گوگل روز گذشته از جدیدترین نسخه سیستم عامل همراه خود یعنی اندروید 9 پای رونمایی و از امروز عرضه آن برای گوشیهای پیکسل خود را آغاز کرد.
اندروید 9 پای قابلیتها و ویژگیهای جدید زیادی دارد که برخی از آنها می توانند کاربران مجاب به انجام بهروزرسانی کنند. در ادامه قصد داریم تا 9 مورد از برترین ویژگیهای این سیستم عامل جدید را مورد بررسی قرار دهیم. با دیجی رو همراه باشید.
ظاهری کاملاً جدید برای رابط کاربری و بخش اعلانها
در اندروید 9 پای گوگل در هر جایی که توانسته از گوشههای گرد استفاده کرده و سعی نموده تا از ایجاد زاویه در رابط کاربری پرهیز کند. این سبک طراحی جدید به خصوص وقتی انگشت خود را به سمت پایین صفحه کشیده و بخش اعلانها را باز می کنید بیش از پیش خودنمایی می کند. آیکونهای این بخش به صورت دایرهای طراحی شدهاند و از رنگهای زیادی در منوی تنظیمات استفاده شده است.
در زمینه طراحی بخش اعلان به جرأت می توان گفت که گوگل نسبت به اپل عملکرد بهتری داشته و در سیستم عامل اندروید این بخش را به شکل کاملتر و جذابتری طراحی کرده است. در اندروید 9 پای نیز این روند با افزودن ویژگیها و قابلیتهای جدید همچنان ادامه داشته و حتی فاصله بین اپل و گوگل بیشتر از گذشته شده است. به عنوان مثال میتوان به برنامههای پیام رسان اشاره کرد که از قابلیت پاسخگویی هوشمند برخوردار بوده و در قسمت اعلانها اطلاعات بیشتری را به نمایش می گذارند.
البته این بار برخلاف اندروید اوریو نمی توان منوی تنظیمات وای-فای و یا بلوتوث را در همان بخش اعلانها باز کرده و برای این منظور باید وارد صفحه تنظیمات شوید.
حالت تیره رسمی
گوگل یک حالت تیره رسمی به سیستم عامل همراه خود افزوده که از بخش تنظیمات قابل دسترسی و فعال کردن است. این بار به جای اینکه برای اعمال حالت تیره تنها بر روی تصویر پس زمینه تمرکز شود، کاربران می توانند انتخاب کنند که حالت تیره یا حالت روشن همیشه فعال بوده و یا گوشی به صورت خودکار و بسته به زمان، تغییر از حالتی به حالت دیگر را انجام دهد. حالت تیره رسمی یکی از قابلیتهایی بود که کاربران همواره درخواست اضافه شدن آن به سیستم عامل اندروید را داشتند و با عرضه اندروید 9 پای این خواسته نیز برآورده شده است.
پشتیبانی از بریدگی صفحه نمایش
با باریکتر شدن روزافزون حاشیههای اطراف نمایشگر در گوشیهای هوشمند، بسیاری از تولید کنندگان ترجیح دادهاند تا همانند آیفون ایکس اپل از یک بریدگی در بالای صفحه نمایش برای تعبیه سنسورهای مختلف استفاده کنند. اسنشیال فون، هواوی پی 20، ایسوس ذنفون 5 و همچنین گوشی جذاب وان پلاس 6 از جمله گوشیهایی هستند که در بالای نمایشگر خود بریدگی دارند.
همان طور که انتظار می رفت، گوگل در اندروید 9 پای پشتیبانی رسمی از بریدگی نمایشگر را اضافه کرده و اگر این سیستم عامل جدید را نصب کردهاید حتی میتوانید وجود بریدگی در بالای نمایشگر را در گوشی استاندارد خود نیز امتحان کنید. برای این کار ابتدا باید حالت توسعه دهنده (Developer Mode) را فعال کنید و سپس با مراجعه با پایین صفحه در بخش developer options وارد قسمت Drawing شوید. در این قسمت کافیست تا بر روی Simulate a display with a cutout کلیک کنید تا صفحه نمایش گوشی خود را با یک بریدگی در بالای آن تحویل بگیرید!
ابزار اسکرینشات گرفتن بسیار کاربردی
گرفتن اسکرینشات از صفحه نمایش گوشیهای اندرویدی با ورود اندروید 9 پای بسیار راحتتر شده است و تنها کافیست تا کلید پاور را نگه داشته و سپس Screenshot را انتخاب کنید. این کار پیش از این کمی مشکلتر بود و باید کلید پاور و کاهش صدا را همزمان فشار میدادید تا اسکرینشات گرفته شود. البته کسانی که به این روش عادت کردهاند نیازی نیست نگران باشند چون کماکان امکان استفاده از این کلیدهای ترکیبی هم وجود دارد.
در کنار میانبر جدید برای اسکرینشات گرفتن، اندروید 9 پای یک قابلیت جدید نیز برای ویرایش اسکرینشات در اختیار کاربران قرار داده است. به محض اینکه اسکرینشات شما ذخیره شد، یک اعلان پیش نمایش از اسکرینشات ظاهر خواهد شد که یک دکمه ویرایش یا Edit هم در کنار آن وجود دارد. با لمس این دکمه یک ابزار ویرایشی ساده و در عین حال قدرتمند اجرا شده و به شما این امکان را می دهد تا قبل از به اشتراک گذاری اسکرینشات خود، آن را ویرایش و آماده کنید.
گوگل به سلامت کاربران اهمیت میدهد
گوگل برای کمک کردن به ترک عادت استفاده بیش از حد از گوشی هوشمند، برنامه Wellbeing را در اندروید 9 پای تدارک دیده است. این برنامه هنوز به صورت کامل آماده نشده و نسخه پایدار آن در دسترس نیست، اما کاربران علاقهمندی که از گوشیهای پیکسل استفاده می کنند میتوانند با ثبت نام در طرح بتای Digital Wellbeing این برنامه را امتحان کنند.
Wellbeing با رصد میزان استفاده کاربر از برنامههای مختلف آمار جالب و کاملی را در اختیار وی قرار می دهد تا آگاهی کافی نسبت به استفاده خود از گوشی داشته باشد. همچنین امکان زمانبندی برای برنامههای مختلف و تعیین حداکثر میزان مصرف هم وجود دارد تا بدین وسیله امکان استفاده بیش از حد از یک برنامه خاص وجود نداشته باشد. باز هم یادآوری می کنیم که برای تست این برنامه باید از گوشی پیکسل با سیستم عامل اندروید 9 پای استفاده کنید.
اضافه شدن حالت قفل برای امنیت بیشتر
گوگل در اندروید 9 پای برای بهبود امنیت کلی اطلاعات شما تلاش زیادی کرده است. اما بیشتر آنها در پس زمینه سیستم عامل انجام میشوند. هر چند که یک قابلیت جدید برای قفل کردن گوشی با فشردن تنها یک کلید نیز اضافه شده است. می توانید این قابلیت را طوری برنامهریزی کنید که در هنگام فعال کردن آن، اسکنر اثر انگشت یا سیستم تشخیص صوتی غیرفعال شده و برای باز کردن قفل گوشی تنها باید کد PIN یا الگوی امنیتی وارد شود.
برای فعال کردن کردن حالت قفل، ابتدا به تنظیمات یا Settings مراجعه کرده و سپس وارد بخش Security and Location شوید. در این بخش گزینه Lock Screen Preferences را لمس کرده و سپس کلید Show lockdown را به حالت فعال درآورید. بعد از انجام این کار هر زمان که مایل به قفل کردن گوشی به این روش بودید، کافیست کلید پاور را فشرده و سپس گزینه Lockdown را انتخاب کنید.
ناوبری مبتنی بر جسچر
با اندروید 9 پای این فرصت برای کاربران مهیا شده تا سه کلید ناوبری سنتی پایین نمایشگر را کنار گذاشته و از جسچرها برای کنترل بخشهای مختلف سیستم عامل گوشی خود استفاده کنند. تنها چیزی که در صفحه مشاهده خواهید کرد تنها یک دکمه مجازی هوم به شکل یک کپسول است. با لمس این دکمه مستقیماً به صفحه اصلی گوشی باز خواهید گشت. برای بازگشت به عقب می توانید این دکمه را به سمت راست بکشید، برای جابجا شدن بین برنامههای اخیر خود کافیست دکمه را به سمت چپ بکشید و در نهایت با کشیدن دکمه به سمت بالا می توانید برنامههای اخیر و یا همه برنامههای نصب شده بر روی گوشی را مشاهده کنید.
فقط وقتی که مایل هستید صفحه را بچرخانید
همان طور که می دانید گوشیهای هوشمند به دو صورت افقی و عمودی قابل استفاده هستند. با اینکه برای قفل شدن گوشی در یکی از این دو حالت معمولاً کلید ویژهای در نظر گرفته می شود، اما باز هم در بسیاری از مواقع نمی توانیم آن طور که دوست داریم از گوشی استفاده کنیم و مدام باید این کلید قفل شدن را فعال یا غیرفعال کنیم. در اندروید 9 پای گوگل سعی کرده تا دردسرهای این کار را کاهش دهد. به همین منظور هر زمان که نوع نمایش گوشی از افقی به عمودی یا برعکس تغییر کند، یک دکمه بر روی صفحه نمایش ظاهر خواهد شد که با لمس آن می توان حالت فعلی گوشی را قفل کرد.
به عبارت دیگر وقتی گوشی خود را از حالت عمودی به حالت افقی تغییر می دهید، یک دکمه بر روی صفحه ظاهر می شود که با فشردن آن گوشی در همین حالت قفل خواهد شد و تا زمانی که دوباره بر روی این دکمه لمس نکردهاید، از حالت قفل خارج نمی شود.
نمایش میزان شارژ باتری در صفحه Ambient Display
قابلیت Ambient Display باعث میشود که بدون نیاز به زدن هیچگونه کلیدی، وقتی گوشی را بلند می کنید صفحه نمایش آن روشن شود. با اینکه قابلیت نمایش میزان شارژ باتری در این صفحه چیز جدیدی نیست و پیش از این در گوشیهای سامسونگ، موتورولا، ال جی و وان پلاس دیده شده، اما گوگل این بار آن را به صورت رسمی به اندروید 9 پای اضافه کرده و کاربران گوشیهای پیکسل هم می توانند در کنار سایرین از فواید این ویژگی بهره ببرند.