اولین گام گوگل برای ورود به بازار گوشیهای هوشمند خرید شرکتی با نام Android Inc در زمستان سال 2005 بود. حدود سه سال بعد از این خرید اولین محصول تجاری قدرت گرفته از اندروید وارد بازار شد. اچتیسی Dream شاید یکی از مهمترین اجزای پازل اندروید باشد که موجب قدرت گرفتن این سیستم عامل شد.
اگرچه هنوز هم اندروید به عنوان یک سیستم عامل موبایل شناخته میشود اما شاهد استفاده از آن در پلتفرمهای بسیار گوناگونی مانند ساعتهای هوشمند، رایانههای رومیزی، لپتاپها، تلویزیونهای هوشمند و حتی برخی کنسولهای بازی هستیم. با چنین طیف گستردهای از محصولات، سیستم عامل گوگل توانست به سرعت پلههای موفقیت را طی کند. در حال حاضر آخرین نسخه از این سیستم عامل نوقا (اندروید 7.0) نام دارد که به تازگی شاهد معرفی اولین محصول مبتنی بر این نسخه نیز بودیم. به همین دلیل فرصت را مناسب دانستیم تا حقایق جالبی درباره اندروید را با شما به اشتراک بگذاریم.
اندروید همیشه بر اساس دسرها نام گذاری نشده است
اولین نسخه عمومی اندروید (1.5) که در دسترس کاربران قرار داشت با نام کاپ کیک (Cup Cake) عرضه شد. پس از موفقیت این نسخه گوگل در ادامه نام نسخههای جدید سیستم عامل خود را بر اساس نام دسرهای مختلف انتخاب کرد. اما در روزهای ابتدایی توسعه اندروید نسخههایی نیز دارای نام روباتها بودند مانند Astro Boy و R2-D2. اگرچه این نامها معمولا برای نسخههای غیر رسمی استفاده میشدند و پس از معرفی رسمی اندروید در سال 2008 گوگل تصمیم گرفت سیاست قبلی خود مبنی بر استفاده از نام دسرها را ادامه دهد. این روند فقط برای نسخههای اصلی صادق نبود و حتی برخی آپدیتها نیز با نام دسرها عرضه میشدند. به طور مثال یکی از آپدیتهای منتشر شده برای گوشی اچتیسی Dream با نام Petit Four منتشر شد که نام یک نوع دسر فرانسوی است.
تنها یک نسخه از اندروید برای گوشیهای هوشمند منتشر نشده است
در اوایل سال 2011 گوگل نسخه 3.0 اندروید را با نام Honeycomb (شانه به سر) عرضه کرد. این نسخه مخصوص تبلتها و با تمرکز بر روی صفحه نمایشهای بزرگ طراحی شده بود و یکی از مهمترین محصولاتی که از آن بهره میگرفت تبلت موتورولا Xoom بود. اما متاسفانه کاربران استقبال چندانی از نسخه 3.0 اندروید نکردند و منتقدین نیز نقدهای جدی به آن وارد کردند. گوگل تصمیم گرفت به جای کار بر روی نسخه مخصوص تبلت، اندروید 4.0 را هم برای تبلتها و هم برای گوشیهای هوشمند عرضه کند و پشتیبانی از نمایشگرهای بزرگ را بر روی همه نسخههای اندروید قرار دهد.
بیش از 1 میلیارد دستگاه فعال از اندروید بهره میگیرند
امروزه به هر گوشه و کناری که نگاه کنیم میتوانیم گوشیهای مبتنی بر اندروید و یا سایر محصولات قدرت گرفته از آن را ببینم. انعطافپذیری بالای این سیستم عامل موجب شد تا به انتخاب اصلی تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند تبدیل شود. مدیرعامل بخش اندروید گوگل در یکی از کنفرانسها اعلام کرد که 1 میلیارد دستگاه فعال از این سیستم عامل بهره میگیرند.
اپلیکیشنهای اندروید بیشتر از رقبا است
اندروید مارکت گوگل در سال 2008 و با فاصله چندین ماه از اپ استور اپل در اختیار کاربران قرار گرفت. اما با وجود تاخیر در انتشار، اندروید مارکت توانست با شکست اپل بیشترین تعداد اپلیکیشنها را به نام خود ثبت کند. البته این مارکت در سال 2012 نام خود را با گوگل پلی تعویض کرد. در حال حاضر در گوگل پلی بیش از 1.5 میلیون اپلیکیشن یافت میشود.
گوشیهای ابتدایی مبتنی بر اندروید شمایل بسیار متفاوتی داشتند
همان طور که در قبل اشاره کردیم اچتیسی Dream یکی از اولین محصولاتی بود که از سیستم عامل اندروید بهره میگرفت. کیبورد فیزیکی و صفحه نمایش 3.2 اینچی لمسی از ویژگیهای اصلی این محصول بود. در تصویر محصولی دیگر از اچتیسی را مشاهده میکنید که EXCA 300 نام داشت و با اسم Sooner شناخته میشود. این محصول گوشی مرجع اندروید در روزهای اولیه توسعه بود و هیچگاه به صورت رسمی وارد بازار نشد. طراحی آن از نمونههای سابق بلکبری و گوشیهای مبتنی بر Palm OS الهام گرفته شده است و از پردازنده OMAP 850 و 64 مگابایت حافظه رم بهره میبرد.
عرضه اندروید موجب انصراف اریک اشمیت از هیئت اجرایی اپل شد
در گذشتههای نه چندان دور گوگل و اپل چندان رقیب جدی یک دیگر محسوب نمیشدند اما پس از عرضه اندروید این وضعیت تغییر کرد. اریک اشمیت که یکی از بنیانگذاران گوگل است در هئیت اجرایی اپل نیز دارای سمت بود اما با عرضه اندروید مجبور شد تا از سمت خود در گوگل کنارهگیری کند. استیو جابز در بیانیهای اعلام کرد که اریک اشمیت یکی از اعضای تاثیرگذار اپل بوده است اما با ورود گوگل به یکی از حوزههای اصلی فعالیت اپل یعنی گوشیهای هوشمند، اشمیت مجبور به کنارهگیری از هیئت اجرایی اپل خواهد بود.
باسلام
ممنون از پست خوبتون.