صنعت بازی های موبایل کم کم در حل تبدیل شدن به یک صنعت بزرگ است و هیچ شکی در این مسئله نیست. با قدرتمند شدن روز افزون گوشی های هوشمند، این ابزارها در واقع تبدیل به یک کامپیوتر قابل حمل شده اند و بنابراین توسعه دهندگان منابع سخت افزاری زیادی را برای ساخت بازی های خود در اختیار دارند. در چند وقت اخیر شاهد پورت برخی بازی های محبوب کنسولی (مانند PUBG) بر روی گوشی های هوشمند بوده ایم، اما در کنار این بازی ها، عناوین اختصاصی پلتفرم های موبایل نیز با گرافیک خیره کننده و نرخ فریم بسیار مناسب به خوبی توانسته اند نظر گیمرها را به خود جلب کنند.
حال مسئله این است که آیا شما گوشی هوشمند قدرتمند و مناسبی برای اجرای بازی های سنگین در اختیار دارید یا نه؟
اواخر سال گذشته، کمپانی شناخته شده ریزر (Razer) رسماً وارد بازار گوشی های هوشمند شد و اولین گوشی خود به نام ریزر فون (Razer Phone) را عرضه کرد. اما از آن زمان به بعد شرکت های مختلفی اقدام به معرفی گوشی های گیمینگ اختصاصی خود کرده اند و در تازه ترین مورد نیز کمپانی تایوانی ایسوس به صورت رسمی گوشی ایسوس راگ فون (Asus ROG Phone) را معرفی کرده است. همان طور که از نام این گوشی نیز می توان متوجه شد، راگ فون قرار است بخشی از اکوسیستم سخت افزار گیمینگ راگ (مخفف Republic of Gamers به معنی جمهوری گیمرها) باشد. مطابق انتظار راگ فون از سخت افزاری بسیار قدرتمند برخوردار بوده و البته قابلیت ها و ویژگی های مختلفی نیز مخصوص گیمرها در نظر گرفته شده تا لذت انجام بازی های موبایلی را دو چندان کند.
طراحی و صفحه نمایش
گوشی ایسوس راگ فون در همان نگاه اول به عنوان یک ابزار گیمینگ خود را به شما نشان می دهد و طراحی آن به شکلی کاملاً مناسب انجام شده است. بدنه تمام فلزی با کاور پشتی شیشه ای با خطوط شکسته ای که در آن طراحی شده، کاملاً نمایانگر یک محصول گیمینگ است. بخش مشبکی که در پشت بدنه تعبیه شده، باعث می شود تا از خنک شدن مناسب پردازنده اطمینان داشته باشید و بتواند بدون نگرانی از این بابت، بازی های را با نهایت نرخ فریم و گرافیک اجرا کنید. دو بلندگو در جلوی بدنه قرار دارد که خروجی صدای استریو را ارائه می دهند، اما اگر از کسانی هستید که عادت دارند در هنگام بازی از هدفون استفاده کنند، نگران نباشید چون جک 3.5 میلی متری هدفون هنوز در این گوشی به چشم می خورد و در کنار پورت USB Type-C در پایین بدنه تعبیه شده است.
این گوشی مجهز صفحه نمایش امولد با نسبت ابعاد 18:9 است و نرخ نوسازی آن نیز بسیار فوق العاده و برابر 90 هرتز می باشد. با اینکه مطمئناً در زمینه نرخ نوسازی، ایسوس راگ فون نمی تواند در برابر ریزر فون با نرخ نوسازی 120 هرتز حرفی برای گفتن داشته باشد، اما فراموش نکنیم که در این محصول به جای نمایشگر LCD از پانل امولد استفاده شده است که مزیت بسیار بزرگی است. در مجموع دستاورد ایسوس در بخش صفحه نمایش بسیار چشمگیر است و بی صبرانه منتظریم تا کیفیت نمایشگر راگ فون را از نزدیک مشاهده کنیم.
اما در اینجا به کی از مزایای بزرگ ایسوس راگ فون و نکات برجسته طراحی آن می رسیم. این گوشی دارای دکمه های تریگر در کناره قاب خود می باشد که با در دست گرفتن آن به صورت افقی، می توانید مانند یک دسته بازی کنسولی از گوشی استفاده کنید! خوشبختانه می توان هر یک از این دکمه ها را به صورت دلخواه برنامه ریزی کرده و عملکرد مورد نظر خود را به آن ها نسبت داد. به عبارت دیگر ایسوس تمام تلاش خود را کرده تا دسته بازی کنسولی را در گوشی شبیه سازی کند و بالاخره امکان انجام بازی های شوتر را با دقت بالا مهیا نماید. وقتی هم که مشغول بازی نیستید، دکمه های تریگر را می توانید به عنوان میانبرهایی برای اپلیکیشن های مختلف مورد استفاده قرار دهید. ایسوس همچنین ادعا کرده که سیستم لمسی گوشی به شکلی بهبود یافته که بتواند ویبره و لرزش کنترلرهای معمولی را به خوبی شبیه سازی کند.
مشخصات سخت افزاری و دیگر قابلیت ها
همه وقتی می بینند یک گوشی لقب گیمینگ را با خود یدک می کشد، انتظار دارند آخرین و قدرتمندترین قطعات سخت افزاری بازار در آن به کار گرفته شده باشد که البته انتظار کاملاً به جایی است. با توجه به همین مسئله، ایسوس در گوشی گیمینگ خود از تراشه پردازشی قدرتمند اسنپدراگون 845 استفاده کرده که دارای هشت هسته پردازشی فرکانس 2.96 گیگاهرتز است. در کنار این پردازنده پرقدرت، حافظه رم 8 گیگابایتی نیز برای راگ فون در نظر گرفته شده که آن را قادر به اجرای بازی ها با بالاترین کیفیت و پشتیبانی بسیار خوب از قابلیت مولتی تسکینگ، می کند. در زمینه فضای ذخیره سازی هم ایسوس راگ فون در دو مدل مختلف با ظرفیت های 128 و 512 گیگابایتی تولید شده که کاربران می توانند با توجه به نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب کنند.
یکی دیگر از بخش هایی که کاربران گوشی های هوشمند همواره توجه ویژه ای به آن دارند، دوربین است. در این زمینه ایسوس راگ فون در پشت بدنه خود مجهز به یک ماژول دوربین دوگانه می باشد که لنز اصلی آن 12 مگاپیکسلی بوده و یک لنز ثانویه 8 مگاپیکسلی با زاویه دید 120 درجه هم آن را همراهی می کند. در جلوی بدنه نیز شاهد به کارگیری یک دوربین 8 مگاپیکسلی هستیم که برای عکاسی سلفی و برقراری تماس های ویدیویی کافی به نظر می رسد.
همه این قطعاتی که اشاره کردیم، انرژی مورد نیاز خود را از یک باتری 4000 میلی آمپر ساعتی تأمین می کنند که طول عمر نسبتاً خوبی خواهد داشت، مگر اینکه بخواهید تمام وقت درگیر بازی های آنلاینی مانند Fortnite باشیدکه در این صورت هیچ گوشی هوشمند با هیچ نوع باتری ای نمی تواند جوابگوی شما باشد!
اما بدون تردید جالب ترین نکته در مورد ایسوس راگ فون، لوازم جانبی متعددی است که برای آن طراحی شده و می تواند تجربه متفاوتی را از انجام بازی های موبایلی برای شما به ارمغان بیاورد. به عنوان مثال، امکان استفاده از خنک کننده AeroActive بر روی این گوشی گیمینگ وجود دارد که می توان آن را از طریق یک پورت اختصاصی در کنار بدنه، به گوشی متصل کرد. بدیهی است که این ابزار جانبی از لحاظ زیبایی شناسی ظاهر گوشی را خراب می کند، اما وقتی وسط یک بازی و رقابت حساس هستید و گوشی به شدت داغ شده، مطمئناً بیش از آنکه ظاهر گوشی برایتان اهمیت داشته باشد، خنک کردن آن اولویت خواهد داشت. البته یکی از مزایایی مهم این ابزار خنک کننده این است که در پایین آن پورت های شارژ و هدفون نیز تعبیه شده که در حالت افقی اصلاً مزاحمتی برای کاربر ایجاد نمی کند و بدین صورت می توان در حین بازی کردن از این دو پورت به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
یکی دیگر از لوازم جانبی خوبی که برای ایسوس راگ فون طراحی شده، Mobile Desktop Dock است که به شما اجازه می دهد گوشی را به یک مانیتور 4K و همچنین صفحه کلید و ماوس وصل کرده و بدین ترتیب از آن به عنوان یک رایانه شخصی استفاده کنید، مشابه با کاری که سامسونگ در DeX انجام داده بود.
TwinView Dock هم یکی دیگر از ابزارهای جانبی ایسوس راگ فون است که با اضافه کردن یک نمایشگر دوم به گوشی، آن را به یک کنسول قابل حمل مانند نینتندو 3DS تبدیل می کند. با اتصال این وسیله به ایسوس راگ فون، دو نمایشگر در آن واحد روشن خواهند بود و توسعه دهندگان بازی این امکان را دارند تا از امکانات هر دو صفحه نمایش به طور مستقل در بازی های خود استفاده کنند. همچنین می توانید از این دو صفحه برای کار کردن همزمان با چند برنامه نیز استفاده کنید. این نمایشگر اضافی دارای یک باتری 6000 میلی آمپر ساعتی مجزا است و نیازی نیست نگران تمام شدن زود هنگام شارژ باتری گوشی خود باشید.
در نهایت، بد نیست به Wi-Fi Dock هم اشاره کنیم که به شما اجازه می دهد تصویر نمایشگر گوشی را به صورت بی سیم به تلویزیون اتاق نشیمن خود منتقل کرده و از کار کردن با یک نمایشگر بسیار بزرگ تر لذت ببرید.
قیمت و تاریخ عرضه
هنوز هیچ قیمتی برای ایسوس راگ فون اعلام نشده، اما با توجه به مشخصات سخت افزاری گوشی و تاریخچه محصولات برند راگ، انتظار نداریم با یک محصول ارزان قیمت روبرو باشیم. ظاهراً داک ها و ابزارهای جانبی اشاره شده هم به صورت جداگانه قابل خریداری خواهند بود، اما خوشبختانه خنک کننده AeroActive به صورت پیش فرض در جعبه محصول قرار خواهد داشت.
در مورد زمان عرضه این گوشی هم تنها چیزی که می دانیم این است که در سه ماهه سوم 2018 روانه بازار خواهد شد. مطمئناً این فاصله زمانی نسبتاً زیاد به ریزر نیز فرصت کافی را می دهد تا نسخه دوم ریزرفون را معرفی کرده و از غافله عقب نماند.