بر اساس گزارش فایننشال تایمز، شرکت کوالکام که در زمینه تولید تراشههای پردازشی موبایل بسیار شناخته شده است، در پی مشاجرات حقوقی خود با اپل، از دادگاههای چین خواسته تا فروش گوشیهای آیفون 10 اس، آیفون 10 اس مکس و آیفون 10 آر را در این کشور ممنوع کنند. این درخواست در حالی مطرح شده که همین چند روز پیش کوالکام موفق شد حکم ممنوعیت موقت فروش مدلهای قدیمیتر آیفون را در کشور چین به دست آورد.
اوایل هفته جاری، دادگاه شهر فوژو در چین اعلام کرد که به نظر میرسد اپل دو پتنت ثبت شده به نام کوالکام در زمینه تغییر اندازه عکسها و مدیریت برنامهها را نقض کرده است. در حالی که هنوز هیچ حکم رسمیای مبنی بر نقض پتنتها صادر نشده است، اما دادگاه مذکور با توجه به شواهدی که به دست آورده تصمیم گرفت تا به طور موقت فروش و واردات گوشیهای آیفون 6 اس، 6 اس پلاس، 7، 7 پلاس، 8، 8 پلاس و آیفون ایکس اپل را که همگی از پتنتهای مورد بحث سود بردهاند، متوقف کند.
اپل نیز در ادامه درخواست تجدید نظر کرده و اساساً حکم اولیه دادگاه را نادیده گرفته است. این شرکت به فروش تمامی مدلهای آیفون در کشور چین ادامه داده و این استدلال را مطرح کرده است که حکم دادگاه تنها شامل دستگاههایی است که از آی او اس 11 استفاده میکنند. در واقع از آنجا که تمامی مدلهای ممنوعه در حال حاضر قابلیت اجرای آی او اس 12 را دارند، اپل ادعا کرده که با توجه به عدم نقض پتنتها در سیستم عامل جدید، فروش آیفونها نیز مشکلی ندارند. البته به گفته فایننشال تایمز، اپل در این مورد کاملاً ریسکی عمل کرده زیرا دادگاه در حکم خود هیچ اشارهای به یک سیستم عامل خاص نکرده و تنها نام مدلها را به عنوان دستگاههای ممنوعه اعلام کرده است.
همان طور که اشاره کردیم هنوز حکمی رسمی درباره تخلف اپل در نقض پتنتهای کوالکام صادر نشده است اما همین ممنوعیت فروش گوشیهای آیفون میتواند باعث شود تا اپل به صورتی جدی پای میز مذاکره بنشیند. این اولین بار نیست که شرکتهای فعال در زمینه فناوری بر علیه یکدیگر در دادگاه اقامه دعوا میکنند و اپل نیز پیش از این چندین بار در دادگاههای مختلف به پیروزی رسیده است. شکایت کوالکام از اپل مبنی بر نقض پتنتهای این شرکت پس از آن رخ داد که اپل کوالکام را متهم کرد با توجه به جایگاهی که در بازار تراشههای پردازشی دارد، از پرداخت هزینههای حق امتیاز سر باز میزند. شایان ذکر است که کشورهای مختلفی از جمله ایالات متحده و کره جنوبی، کوالکام را به در پیش گرفتن رفتارهای انحصار طلبانه و گران فروشی قطعات به تولید کنندگان گوشی متهم کردهاند.