همه اپراتورهای بزرگ ایالات متحده، به استثناء AT&T، لیست گوشیهایی که پیش روی مشتریان خود قرار می دهند به شدت با استانداردهای جهانی فاصله دارد. این اپراتورها عملاً از عرضه گوشی های میان رده چشم پوشی کرده اند و به عنوان مثال ورایزن، تی-موبایل و اسپرینت با عرضه پرچمدارهای جدید سامسونگ، اپل یا ال جی، پرچمدارهای سال قبل این شرکت ها را به عنوان گوشی های میان رده با قیمت پایین تر در اختیار مشتریان می گذارند.
در این بین اوضاع ورایزن از بقیه اپراتورها خراب تر است و شاید بتوان بخشی از نواقص موجود در این اپراتور را به شبکه CDMA قدیمی آن ربط داد که البته این شبکه در پایان سال 2019 بازنشسته خواهد شد. تی-موبایل با اینکه چنین بهانه ای ندارد، اما همواره خود را به عنوان یک اپراتور تبلیغاتی و فروش تخفیفی معرفی کرده و همواره سعی دارد محصولاتی را در اختیار مشتریانش قرار دهد که ارزش خرید بالاتری داشته باشند. از همین رو این اپراتور در جدیدترین اقدام خود به عنوان نخستین شبکه تلفن همراه در ایالات متحده، اقدام به فروش رسمی پرچمدارهای وان پلاس کرده است.
اما در سمت مقابل، AT&T در عرضه قراردادی گوشی های روز دنیا خیلی خوب عمل می کند، هرچند که این شرکت نیز همانند دیگر اپراتورهای ایالات متحده بنا به دلایلی در عرضه محصولات هواوی و سایر برندهای معتبر چینی دچار مشکل است. همین مسئله را می توان بزرگترین دلیل خلوت بودن لیست گوشی های عرضه شده توسط اپراتورهای آمریکایی دانست. در حال حاضر اپل، سامسونگ، ال جی و موتورولا سهم بزرگی از بازار آمریکا را در اختیار دارند، در حالی که در سطح جهانی آمار بسیار متفاوت است و همان طور که در آمار ارائه شده از سوی IDC دیده می شود (جدول زیر)، تولید کنندگان چینی سهم عمده ای از بازار گوشی های هوشمند را به خود اختصاص داده اند.
اما علت این تفاوت فاحش بین برندهای محبوب بازار آمریکا و بازارهای جهانی در چیست؟ اگر بخواهیم در یک کلام پاسخ دهیم باید بگوییم برندهای چینی. در واقع آژانسهای امنیتی ایالات متحده بر این باورند که تولید کنندگان گوشی های هوشمند در کنار شبکه های مخابراتی نسل پنجم ساخته شده توسط چین، یک تهدید امنیتی بالقوه محسوب می شوند و به همین علت در این کشور قانون های سخت گیرانه ای در رابطه با نوع و میزان فعالیت برندهای چینی اعمال شده است.
در نتیجه چنین رویکردی، نه تنها بازار ایالات متحده از محصولات فوق العاده ای مانند هواوی پی 30 پرو و قابلیت بزرگنمایی 10 برابری آن، و همچنین از گوشی های منحصر به فرد برندهایی مانند شیائومی، اوپو و ویوو که روز به روز بر تعداد آن ها افزوده می شود، تهی شده، بلکه بازار محصولات میان رده را نیز تقریباً به کلی از دست داده است. در حال حاضر در بازار آمریکا کمبود گوشی های زیر 500 دلار به شدت احساس می شود و اگر کسی نخواهد به سراغ پرچمدارهای نسل های گذشته سامسونگ یا اپل برود، عملاً هیچ گزینه ای در این بازه قیمت پیش رو نخواهد داشت؛ بازه ای که در بازارهای جهانی به واسطه وجود گوشی هایی مانند هواوی پی 30، شیائومی پوکوفون اف 1 و یا پرچمدارهای اوپو و ویوو، بسیار پررونق بوده و طرفداران زیادی نیز دارد.
به عنوان مثال گوشی جدید آکسون 10 پرو که در حال حاضر به دنبال راهی برای ورود به بازار آمریکا است، با وجود قیمت 600 دلاری، بسیاری از ویژگیهای پرچمدارهای 5 برند برتر دنیا، شامل پردازنده اسنپدراگون 855 و لنز تلهفوتو با بزرگنمایی سه برابری، را در خود جای داده است.
در چنین شرایطی ورود گوگل به بازار میانردهها یک اتفاق مهم و بزرگ تلقی می شود و صرف نظر از اینکه گوشیهای پیکسل 3a و پیکسل 3a ایکس ال باعث محبوبیتش بیشتر یا شکست این برند خواهند شد، میتوانند خلأ موجود در بازار ایالات متحده را پر کنند. همان طور که اشاره کردیم بازار گوشیهای میان رده زیر 500 دلار تقریباً در انحصار برندهای چینی است و محدودیت عرضه محصولات این برندها در آمریکا، زمینه مناسبی را برای موفقیت گوگل و گوشیهای پیکسل 3a و پیکسل 3a ایکس ال فراهم آورده است.
پیکسل 3a؛ محصولی که میخواهد جای خالی گوشیهای چینی را پر کند!
گوشی پیکسل 3a با قیمت 399 دلاری و مدل پیکسل 3a ایکس ال با قیمت 479 دلاری، مطمئناً یکی از بهترین گزینههای پیش روی کسانی خواهند بود که قصد خرید محصولی ارزان قیمت و در عین حال خوش ساخت دارند. گوگل با شناخت خوبی که از سلیقه کاربران امروزی به دست آورده، می داند که دوربین گوشی یکی از پرکاربردترین بخش های این ابزار همراه است و حتی شاید بتوان گفت اولین معیار اغلب کاربران در هنگام خرید محسوب می شود! از همین رو این غول دنیای تکنولوژی به جای صرف هزینه در جهت کاهش حاشیه اطراف نمایشگر یا انتقال اسکنر اثر انگشت به زیر صفحه نمایش، ترجیح داده تا دوربین گوشیهای پرچمدار خود را در این دو گوشی به کار بگیرد؛ دوربینی که به جرأت میتوان گفت حتی در بسیاری از پرچمدارهای 1000 دلاری هم یافت نمی شود!
علاوه بر این، گوگل به عنوان خالق سیستم عامل اندروید، عرضه 3 ساله تمامی بهروزرسانیهای سیستمی و امنیتی را برای پیکسل 3a و پیکسل 3a ایکس ال تضمین کرده تا خیال خریداران از این بابت نیز آسوده باشد. البته این تمام ماجرا نیست و از دیگر ویژگیهای بارز میان رده های جدید گوگل میتوان به فضای ذخیره سازی نامحدود عکس در گوگل فوتوز، باتری بزرگ با طول عمر بالا و بدنه بادوام از جنس پلی کربنات اشاره کرد.
در حقیقت، اگر گوگل در زمینه تولید و عرضه اشتباه خاصی مرتکب نشود، پیکسل 3a و پیکسل 3a ایکس ال را میتوان از همین حالا گوشیهایی موفق محسوب کرد. کسانی که به دنبال یک گوشی جمع و جور و بهروز هستند میتوان مدل استاندارد پیکسل 3a را تهیه کنند و برای آنهایی که دوست دارند محصولی در ابعاد پرچمدارهای امروزی و البته ارزان قیمت داشته باشند، پیکسل 3a ایکس ال یک گزینه کاملاً ایدهآل خواهد بود.