اگر اهل استفاده از فضای مجازی و پیام رسانهایی مانند تلگرام باشید، حتماً در چند روز گذشته ویدیویی را که از یک وسیله بازی فوق العاده ترسناک و دلهره آور منتشر شده، مشاهده کردهاید. در این ویدیو که در ادامه می توانید آن را مشاهده کنید، وسیله بازی از نمایی نسبتاً دور نشان داده می شود و خطرناک و ترسناک بودن آن مطمئناً توسط هر کسی که آن را دیده، تأیید می شود. اما ظاهراً ویدیوی مذکور جعلی بوده و در واقعیت چنین وسیلهای وجود ندارد! در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
این ویدیو کاملاً هم تخیلی نیست و بر اساس یک وسیله تفریحی به نام Gyro Drop در شهر بازی Lotte World کره جنوبی تهیه شده است. اما تمام آنچه که در ویدیو مشاهده می کنیم یک انیمیشن کامپیوتری است که با دقت هر چه تمام ساخته شده است.
نمونه واقعی این وسیله یعنی Gyro Drop، که ویدیوی آن را هم در ادامه میتوانید مشاهده کنید، بسیار کوتاهتر بوده و به هیچ وجه به اندازه چیزی که در فضای مجازی منتشر شده، ترسناک نیست. در واقع این وسیله تنها کاری که انجام میدهد، انتقال مسافران به بالای برج و انجام سقوط آزاد (البته با ایمنی کامل) است.
اما سؤال اینجا است که ویدیوی دستکاری شده Gyro Drop از کجا آمده است؟ متأسفانه این سؤال هنوز یک راز است و کسی از منبع اصلی ویدیو اطلاع ندارد.
یکی از اولین منابعی که این ویدیوی قلابی را منتشر کرده، اکانت توئیتری Thai Twitter است که در تاریخ 13 ژوئن (23 خرداد) اقدام به انتشار ویدیو نموده است. این کاربر توانست تا 1،67 میلیون بازدید کننده برای ویدیو داشته باشد، اما در اکانت های کاربری او در رسانه های اجتماعی مختلف هیچ نشانهای مبنی بر ساخت ویدیو توسط خود او وجود ندارد. یکی از منابع دیگری هم که بازدید زیادی دارد، به دلایل نامعلومی این ویدیو را از اکانت خود حذف کرده است. با این حال، این ویدیوی جعلی همچنان به صورت ویروسی در توییتر منتشر می شود و از یک اکانت به اکانت دیگر انتقال پیدا می کند.
در یوتیوب هم اولین کانالی که این ویدیوی جعلی را قرار داده، ecstasythailand است که آن هم در تاریخ 13 ژوئن (23 خرداد) ویدیو را منتشر کرده است. این کاربر ویدیوهای زیادی در کانال خود ندارد و معدود ویدیوهایی هم که قرار داده تکههایی کوتاه از فیلمها و برنامههای تلویزیونی هستند که از منابع دیگر دریافت شدهاند. بنابراین، به نظر نمی رسد که ecstasythailand نیز این ویدیو را ساخته باشد.
فهمیدن اینکه یک ویدیو جعلی است یا واقعی، بسیار مهم است اما بعد از پی بردن به جعلی بودن ویدیو، اینکه چه کسی و با چه هدفی آن را تولید کرده کنجکاوی همه را برمیانگیزد. در مورد ویدیوی اخیر هم این مسئله صادق است و همه دوست دارند بدانند طراح آن چه کسی بوده است. در ضمن، نکته دیگری که با انتشار این ویدیو دوباره باید یادآوری کنیم این است که کانالهای تلگرامی و یا هر شبکه اجتماعی دیگری لزوماً منبعی موثق برای کسب اخبار و اطلاعات نیستند و باید قبل از باور کردن یک خبر یا ویدیو، حتماً از قابل اعتماد بودن منبع آن اطمینان حاصل کنیم.