ظاهراً قرار است امروز و در جلسه سالانه مدیران فیسبوک، از مارک زاکربرگ خواسته شود که از ریاست شرکت کناره گیری کند. البته این درخواست به رأی گذاشته خواهد شد و باید دید نتیجه رأی گیری چگونه می شود. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
آقای زاکربرگ در حال حاضر هم به عنوان مدیر عامل فیسبوک فعالیت می کند و هم ریاست هیئت مدیره آن را بر عهده دارد. کسانی که پیشنهاد کناره گیری وی از سمت ریاست فیسبوک را داده اند، معتقدند که این کار باعث خواهد شد تا تمرکز بیشتری بر روی اداره شرکت و پیشبرد امور اجرایی داشته باشد.
اما به هر حال از آنجا که آقای زاکربرگ مالکیت 60 درصد از سهام فیسبوک را بر عهده دارد، بسیار بعید است که در رأی گیری امروز بازنده شود. با این حال، درصد سهامدارانی که علیه وی رای خواهند داد، می تواند نشان دهنده این موضوع باشد که هئیت مدیره تا چه حد به رهبری او در فیسبوک اعتماد و باور دارد.
در حال حاضر Trillium Asset Management یکی از بزرگترین سهامداران فیسبوک بوده و مالک حدود 7 میلیون دلار از سهام این شرکت است و البته با سایر شرکت هایی که صدها میلیون دلار از سهام شرکت را در اختیار دارند، همکاری نزدیکی دارد. مدیران این شرکت یکی از کسانی هستند که خواستار کناره گیری زاکربرگ از ریاست فیسبوک می باشند.
جوناس کرون، معاون ارشد Trillium در این رابطه گفته:
او (زاکربرگ) اکنون دو کار تمام وقت را در یکی از برجسته ترین شرکت های جهان بر عهده دارد و اگر او بتواند بر سمت مدیر عاملی خود تمرکز کند و اجازه دهد شخص دیگری نیز تمرکز خود را بر ریاست هیئت مدیره معطوف کند، مطمئناً اوضاع بهتر خواهد شد.
او می تواند از لری پیج در آلفایت و بیل گیتس در مایکروسافت الگو بگیرد و مشاهده کند که لزومی ندارد بنیانگذار یک شرکت بزرگ و معتبر حتماً ریاست هیئت مدیره را نیز در اختیار داشته باشد.
من متوجه هستم که برداشتن چنین گامی ممکن است چندان ساده نباشد، اما مطمئناً گامی مهم در جهت منافع وی و منافع سهامداران خواهد بود.
قدرت بیش از حد زاکربرگ!
پیش از این نیز الکس استاموس، رئیس سابق بخش امنیتی فیسبوک، خواستار کناره گیری آقای زاکربرگ از سمت مدیریت اجرایی این شرکت شده بود. وی در کنفرانس Collision Conference در کانادا گفته بود: “استدلالی منطقی وجود دارد که او دارای قدرت بیش از حدی است.”
با این حال، مارک زاکربرگ پیش از این از رهبری خود در فیسبوک کاملاً دفاع کرده بود. در ماه آوریل، وی گفته بود:
هنگامی که شما چیزی شبیه به فیسبوک می سازید، که در جهان بی سابقه است، ناگزیر برخی قواعد به هم خواهند خورد. من فکر می کنم انتظاری که مردم از ما دارند این است که از اشتباهات خود درس بگیریم.