انسان ها معمولا بر این باورند که اگر اعضای خانوادهاشان مدت زیادی زندگی کرده اند، پس ممکن است طول عمر آن ها نیز زیاد باشد. اما همانطور که می دانیم احتمال بیماری های گوناگون (نظیر سرطان، دیابت، آلزایمر و…) در سنین پیری بسیار زیاد است. وجود این بیماری ها باعث شده تا در تخمین مدت زمان زندگی خود ناتوان باشیم.
اما در آگوست سال 2018، اخبار جدیدی از تحقیق دانشمندان منتشر شد که ما را یک قدم به این جواب نزدیک کرد.
سابقهی خانوادگی، نقش مهمی در تعیین طول عمر شما دارد
ژن های موجود در بدن افراد، اطلاعات زیادی دربارهی آن ها به ما می دهند. به طور مثال اگر در خانوادهی شما، سابقه ی دیابت نوع 2 وجود دارد، احتمال این که شما نیز به این بیماری مبتلا شوید، وجود خواهد داشت.
البته افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند هم می توانند طول عمر زیادی داشته باشند، اما در دوران پیری بیشتر از سایرین در معرض خطر قرار دارند. به طور مثال اشخاصی که به دیابت مبتلا هستند بیشتر از بقیه در معرض ابتلا به حمله ی قلبی قرار می گیرند.
برخی دیگر از بیماری ها مانند آلزایمر با افزایش سن بروز کرده و وجود آن در سوابق خانوادگی، در کاهش طول زندگی انسان ها نقش مهمی ایفا می کند. به طور کلی باید بگوییم افرادی که در سوابق خانوادگی خود بیماری های خاص دارند، بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به بیماری ها قرار می گیرند.
در سال 2016 مطالعهای صورت گرفت که بر اساس آن می توان گفت رابطهی مستقیمی بین طول عمر والدین و فرزندان وجود دارد.
مقاله ای در نشریه ی دانشگاه کاردیولوژی آمریکا منتشر شد که به نتایج جدیدی در خصوص مسئله ی طول عمر اشاره داشت. طبق یاقته های این مقاله، سلامت قلبی والدین، نقش بسیار مهمی در سلامت قلب فرزندان دارد. والدینی که بیش از 70 سال بدون داشتن مشکل قلبی زندگی کرده اند، خطر ابتلا بیماری های قلبی در فرزندشان به ویژه در سنین پایین را تا 17 درصد کاهش داده اند.
البته این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر والدین شما عمر طولانی نداشته اند، به این معنا نیست که شما هم به سرنوشت آن ها دچار خواهید شد. محققین بر این باورند که داشتن سبک غذایی سالم و فعالیت های بدنی بهترین راه برای تضمین سلامت قلب شماست و همچنین این کار باعث میشود که بتوانید مرزهای 70 سالگی را نیز رد کنید.
پزشکان معتقد هستند که عمر طولانی مادران نقش بسیار مهم و عمدهای در طول عمر دخترها دارد.
تحقیقات دانشمندان در سال 2018 حاکی از وجود یک رابطهی مستقیم بین طول عمر مادرها و دخترهایشان می باشد. این بررسی ها بر روی 22 هزار زن صورت گرفته است و نتیجه ای که از این تحقیقات حاصل شده، نشان می دهد که زنانی که مادر هایشان تا 90 سالگی و یا بیشتر زندگی کرده اند، 25 درصد بیشتر از سایر افراد شانس این را دارند که حداقل تا 90 سال زندگی کنند.
این تحقیقات همچنان کشف کرده است که هر چقدر زنان در سلامت فکری بیشتر باشند، طول عمر آن ها نیز به مراتب بیشتر خواهد بود. خانم هایی با این ویژگی حتی از ابتلا به بیماری های خطرناکی مانند دیابت و حمله ی قلبی نیز در امان هستند.
دکتر Aladdin Shadyab، شخصی که سرپرست این تحقیق بوده اضافه کرد: زنانی که مستقل هستند و فعالیت های روزانهای مانند حمام، پیاده روی و کوهنوردی انجام می دهند و یا افرادی که به سرگرمی هایی که دوست دارند مانند، گلف بدون هیچ محدودیت و فشاری می پردازند، قطعا طول عمر بیشتر خواهند داشت.
مدت زیادی است که علم ثابت کرده، طول عمر با والدین رابطهی مستقیم دارد. اما باید بدانیم که ژنها نیز در این مورد بسیار نقش عمده ای را ایفا میکنند اما ثابت کردن این موضوع برای محققین و دانشمندان بسیار سخت بوده است.
البته که تحقیقات اخیر، ارتباط جدیدی از طول عمر مادرها و زنان کشف کرده، اما نکتهای که باید بدانید این است که مراقبت از بدن با ورزش، داشتن سبک غذایی سالم و اهمیت دادن به سلامت روان بیشتر از هر چیز دیگری در زندگی شما تاثیرگذار خواهد بود.