گوگل به تازگی نکسوس سال ۲۰۱۵ را به طور رسمی معرفی کرد. نکسوس ۲۰۱۵ نه یک تلفن همراه، بلکه شامل دو عدد میشود. یکی در کلاس فبلت ها که هواوی مسئول ساخت آن می باشد و نسخه جمع و جورتر که ال جی عهده دار ساخت آن است.
نکسوس ۶P کاملا یک گوشی پرچمدار قلمداد می شود، طراحی خاص و سخت افزار قدرتمند تایید کننده این حرف است. متاسفانه در مقابل آن نکسوس ۵X قرار دارد که نسبت به ۶P از امکانات کمتری برخوردار است و با سخت افزاری ضعیف تر، پایین تر از ۶P قرار می گیرد. این موضوع را نیز باید در نظر داشت که روزگاری نکسوس ها در حوزه قیمت، بی رقیب بودند، اما آن روزهای خوش دیگر به سر آمده است.
اما این ها دلیلی بر بد بودن نکسوس ۵X نخواهند بود، بلکه توقع داریم اسنپ دراگون ۸۰۸ به خوبی از عهده اجرای جدیدترین اندروید برآید و مشتاقانه منتظریم تا این گوشی را تحت آزمایش و بررسی های دقیق تر قرار دهیم. اما بدون انجام هر گونه بررسی، میتوان به امکاناتی که می توانست در این گوشی حضور داشته باشد اما وجود ندارد، اشاره کنیم. در این مطلب قصد داریم ده نکته را که از نقطه نظر ما می توانست باعث بهتر شدن این تلفن هوشمند شود را بازگو کنیم.
۱۰ عاملی که می توانست باعث بهتر شدن نکسوس ۵X شود
-
اندازه گوشی کمی کوچک تر بود
نکسوس ۵ که توسط خود ال جی ساخته شده بود، از قاعده طراحی ال جی بهره می برد، حاشیه های باریک و نسبت ۷۰٫۸۹ درصدی صفحه نمایش ( ۵ اینچی ) به کل سطح گوشی… به این ترتیب استفاده از گوشی بسیار راحت و کاربردی به شمار می رفت. نسبت صفحه به بدنه در نکسوس ۵X هم همچنان عالیست، ۷۰ درصد. تفاوت در این است که صفحه نمایش ۵X مقداری بزرگتر شده و به ۵٫۲ اینچ افزایش پیدا کرده است. بنابراین با گوشی حجیم تری نسبت به نکسوس ۵ طرف هستیم. درست است که این یک فبلت شمرده نمی شود، اما طرفداران نکسوس ۵ نباید انتظار راحتی قبل را داشته باشند.
-
گوریلا گلاس ۴
نکسوس ۶P توسط گوریلا گلاس ۴ حفاظت می شود، اما متاسفانه نمی توان آن را بر روی نکسوسی که ال جی می سازد مشاهده نمود. اگر شما هم از طرفداران نکسوس های ال جی هستید، این مورد بسیار نا امید کننده است که محصول سال ۲۰۱۵ ( بر خلاف نکسوس ۶P از هواوی ) از همان محافظی بهره مند شود که نکسوس ۵ در سال ۲۰۱۳ بر پوسته خود به همراه داشت.
-
میزان رم بیشتر
قابل درک می باشد، نکسوس ۵X قرار است بیشتر یک میان رده باشد و نکسوس ۶P پرچمدار، اما همچنان وجود اسنپ دراگون ۸۰۸ و در کنارش ۲ گیگابایت رم LPDDR3 به جای حداقل ۳ گیگابایت رم از نوع LPDDR4 تا حدودی نا امیدمان می کند.
-
شیار کارت حافظه
رابطه میان اندروید و کارت های اس دی به گذشته بر می گردد، اما گوگل از ابتدا میلی به آن نداشت و همچنان نیز ندارد. از سوی دیگر، تولید کننده هایی دیگر که تلفن های هوشمند اندرویدی می سازند، تاکید خاصی بر استفاده از MicroSD دارند، گوگل هیچ وقت علاقه ای به این کار نداشته است و این باعث می شود تا نکسوس های ۵X و ۶P میزان حافظه ای غیر قابل ارتقا داشته باشند.
-
شارژ وایرلس
پرسشی که در ذهنمان ایجاد می شود این است که چرا شارژ بی سیم در این تلفن هوشمند استفاده نشده است؟
محصولات نکسوسی از نسل چهارم خود به بعد دارای قابلیت شارژ بی سیم بودند. اما حذف آن پس از به شهرت رسیدن این سری، به هیچ وجه کار درستی به نظر نمیرسد و مطمئن هستیم که کاربران وفادار نکسوس دلشان برای این قابلیت تنگ خواهد شد.
-
تثبیت کننده تصویر ( Optical Image Stabilization یا OIS )
نکسوس ۵X به دوربین بهتری نسبت به پیشینیان خودمجهز شده و سنسور آن با اندازه ۱٫۵۵ μm(میکرون) طراحی شده است. به عبارت دیگر، این سنسور بزرگتر از حد معمول برای تلفن های همراه می باشد و در مقابل رقیب هایش در جذب نور بسیار بهتر عمل میکند. به همین دلیل گوگل قابلیت OIS را از نکسوس جدیدش حذف کرده است. اما سوال اینجاست… آیا با اضافه کردن قابلیت های جدید، واقعا باید دیگر امکانات را از آن گرفت؟
-
مقاومت در برابر آب
اینکه گوشی همراهمان حداقل تا حدودی در مقابل آسیب های اتفاقی در امان باشد، یک امر خوشحال کننده است. به طور مثال ریختن لیوان آب بر روی تلفن همراه یا نفوذ ذرات ریز مانند گرد و غبار به آن، از اتفاقاتی هستند که ممکن است هر لحظه رخ دهند. اما در تبلیغات و گفت و شنودهای گوگل، هیچ صحبتی از این قابلیت ها در مورد نکسوس ۵X به عمل نیامده، پس به شما اطمینان می دهیم که گوگل برای این نکسوس، هیچ یک از قابلیت های ذکر شده را بر روی تلفن همراهش قرار نداده است.
-
اسپیکرهای استریو جلو
نکسوس ۵X به بلندگوهای استریو در جلو مجهز نیست، قابلیتی که در برادر بزرگترش نکسوس ۶، مورد تبلیغ قرار می گرفت. ممکن است این مورد بسیار مهمی نباشد، اما وجود اسپیکرهای استریو در قسمت جلویی گوشی، در هنگام دیدن ویدیو بسیار کاربردی و دلنشین است.
-
باطری قابل تعویض
البته که نکسوس ها هیچوقت باطری تعویض پذیری نداشته اند. اما کسانی که استفاده زیادی از گوشی هایشان دارند، بر این باورند که باطری اضافه ای را همراهشان داشته باشند تا در مواقع که به آن نیاز دارند، به راحتی آن را تعویض کنند. اما به نظر می رسد که پاور بانک ها تنها گزینه پیش روی این دسته از افراد است.
-
طراحی بهتر
بیایید صادقانه نظر بدهیم، قسمت پشتی نکسوس ۵X زیباترین در میان دیگر تلفن ها نیست. شاید به مرور زمان برایمان عادی شود، اما کاش محل قرار گیری فلاش الایدی، لیزر فوکوس خودکار و دوربین قوز کرده در شایعه ها، هیچوقت به حقیقت تبدیل نمی گشت.
شما چه نظری درباره نکسوس ۵ ایکس دارید؟