با شروع سال جدید همه به دنبال این هستند که اهداف جدیدی را برای خود طراحی و برنامه ریزی کنند و برای رسیدن به این اهداف تلاش کنند. این اهداف میتواند پیدا کردن شغل جدید، آشنایی با همسر ایده آل، رسیدن به وزن مناسب، دستیابی به شرایط اجتماعی بهتر و چیزهایی از این دست باشد. اما آیا این اهداف برای شما مهم هستند؟ آیا رسیدن به این هدفها ضروری است؟ این باور که رسیدن به اهداف خاصی باعث موفقیت شما میشود پایه و اساس خاصی ندارد و حتی تلاش برای رسیدن به برخی از این هدفها میتواند با افزایش فشار و استرس، زندگی شما را دشوارتر کند. در این مقاله از دیجی رو هفت هدف را که در سال جدید لازم نیست برای رسیدن به آنها تلاش کنید به شما معرفی خواهیم کرد.
1. راضی نگه داشتن همه
راضی نگه داشتن همه یکی از بدترین عاداتی است که هر فردی میتواند داشته باشد. این که بخواهید همه را راضی نگه دارید و فقط برای خوشحال کردن آنها زندگی کنید مانند این است که بخواهید برای همه کسانی که میشناسید هدیه بخرید. قاعدتا شناخت سلیقه همه افراد برای شما ممکن نیست و یک هدیه نیز همه را راضی نخواهد کرد. پس سعی کنید از سال جدید برای خودتان زندگی کنید و برای راضی کردن دیگران، حتی عزیزترینها، از خود واقعی و اهداف اصیل زندگی خود دور نشوید.
2. رفتن به جاهای مختلف
شاید تفریح و گردش و رفتن به جاهای مختلف برای بسیاری از افراد به خصوص افراد برونگرا، فعالیتی جذاب باشد اما افراد درونگرا با خروج از منطقه راحتی خود، دچار استرس و نگرانی میشوند. اگر شما هم درونگرا هستید حتما با این نگرانیها آشنایی دارید. پس اگر هر روز میشنوید که “در سال جدید سعی کن از منطقه راحتی خود دور شوی و بیشتر بیرون بروی” لازم نیست حتما به این توصیهها توجه کنید. تنها زمانی که واقعا به حضور در اجتماع نیاز دارید این کار را انجام دهید، خوشبختانه این روزها بسیاری از کارهای روزمره مثل خرید کردن و … را میتوان از منزل هم انجام داد پس فراموش نکنید که همیشه خودتان را در اولویت قرار دهید و زیر بار استرس و فشار بیهوده نروید.
3. تعهد به انجام فعالیتهایی که به آنها علاقه ندارید
شما باید در سال جدید در مورد کارهایی که وقت خود را صرف آنها میکنید سخت گیرانهتر عمل کنید. اگر فعالیتی هیجان و شوق لازم را در شما به وجود نمیآورد و برای سلامت روح و جسم شما نیز فایدهای ندارد بهتر است وقت و هزینه خود را برای آن صرف نکنید. اگر برای یک فعالیت داوطلبانه دعوت شدید قبل از پذیرش این دعوت، خوب فکر کنید تا ببینید که آیا این فعالیت ارزش صرف انرژی را دارد یا خیر. اگر انگیزه لازم برای انجام آن را در خود پیدا نکردید با شجاعت نه بگویید چون نه گفتن در ابتدای راه بسیار بهتر از آن است که در میانه راه تسلیم شوید و کنار بکشید.
4. نگه داشتن چیزهای مختلف مثل هدیه و یادگاری
اگر به دور و بر خود نگاه کنید احتمالا چیزهای بسیاری خواهید یافت که فضا را پر کردهاند بدون آن که فایده و استفاده خاصی برای شما داشته باشند. اینها همان چیزهایی هستند که به بهانههای مختلف از دور انداختن آنها اجتناب کردهاید مثل هدیه بودن، یادگاری بودن و… اما اگر میخواهید در سال جدید زندگی آرامتری داشته باشید و وقت و انرژی بیشتری برای رسیدگی به خودتان و موضوعات بااهمیتتر داشته باشید بهتر است این چیزهای اضافی را دور بریزید. پس اگر کسی به شما یادگاری یا هدیهای داده است نباید با آن برای خود یک معبد درست کنید و برای همیشه آن را نگه دارید. زندگی ساده و مختصر، راز آرامش روحی و جسمی است پس تا وقت خانه تکانی عید تمام نشده است وارد عمل شوید و چیزهای غیرضروری و اضافی را از زندگی خود حذف کنید.
5. تلاش برای کامل و بینقص شدن
واقعا چرا برای بینقص شدن تلاش میکنید؟ گویی که یک فرد زورگو و ایرادگیر در ذهن شما زندگی میکند و مدام کوچکترین اشکالات ظاهری و باطنی شما را یادآوری میکند. وقت آن رسیده است که به این فرد زورگو و ایرادگیر ساکن ذهنتان نه بگویید و حرفهای او را نشنیده بگیرید. هرکسی میتواند بهترین نسخه از خودش باشد اما کامل و بینقص بودن از همه جهات، هرگز امکان پذیر نیست. پس در سال جدید این تلاش بیهوده را کنار بگذارید، به خودتان سخت نگیرید و سعی کنید بیشتر با خودتان مهربان باشید.
6. اصرار بر این که همه کارها را خودتان انجام دهید
این مورد ارتباط نزدیکی با حس کمال طلبی دارد که در مورد قبلی بیان شد. طبق این باور تنها زمانی میتوان پیروز و موفق بود که همه کارها را خودتان انجام دهید و به دنبال کمک و حمایت دیگران نباشید. اما شما همیشه به کمک و حمایت دیگران نیاز دارید و باید به آنها اعتماد کنید و فرصت کمک گرفتن از آنها را از خودتان دریغ نکنید. شاید در این شرایط همه کارها آن طور که برنامه ریزی کرده بودید و در نظر داشتید انجام نشود اما فشار کمتری به شما وارد خواهد شد و از طرف دیگر، روابط شما با دیگر اعضای خانواده و اجتماع نیز مستحکمتر خواهد شد.
7. وقت گذراندن با کسانی که از آنها خوشتان نمیآید!
هرچه سن شما افزایش یابد و از دوران کودکی و نوجوانی بیشتر فاصله بگیرید ارزش دوستان نزدیک را بهتر و بیشتر درک خواهید کرد. آشنایان دور و افرادی که سال به سال سراغی از شما نمیگیرند ارزش صرف انرژی را ندارند به خصوص اگر شما فردی درونگرا باشید و ارتباط با دیگران برای شما فعالیتی فرسایشی محسوب شود. پس به خودتان این اجازه را بدهید که با هر کسی رفت و آمد و وقت گذرانی نداشته باشید، هر دعوتی را نپذیرید و در هر جمعی حاضر نشوید. البته این به معنای دوری از اجتماع نیست بلکه به معنای ارتباط بهینه و گزینشی با افرادی است که ارزش برقراری ارتباط را دارند.