در فضای فعلی گوشیهای هوشمند با اندازهها و رنگهای مختلف، متفاوت بودن خیلی دشوار است. فقط تعداد کمی از کمپانیها هستند که میتوانند با تغییراتی پایهای یک تفاوت معنا دار را توسط محصول خود ارائه دهند.
و مایکروسافت یکی از این کمپانیها است.
و این تغییر جدید کوانتینیوم «Continuum» می باشد. که ممکن است به شما اجازه دهد تمام زندگیتان را بدون نیاز به یک کامپیوتر شخصی اداره کنید. اما شرط هایی نیز وجود دارد.
ایده پشت کوانتینیوم بسیار ساده است. میتوان گفت که این ویژگی بسطی از مسیری است که مایکروسافت سالها پیش در زمینه اپهای یونیورسال برای ویندوز ۱۰ در پیش گرفت. ایده کلی اپهای یونیورسال این است که اپ شما به اندازه صفحه دستگاه در بیاید: مایکروسافت ورد روی گوشیها بیشتر در حالت portrait استفاده میشود و خیلی از منوها و دیگر جزئیاتی که در گوشی نامربوط به نظر میرسند را حذف میکند، در حالی که ورد در یک مانیتور ۲۰ اینچی ظاهری کاملاً متفاوت دارد. با این حال هر دوی اینها یک اپ هستند: مایکروسافت ورد.
توسط کوانتینیوم شما قادر خواهید بود که گوشی خود را به یک مانیتور وصل کنید و با استفاده از اپهای یونیورسالی که روی گوشی خود نصب کردهاید از تمام امکانات و اپهای گوشی خود روی صفحه نمایشی بزرگتر و با امکانات بیشتر استفاده کنید.
در مرکز تمام این اتفاقات پورت تصویر مایکروسافت قرار دارد. اتصالی بین گوشی و مانیتور شما. پورتی کوچک که از یک سمت توسط اتصالی از نوع USB-C به گوشی شما و از طرف دیگر توسط اتصالی از نوع DisplayPort یا HDMI به مانیتور متصل میشود. همچنین دو پورت USB روی این دستگاه قرار دارد تا بتوانید ماوس و کیبورد خود را نیز به گوشی متصل کنید. بعد از این کارها حتی قادر خواهید بود که برای جابهجایی بین اپهایتان از alt+tab استفاده کنید.
آیا توسعهدهندگان از اپهای یونیورسال پشتیبانی خواهند کرد؟
با تمام این دستگاههای اضافی بالاخره میتوانید از اپهای یونیورسال استفاده کنید… و این همانجایی است که قسمتهای واضح این ایده به پایان میرسند. تا به حال میدانیم که فیسبوک از ایده اپهای یونیورسال پشتیبانی میکند و در حال ساخت اپهای یونیورسال برای فیسبوک، مسنجر و اینستاگرام است، و بازیهایی همچون Candy Crush Soda Saga نیز در این گروه هستند، اما این سوال که چه تعداد دیگری از توسعهدهندگان از این ایده پشتیبانی خواهند کرد جوابی ندارد. طبیعتاً مایکروسافت تمام اپهای خود را در همین ساختار پیادهسازی میکند پس احتمالاً حداقل اپهای اولیه گوشی در زمان انتشار لومیا ۹۵۰ در نوامبر دارای این قابلیت خواهند بود.
آیا گوشیها توانایی این همه پردازش را دارند؟
موضوع مهم دیگر توانایی گوشیها است. آیا سری پردازنده Snapdragon 8xx به اندازه کافی برای پردازش این عملیات قوی خواهد بود؟ وجود سردکننده مایع در دستگاه لومیا ۹۵۰ که مجهز به پردازنده Snapdragon 808 است نشان دهنده این بار سنگین پردازشی روی این گوشی است. در ذهن داشته باشید که در حالی که دسکتاپ جدید شما با مانیتور بزرگ ۲۰ اینچی و کیبورد و ماوستان در حال فعالیت است گوشیتان هنوز هم به عنوان دستگاهی جدا کار میکند و شما میتوانید پیامک بفرستید، زنگ بزنید و مانند همیشه از گوشیتان استفاده کنید و این همان باری است که پردازنده دستگاه باید به دوش بکشد.
نتیجهگیری
شرطهای زیادی در مورد این قابلیت جدید ویندوز، Continuum، وجود دارد اما یک چیز مسلم است: همه افراد از نرمافزار AutoCAD روی سیستمشان استفاده نمیکنند و افراد زیادی نیز نیستند که ویدیوهای خود را در نرمافزاری مانند Sony Vegas یا نرمافزارهای مشابه ویرایش کنند. اما خیلی از افراد هستند که با استفاده از دسکتاپشان در وب به گشت و گذار میپردازند به شبکههای اجتماعی میروند و ویدیو و عکس نگاه میکنند و همه ما میدانیم که این فعالیتها به توان پردازشی بالایی نیاز ندارد.
Continuum به شما اجازه خواهد داد که بدون نیاز به صرف صدها دلار برای یک کامپیوتر شخصی از صفحه گوشیتان فراتر بروید و داشتن یک کامپیوتر شخصی را امتحان کنید. شاید بتوان به این اتفاق یک انقلاب گفت چون مایکروسافت با این کار در حال نابودی کامپیوترهای دسکتاپی است که خودش سالها پیش به وجود آورد و شاید بتوان گفت با این کار در حال آزاد کردن کاربرانش است.
مدیر عامل اجرایی مایکروسافت، ساتیا نادلا، در قسمت پایانی رویداد بزرگ امروز مایکروسافت گفت «هیچ دستگاهی تا ابد مورد استفاده قرار نخواهد گرفت». بالاخره بعد از سالها پشت کردن به بازار موبایلها و بعد از سالها انکار اتفاقات بازار موبایل توسط مدیر عامل اجرایی سابق این شرکت، استیو بالمر، به نظر میرسد که مایکروسافت در نهایت حقیقت جهان امروز را پذیرفته است، این حقیقت که کامپیوتر اول هر کاربر، گوشی او است. و Continuum نتیجه این نگرش و درک جدید مایکروسافت از جهان جدید است و درهای زیادی را به سوی نوآوری و آیندهای درخشانتر برای گوشیهای موبایل باز میکند.
و این بار مایکروسافت در این زمینه پیشرو شده و در حال انجام کاری است که اپل و گوگل حتی به آن فکر هم نکرده بودند یا شاید توانایی انجام آن را نداشتند.
اگر Continuum موفق شوند این شرکتها نیز مجبور میشوند خودشان را وارد این بازی کنند.