گوشیهای چینی سالهاست در بین گوشیهای موبایل کرهای و آمریکایی جایی برای خود در بازار مصرف گوشیهای همراه باز کردهاند. به همین ترتیب اغلب کاربران با شرکت شیائومی آشنا هستند. کاربرانی که این برند را برای تلفن همراه خود انتخاب میکنند غالبا گوشی شیائومی را به دلیل قدرت باتریهای آنها استفاده میکنند تا هر روز نیاز به شارژ گوشی خود نداشته باشند. در این مطلب با شیائومی بیشتر آشنا میشویم.
درباره شیائومی
مقر اصلی این شرکت الکترونیک در شهر پکن چین است و از بزرگترین شرکتهای الکترونیکی در زمینه طراحی و توسعه گوشیهای هوشمند موبایل است که در زمینه تولید موبایل، تبلت و لوازم جانبی آنها مانند پاوربانک، ترازو، دستبند هوشمند، هدفون و … در بازار موبایل و به طور کلی لوازم الکترونیکی فعال است. بنیانگذار این شرکت که متعلق به بخش خصوصی است، لی جون است که بیست و سومین مرد ثروتمند چینی طبق اعلام مجله فوربس است.
شیائومی که در سال 2010 میلادی استارت آپ کوچکی بود در ابتدا هدفش طراحی گوشیهای هوشمند ارزان قیمت بود. این شرکت چینی با اینکه سالهای زیادی از عمرش نگذشته، توانسته در بازار پررقابت صنعت موبایل حرفی برای گفتن داشته باشد.
موبایلهای شیائومی
هر گوشی موبایل با هر برندی، مزیتها و معایب خود را دارد، شیائومی نیز از این قاعده مستثنی نیست. گوشیهای شیائومی در این گرانی موبایل به نسبت برندهای دیگر قیمتهای مناسبتری دارند و البته کارایی آنها نیز با بسیاری از برندها برابری میکند. در کنار قیمت مناسب، موبایلهای شیائومی از سخت افزار خوبی برخوردار هستند، این برند برای گوشیهای موبایل خود از پردازنده محبوب و با کیفیت اسنپ دراگون استفاده میکند، همچنین اجرای خارجی و داخلی گوشیهای چینی شیائومی از کیفیت خوبی برخوردار هستند.
باتریهای این مدل گوشیها عموما دوام بسیار خوبی دارند بطوریکه کاربران زیادی برای استفاده بلندمدت خود و عدم نیاز به شارژ هر روزه، خرید گوشیهای شیائومی را در سایت دیوار انتخاب میکنند، ضمن اینکه اکثر این نوع گوشیها از دوربینهای باکیفیتی برخوردار هستند.
از سوی دیگر MIUI رابط کاربری محبوبی است و کاستیهای سیستم عامل اندروید را در عملکرد و ظاهر تا حد زیادی رفع میکند. این برند ابتدا در سال 2010 ورژن شخصی شده اندروید به نام MIUI را آغاز کرد و یک سال بعد سخت افزار خود را ساخت و MIUI را روی آن قرار داد. قابلیتهایی مانند انعطاف بالا، سرعت و امنیت بسیار بالا موجب محبوبیت و خاص بودن MIUI شده است.
نکته دیگر اینکه روت کردن در برند شیائومی برخلاف بسیاری از برندها موجب از بین رفتن گارانتی نخواهد شد.
اما از معایب گوشیهای شیائومی بخواهیم بگوییم. اول اینکه هنوز هم وقتی نام برند چینی و گوشی چینی شنیده میشود، کاربران زیادی در مقابل آن گارد میگیرند که البته بنا بر پیشینه برخی محصولات چینی تا حدودی این عدم تمایل قابل درک است.
از سوی دیگر قطعات گوشیهای شیائومی به مرور خراب میشوند و نمیتوان به طور متوسط دو سال از آن استفاده کرد. مثلا در گوشیهای شیائومی به تدریج دکمههای صدایش آسیب میبینند و به درستی کار نخواهند کرد. به همین ترتیب برخی از کاربران معترض هستند که کلید پاور گوشی شیائومیشان در کمتر از شش ماه خراب شده است.
از طرف دیگر سازندگان چینی روی گوشیهای خود از ROM غیر رسمی استفاده میکنند تا مشکل نداشتن زبان فارسی رفع شود اما با این کار گوشیهای شیائومی غیرقابل به روز رسانی میشوند چون رام آنها غیر رسمی هستند و از سوی دیگر، از طرف شرکت شیائومی پشتیبانی نخواهند شد. اما کارشناسان برای حل این مشکل راه حلی ارائه دادهاند، راهکار این است که رامهای غیررسمی Xiaomi.eu را نصب کرده تا مطمئنتر باشند و به طور منظم به روزرسانی شوند.
شما چه تجربهای در رابطه با استفاده از گوشیهای شیائومی دارید؟