قدرت یادگیری یکی از قدرتهایی است که باعث میشود ما به عنوان یک انسان همواره در حال تکامل بوده و از لحاظ عقلی به مراتب بالاتری دست پیدا کنیم. اما خود یادگیری چیست و چه خصوصیاتی دارد؟ در ادامه این مقاله از دیجی رو قصد داریم تا شما را با نکاتی جالب در خصوص یادگیری آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
حقایقی جالب در مورد قدرت یادگیری
1- شما قبل از تولد نیز در حال یادگیری بودهاید؛ در حقیقت نوزادان با گوش دادن به صدای مادرشان هنگامی که در رحم مادر قرار دارند با الگوهای صحیح زبان مادری خود آشنا میشوند.
2- پس از تولد، نوزادان این ریتمها و الگوها را تشخیص میدهند و توجه بیشتری به آنها نسبت به صداهای دیگر زبانها دارند؛ همچنین آمادگی بیشتری دارند تا با تمرین و ممارست به صورت روان صحبت کنند.
3- اولین چهرهای که نوزادان تشخیص میدهند، چهره مادراشان است. نوزادان میتوانند مادر خود را تنها ساعاتی پس از تولد از دیگر افراد تشخیص دهند و در طی چند روز احساسات را درک کنند.
4- توجه و تمرکز نوزادان به چهره مادران هزینههایی نیز دارد. هرچه کودک با چهره مادر خود بیشتر آشنا شده و خو میگیرد، چهرههای متفاوت با چهره مادرش به ویژه چهره افراد متعلق به دیگر نژادها برایش مبهمتر میشوند. بچهها بیشتر با این اثر هنگام تعامل با افراد دیگر نژادها در سنین جوانی روبرو میشوند.
5- توانایی یادگیری به بچهها کمک میکند تا دریابند که آیا یک اسباب بازی جدید برای آنها مناسب و ایمن است یا اینکه میتوانند به یک غریبه اعتماد کنند یا نه.
6- آیا تا به حال چیزی را با حفظ کردن و تکرار بسیار یاد گرفتهاید؟ قبل از اختراع چاپخانهها، كتابها چنان نادر بودند كه دانشمندان و محققان مرتباً در حال حفظ کردن و مطالعه بودند و به همین دلیل درون خانه خود معابر و بخشهایی را طراحی میکردند تا هنگام مطالعه و بلند خواندن از آن قسمتها بگذرند و تصورسازی بهتری نسبت به آنچه که حفظ میکنند، داشته باشند.
7- رابطه بین ارتباط کلامی و یادگیری بسیار عمیق است. برای درک اینکه چطور انسانتباران اولیه به یکدیگر ساخت وسایل سنگی را آموزش میدادند، استاد روانشناسی دانشگاهی در کالیفرنیا و استاد باستان شناسی دانشگاهی در لیورپول به دانشجویان خود گفتند تا به همکلاسیهایشان ساخت وسایل مشخصی را با استفاده از سنگ چخماق آموزش دهند. همچنین این آزمایش برای یک گروه تنها با استفاده از صحبت کلامی و برای گروه دیگر تنها به وسلیه تقلید انجام گرفت.
8- آنها دریافتند که در مقایسه با توضیحات کلامی، تقلید کردن بدون صحبت اصلاً نتیجه خوبی نداشته است.
9- البته این بدین معنا نیست که انسانهای اولیه از 2.5 میلیون سال پیش صحبت میکردند. اما دانشمندان معتقدند که زبان احتمالاً در راستای آموزش و کلامی ساختن آموزشها تکامل یافته است.
10- ابزارها بخش مهمی از یادگیری شامپانزههای وحشی را نیز شامل میشوند. مادران شاخههای گیاهان مخصوصی را به کودکان خود میدهند تا به آنها بیاموزند که چگونه میتوانند به موریانههای خوشمزه دست پیدا کنند.
11- بسیاری از حیوانات به خوبی یاد میگیرند و حتی برخی از آنها بهتر از ما انسانها توانایی یادگیری دارند. در سال 2014، عصب شناسان دانشگاه کاتولیک لون همزمان به گروهی از موشها و انسانها آموزش میدادند تا الگوهای پیچیده را شناسایی کنند. هنگامی که محققان فاصله و جهت گیری طرحها را تغییر دادند، موشها بهتر از انسانها توانستند الگوها را تشخیص دهند!
12- با این حال موشها نمیتوانند با تواناییهای خوکی که در سال 1785 در لندن سر زبانها افتاده بود و میتوانست محاسبات ساده ریاضی را انجام دهد و نام افراد را هجی کند، رقابت کنند.
13- آن خوک زبان بدن مربی خود را برای پاسخ به سوالات او تفسیر میکرد. این پدیده که به عنوان علائم ناخودآگاه شناخته میشود، تحقیقات راجع به حیوانات را بسیار پیچیدهتر کرده است.
14- مایکروسافت در سال 2016 با نوع دیگری از این قضیه رو به رو شد، هنگامی که این شرکت یک چت بات توییتر که آموخته بود بر اساس صحبتهای مردم به آنها پاسخ دهد را راه اندازی کرد، این چت بات تنها طی یک شب کلمات و اصطلاحات گستاخانه بسیاری را فرا گرفت!
15- ضعف و آسیبپذیری سیستمهای هوش مصنوعی و موضعگیری جانبدارانه آنها نسبت به مواد آموزشی، برحی موارد میتواند بسیار مشکلساز شود. مخصوصاً هنگامی که تصمیمات مهمی مانند اعطای وام یا شغل به افراد، به هوش مصنوعی واگذار شود.
16- در ابتدا فناوری یادگیری ماشین برای تولید برنامههای سرگرمی و بازیها توسعه داده شد. آرتور ساموئل در دهه 50 در شرکت IBM با برنامه نویسی سعی داشت تا پاسخگویی در بازیها را دقیقتر و سریعتر کند.
17- به وسیله یادگیری ماشین رایانهها خود را در حین بازی نیز آموزش میدانند تا بتوانند رقیب انسانی خود را شکست دهند. حدود نیم قرن بعد، دانش یادگیری ماشین به یکی از پیشروترین دانشها در جهان کنونی تبدیل شده و تقریباً در هر زمینهای از علم کاربرد دارد.
18- واتسون یک سامانهٔ رایانهای هوش مصنوعی است که قادر است پرسشهای افراد را به خوبی پاسخ دهد و در پروژه DeepQA شرکت IBM توسعه یافته است. نام این رایانه از اسم اولین مدیرعامل شرکت، توماس واتسون گرفته شده است.
19- پس از معرفی هوش مصنوعی واتسون، مدیران با افتخار اعلام کردند که قصد دارند نسخه بعدی واتسون را در زمینه علم پزشکی و تشخیص بیماریها ارائه کنند.
20- با این حال اگر چه دستگاهها هرگز چیزی را فراموش نمیکنند و میتوانند به خوبی ارتباط بین پارامترها را متوجه شوند، پزشکان معالج باید نکات و یادگیری این سیستمها را تایید کنند و علوم جدید را به آنها بیاموزند و با توجه به چالشهای بسیار در این مسیر، باید گفت به این زودیها شاهد دکتر واتسون مجازی نخواهیم بود!
خیلی ممنون از مطبتون ولی من یه جا خونده بودم. که میمون ها هم مانند موش ها میتوانند قدرت یادگیریشون از انشان بالاتر بره.اصلا حافظه میمون ها خیلی شبیه به انسان ها هست