سیستم عامل اندروید تنظیمات زیادی دارد که برخی از آنها را میتوان به صورت دستی تغییر داد، شخصی سازی کرد و کنترل امنیت و حریم خصوصی را در دست گرفت. بسیاری از تنظیمات مهم اندروید از جمله ویژگی محبوب Find My Device به طور پیشفرض فعال شدهاند. با این حال، تنظیمات مختلفی هم وجود دارد که میتوانید آنها را به صورت دستی روشن یا خاموش (فعال یا غیرفعال) کنید تا تجربه کار با گوشی بهبود یافته و امنیت حریم شخصیتان هم افزایش یابد. در ادامه به 5 نمونه از این تنظیمات اندرویدی اشاره میکنیم. با دیجی رو همراه باشید.
1. میانبر برنامههای غیرضروری را حذف کنید
برنامه های جدیدی که از فروشگاه گوگل پلی دانلود و نصب میکنید به صورت پیش فرض در صفحه اصلی گوشی ظاهر میشوند. این ویژگی میتواند گاهی آزار دهنده باشد، چرا که هر برنامهای که نصب میکنید آنقدر مهم نیست که فضای صفحه اصلی را اشغال کند. به خصوص وقتی گوشی جدید میخرید دستگاه به طور خودکار تمام برنامههای مربوط با حساب شما را دانلود میکند و شما را با دهها آیکون غیرضروری مواجه میکند. برای غیرفعال کردن میانبرهای چنین برنامههایی باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- در فضای خالی صفحه اصلی لمس کرده و انگشت خود برای چند ثانیه تگه دارید.
- روی گزینه Home Screen که در پایین قرار دارد تپ کنید.
- در قسمت تنظیمات اندروید گزینه Add icon to Home screen را خاموش کنید.
2. تبلیغات شخصی سازی شده را غیرفعال کنید
گوگل دوست دارد فعالیتهای آنلاین شما را ردیابی کند و در مورد شما اطلاعات بیشتری کسب کند و در نهایت با استفاده از این اطلاعات تبلیغات مورد علاقه شما نشان دهد! در واقع،همهی این کارها را با امید افزایش کلیک روی یکی از تبلیغات انجام میدهد. اگر در گوگل به دنبال “گوشیهای هوشمند ارزان” بگردید خیلی زود طیف گستردهای از تبلیغات مربوط به خرده فروشیهای مختلف که گوشیهای ارزان میفروشند را در صفحه گوشی خواهید دید. برخی افراد با این استراتژی گوگل مشکلی ندارند در حالی که برخی دیگر آن را تبلیغاتی مزاحم و آزاردهنده میدانند. اگر شما هم جزو گروه دوم هستید، متوقف کردن تبلیغات سفارشی شده کاری است که باید انجام دهید. البته این نکته را به خاطر داشته باشید که همهی این تبلیغات از اینترنت و صفحات شما حذف نمیشوند. شما هنوز هم آنها را میبینید اما حداقل تبلیغاتی که بر اساس علایق شما ظاهر میشدند متوقف میشوند. در نتیجه تبلیغات کمتری روی صفحه ظاهر میشود. برای خلاص شدن از این تبلیغات دستورالعملهای زیر را انجام دهید:
- منوی تنظیمات اندروید را باز کنید.
- روی Google تپ کنید.
- گزینهی Ads را انتخاب کنید.
- گزینه Opt out of Ads Personalization را لمس کنید.
3. ویژگی Instant Apps را فعال کنید
با استفاده از ویژگی Instant Apps بدون نیاز به دانلود و نصب کامل یک برنامه روی گوشی میتوانید از آن استفاده کنید. کافی است آن را در فروشگاه گوگل پلی پیدا کنید و “Open App” را انتخاب کنید. وقتی قصد دارید تنها یک بار (یا مدتی کوتاه) از یک برنامه استفاده کنید، Instant Apps به کارتان میآید. همچنین، این ویژگی برای آن دسته از افرادی که میخواهند قبل از دانلود کیفیت یک برنامه را امتحان کنند مفید است. در حال حاضر فقط تعداد کمی از برنامهها از این ویژگی پشتیبانی میکنند اما با گذشت زمان این روند تغییر کرده و بر تعداد برنامهها افزوده خواهد شد. برای فعال کردن این ویژگی مراحل زیر را دنبال کنید:
- منوی Settings را باز کنید.
- روی Google تپ کنید.
- Instant Apps را انتخاب کنید.
- حساب گوگل موردنظر خود را برای استفاده از این ویژگی انتخاب کنید.
4. قابلیت Doze Mode را غیرفعال کنید
ویژگی Doze Mode از نسخه اندروید مارشمالو معرفی شد. Doze Mode با خاموش کردن دسترسی به شبکه باعث صرفهجویی در مصرف شارژ باتری میشود. البته در این حالت برنامهها هنوز هم در پس زمینه کار میکنند؛ بنابراین بلافاصله اعلانهای مهم مانند تماسهای تلفنی، پیام و غیره را دریافت خواهید کرد. اما ممکن است سایر اعلانها با تاخیر دریافت شوند. برای مثال، اگر منتظر یک ایمیل مهم از رئیس خود باشید اعلانها با تأخیر روی صفحه ظاهر میشوند. شما میتوانید این مشکل را با غیرفعال کردن Doze برای برنامههایی که برایتان مهم هستند حل کنید. برای غیرفعال کردن Doze Mode:
- منوی Settings را باز کنید.
- روی Battery تپ کنید.
- Battery optimizations را انتخاب کنید.
- روی یک اپلیکیشن تپ کنید و برای خاموش کردن حالت Doze گزینه Don’t optimize را انتخاب کنید.
5. اطلاعات حساس را از صفحه قفل گوشی پنهان کنید
شما میتوانید اعلانهایی مانند پیامها و ایمیل را مستقیماً روی صفحه قفل دستگاه اندرویدی خود مشاهده کنید. اگرچه این یک ویژگی عالی است و کار را بسیار راحت میکند، اما وقتی پای حریم خصوصی در میان باشد، ممکن است اوضاع تغییر کند. افراد دیگر تنها با یک نگاه به صفحه گوشی شما (حتی اگر صفحه قفل باشد) میتوانند پیامها یا حداقل بخشهایی از آنها را بخوانند. برای افزایش حریم خصوصی، میتوانید اعلانهای حساس را از روی صفحه قفل پنهان کنید. با این کار دفعه بعد که اعلانی مثل پیام کوتاه دریافت میکنید محتوای پیام و همچنین نام فرستنده در صفحه قفل ظاهر نخواهد شد. برای پنهان کردن اعلانهای شخصی مهم از روی صفحه قفل به ترتیب زیر عمل کنید:
- منوی تنظیمات اندروید را باز کنید.
- روی Notifications تپ کنید.
- آیکون چرخ دننده در گوشه بالای سمت راست را انتخاب کنید.
- On the lock screen و سپس Hide sensitive notification content را لمس کنید.
این موارد بخشی از تنظیمات اندرویدی هستند که نه تنها به بهبود عملکرد شما حین کار با گوشی کمک میکنند بلکه سطح امنیت، بهرهوری و حریم شخصی را هم ارتقا میدهند. اگر شما هم گزینههای دیگری سراغ دارید که میتوانند به این لیست اضافه شوند، خوشحال میشویم که آن را با ما و خوانندگان دیجی رو در بخش نظرات در میان بگذارید.