دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در گردهمایی امروز سران گروه 20، سخنانی مهم و امیدوار کننده را در مورد تنش های پیش آمده در روابط شرکت چینی هواوی با آمریکا، مطرح کرد. همان طور که می دانید، در حال حاضر چند ماه است که شرکت هواوی توسط دولت ایالات متحده تحریم شده و بر همین اساس شرکتهای آمریکایی از هرگونه تجارت با این شرکت چینی منع شده اند. اما صرف نظر از تمام مشکلات پیچیده سیاسی و اقتصادی، وضعیت پیش آمده را می توان به سادگی به صورت یک معادله سود و زیان برای هر دو طرف خلاصه کرد. از همین رو، تمام چانه زنی ها و تحریم ها و اخیراً نقض حقوق معنوی، را در واقع می توان به عنوان تلاش هایی برای حفظ تعادل اقتصادی بین ایالات متحده و چین در نظر گرفت. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
شرکت های آمریکایی همچنان قادر به فروش تجهیزات و خدمات به هواوی خواهند بود
دونالد ترامپ در اجلاس گروه 20 چنین گفته است:
این شرکت های آمریکایی هستند که محصولات را تولید می کنند. این مسئله ای پیچیده … و بسیار علمی است. ما تنها دارنده تکنولوژی هستیم. من توافق کرده ام که به آن ها [شرکت های آمریکایی] اجازه ادامه فروش محصولات را بدهم … من دوست دارم که شرکت های ما محصولاتشان را به دیگران بفروشند … مسئله بسیار پیچیده است. این چیزها آسان نیست … شرکت های ما بسیار ناراحت بودند، اما ما به آنها اجازه می دهیم. بنابراین اگر مشکلی در رابطه با امنیت ملی نباشد، ما به آنها اجازه می دهیم که به فروش خود ادامه بدهند.
ظاهراً رئيس جمهور آمریکا در نهایت موفق به درک کامل اهمیت و عمق موضوع شده و به حیاتی بودن ادامه همکاری بین چین و ایالات متحده، به خصوص در مورد اختراعات و فناوری، پی برده است.
با این حال، ترامپ اشاره کرده که ممکن است در آینده نزدیک بحث های بیشتری در مورد توافق تجاری احتمالی با هواوی انجام شود. به احتمال زیاد این اتفاق روز سه شنبه آتی رخ خواهد داد. بنابراین تا آن زمان، هیچ چیز قطعی نخواهد بود.
ممکن است هواوی به طور کامل از لیست سیاه تجاری خارج شود
اخیراً شایعات زیادی در خصوص خارج شدن هواوی از لیست سیاه تجاری آمریکا شنیده می شود که این مسئله به معنای لغو محدودیت های تجاری چند وقت اخیر خواهد بود. با این حال، چنین اتفاقی قطعاً نتیجه یک معامله تجاری بین ایالات متحده و هواوی خواهد بود. ترامپ گفته که او فردا یا سه شنبه در مورد همه این مسائل با اداره بازرگانی گفتگو خواهد کرد. به طور طبیعی، گام بعدی مذاکره با چین و احتمالا به طور مستقیم با شخص رییس جمهور شی جینپینگ خواهد بود.
در حقیقت، جلسه بین دو رهبر سیاسی در جریان اجلاس سران، در حال انجام است، اما تاکنون هیچ توافق رسمی حاصل نشده است. کلمه “رسمی” در اینجا بسیار مهم است، زیرا ترامپ در این بین به ماجرای تحریم ZTE توسط آمریکا و نحوه حل این مشکل نیز اشاره داشته که نشان از وجود سابقه برخی توافقات غیررسمی بین دو رئیس جمهور دارد:
اگر به یاد داشته باشید، من ZTE را هم تحریم کردم. این یک معامله شخصی بود. رئيس جمهور شی به من تلفن کرد و از من خواست که در این زمینه لطفی کنم و این موضوه برای من بسيار مهم است. او رهبر یک کشور بزرگ است … و 85 هزار کارمند از کار بیکار شده بودند. او موافقت کرد که جریمه ای 1.2 میلیارد دلاری پرداخته و وعده هایی مانند تغییر مدیریت شرکت را داد.
چنین اظهار نظری نشان از برخی رایزنیهای پشت پرده در حد رؤسای جمهور دو کشور داشته و باید دید آیا در مورد هواوی هم چنین رایزنیهایی انجام خواهد شد یا نه. تنها چیزی که فعلاً مشخص است این است که لحن ترامپ در مواجهه با هواوی تغییر کرده و تاحدودی از مواضع سخت پیشین کوتاه آمده است.