پرچمدار تازه معرفی شده هواوی، یعنی هواوی پی 30 پرو، توانسته با کسب امتیاز 112 در DxOMark (مطرحترین بنچمارک دوربین) به صدر فهرست ردهبندی گوشیهای هوشمند آن راه یابد. این گوشی برای رسیدن به صدر جدول، موفق شده پرچمدارهای باکیفیتی مانند هواوی میت 20 پرو، پی 20 پرو و گلکسی اس 10 پلاس را که هر سه امتیاز 109 را کسب کردهاند، پشت سر بگذارد. در زمینه عکسبرداری هم، پی 30 پرو با دریافت امتیاز 119، کاملاً دست نیافتنی به نظر میرسد. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
امتیاز خوبی که هواوی پی 30 پرو کسب کرده، بیش از هر چیز به کیفیت بالای قابلیت بزرگنمایی و رندر افکت بوکه مربوط میشود. این دو قابلیت به لطف استفاده از دوربینهایی با برند لایکا به دست آمده که یکی از آنها از نوع پریسکوپی و با فاصله کانونی 125 میلی متری است و دیگری نیز یک سنسور تشخیص عمق (ToF) سه بعدی میباشد.
بزرگنمایی دوربین هواوی پی 30 پرو در بازار گوشیهای هوشمند کاملاً بدون رقیب است و این علاوه بر طراحی پریسکوپی دوربین، به کارکرد فوق العاده فناوری Super-resolution برای ترکیب اطلاعات مربوط به لنز پریسکوپی و لنز اصلی نیز مربوط میشود. هواوی با طراحی مناسب و کارآمد دوربین سهگانه پرچمدار جدید خود توانسته بسیاری از پرچمدارهای مطرح بازار از جمله گوشیهای نسل پیشین خود را کاملاً پشت سر بگذارد.
شیوه تشخیص عمق و رندر کردن افکت بوکه هم در پی 30 پرو کاملاً شاخص و برجسته است. فناوری Super-resolution باعث شده تا بتوان به بزرگنمایی 2 برابری در ثبت تصاویر پرتره دست یافته و البته ماژول ToF هم پس زمینه سوژه را با دقت بالا و باکیفیت مناسب به شکل تار و محو نمایش میدهد.
البته این قابلیتها و ویژگیها باعث نشده تا هواوی به سنسور اصلی و 40 مگاپیکسلی دوربین خود اهمیت ندهد و این لنز عملکردی بسیار چشمگیر در شرایط نور کم دارد. این دوربین جزئیات بسیار خوبی را در عکسها ثبت کرده و میزان نویز را نیز در تمام شرایط نوری به حداقل مقدار ممکن رسانده است. به علاوه، فوکوس خودکار و فلاش هم عملکرد بسیار خوبی دارند.
با تمام این اوصافه، دوربین هواوی پی 30 پرو کاملاً هم کامل و بیعیب و نقص نیست. محدوده دینامیکی این دوربین نسبت به آنچه که در میت 20 پرو دیده بودیم کمی کاهش یافته است و به نظر میرسد الگوریتم رندر رنگ آن نیز هنوز جای کار زیادی دارد.
پرچمدار هواوی در بخش فیلمبرداری نیز موفق به کسب امتیاز 97 شده است که با وجود خوب بودن، بهترین نیست. در واقع با این امتیاز، پی 30 پرو با میت 20 پرو برابر شده و پشت سر پی 20 پرو قرار گرفته است. ترکیب دو فناوری تثبیت نوری تصویر (OIS) و تثبیت الکترونیکی تصویر (EIS) باعث شده تا لرزش دست کمترین تأثیر را در نتیجه کار داشته و فیلمهایی واضح و با ثبات بالا ضبط شوند. همچنین عملکرد دوربین در شرایط نور کم و در بخش فیلمبرداری هم بسیار مناسب است. البته در اینجا نیز همچنان مشکل رندر رنگ وجود دارد و برخی اوقات نیز به نظر میرسد، نرخ فریم ثبات لازم را نداشته و با نوساناتی همراه است.
دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی هواوی پی 30 پرو هم توانسته در تستهای DxOMark امتیاز 89 را به دست آورده و به این ترتیب یک پیشرفت بزرگ نسبت به دوربین سلفی میت 20 پرو (با امتیاز 72) و پی 20 پرو (با امتیاز 72) داشته باشد. اما با این حال، این دوربین سلفی در بین گوشیهای هوشمند بهترین نیست و گلکسی اس 10 پلاس سامسونگ توانسته امتیاز 96 را کسب کند.
دوربین جلویی هواوی پی 30 پرو برد دینامیکی بسیار خوبی بوده و عملکرد آن نیز در نور کم بسیار جالب توجه است. حالت بوکه هم به رغم استفاده از تنها یک لنز دوربین، به خوبی در تصاویر پرتره اعمال میشود. البته توجه داشته باشید که در حالت بوکه محدوده دینامیکی کمی کوچکتر خواهد بود. اما در مجموع، این دوربین به لطف رزولوشن 32 مگاپیکسلی خود قادر است جزئیات را در سطح قابل قبولی در عکسها لحاظ کند.