هیچ بحثی در این مورد وجود ندارد که Super Nintendo ، Super Famicom ، SNES یا هر نام دیگری که برای کنسول 16 بیتی نینتندو گذاشته شده، یکی از بهترین کنسول های بازی در تمام دوران ها است. لیست بلند بالای سری بازی های مشهوری مانند ماریو ، زلدا ، ماریو کارت ، متروید و عناوین شخص ثالث بی نظیری که برای این کنسول عرضه شدهاند، این ادعا را کاملاً ثابت می کند. این روزها اجرای بازی های SNES در سیستم عامل اندروید بسیار آسان است و شبیه سازهای خوبی برای این منظور طراحی شده است. پس اگر می خواهید خاطرات شیرین خود از دوران بازی های SNES را دوباره مرور کنید و یا برای اولین بار می خواهید این عناوین را تجربه کنید، در ادامه مطلب با دیجی رو همراه باشید تا 4 مورد از بهترین شبیه سازهای موجود را به شما معرفی کنیم.
نکته: کنسول نسل قبلی SNES که با نام NES عرضه شده بود، در کشور ما به میکرو شهرت یافته بود و بد نیست بدانید سه مورد از شبیه سازهایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، توانایی اجرای بازی های میکرو را هم دارند.
بهترین شبیه سازهای SNES برای اندروید
1- Retroarch
اگر به غیر از بازی های SNES، دوست دارید عناوین دیگر کنسول های قدیمی را هم امتحان کنید، در این صورت بدون شک Retroarchis انتخاب اول شما خواهد بود. تنظیمات اولیه این شبیه ساز شاید کمی سخت به نظر برسد و گزینه های زیاد آن کمی باعث سردرگمی شود اما بدانید که با یکی از کاملترین شبیه سازهای عرضه شده برای اندروید طرف هستید و انواع بازی های قدیمی از جمله بازی های میکرو را به راحتی می توانید با آن تجربه کنید.
باید اشاره کنیم که Retroarch امکان دانلود “هستهها” یا core های مختلف را به شما می دهد که در واقع همان شبیه سازهای کنسول های مختلف هستند. برای کنسول SNES هم چندین core مختلف طراحی شده که به نظر ما بهترین گزینه Snes9x است و تعادل خوبی بین دقت و کیفیت برقرار کرده است.
2- +/Snes9x EX
همان طور که در بخش قبل گفتیم، Snes9x یکی از بهترین core های طراحی شده برای Retroarch است. اما اگر به دنبال یک شبیه ساز اختصاصی تنها برای اجرای بازی های SNES هستید و نمی خواهید با پیچیدگیهای Retroarch روبرو شوید، در این صورت Snes9x EX و +Snes9x EX بهترین گزینه های پیش روی شما خواهند بود.
نسخه ای از این برنامه که در فروشگاه گوگل پلی عرضه شده، +Snes9x EX است و علامت + انتهای آن نشان دهنده این است که برای دستگاههایی با قدرت سخت افزاری نسبتاً بالا طراحی شده است. با این حال نسخه معمولی Snes9x EX هم از طریق وب سایت رسمی توسعه دهنده برنامه در دسترس است و می توان آن را بر روی گوشی ها یا تبلت های ضعیفتر نصب کرد. با اینکه این شبیه سازها مانند هسته Snes9x برنامه Retroarch به صورت مرتب بهروز نمی شوند، اما با این حال عملکرد خوب و روانی دارند و مشکلی از بابت اجرای اکثر بازی ها نخواهید داشت.
همانند بسیاری از شبیه سازهای SNES که برای اندروید طراحی شدهاند، در +Snes9x EX دسته های پلی استیشن 4 و ایکس باکس وان به صورت کاملاً خودکار و از طریق بلوتوث شناسایی شده و دکمه ها نیز به صورت پیش فرض مرتب خواهند شد.
3- Multi Snes9x
یکی دیگر از نسخه هایی که بر مبنای شبیه ساز متن باز Snes9x طراحی شده، Multi Snes9x است که البته تمرکز اصلی خود را بر تجربه آنلاین بازی ها گذاشته است! این برنامه علاوه بر اینکه امکان اجرای راحت و بدون دردسر بازی های SNES را به صورت تک نفره و آفلاین می دهد، این امکان را هم فراهم کرده که بتوانید بازی های مورد علاقه خود را به صورت دو نفره با دوستان خود تجربه کنید. همان طور که می دانید تعداد اینگونه بازی ها در کنسول های نینتندو کم نیست و با کمبود بازی چند نفره مواجه نخواهید بود.
البته اگر شما و دوستتان هر دو در یک محل حضور داشته باشید می توانید بازی ها را به صورت محلی و از طریق اتصال وای-وای و مودم خود به صورت دو نفره بازی کنید. خوشبختانه در این روش هم بازی ها به خوبی و به شکل پایدار اجرا می شوند و به ندرت با مشکلات اتصال و سینک شدن روبرو خواهید شد.
Multi Snes9x تمام خواسته های شما از یک شبیه ساز آنلاین SNES را برآورده می کند و حتی امکان چت کردن متنی با دوستان را در نیز حین بازی مهیا کرده است! تنها کاری که بعد از نصب برنامه باید انجام دهید این است که از طریق اکانت گوگل یا فیسبوک خود وارد شده و دوستانتان را برای انجام بازی دعوت کنید.
4- John NESS
اگر شبیه سازهای پولی John NES و John SNES را که به دلیل نقض کپی رایت از فروشگاه گوگل پلی حذف شدند، به یاد داشته باشید، در این صورت همه چیز در John NESS برایتان آشنا خواهد بود. این نسخه کاملاً برای طرفداران John NES و John SNES طراحی شده و شبیه سازهای کنسول های NES ، SNES و GBA را در یک پکیج ارائه کرده است. البته بد نیست اشاره کنیم که هنوز هم می توانید شبیه سازهای اصلی John NES و John SNES را از وب سایت رسمی سازنده دانلود کنید.
همه چیز در این شبیه ساز با سرعت و دقت بسیار بالایی اجرا می شود. این مجموعه از ویژگی های متداولی مانند سایهزنها (shaders)، دکمه های توربو ، ذخیره بازی، کدهای تقلب و سایر ویژگی هایی که انتظار دارید در یک شبیه ساز کامل ببینید، برخوردار است.
John NESS یکی از شبیه سازهایی است که به طور مرتب بهروز می شود. البته اگر به قوانین نرم افزارهای متن باز آشنایی داشته باشید، بد نیست این نکته را هم بدانید که توسعه دهنده John NESS پیش از این از استفاده دقیق (و البته درآمدزایی) از کدهای مورد استفاده در شبیه سازهای موجود Snes9x ، VBA-M و FCEUX منع شده است.
نتیجهگیری
در حال حاضر شبیه ساز خوب زیادی برای اجرای بازی های SNES در سیستم عامل اندروید طراحی شده و هیچ نیازی به پرداخت هزینه ندارید. اما به عنوان آخرین نکته به شما پیشنهاد می کنیم که از یک کنترلر خوب برای انجام بازی های SNES استفاده کنید چرا که مسلماً کنترل های لمسی صفحه نمایش به هیچ وجه نمی توانند حس و حال دسته های بازی قدیمی را منتقل کنند و از دقت پایینتری هم برخوردارند.