت را به شما تحویل دهد. این شناسه هویت منحصربه‌فردی برای شما مشخص می‌کند تا اگر مسافر دیگری با نام و نام‌خانوادگی مشابه وجود داشت، با او اشتباه گرفته نشوید.

این شناسه اطلاعاتی درباره غذایی که ترجیح می‌دهید و سایر درخواست‌های ویژه هم ارائه می‌دهد. همچنین مهم است بدانید که نباید هیچگاه کارت پرواز خود را در سطل زباله عمومی بیندازید، زیرا افراد می‌توانند به‌وسیله شماره رزرو یا بارکد به اطلاعات شما دسترسی پیدا کنند.

۳. شماره پرواز

شماره پرواز 
شماره پرواز

این کد از الگویی ساده پیروی می‌کند: ۲ حرف بزرگ انگلیسی همراه با یک عدد چهاررقمی.

حروف شماره پرواز 

دو حرف اول شماره پرواز در واقع معرف شرکت هواپیمایی هستند. این کدهای دوحرفی را سازمان بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی تعیین می‌کند و برای هر شرکت هواپیمایی متفاوت هستند. بیشتر این کدها ساده هستند و می‌شود معنی‌شان را حدس زد، مثلا AA کد شرکت هواپیمایی American Airlines است و کد BA برای شرکت British Airways.

البته بعضی از کدها نیز هیچ شباهتی به اسم شرکت هواپیمایی ندارند، مثلا کد WN مربوط به شرکت Southwest Airlines است، زیرا وقتی این شرکت قصد دریافت کد خود را داشت، شرکت Air Namibia کد SW را گرفته بود.

اعداد شماره پرواز 

این اعداد اطلاعات جالبی به ما می‌دهند. مثلا هرچه عدد کمتر باشد، مسیر پرواز معتبرتر و ارزشمندتر است مثل کد QF1 که شرکت استرالیایی کوانتاس آن را به پرواز سیدنی‌لندن خود اختصاص داده است.

همچنین زوج یا فردبودن عدد پرواز شما نیز مهم است؛ مثلا شرکت هواپیمایی استرالیایی کوانتاس اعداد فرد را به پروازهای بین‌المللی اختصاص می‌دهد که به خارج از این کشور می‌روند و اعداد زوج را به پروازهای بین‌المللی که به کشور استرالیا برمی‌گردند. در این شرکت، اعداد ۱ تا ۳۹۹ برای پروازهای بین‌المللی هستند و اعداد بیشتر از ۴۰۰ برای پروازهای داخلی.

۴. کد شناور

ممکن است روی کارت پرواز خود کدی متفاوت با سایر کدها ببینید، مثلا یک حرف B که از بقیه حروف جداست. این حرف احتمالا نشان‌دهنده تبعیض طبقاتی است! ممکن است این حرف را کنار شماره صندلی، شماره پرواز یا حتی زمان و ساعت پرواز خود ببینید. حروف مختلف در شرکت‌های هواپیمایی مختلف معانی متفاوتی دارند، اما معمولا این حرف جایگاه شما را برای شرکت هواپیمایی مشخص می‌کند.

حرف A یا F یعنی با شما همچون مسافران فرست‌کلس رفتار خواهد شد. حرف B یعنی احتمال گرفتن صندلی بهتر برای شما بیشتر از افرادی است که حرف Q یا Y را روی بلیط خود دارند. این ۲ حرف معمولا برای ارزان‌ترین بلیط‌های اقتصادی به کار می‌روند.

۵. بخش سایر شرکت‌های هواپیمایی

قسمت «اداره‌شده توسط» یا «operated by» نشان می‌دهد که پرواز شما توسط شرکتی که هنگام خرید بلیط پرواز یا رزرو آنلاین بلیط هواپیما انتخاب کرده بودید انجام نمی‌شود. بسیاری مواقع، بلیط‌هایی که در سایت شرکت‌های هواپیمایی فروخته می‌شوند مربوط به شرکت‌های هواپیمایی همکار آنها هستند. مثلا شرکت American Eagle به شرکت هواپیمایی American Airlines تعلق دارد، اما توسط شرکتی دیگر با قوانین و ساختار متفاوت خود اداره می‌شود.

۶. کد امنیتی

کد امنیتی  
کد امنیتی

معمولا نمی‌توانید کامل مطمئن باشید که بازرسی فرودگاه شما را تفتیش می‌کند یا نه، اما خوب است بدانید که اگر حروف SSSS در پایین کارت پرواز شما نوشته شده باشند، احتمال تفتیش بیشتر است. این کد که مخفف «منتخب غربالگری امنیتی ثانویه» (Secondary Security Screening Selection) است، برای مسافرانی به کار می‌رود که از پیش برای غربالگری و جست‌وجوی بیشتر انتخاب شده‌اند.

با اینکه دقیقا مشخص نیست چه چیزی باعث می‌شود افراد این کد را روی کارت پرواز خود داشته باشند، نام افرادی که در کشور خود به فعالیت تروریستی مشکوک باشند در این فهرست خواهد بود. علاوه بر این، ممکن است مسافران به‌دلیل رفتن به کشورهایی که در آنها فعالیت‌های تروریستی یا غیرقانونی رایج است یا بازگشت از آنها بررسی شوند.

همچنین رفتارهایی که با الگوی خرید قبلی شما سازگار نیستند می‌توانند منجر به دریافت کد SSSS شوند، از جمله:

  • پرداخت نقدی هزینه بلیط هواپیما؛
  • خریدن بلیت هواپیما با فاصله کمتر از دو هفته از تاریخ پرواز؛
  • خرید تعدادی بلیط یک‌طرفه (از رفتارهای رایج افرادی که قصد دارند امتیاز پرواز مکرر جمع‌ کنند).

۷. توقف در مسیر

اگر روی کارت پرواز خود کلمه توقف یا S/O را ببینید، یعنی هواپیما در مسیر توقف خواهد داشت. SPTC یعنی این توقف بیشتر از چند ساعت طول می‌کشد و ممکن است شرکت هواپیمایی برای شما هتل رزرو کند. با اینکه توقف‌ها به‌دلیل همه‌گیری کرونا کمتر شده‌اند، بعضی از شرکت‌های هواپیمایی مثل Turkish Airlines همچنان در طول پرواز توقف دارند. توقف این شرکت در استانبول و همراه با اقامت رایگان در هتلی چهارستاره است.

سخن پایانی 

کارت پرواز شما اطلاعاتی زیادی در اختیارتان قرار می‌دهد و دانستن این اطلاعات می‌تواند سفر شما را راحت‌تر کند. با دانستن این مطالب می‌توانید به‌خوبی از اطلاعات شخصی خود محافظت کنید، در صورت امکان بدون پرداخت هزینه اضافی صندلی بهتری در هواپیما دریافت کنید، با آمادگی کامل از بازرسی فرودگاه بگذرید و برای دریافت مهر ویزا آماده شوید. اعداد و حروفی که در گذشته برای شما بی‌معنی بودند، حالا می‌توانند در سفر راهنمای شما باشند. این اطلاعات برای سفرهای خارجی شما اهمیت دوچندانی پیدا می‌کنند؛ پس این مقاله را ذخیره کنید تا در زمان لازم بتوانید از آن بهره ببرید.

#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجی‌رو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.

اخبار تکنولوژی
بلیط اتوبوس
تاکسی بین شهری
این مقاله را به اشتراک بگذارید
توییتر Whatsapp Whatsapp تلگرام ایمیل کپی کرده لینک پرینت
چه حسی به این مطلب داری؟
Sad0
Sleepy0
Love0
Happy0
Angry0
Cry0
Surprise0
مقاله قبلی روش نصب اپلیکیشن ارز دیجیتال والکس در آیفون روش نصب اپلیکیشن ارز دیجیتال والکس در آیفون
مقاله بعدی گلکسی ای 04 گلکسی ای 04 رسماً معرفی شد؛ یک گوشی رده پایین با دوربین 50 مگاپیکسلی
نظر بدهید نظر بدهید

نظر بدهید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا یک امتیاز انتخاب کنید!

تبلیغات

موبوگیفت
  • خرید فالوور ایرانی
  • خرید فالوور ارزان
  • پنجره دوجداره
  • خرید ممبر تلگرام
  • ارز دیجیتال ایاس ( EOS)
  • راز نوسانات بیت کوین
  • دوج کوین یا شیبا
  • دستگاه جوجه کشی دماوند
  • خرید بیت کوین
  • دوربین کوچک سیم کارت خور
  • خرید اکانت اسپاتیفای
  • لوستر مدرن
  • تور روسیه
  • تاثیر سیاست های ترامپ بر کریپتو
  • قدرت دادن چین لینک به Web3
  • خرید سرور hp ماهان شبکه اچ پی

آخرین خبرها

تکنو مگابوک S16

تکنو مگابوک S16 معرفی شد؛ هوش مصنوعی و قدرت فوق‌العاده در یک لپ‌تاپ 16 اینچی

اسنپدراگون 8 الیت 2

اسنپدراگون 8 الیت 2 زودتر از موعد هر ساله معرفی خواهد شد

آیکو نئو 10 پرو پلاس

آیکو نئو 10 پرو پلاس معرفی شد؛ غول جدید گیمینگ با اسنپدراگون 8 الیت و نمایشگر 144 هرتز

مطالب مرتبط

راز زیبایی ویلاها فاش شد
رپورتاژ آگهی

راز زیبایی ویلاها فاش شد

30 اردیبهشت 1404 ساعت 16:30
لوستر مدرن
رپورتاژ آگهی

 این لوسترهای مدرن را از دست ندهید!

30 اردیبهشت 1404 ساعت 16:00
بهترین سایت های دانلود قالب رایگان وردپرس
رپورتاژ آگهی

معرفی سایت های دانلود قالب رایگان وردپرس

30 اردیبهشت 1404 ساعت 13:15
آموزش تعویض رم لپ تاپ ایسوس
رپورتاژ آگهی

آموزش تعویض رم لپ تاپ ایسوس

30 اردیبهشت 1404 ساعت 12:45

درباره دیجی‌رو

رسانه دیجی‌رو با شعار دنیای تکنولوژی در اوایل سال 94 تاسیس شد. ماموریت ما اطلاع رسانی صحیح و ارائه آخرین اخبار تکنولوژی، بررسی محصولات دیجیتال، راهنمای خرید کالاهای دیجیتال و همچنین تهیه به‌روزترین مطالب آموزشی و مقالات در حوزه تکنولوژی، علم و سبک زندگی است. گروه دیجی‌رو همه‌ی تلاش خود را به کار خواهد گرفت که روزبه‌روز بر کیفیت و خدمات این رسانه بیفزاید تا دیجی رو به عنوان رسانه‌ای معتبر بدرخشد.

logo-samandehi
دنبال کردن
تمامی حقوق برای رسانه دیجی‌رو محفوظ است. 1403 ©
خوش آمدید

ورود به حساب کاربری

فراموش رمز عبور