ثروت جف بیزوس موسس آمازون به رقم باورنکردنی 140 میلیارد دلار میرسد که او را با اختلاف در رتبه اول ثروتمندترین افراد جهان قرار داده است. رقم این ثروت به قدری زیاد است که افراد عادی نمیتوانند تصور درستی از آن داشته باشند. برای این که درک بهتری از درآمد موسس آمازون داشته باشید بهتر است بدانید که او در سال 2018 در هر دقیقه 149 هزار دلار درآمد داشته است. اما جف بیزوس آن طور که از یک میلیاردر انتظار میرود انسان مودب و خوش اخلاقی نیست، عملکرد او در تجارت، رفتار با زیردستانش و کارهایی که در زندگی شخصی و خانوادگی انجام داده است نشان میدهد که او برای رسیدن به اهدافش هر کاری انجام میدهد. در واقع ثروتمندترین مرد جهان و موسس آمازون حقایق تاریک و تکان دهندهای در زندگی خود دارد و آگاهی از آنها میتواند شما را به شناخت بهتری از شخصیت واقعی جف بیزوس برساند.
او دوست دارد همه را تحت کنترل داشته باشد
پروفسور نوئل تیشی از دانشگاه میشیگان در مصاحبهای با اخبار CBS بیزوس را “فردی با عادت کنترل بیمارگونه” و آمازون را یک “نمایش تک نفره” توصیف کرد. Business Insider در مقالهای ماجرای یک مهندس در آمازون به نام استیو یگه را روایت میکند که در توصیف موسس آمازون میگوید او چنان به سختگیری و کنترل کردن علاقمند است که بقیه افراد سختگیر در مقابل او مثل یک هیپی معتاد و بیخیال به نظر میرسند! البته یگه به این مساله هم اذعان میکند که بیزوس فوق العاده باهوش و بسیار از زمان خود جلوتر است اما هرگز از سختگیری نسبت به کارمندانش دست برنمیدارد. او در سال 2002 به تیم مهندسی آمازون دستور داد که سیستمها را به طور کامل از پایه بازسازی کنند تا روی همه پلتفرمها به راحتی قابل دسترسی باشند و هر کسی که از عهده این کار برنیاید اخراج خواهد شد.
او همیشه به کارمندانش اهانت میکند
برد استون نویسنده کتاب “فروشگاه همه چیز” شرح میدهد که بیزوس وقتی ببیند کارمندانش با استانداردهای او فاصله دارند به شکل غیرقابل کنترلی عصبانی میشود، رگهای روی سرش باد میکند و سخنان توهین آمیزی به زبان میآورد. کارمندان سابق آمازون مجموعه جالبی از این سخنان توهین آمیز موسس آمازون را گردآوری کردهاند مثل “چرا زندگی مرا تلف میکنی؟”، “متاسفم که امروز قرصهای حماقتم را نخوردهام!” از این دست عصبانیتها و اهانتها ممکن است در هر محیط کاری پیش آید اما مساله اینجاست که استانداردهای جف بیزوس بسیار بالا است و کارمندان آمازون اگر بلافاصله راه حل و جوابی برای مشکل در آستین نداشته باشند هدف حمله رئیس سختگیر خود قرار میگیرند.
موسس آمازون به کارهای خیر علاقهای ندارد
برای مردی که روزانه 28 میلیون دلار درآمد دارد شاید کمک به مستمندان و شرکت در کارهای خیریه و بخشیدن قسمت کوچکی از ثروت هنگفتش مساله مهمی نباشد اما جف بیزوس رابطه عجیبی با کارهای خیر دارد. او در مصاحبهای در سال 2018 بیان کرده بود که تنها محلی که برای صرف ثروتش تصور میکند هزینه کردن آن برای کمپانی فضایی Blue Origin است. به گزارش AOL در میان چهار ثروتمند معروف آمریکایی یعنی بیزوس، مارک زاکربرگ، بیل گیتس و وارن بافت تنها جف بیزوس است که علاقه چندانی به کارهای خیر ندارد و هیچ تعهدی در این مورد امضا نکرده در حالی که در رتبه اول این لیست قرار گرفته است. البته جف بیزوس در سالهای اخیر قسمتی از پول خود را صرف کارهای انسان دوستانه کرده است، به طور مثال در سال 2018 او موسسه Day One را با بودجه دو میلیارد دلاری تاسیس کرد که هدف آن مبارزه با بیخانمانی و مشکلات تحصیلی است. با این وجود گزارشها حکایت از آن دارد که فعالیتهای این موسسه مبهم و بیاثر بوده است. در هر صورت کارهای خیر او در مقایسه با سایر ثروتمندان جهان بسیار ناچیز به نظر میرسد، جالب است بدانید که بیل گیتس بین سالهای 2000 تا 2016 بیش از 41 میلیارد دلار از ثروت خود را صرف خیریه کرده است.
او به صراحت از فرار مالیاتی صحبت میکند
هیچ کس قلبا به پرداخت مالیات علاقهای ندارد اما موسس آمازون تنها کسی است که کاملا رک و روراست از تلاشهایش برای فرار مالیاتی سخن میگوید. تقریبا تمامی شرکتهای مشابه آمازون در کالیفرنیا قرار دارند اما بیزوس عمدا شرکت خود را در ایالت واشنگتن تاسیس کرد و با خوشحالی به این مساله اذعان کرد که با این کار توانسته است از مالیاتهای فروش در ایالت کالیفرنیا بگریزد. در بیست سال گذشته کمپانی آمازون از پرداخت مالیات فروش در ایالتهای دیگر نیز طفره رفته است و علت ارزان بودن محصولاتی که در آمازون به فروش میرسد نسبت به فروشگاههای دیگر نیز همین مساله است و همین برتری در قیمت، علت اصلی توسعه سریع آمازون بوده است. اما آمازون شرکتی بسیار بزرگ با سرمایه و سود بسیار بالا است که نقش مهمی در اقتصاد کشور آمریکا بازی میکند. در سال 2017 سود خالص این شرکت به رقم 5.6 میلیارد دلار رسید اما هیچ مبلغی بابت مالیات بردرآمد فدرال پرداخت نشد. از آنجایی که بیزوس سهامدار اصلی شرکت است پرداخت مالیات کمتر مستقیما خود او را منتفع میسازد.
برنامه HQ2 یک سیرک به تمام معنا بود
اواخر سال 2017 آمازون اعلام کرد که به دنبال محلی برای راه اندازی پروژه جدید خود موسوم به HQ2 است و پیشنهاداتی را از شهرهای مختلف آمریکا دریافت کرد. برخی از این پیشنهادات به طرز عجیبی سخاوتمندانه بودند در حالی که موسس آمازون هیچ محدودیتی برای پرداخت قیمتهای بالا نداشت. در نهایت نیویورک و ویرجینیا برنده این مناقصه شدند اما در نهایت همه بازنده بودند. این پروژه قرار بود پنجاه هزار شغل جدید و پنج میلیارد دلار سرمایه وارد این شهرها کند اما در عمل چنین اتفاقی رخ نداد. در عوض آمازون به مجموعهای باارزش از اطلاعات مالی غیرعمومی در 238 شهر مختلف دست پیدا کرد و این اطلاعات آمازون را از رقبای خود پیش انداخت. در نهایت مشخص شد که تمام این پروژه یک برنامه از پیش تعیین شده برای دستیابی به این اطلاعات بوده است.
موسس آمازون به ناشران کتاب حمله میکند
وقتی آمازون یک شرکت تازه تاسیس بود بسیاری از ناشران کتاب به دلیل روش جدید توزیع این شرکت با آغوش باز از آن استقبال کردند اما آنها دقیقا نمیدانستند که وارد چه چیزی میشوند. در کتاب “فروشگاه همه چیز” آمده است که جف بیزوس اهمیت چندانی به صنعت نشر کتاب نمیدهد و به این صنعت به چشم حیوانی بیدفاع نگاه میکند که منتظر یک شکارچی است تا او را بدرد. وقتی انتشاراتیهای کوچک به آمازون وابستهتر شدند، این شرکت ناگهان کار را به آنها سخت گرفت و انعقاد قراردادهایی جدید و با شرایط جدید و دشوار را درخواست کرد. همه این رفتارها سیاست شخص موسس آمازون یعنی جف بیزوس بود، او به کارمندانش گفته بود “به این انتشاراتیهای کوچک طوری نزدیک شوید که یک یوزپلنگ به یک غزال نزدیک میشود.” برخی میگویند بیزوس از آزار دادن این انتشاراتیها شخصا لذت میبرد در حدی که سایر اعضای کمپانی را نگران کرده بود. البته در نهایت وکیل بیزوس و سایر اعضای هیئت مدیره توانستند اوضاع را تحت کنترل درآورند.
او تلاش میکند که زیردستانش علیه یکدیگر عمل کنند
بسیار پیش میآید که رئیس و مدیر یک شرکت رفتار خوبی با زیردستانش نداشته باشد و به آنها سخت بگیرد اما جف بیزوس فراتر از اینها عمل کرده است، او کارمندانش را تشویق میکند تا با یکدیگر بدرفتاری کنند. به گزارش نیویورک تایمز بیزوس و آمازون ایده هماهنگی در محیط کاری را کنار گذاشتهاند و در عوض کارمندان را تشویق میکنند تا در جلسات کاری ایدههای یکدیگر را تحقیر کنند. سیستم تلفن داخلی این کمپانی این فرصت را برای کارکنان فراهم آورده است که بازخوردهای همکاران خود را مستقیما به رئیس اطلاع دهند. شما میتوانید در این کمپانی متنهایی با این محتوا به رئیس خود بدهید: “همکارم با علاقه زیادی کار نمیکند و مدام درباره مسئولیتهای کوچک غر میزند!” در نتیجه به راحتی میتوانید به تخریب همکاران و رقبای خود بپردازید. یکی از کارمندان سابق آمازون از این سیاست به عنوان “داروینیسم هدفمند” نام میبرد که در نهایت به ضرر کارکنان است چون همیشه از این واهمه دارند که کسی در مورد آنها مطلبی منفی گزارش کند و کار خود را از دست بدهند.
او یک فرهنگ کاری ظالمانه را شکل داده است
جف بیزوس اصول رهبری آمازون را شکل داده است، این اصول که 14 مورد را شامل میشوند کارمندان را به توجه به مشتریان، رسیدن به بالاترین هدف با کمترین هزینه و گرفتن تصمیمات سریعی که همه استانداردها را پوشش دهد مجبور میکنند. این اصول چندان واقع بینانه به نظر نمیرسند و کارکنان هم چنین نظری دارند. نیویورک تایمز با اشاره به این اصول شرح میدهد که چطور کارمندان آمازون تمام وقت و انرژی خود را صرف پروژهها میکنند و گاهی چهار شبانه روز بدون خواب مشغول کار هستند. کمپانی اهمیتی نمیدهد که این فرهنگ ظالمانه میتواند باعث مشکلات سلامتی در کارکنان شود و کسانی را که نتوانند مطابق خواستهها عمل کنند به راحتی کنار میگذارد. حتی کسانی که بتوانند با این شرایط کنار بیایند هم از سختگیریها در امان نیستند. کریس بروسیا یکی از کارمندان سابق آمازون خاطرهای از سال 2012 نقل میکند، رئیس کریس او را مجبور کرد تا یک سخنرانی سی دقیقهای در مورد همه خطاها و شکستهایی که در آمازون داشته است ارائه دهد، او که تصور میکرد کارش در آمازون به پایان رسیده است سخنرانی را ارائه داد، در انتها رئیس او را در آغوش گرفت و ترفیع درجه را به وی تبریک گفت!
موسس آمازون به شخصیتهای شرور کارتونی شباهت دارد
جف بیزوس موسس آمازون یک مدیر قدرتمند و شخصیتی مهم در دنیای تجارت الکترونیک است اما حقایق تاریک زیادی درباره او وجود دارد. در واقع شما میتوانید او را با شخصیتهای شرور کتابهای مصور مقایسه کنید، از مدل موی جف بیزوس که بگذریم او آن قدر پول دارد که میتواند با آن کنترل رسانهها را در دست بگیرد. علاوه بر این او در حال توسعه یک کمپانی فضایی- موشکی است که این کار فقط از نقشهای منفی داستانها برمیآید. او یک ساعت 10 هزار ساله حرارتی به ارتفاع 150 متر در یک کوهستان راه اندازی کرده است و فقط خودش از دلیل این کار مطلع است. بیزوس حتی خندههای بلند و شیطانی مخصوص شخصیتهای شرور را نیز دارد. در واقع تنها چیزی که موسس آمازون لازم دارد یک ربات غول پیکر کنترلی است که اتفاقا آن را هم در اختیار دارد.
طلاق همسر بیزوس، به دنبال پیامهای متنی شرم آور او رخ داد
این روزها همه جا از خبر طلاق جنجالی موسس آمازون و همسرش صحبت میشود. مکنزی بیزوس که 25 سال همسرش جف بود به دنبال مطلع شدن از روابط نامشروع جف با لارن سانچز هنرپیشه و مجری تلویزیون درخواست طلاق داد. حتی پیامهای خصوصی بین این دو نیز افشا شد که نشان میداد این ربات شرور مهارتهای دیگری هم دارد. اگرچه در خبرها عنوان شد که این طلاق، توافقی و دوستانه خواهد بود اما هیچ طلاقی دوستانه نیست به خصوص اگر صحبت از تقسیم شدن 140 میلیارد دلار پول در میان باشد. با جاری شدن این طلاق، سهام بیزوس در آمازون به نصف کاهش خواهد یافت و اوکنترل مطلق خود را روی آمازون از دست خواهد داد.
انبارهای آمازون شبیه به زندان هستند
انبارها معمولا جاهایی لوکس و دلپذیر نیستند اما افرادی که در انبارهای آمازون مشغول به کار هستند شرایط بسیار دشواری دارند که با زندان قابل مقایسه است. در سال 2016 نویسندهای به نام جیمزبلادورث تحت پوشش یک کارمند وارد انبارهای آمازون شد تا ایدهها و اطلاعاتی برای کتاب جدید خود جمع آوری کند. او دریافت که کار در این انبارها چنان دشوار و پیچیده است که حتی برای غذا خوردن هم وقتی پیدا نمیکند. او مجبور بود هر روز از گیتهای امنیتی عبور کند و فضای این انبارها او را به یاد زندان میانداخت. کارهای این انبارها آنقدر زیاد است که کارکنان وقت کافی برای دستشویی رفتن هم ندارند و مجبور میشوند در بطریهایی ادرار کنند و آن بطریها را در قفسه بگذارند! البته آمازون ادعاهای بلادورث را رد کرد و همکاری با آژانسی را که باعث ورود او به آمازون شده بود را متوقف نمود. اما به گزارش نشریههای معتبری مثل گاردین و نیوزویک سایر کارکنان این ادعاها را تایید کرده و موارد دیگری را هم به آن اضافه کردهاند مثل دستمزد ناعادلانه، صدمات محیط کار و افسردگی شایع بین کارکنان.
این جانور رو باید مدتی در جنگلهای واقعی “آمازون” رها کنن حالشو ببره!!
بنده خدا با ترامپ درافتاده وگرنه قبلش از این خبرا نبود
پيشنهاد مي كنم كارمندان ايراني را روانه كار در آمازون كنيد تا متوجه شوند چگونه دارند پادشاهي مي كنند و حقوق مي گيرند.
شما شاید اینجوری باشید…کافر همه را به کیش خویش پندارد
خجالت آوره این سشعرها که نوشته اید
حقیقت سشعر نیست. چشمتان را باز کنید. ثروتمندان نباید سرمشق انسانهای دیگر باشند.
یع جوری مطلب نوشتید انگار خودتون یه مدت کارمند امازون بودید خب معلومه که هیچ موفقیتی ساده به دست نمیاد و هیچ ادم موفقی نیست که دشمن نداشته باشه بهتره تا تویه محیطی نبودید در موردش مطلبی منتشر نکنید اینجوری از نشر اکاذیبم جلوگیری کردید
ترسیدم ازش ، فرار کنم