تلاشهای جهانی برای کاهش اثرات ویروس کرونا با جیرهبندیها و محدودیتهای دوران جنگ جهانی دوم مقایسه شده و مردم هر روز مضطربتر و نگرانتر میشوند. اثر این نگرانی را میتوان در هجوم مردم به مراکز خرید در بسیاری از نقاط جهان و ترسی که افراد از نزدیک شدن به هم دارند دید. البته با وجود همهی نگرانیها، از وجه مثبت این بیماری همهگیر هم نباید غافل شد. مردم برای مبارزه با “دشمن مشترک” در سراسر جهان متحد شدهاند و حتی احزاب سیاسی اختلافات خود را کنار گذشته و نیازهای مردم را در اولویت قرار دادهاند.
قهرمانان همیشه و در همه صحنهها ظاهر میشوند و این روزها داستانهای دلگرمکننده در سراسر وب به اندازه داستانها و آمارهای ترسناک درباره این ویروس منتشر میشوند. از همین رو، در این مقاله میخواهیم به چند اتفاق مثبت که در طول دوره شیوع کرونا رخ داده اشاره کنیم. با دیجی رو همراه باشید.
1. کانالهای تمیز ونیز
در حالی که کشور ایتالیا به شدت درگیر مبارزه با ویروس کرونا است و وضعیت خوبی ندارد اما نظم طبیعی به کانالهای ونیز بازگشته و گفته میشود قوها و دلفینها دوباره در آبهای شفاف کانالها ظاهر شدهاند. به علت عدم رفت و آمد کشتیها، دلفینها دوباره سر از ونیز درآوردهاند. ییش از این، کانالها معمولاً مملو از قایق و آب آنها نیز همیشه کدر و گلآلود بود. اما اندکی پس از آنکه ونیز اقدامات قرنطینه را انجام داد، رسوبات در انتهای کانال جا گرفته و آب کانالها شروع به پاکسازی کرد. هرچند سخنگوی شهرداری ونیز گفته است كه آب شفافتر لزوماً به معنای آب با كیفیت بالاتر نیست اما در هر حال این اتفاق منظرهای تماشایی و متفاوت را خلق کرده است.
2. بازدید میدانی پنگوئنها از اکواریم «شد»
در سرتاسر جهان، نهادهای جهانی در تلاش هستند تا از گسترش شیوع ویروس کرونا بکاهند. از جملهی این سازمانها و نهادها میتوان به باغ وحشها، کتابخانهها، موزهها، آکواریومها و غیره اشاره کرد. درهای اکواریوم «شد» (Shedd) در شیکاگو نیز به روی مردم بسته شد، اما کارکنان آن موظف هستند که حیوانات را سرگرم نگه دارند. این اتفاق باعث آزادی بیشتر و بازدید میدانی پنگوئنها شده است. پنگوئنها با برخی دیگر از حیوانات در آکواریوم دیدار کردند. در این بازدید، پنگوئن ولینگتون بیشتر از ماهیها خوشش آمد، اما پنگوئن مونت به سمت دلفینها میرفت. این آکواریوم قصد دارد تا زمانی که ساختمان بسته است از طریق شبکههای اجتماعی اتفاقات و ماجراهای جیوانات در این روزها را گزارش دهد.
3. آواز خواندن مردم از بالکنها
در حالی که ایتالیا رسما به بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا رسیده است تمام مردمی که در دوران قرنطینه به سر میبرند تلاش میکنند که روحیه خود را حفظ کنند. در صحنههایی که یادآور موسیقی جنگ است، ایتالیاییها با آواز خواندن و نواختن سازها در بالکنهای خود سعی میکنند به یکدیگر روحیه و انگیزه بدهند. این حرکت در کشورهای دیگر نیز تکرار شد تا به یک سنت جهانی در روزهای کرونایی تبدیل شود.
پس از ایتالیا نوبت به اسپانیا رسید که این ایده را اجرا کند. مردم این کشور نیز در حین قرنطینه در خانههای خود، به آواز خواندن و کف زدن پرداختند. آنها طی فراخوانی در شبکههای اجتماعی از همه خواستند که در بالکنها و پنجرههای باز خود بایستند و برای ادای احترام به کادر پزشکی فداکار کشور خود ایستاده آنها را تشویق کنند. این حرکت پس از اسپانیا در کشورهای دیگر نیز نیز تکرار شد.
4. خدمات یک سوپرمارکت زنجیرهای در افریقای جنوبی به بازنشستگان
در آفریقای جنوبی پس از انتشار خبری مبنی بر اینکه ویروس کرونا به سواحل این کشور رسیده است، بسیاری از مردم وحشتزده شده و این اتفاق خریدهای عمده و هرج و مرج در پی داشت. اینگونه به نظر میرسید که اظهارات و درخواستهای متعدد دولت افریقای جنوبی بتواند اوضاع را آرام کند، اما تنش و احساس ترس هنوز هم در بین مردم وجود دارد.
«پیک ان پی» (Pick n Pay) یکی از سوپر مارکتهای زنجیرهای آفریقای جنوبی، تصمیم به مداخله گرفت و تلاش کرد از ترس و وحشت مردم بکاهد. آنها سیستمی را معرفی کردهاند كه به موجب آن هر چهارشنبه 1 ساعت زودتر سوپرمارکت را برای بازنشستگان و افراد بالای 65 سال باز میکنند تا خرید خود را با آرامش انجام دهند و مدت زمان کمتری را در چنین فضاهای شلوغی سپری کنند. از آنجا که افراد مسن بیشتر مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند، این طرح به عنوان تفکری آیندهنگرانه در زمان استرس شدید مورد ستایش قرار گرفت.
5. برگزاری کنسرتهای آنلاین و رایگان خوانندگان معروف
مردم سراسر جهان به دنبال راهی هستند که دوران قرنطینه را طوری طی کنند که هم سرگرمکننده باشد و هم از استرس و افسردگی آنها پیشگیری کند. کریس مارتین در تاریخ 16 مارس به صورت زنده یک کنسرت کوچک را از خانه خود اجرا و پخش کرد که مورد استقبال هواداران قرار گرفت و پس از آن بسیاری از ستارههای دیگر تلاش کردند با اجرای کنسرت در فضای مجازی و روشهای دیگر به مردمی که به این دنیای عجیب جدید عادت کردهاند بپوندند. از جملهی این ستارهها میتوان جان لجند، ایندیگو گرلز، دث کب فور کیوتی، پینک فلوید، شان مندز، کامیلا کابیو و کاترین مکفی را نام برد.
6. کاهش آلودگی شهرها پس از قرنطینه
تمام آلودگیهای سمی هوا که همیشه مهمان شهرهای بزرگ چین بود در پی قرنطینه تقریباً از بین رفت. محقق کیفیت هوا در ناسا، فی لیو در این باره میگوید:
این اولین باری است که به دلیل یک اتفاق خاص، شاهد کاهش چشمگیر هوای آلوده در چنین منطقه بزرگی هستیم. از زمان کاهش مصرف زغال سنگ میزان انتشار گازهای گلخانهای دی اکسید کربن بین 3 فوریه و 1 مارس حداقل 25 درصد کاهش یافته است. هرچند به محض مهار شدن ویروس، آلودگی دوباره افزایش مییابد اما دیدن آسمان آبی در شهری که همیشه هوای آلودهای دارد جذاب و زیبا است.
7. کریسمس در ماه مارس
هنگامی که طرح فاصلهگذاری اجتماعی در مارس 2020 به عنوان یکی از تلاشهای مهار شیوع کرونا معرفی شد، مردم به دنبال راههایی برای سرگرم کردن خود و دیگران بودند تا از افسرده شدن خود جلوگیری کنند. در همین راستا، مجری ورزشی، لین گریندل در حساب توییتری خود پیشنهاد کرد که مردم دوباره چراغهای کریسمس خود را به عنوان یک فعالیت سالم برای خانواده، روشن کنند. این ایده به سرعت مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفت و افراد زیادی به آن پیوستند، چراغهای کریسمس خود را دوباره روشن کردند و شادی و سرور را به همسایگان خود منتقل کردند.
کانال هالمارک نیز به این جشن و سرور پیوست و اعلام کرد که یک جشنواره فیلم کریسمس با عنوان We Need A Little Christmas را بین روزهای 20 و 22 مارس برگزار میکند.
8. طراحی بنر و کارت پستال برای حمایت و کمک به همدیگر
یکی از اهالی کورنوال به نام “بکی واس” برای کمک به افرادی که در دوره قرنطینه خانگی خود به کمک نیاز دارند، ایده جذابی به ذهنش رسید. او یک الگوی کارت پستال ارائه داد که در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شود. کارت پستال فقط می گوید: “سلام! اگر شما در قرنطینه خانگی به سر میبرید، من میتوانم به شما کمک کنم” و در جای خالی زیر کارت پستال افراد میتوانند شماره تماس و درخواستهای خود را ذکر کنند.
افراد دیگری هم در خارج از منزل خود بنرهای بزرگی قرار دادهاند. روی برخی از آنها نوشته شده که ما از همسایگان خود حمایت میکنیم و مایلیم در انجام کارهایی که به یاری نیاز دارند به آنها کمک کنیم.
9. تزریق اولین واکسن بالقوه کرونا به جنیفر هالر
در تاریخ 18 مارس، جنیفر هالر، یکی از 45 داوطلب واکسن آزمایشی کرونا، به اولین شخصی در جهان تبدیل شد که واکسن بالقوه علیه ویروس کرونا به او تزریق شد. او درباره تجربه خود گفت:
هیجانزده هستم و خوشحالم که میتوانم کاری برای کمک به مردم انجام بدهم؛ به خصوص که این روزها بیشتر مردم احساس عجز و ناتوانی میکنند.
به داوطلبان 2 واکسن آزمایشی به فاصله 28 روز تزریق میشود، تا عوارض احتمالی واکسن مورد بررسی قرار گیرد. در حال حاضر 35 موسسه مشغول تست و بررسی واکسنهای بالقوه برای حذف ویروس کرونا هستند.
10. روشن شدن مجسمه مسیح برای همبستگی با کشورهای درگیر کرونا
در روز چهارشنبه، 18 مارس، مجسمه مسیح در برزیل در همبستگی با کشورهایی که با بیماری همهگیر کووید-19 مبارزه میکنند، روشن شد. پرچم کشورهای درگیر کرونا روی این پیکره عظیم نقش بست و پیامهای امیدبخشی روی آن نمایش داده شد. در زیر این تندیس نیز مراسم دعا برای همه بیماران مبتلا به ویروس و رفع این بیماری برگزار شد. در کشورهای دیگر مانند فرانسه نیز جهت تقدیر از کادر درمان پزشکی سراسر دنیا برج ایفل به رنگ سبز درآمد. در کشور ما نیز چراغهای برج میلاد برای احترام به کادر پزشکی سراسر کشور و سپاس از زحمات بیدریغ آنها در این روزهای سخت به رنگ سبز درآمد و روی آن شعار در خانه بمانید نقش بست.
من واقعا خش حالم چون اینطوری الودگی هوا و طبیعت حالش بهتر شده ولی وقتی مهار میشه الودگی افزایش پیدا میکنه
ممنون بابت این مطلب