با اینکه پی سی گیمرها همواره ترجیح میدهند اغلب بازیها را با ماوس و صفحه کلید گیمینگ انجام دهند، اما برای برخی ژانرهای خاص مانند بازیهای ریسینگ، شبیه ساز پرواز و اکشن سوم شخص، استفاده از کنترلر یا همان دسته بازی میتواند لذت بخشتر و راحتتر باشد. همچنین اگر رایانه گیمینگ خود را به تلویزیون متصل کرده باشید، دسته بازی میتواند این امکان را برایتان فراهم کند که بر روی مبل یا کاناپه لم داده و در حین استراحت به انجام بازی مورد علاقه خود نیز بپردازید.
برخلاف کنسولهای بازی، دارندگان رایانههای شخصی هیچ الزامی برای استفاده از یک نوع کنترلر خاص ندارند و در هر شرایطی میتوانند دسته بازی مناسب خود را انتخاب کنند. برخی از این دستهها دارای دکمههای قابل شخصی سازی بوده در حالی که برخی دیگر طراحی سادهای دارند و همانند دیگر لوازم جانبی رایانهای، انواع و اقسام مختلف آنها در بازار وجود دارد. بنابراین اگر شما هم یک پی سی گیمر بوده و قصد دارید بازیهای خود را با کنترلر انجام دهید، ممکن است در خرید گزینه مناسب کمی سردرگم شوید. در این مقاله قصد داریم تا 10 مورد از برترین دسته های بازی سازگار با رایانههای ویندوزی را برای شما معرفی کنیم که بهتر بتوانید مدل مورد نظر و مناسب خود را انتخاب کنید. در ادامه با دیجی رو همراه باشید.
1. دسته بازی ایکس باکس وان (Xbox One Controller)
بهترین کنترلر رایانه های شخصی
کنترلر ایکس باکس وان را به جرأت میتوان بهترین کنترلر قابل استفاده در رایانههای شخصی قلمداد کرد. این کنترلر که برای اتصال به رایانه نیاز به کابل usb یا دانگل وایرلس مخصوص برای ویندوز دارد، سازگاری کاملی با سیستم عامل مایکروسافت داشته و بهتر از هر کنترلر دیگری از بازیهای ویندوزی پشتیبانی میکند. در 99 درصد مواقع هیچ نیازی به تغییر دستی عملکرد دکمهها نخواهید داشت و اغلب بازیها این کنترلر را درست مانند کنترلر کنسولی شناسایی کرده و عملکرد دکمهها را به صورت خودکار مشخص میکنند.
علاوه بر راحتی استفاده، دسته ایکس باکس وان از اندازه بسیار خوبی نیز برخوردار بوده و چینش دکمهها در آن به بهترین شکل ممکن انجام شده است. بنابراین صرف نظر از سن و سال کاربر و جثه او، اندازه این کنترلر برای اکثر افراد مناسب بوده و به راحتی قادر به کار کردن با آن خواهند بود. دکمههای تریگر کیفیت بسیار خوبی داشته و یک کلید جهت نما یا D-Pad بسیار جالب نیز برای دسته ایکس باکس وان طراحی شده که برای انجام بیشتر بازیها بسیار مناسب و ایده آل است.
2. لاجیتک اف 310 (Logitech F310)
بهترین کنترلر مقرون به صرفه رایانه های شخصی
اگر جزو کسانی هستید که معمولاً از صفحه کلید و ماوس برای بازی استفاده میکنند و به ندرت به سراغ گیم پد میروند، در این صورت دسته بازی سیمی لاجیتک F310 گزینه مناسبی برای شما خواهد بود. با اینکه این دسته بسیار ارزان بوده و تنها 15 دلار قیمت دارد، اما تمامی ویژگیهای یک کنترلر مدرن و امروزی را دارا بوده و همه دکمههای استاندارد مورد نیاز در بازیها را در اختیار شما قرار میدهد.
درست است که از لحاظ طراحی ارگونومیک، لاجیتک F310 به پای محصولاتی مانند کنترلر ایکس باکس وان نمیرسد، اما برای کسانی که استفاده محدود و کمی از گیم پد دارند، این مسئله چندان اهمیت نداشته و دردسر آفرین نخواهد بود. با این دسته میتوانید در بازیهایی مانند GTA V یا Battlefield V به راحتی ماشینها را هدایت کرده و در عین حال از انجام جرکات اکشن بازی هم لذت ببرید.
3. آسترو سی 40 (Astro C40)
کنترلری با بیشترین امکانات شخصی سازی
آسترو C40 TR با امکانات شخصی سازی مختلفی که در اختیار گیمر میگذارد، باعث میشود تا از این کنترلر دقیقاً به همان نحوی که علاقه دارید و راحت هستید، استفاده کنید. کم و زیاد کردن ارتفاع کلیدهای آنالوگ، استفاده از کلیدهای جهت نمای دایرهای شکل، کم کردن دامنه حرکت دکمههای تریگر و اختصاص دادن عملکردهای ویژه برای دکمههای اضافی، همه و همه در آسترو C40 TR امکان پذیر بوده و لذت انجام بازی را دو چندان میکند.
قابلیتهای شخصی سازی آسترو C40 TR در بعد نرم افزاری حتی بسیار بیشتر هم میشود. شما میتوانید عملکرد تک تک دکمهها را تغییر داده، میزان حساسیت دکمههای آنالوگ و تریگر را به دلخواه خود تنظیم کنید، کیفیت صدای خروجی از جک 3.5 میلی متری هدفون روی دسته را تغییر دهید و حتی تعادل قسمتهای چپ و راست بدنه را هم به دلخواه خود تنظیم کنید.
4. سونی دوال شاک 4 (Sony DualShock 4)
بهترین کنترلر بلوتوثی رایانه های شخصی
دستههای جدید سونی موسوم به دوال شاک 4 به خوبی از طریق بلوتوث به رایانه وصل میشوند. در حالی که هیچ نیازی به دانگل مخصوص برای اتصال این کنترلر به رایانه وجود ندارد، اما با این حال میتوانید از دانگل بی سیم USB اختصاصی دوال شاک 4 و یا هر آداپتور بلوتوثی دیگری برای این کار استفاده کنید. البته برای استفاده بهینه از این دسته در رایانه، احتمالاً به برنامههای اضافی مانند DS4Windows نیاز خواهید داشت. با نصب این برنامه میتوانید عملکرد دکمهها را تغییر داده و به قابلیتهایی در زمینه شخصی سازی دسترسی داشته باشید.
یکی از خوبیهای دسته دوال شاک 4 این است که علاوه بر اینکه میتوانید از این دسته مانند همه کنترلرهای استاندارد دیگر استفاده کنید، ژیروسکوپ دسته نیز در رایانه قابل استفاده بوده و به این ترتیب امکان کنترل حرکتی بازیها را نیز خواهید داشت. همچنین در صورت تمایل میتوانید تاچ پد دسته را نیز فعال کرده و در بازیها از این بخش نیز استفاده کنید.
5. کنترلر ایکس باکس الیت (Xbox Elite Controller)
دسته ایکس باکس با شخصی سازی بیشتر
اگر راحتی دستههای ایکس باکس و قابلیت شخصی سازی دستههایی مانند آسترو C40 را یکجا میخواهید، در این صورت کنترلر ایکس باکس الیت میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. تنظیم کردن بخشهای مختلف این کنترلر رده بالا و گران قیمت بسیار آسان بوده و هیچ پیچیدگی خاصی ندارد. این دسته امکاناتی مانند بلندتر کردن ارتفاع آنالوگها، کوتاه کردن دامنه دکمههای تریگر و تعویض دکمه جهتنما را در اختیار کاربر میگذارد تا در هر سبک از بازیها، از تنظیماتی که مناسبتر است استفاده کند.
کنترلر ایکس باکس الیت در زمینه کیفیت ساخت نیز یک سر و گردن بالاتر از دسته معمولی ایکس باکس وان است. اگر از بابت هزینه مشکلی نداشته باشید، این دسته بازی میتواند کاملاً شما را راضی کند. البته باید اشاره کنیم که اواخر سال جاری میلادی و در روز 4 نوامبر قرار است نسل جدید این کنترلر به نام ایکس باکس وان الیت 2 روانه بازار شود که مسلماً نسبت به نسل فعلی بهبودهایی خواهد داشت.
6. کنترلر استیم (Steam Controller)
تاچ پد به جای آنالوگ
با اینکه شرکت استیم در طراحی کنسول استیم لینک (Steam Link) با یک شکست کامل و تمام عیار مواجه شد اما کنترلر این کنسول مورد استقبال گیمرها قرار گرفت و هنوز هم به عنوان یکی از بهترین کنترلرهای رایانههای شخصی شناخته میشود. این دسته بازی طراحی خاص و منحصر به فردی دارد و برخلاف سایر کنترلرها، به جای دکمههای آنالوگ از دو تاچ پد بهره میبرد. با لمس و کشیدن انگشت بر روی این دو تاچ پد دایره ای شکل به راحتی میتوان در محیط بازی جابجا شد در حالی که قابلیت کلیک کردن را نیز داشته و مانند ماوس می توان برای کشیدن و رها کردن اشیاء در داخل محیط بازی نیز از این تاچ پدها به سادگی استفاده کرد.
اغراق نیست اگر بگوییم کنترلر استیم با طراحی منحصر به فرد خود، دستههای بازی و قابلیت شخصی سازی این ابزارها را وارد فاز جدیدی کرده و امکاناتی که در اختیار گیمر میگذارد را در کمتر کنترلر دیگری میتوانید پیدا کنید. یک نکته جالب در مورد کنترلر استیم اینکه می توانید تنظیمات دلخواه خود را ذخیره کرده و آن را با دیگر کاربران شبکه استیم به اشتراک بگذارید و البته از تنظیمات ارسال شده توسط دیگران نیز به راحتی استفاده کنید.
7. ریزر ولورین آلتیمیت (Razer Wolverine Ultimate)
بهترین کنترلر برای بازی های اول شخص
در حالی که تمامی کنترلرهای معرفی شده تا اینجا سعی دارند تا شیوه کنترل کنسولی را به رایانه منتقل کنند، اما ریزر ولورین آلتیمیت قصد دارد برعکس این کار را انجام داده و برخی از کنترلهای ویژه رایانههای شخصی را وارد دنیای گیم پدها کند. ریزر ولورین آلتیمیت چهار دکمه اضافی دارد که برای تغییر دقت حرکت دکمههای آنالوگ یا در اصطلاح DPI، طراحی شدهاند و بسته به اینکه کدام یک از این دکمهها فعال شده باشند، حساسیت آنالوگها کاهش یا افزایش خواهد یافت. به این ترتیب در میانه بازی مثلاً هنگامی که قصد دارید از یک اسلحه اسنایپر یا تک تیرانداز استفاده کنید، میتوانید DPI را کاهش داده و با دقت بیشتری نشانه گیری کنید.
علاوه بر همه اینها، ریزر ولورین آلتیمیت در داخل جعبه خود دارای یک جفت وزنه اضافی به همراه آنالوگ های یدکی و همچنین یک کلید جهت نما با جهتهای پیوسته است که بنا به سلیقه خود میتوانید از آنها استفاده کنید. یکی از نکات جالب توجه در مورد این کنترلر صدای کلیک دکمهها است که شباهت زیادی به ماوس داشته و این حس را به شما منتقل میکند که در حال بازی کردن با ماوس و صفحه کلید هستید!
8. استیل سریز استریتوس دو (SteelSeries Stratus Duo)
یک دسته ساده اما جذاب
کنترلر جدید استیل سریز در نگاه اول ممکن است یک دسته مختص بازیهای موبایلی یا هدستهای واقعیت افزوده به نظر برسد اما این کنترلر یک گزینه ایده آل برای رایانههای شخصی نیز محسوب میشود. این دسته 60 دلاری به همراه یک دانگل بی سیم 2.4 گیگاهرتزی عرضه شده و از یک باتری داخلی برخوردار است که میتواند انرژی مورد نیاز برای 20 ساعت بازی مداوم را تأمین کند.
سیستم عامل ویندوز 10 به صورت پیش فرض و بدون نیاز به نصب هیچگونه برنامهای، این دسته را به عنوان یک کنترلر ایکس باکس شناسایی میکند و بنابراین هیچ نیازی به تعریف کردن دوباره کلیدها نخواهید داشت. تنها چیزی که شاید این دسته کم داشته باشد، موتور لرزشی است که البته اگر به بازخورد لرزشی دسته اهمیت نمیدهید، مشکلی با این قضیه نخواهید داشت.
9. کنترلر 8Bitdo Sn30 Pro
بهترین دسته پی سی برای بازی های قدیمی و کلاسیک
بازی کردن بازیهای قدیمی با کنترلرهای جدید لذت چندانی ندارد و برای اینکه کاملاً در حال و هواوی این عناوین کلاسیک غرق شوید بهتر است از دسته های بازی مخصوصی که به همان شیوه سنتی ساخته شدهاند استفاده کنید. یکی از بهترین این نوع دستهها، 8Bitdo Sn30 Pro است که یادآور دسته کنسول SNES است. تعداد دکمههای این کنترلر بسیار کم و محدود است؛ یک جهت نمای چهار جهتی و دو جفت دکمه در سمت راست به علاوه دکمههای Start و Select. البته دو عدد آنالوگ هم برای این دسته در نظر گرفته شده تا در بازیهایی که از این دکمهها پشتیبانی میکنند بتوانید استفاده کنید.
10. دسته سوییچ پرو (Switch Pro Controller)
کنترلر پی سی به سبک نینتندو
دسته سوییچ پرو یکی از بهترین گیم پدهایی است که تا به حال ساخته شده است و خوشبختانه از این کنترلر خوش ساخت میتوانید در رایانه شخصی خود نیز استفاده کنید. همانند دوال شاک 4 استفاده از این کنترلر در رایانه و به وسیله کابل بسیار ساده است، اما اگر بخواهید به صورت بی سیم آن را متصل کنید، یک سری کارها را باید انجام داده و برنامههایی را نصب کنید.
البته خبر خوش اینکه پس از نصب و راه اندازی دسته سوییچ پرو از طریق بلوتوث، شبکه استیم آن را به عنوان دسته استاندارد ایکس باکس وان شناسایی کرده و تمامی دکمهها به صورت خودکار و در بهترین حالت ممکن تعریف میشوند. اما اگر بخواهید از این دسته در بازیهایی که خارج از استیم قرار دارند استفاده کنید، به یک دانگل بی سیم یو اس بی نیاز خواهید داشت تا کنترلر سوییچ پرو را به عنوان دسته ایکس باکس وان به ویندوز معرفی کند.
بسیار مقاله عالی ای بود
ولی حیف که با این وضع دلار و قیمتا . . . .
واقعا افسوس