پاور بانک دستگاهی قابل حمل است که از آن به عنوان منبع تغذیه برای تجهیزات الکترونیکی از قبیل انواع موبایل و تبلت، انواع لپ تاپ و نوت بوک و غیره استفاده میشود. از این دستگاه در گذشته فقط برای شارژ انواع موبایل استفاده میشد، ولی امروزه از تنوع بسیار زیادی از لحاظ کاربرد، ویژگیهای ظاهری و قیمت برخوردار است و روز به روز به انواع آن افزوده میشود، به همین دلیل برای انتخاب یک پاور بانک مناسب، باید اطلاعات کاملی در مورد آن بدست آورید.
کاربردهای پاور بانک
امروزه با افزایش قدرت پاور بانکها، از این دستگاهها مانند یو پی اس برای کاربردهای مختلفی استفاده میشود. با این تفاوت که دستگاههای پاور بانک موجود در بازار از نظر سایز و وزن کوچکتر و سبکتر هستند و برخلاف دستگاههای یو پی اس که معمولا خروجی 220 ولت میدهند؛ از رنج ولتاژ متنوعتری برخوردارند، به خصوص پاور بانکهای 5.2 ولت که بیشترین کاربرد را برای شارژ انواع موبایل و تبلت دارند. در ادامه به توضیح مختصری در مورد دستگاه UPS و سپس به کاربردهای متنوع پاور بانک در مقایسه با آن میپردازیم.
یو پی اس چیست؟
UPS مخفف عبارت Uninterruptible Power Supply، به معنای منبع تغذیه بدون وقفه است.
یو پی اس یک منبع تغذیه الکترونیکی بوده که وظیفه اصلی آن، تامین بدون وقفه توان مورد نیاز بار مصرفی است، این دستگاه دو کاربرد اساسی دارد که به شرح زیر است:
- این سیستم بین برق شهر و دستگاه مصرف کننده قرار گرفته و علاوه بر تثبیت و تنظیم برق شبکه مانع از نفوذ نویز و اختلالات شبکه به تجهیزات حساس مصرف کننده میگردد.
- همچنین یو پی اس به عنوان منبع توان بدون وقفه با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری، برق مورد نیاز تجهیزات مصرف کننده را تامین میکند.
در حقیقت استفاده از یک انرژی پشتیبان مانند سیستم تامین انرژی بدون وقفه (UPS) شما را قادر میسازد که بر بیشتر مشکلات ناشی از برق شهر فایق آیید و همچنین محافظت در برابر قطع کلی برق را برای بسیاری از دستگاهها و تجهیزات خود بدست آورید.
همانطور که گفته شد، برای پاور بانک نیز کاربردهای گستردهای وجود دارد. از جمله مهمترین آنها میتوان به استفاده از این دستگاه برای تامین شارژ انواع دوربین مداربسته بیسیم قابل شارژ اشاره نمود که در ادامه این مطلب و در بخش “نقش پاور بانک و مودم همراه در انتقال تصویر دوربین مداربسته بیسیم” به توضیح کامل آن میپردازیم.
انواع پاور بانک
به طور کلی میتوان پاور بانکها را به سه دسته مهم تقسیم نمود که عبارتند از:
- پاور بانکهای شارژی معمول که در سایزها و ظرفیتهای مختلف در بازار وجود دارند و توانایی شارژ کردن اکثر دستگاههای دیجیتال را داشته و تنها قابلیت شارژ شدن از طریق کابل یو اس بی و ذخیره برق شهری را دارند. این پاور بانکها از تنوع بسیار بالایی از نظر قیمت و سایر مشخصات ظاهری و فنی برخوردار هستند.
- پاور بانک خورشیدی نوعی دیگر است که دارای پنل فتوولتائیک بوده و میتواند باتری داخلی خود را زمانی که مقابل نور مستقیم خورشید قرار میگیرد، شارژ کند. البته قابلیت شارژ شدن از طریق کابل یو اس بی در مواقعی که دسترسی به نور خورشید نباشد مثلا در شب را نیز داراست.
- مدل دیگری از این دستگاه، پاور بانک و مودم همراه است که در ادامه به معرفی این دستگاه میپردازیم.
پاور بانک و مودم همراه
پاور بانک و مودم همراه یا پاور بانک مودم دار، نسل جدیدی از دستگاههای پاور بانک هستند که همزمان مودم سیم کارت خور نیز میباشند. در این دستگاه ترکیبی، مودم و پاور بانک در کنار هم قرار گرفتهاند و از مزایای این محصول میتوان به قیمت و وزن پایینتر آن نسبت به دو کالای مودم و پاور بانک جدا از هم اشاره نمود.
در ادامه به معرفی برخی از کاربردهای این دستگاه سودمند میپردازیم.
نقش پاور بانک و مودم همراه در تامین شارژ
انواع مودم همراه با توجه به خاصیت قابل حمل بودن، نیاز به تامین برق در مواقع ضروری دارند و میتوانند از باتری داخلی این دستگاه ترکیبی به عنوان منبع تغذیه دایمی و قابل شارژ خود استفاده کنند.
نقش پاور بانک و مودم همراه در انتقال تصویر دوربین مداربسته بیسیم
یکی از کاربردهای مهم انواع مودم، انتقال تصویر دوربین مداربسته بیسیم است. در مناطقی که دسترسی به خط تلفن ثابت یا اینترنت ADSL وجود ندارد، برای انتقال تصویر دوربین مداربسته بیسیم میتوان از مودم همراه یا مودم سیم کارت خور استفاده نمود.
این دوربینها که معمولا شامل انواع دوربین مداربسته وایرلس و دوربین مداربسته بیسیم هستند، قادر به اتصال به اینترنت مودم به صورت بدون سیم و از طریق وای فای خواهند بود. خود این دستگاهها از نوع دوربین شارژی هستند ولی برای استفاده طولانیمدتتر از آنها، میتوان از پاور بانک این دستگاه ترکیبی استفاده و برق مورد نیاز دوربین را فراهم نمود.
البته نوعی از دوربینهای مدار بسته به نام دوربین سیم کارت خور وجود دارند که دیگر نیاز به هیچگونه مودم برای انتقال تصویر ندارند و از طریق سیمکارت داخلی خودشان قادر به انتقال تصویر میباشند. اما میتوان از پاور بانک نیز برای شارژ بیشتر این دستگاه استفاده نمود.
معرفی یک نمونه از پاور بانک و مودم همراه 4G از شرکت شیائومی
شرکت شیائومی یکی از معروفترین انواع پاور بانک و مودم همراه 4G را تا به امروز تولید نموده است. این شرکت با گسترش دامنه فعالیتهای خود و با همکاری شرکتهای کوچک و بزرگ دیگر توانسته محصولات متنوعتری در زمینههای مختلف روانه بازار نماید که در این زمینه میتوان به محصولاتی ترکیبی از چند گجت متفاوت اشاره نمود. از بهترین ویژگیهای این محصولات ترکیبی، قیمت پایینتر آنها نسبت به خرید تک تک آن کالاها و همچنین کم جا و مناسب سفر بودن آنها است.
یکی از زمینههای فعالیت برند Xiaomi تولید انواع پاور بانک و شارژرهای همراه بوده و شیائومی در تولید این نوع محصولات نیز اقلام متفاوت و جالبی تولید و به بازار عرضه نموده است.
یکی از انواع پاور بانکهایی که شیائومی از ترکیب دو گجت، روانه بازار کرده است مدل “ZMi MF855 4G WiFi Router” نام دارد. این محصول را میتوان یک گجت فوق العاده کارآمد و استثنایی با ویژگیهای زیر توصیف نمود.
مشخصات کلی
- طراحی ساده اما زیبا و جذاب
- کم حجم و قابل حمل بودن
- دارا بودن دو قابلیت پاور بانک و مودم همراه
- آنتن دهی قویتر نسبت به گوشیهای موبایل
- ظرفیت 7800 میلی آمپری با قابلیت شارژ سریع
- خروجی 5.1V و 2.1A
- پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت 4G
- پشتیبانی از سیم کارتهای اپراتورهای مختلف
- حداکثر سرعت دانلود 120Mbps و حداکثر سرعت آپلود 50Mbps
- قابلیت استفاده مداوم به مدت تقریبی 54 ساعت با یک بار شارژ
- قابلیت اتصال به 10 دستگاه به صورت بی سیم
- ابعاد : 22 × 75 × 105 میلی متر
- وزن : 217 گرم
- جنس بدنه : از جنس پلاستیک ABS که باعث شده هنگام در دست گرفتن احساس خوب و لطیفی به شما منتقل شود.
- نوع طراحی و ابعاد آن، باعث شده بتوان ZMi MF855 را در حالت ایستا قرار داده و از پورتهای بالای آن به آسانی استفاده نمود.
در نهایت شما به سادگی میتوانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی پاساک به بررسی محصولات برندهای مختلف پاور بانک پرداخته و بهترین گزینه را خریداری نمایید.