تابحال آرزو کردهاید که کاش بیشتر از ۲۴ ساعت وقت داشتید تا کارهای بیشتری را به انجام برسانید؟ برای اینکه در عین این همه حواس پرتی بهرهوری بیشتری داشته باشیم به ابزار و تکنیکهایی احتیاج داریم که ما را در این مسیر یاری کرده و ما را به خواستهمان برسانند، بدون اینکه لازم باشد تا سر حد مرگ از خودمان کار بکشیم. این موضوع به استفاده از تکنولوژی بیشتر به منظور ماشینیتر کردن و سریعتر کردن کارها ارتباطی ندارد، بلکه به توانایی شما در نظم و ترتیب دادن به ذهنتان و ایجاد عادات ذهنی جدید برمیگردد. پیشنهاد میشود که در ادامهی مطلب با بررسی این ۶ عادت با دیجی رو همراه باشید تا به زودی شاهد پیشرفت زیادی در زمینهٔ به ثمر رساندن کارهای بیشتر باشید.
۱.اهداف خاص و چالش برانگیز برای خودتان تعیین کنید
طبق تحقیقات، وقتی مردم اهداف خاص و چالش و برانگیز برای خودشان تعیین میکنند باعث میشود که عملکرد بیشتری در ۹۰٪ مواقع داشته باشند. این یعنی اینکه اهدافتان را از ابهام درآورده و مشخصترشان کنید. وقتی این کار را انجام میدهید شانس دستیابی به آنها بالاتر میرود. اما حواستان باشد که اگر اهدافتان بیش از حد سخت باشند هم شانس دستیابی به آنها کاهش پیدا میکند. با اینکه رو به رو کردن خودتان با چالشها خوب است، اما اینکه بین خودتان و اهدافتان یک کوه غیرقابل صعود فاصله باشد اصلا خوب نیست.
۲. به اهدافتان متعهد باشید
افراد بسیار بهرهور قطب نمایی دارند که آنها را از ابتدا تا انتها در مسیر رسیدن به اهدافشان نگه میدارد. آنها ذاتا بر این باورند که هرکاری لازم است را باید برای رسیدن به اهدافشان انجام دهند. مهم نیست که هدفتان چقدر خاص و چالش برانگیز باشد، اگر متعهد به آن باشید، به آن دست خواهید یافت. پس با خودتان فکر کنید و ببینید که این اهدافتان را چقدر میخواهید و در نهایت آیا ارزش آن را دارند که خودتان را برایشان به آب و آتش بزنید یا خیر.
۳. اهداف کوتاه مدتتان را متناسب با اهداف بلند مدتتان تنظیم کنید
افراد بسیار بهرهور اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خودشان را در راستای هدف نهاییشان تعیین میکنند. افرادی که از سلامت ذهنی بالاتری برخوردار بوده و شادتر هستند، شاخص رشد عمودی دارند؛ یعنی دستیابی به یک هدف کوتاه مدت آنها را به اهداف بلندمدت و نهاییشان نزدیکتر میکند.
۴. چند کار را با هم انجام ندهید
افراد بهرهور به شدت در مدیریت زمان موفق هستند چراکه از انجام چندکار به صورت همزمان اجتناب میکنند. تحقیقات نشان میدهند که مولتی تسکینگ یا انجام چند کار به صورت همزمان فقط یک خیال خام بوده و به مغزتان آسیب میزند. شما در نهایت میبینید که تمرکزتان را بر روی کارهای زیادی پخش کردهاید، تمرکزتان را از دست دادید، کیفیت کارتان پایین آمده و رسیدن به اهدافتان زمان بیشتری برده است.
۵. اهدافتان را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید
وقتی اهدافتان را به قطعات کوچکتر تقسیم میکنید، هر قطعه باید ضرب العجل خودش را داشته باشد. حتی اگر اهدافتان به زمان زیادی برای دستیابی احتیاج دارند- مثلا ذخیرهٔ میزان پول مناسب برای بازنشستگی- اگر برای خودتان محدودیت زمانی ایجاد کنید زودتر و قطعیتر به آن میرسید. برای رسیدن به اهدافتان تاریخ تعیین کنید؛ مثلا تعیین کنید که تا این پنجشنبه فلان قدر پول درمیاورم یا در این هفته ۱ کیلو وزن کم میکنم.
۶. قانون ۵۲ و ۱۷ را تمرین کنید
این قانون یعنی ۵۲ دقیقه کار کنید ۱۷ دقیقه استراحت. بالاترین سطح بهرهوری با کار بیش از حد بدست نمیآید، بلکه با کار هوشمندانه بدست میآید. کارمندان و به طور کلی افرادی که از این قانون پیروی میکنند، افرادی بهرهورتر هستند که در طی روز به کارهای بیشتری جامهٔ عمل میپوشانند.